Illustrasjonsbilde fra NM 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Komplette påmeldingslister for Røros-NM

Torsdag smeller startskuddet for Ski-NM Røros 2017. Arrangørene og Skiforbundet har nå lagt ut komplett oversikt over alle påmeldte til de individuelle rennene. Det kan nok en gang slås fast at NM også i år blir skisportens 17. mai.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretips Norgescup-finaler - Søndag

NM på Ski 2013 - Budor

OPPDATERT 2. gang: Søndag avrundes NM-festen på Budor i Løten med fellesstarter med skibytte for juniorene. Øvelsen har ikke NM-status, men teller som finaler i Norgescupen. Her er hva Rode og Swix anbefaler under skiene i dag.
Les mer...
Vetle Thyli stråler fornøyd etter å ha overrasket alle med å bli nummer 9 på 5-mila i NM på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

Vetle Thyli - dagens overraskelse!

NM på Ski 2013 - Budor

Etter knapt å ha gått et eneste skirenn i hele år klinte Team Norgeshus' Vetle Thyli til med 9. plass i NM 5-mila på Budor lørdag.
Les mer...
 
Kjell Arne Steira er TD og jurymedlem og var med på diskvalifisere fire løpere på 5-mila under mesterskapet på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

Ikke alle fikk 5-mila godkjent

NM på Ski 2013 - Budor

5-mila i klassisk stil på Budor lørdag endte med diskvalifikasjon for flere løpere. - De som ble diskvalifisert ble observert mer enn en gang, sier teknisk delegert Kjell Arne Steira til Langrenn.com.
Les mer...
Martin Johnsrud Sundby fra Røa jubler for nok et superløp etter å vunnet NM 50 km på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

Gullvinneren har blitt morgenfugl

NM på Ski 2013 - Budor

Martin Johnsrud Sundby virket ikke sliten i det hele tatt etter 5 mil i Løten lørdag, han føler formen var som best på VM, men har også planen klar for hvordan han skal bli enda bedre. For å lykkes videre tar han familien med opp i høyden.
Les mer...
 
Simen Østensen gikk inn til NM-sølv på 5-mila 2013 på Budor. Foto: Erik Borg.

- Martin gikk fryktelig fort oppover

NM på Ski 2013 - Budor

- Martin hadde et gir i motbakkene som jeg ikke hadde i dag, uttalte sølvvinner Simen Østensen etter målgang på NM 5-mila på Budor lørdag.
Les mer...
Hans Christer Holund og Øystein Pettersen går inn til bronse på 5-mila under NM på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

Fant hverandre på 5-mila

NM på Ski 2013 - Budor

De har klubbtilhørighet på hver sin side av det historiske klasseskillet Akerselva i Oslo, men underveis på 5-mila i NM på Budor i Løten lørdag fant Øystein Pølsa Pettersen og Hans Christer Holund "kjærligheten".
Les mer...
 
Anders Tettli Rennemo på 5-mila under NM på Budor 2013 - Et løp som bidro til at han ble årets NM-løper totalt. Foto: Erik Borg.

Tettli Rennemo årets NM-løper

NM på Ski 2013 - Budor

For å bli årets NM