Mange ivrige små skiløpere ga alt under Barnas Holmenkollrenn. Foto: Skiforeningen.

Mange ivrige små skiløpere ga alt under Barnas Holmenkollrenn. Foto: Skiforeningen.

6.000 barn varmet opp for skieliten

Barnas Holmenkolldag

Over 6.000 barn deltok da Skiforeningen søndag arrangerte den 40. utgaven av Barnas Holmenkolldag. Verdens største barneskirenn levner liten tvil om at de gror godt i skisporten.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

Det var mange ivrige mini-Bjørgener og Northuger å se i Holmenkollen arena denne søndagen.

Mange var tydelig inspirerte av de store skiheltene der de ga alt i harepus-, bamse- og elgløypa. Den eneste forskjellen var at dette er et skirenn der det vanket gullmedalje og premier til alle, uansett hvor lang tid man brukte.

- Vi er veldig godt fornøyd med dagens arrangement. Over 6.000 barn betyr ca 30.000 mennesker i arenaen, men det hele fløt fint og vi har fått mange positive tilbakemeldinger, sier prosjektleder i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland.

Viktig for rekrutteringen Flere store skinavn har startet sin skikarriere i Barnas Holmenkollrenn, som for eksempel Astrid Urenholdt Jacobsen. Og neste helg vender hun og resten av av verdenseliten i langrenn, hopp og kombinert tilbake til Holmenkollen.

Fortsetter nedenfor bildet
Mange ivrige små skiløpere ga alt under Barnas Holmenkollrenn. Foto: Skiforeningen.
Bra fart med Holmenkollbakken i bakgrunnen. Foto: Skiforeningen.

Da er det duket for blant annet den legendariske fem-mila på lørdagen og tre-mil kvinner og hopp stor bakke på søndagen, under World Cup Nordisk.

- Å gi barna en tidlig positiv opplevelse av å gå skirenn er viktig, mener prosjektleder i Skiforeningen, Ole Kristian Sørland. Han ser frem til å ønske dagens deltakere velkommen tilbake som publikum neste helg.

- Og hvem vet, kanskje noen av dem dukker opp som deltagere i World Cup rennene også om noen år, smiler han.

Mer om Barnas Holmenkollrenn

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Steinar Mundal på Beitosprinten. Foto: Erik Borg.

Mundals sommertrening for turløpere

Drømmereprise fra arkivet

Steinar Mundal presenterer her et 3 ukers program med periodisering rettet spesifikt mot turløpere på sommertid.

Les saken
På toppen av Oftenåsen i Steinkjer. Foto: Ole Marius Bach/Leksvik Elite.

Nygård på samling med Leksvik Elite

Flere bilder inne i saken

Denne uken gjennomfører Leksvik Elite, sammen med Per Kristian Nygård, en sommersamling på Inderøy i Nord-Trøndelag. - Inderøy er et eldorado for den som liker å gå på rulleski, sier Ole-Marius Bach til Langrenn.com.

Les saken
Sprek gjeng på samling i Andrew Musgrave sitt hjemland, Skottland, i juli 2014. Foto: Team LeasePlan Go.

I den skotske NM-kongens rike

Løpere fra Team LeasePlan Go, Team Jobzone og Team Synnfjell er for tiden på samling hjemme hos Andrew Musgrave i Skottland.

Les saken
David Nilsson, administrerende direktør for langsløpsserien Swix Ski Classics. Foto: Erik Borg.

Ski Classics-sjefen satser nytt

I dag lanseres det nye firmaet til langløpsinnovatøren David Nilsson. - W sportsmedia vil jobbe med alt fra utøvere til arrangement, mediedistribusjon og produksjon, sier han.

Les saken
Petter Northug jr. under sin pressekonferanse på Beitostølen i 2013. Foto: Erik Borg.

Fortsatt ingen Coop-avtale for Northug

Over to måneder etter promillekjøringen har Petter Northug, som for tiden er på høydeopphold i Italia, fortsatt ikke skrevet under en ny avtale med hovedsponsor Coop.

Les saken
Thomas Alsgaard helt i begynnelsen av sesongen 2014-2015 under Team LeasePlan Go sin samling i Nannestad. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Utvidelsen har kostet for Alsgaard

- Vi blir kritisert for at privatlag er lukrativt og man blir rik på det. Dette viser at det er kanskje ikke så lukrativt - det koster penger, sier Thomas Alsgaard, som eier privatlaget Team LeasePlan Go.

Les saken
Therese Johaug avgjorde i siste verdenscuprenn, og tok hjem kula som beviser at hun var best i verdenscupsesongen 2013/2014. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Verdenscup - Program 2014-2015

Verdenscupsesongen kjører i gang 29. november i Finland, før turen går til Lillehammer helgen etter. Full oversikt får du på neste side.

Les mer...
Illustrasjonsbilde, N3-Norefjellmarsjen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Skiforbundet støtter representasjonsnekt

Styret i Norges Friidrettsforbund får støtte fra flere hold etter at de besluttet å innføre representasjonsnekt for utøvere som deltar i motbakkeløpet Skåla Opp.

Les saken
Vinenrlaget i kretstafetten under NM for juniorer på Lillehammer i 2013 var fra Sogn og Fjordane skikrins sitt lag, og besto av Johannes Thingnes Bø, Hallvard Evjestad, Roger Øye Pollen og Gjøran Tefre. Foto: Erik Borg

NM-vinner flytter til Alaska for å satse

20-årige Hallvard Sørheim Evjestad fra Gaupne, som blant annet kan vise til gull fra junior-NM, reiser langt for å oppfylle langrennsdrømmen.

Les saken
Marit Bjørgen med deler av sin medaljefangst fra OL i Sotsji 2014. Foto: NordicFocus.

FIS-punkter 2014/2015 - Kvinner

Første utgave av Det internasjonale skiforbundets rangering av utøvere basert på såkalte FIS-punkter har kommet, og blant damene er det norsk dominans i toppen.

Les saken
Martin Johnsrud Sundby med trofeet som viser at han er mesteren av Tour de Ski 2013/2014. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

FIS-punkter 2014/2015 - Menn

Første utgave av Det internasjonale skiforbundets rangering av utøvere basert på såkalte FIS-punkter har kommet, og toppes på herresiden av norske utøvere både innen distanse og sprint.

Les saken
Bildecollage i miniatyr fra Langrennsbilder.com. Foto: Ulike lesere av Langrenn.com og brukere av Instagram.

Sommeren i Ski-Norge

Strømmen av bilder som lastes opp og blir vist på Langrennsbilder.com har ikke stoppet selv om sommervarmen nå dominerer. Det er en drøss innbydende sommermotiver å beskue på Langrennsbilder.com!

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Denne vinteridretten har flest TV-seere

- Generelt er det godt å se at all vintersport dominerer TV-sendingene mellom oktober og mars. Verdenscuprennene bidrar med en betydelig andel her, sier markedssjef Marcel Looze i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Les saken
Hinderløpet Toughest kommer til Holmenkollen i september. Foto: Toughest.

Nordens tøffeste hinderløp til Kollen

- Vi kan love stor variasjon i hindrene i Kollen. Det kommer til å bli utrolig tøft, men skikkelig gøy, røper Adam Feldt, markedssjef for det intense hinderløpet Toughest som kommer til Holmenkollen 6. september.

Les saken
Håvard Solås Taugbøl var nest best av samtlige på sprintprologen under verdenscupen i Lahti 2014. Foto: Laiho/NordicFocus.

- De går fort, men jeg kan gå like fort

Forrige sesong leverte Håvard Solås Taugbøl et par riktig vasse resultater i verdenscupen. I år skal ha ta nye steg mot de aller beste, med plass på rekruttlandslaget og med nyopererte legger.

Les saken
Lagbilde på Kvassryggen, 2071 moh. Foto: Konnerud Ski.

- Lagbygging på skyhøyt nivå

Flere bilder inne i saken

Aking på snøfonner og bading i brevann. Vindfulle lavvonetter og sjeldne treningsøkter. Naturopplevelser, lagbygging og idrettsglede står i sentrum når Konnerud Ski gjennomfører sin årlige Jotunheimensamling.

Les saken
John Kristian Dahl viser fornøyd frem rulleskiene fra IDT Sports. Foto: Team United Bakeries.

TUB gjør som landslaget

- Rulleski er vårt viktigste redskap i oppkjøringen mot ny sesong, sier John Kristian Dahl fra Team United Bakeries. Langdistanselaget som dominerte Swix Ski Classics forrige sesong har nå skrevet kontrakt med samme leverandør som landslaget.

Les saken
Laila Kveli på treningssamling med Team Centric (den gang Team Xtra Personell) i 2013. Foto: Nils Marius Otterstad.

Slik skal Kveli ta den gule trøya

Laila Kveli har blitt nummer to i Swix Ski Classics to sesonger på rad. - Jeg føler at tiden er inne for å ta steget opp, sier Team Centric-jenta til Langrenn.com, og gir et lite innblikk i hvordan hun trener for å nå målet.

Les saken
Preppemaskiner i sving ved Birkebeineren skistadion ovenfor Lillehammer. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Tilskuddsrammen øker betydelig

Søk om midler nå

Klubber med medlemskap i Norges Skiforbund kan nå søke om spillemidler til prepareringsutstyr for 2014. På neste side ser du hvordan.

Les saken
Åpningsøvelsen i OL Sotsji 2014 - Skiathlon 15 km for kvinner. Foto: NordicFocus.

Oslo er offisiell kandidat for OL 2022

- Siden vi har vært så tydelige overfor IOC om at vi vil arrangere et nøkternt OL, tuftet på bærekraft og etterbruk, er dette også akseptert som et premiss, sier Børre Rognlien etter at Oslo mandag offisielt ble søkerby for OL og Paralympics 2022.

Les saken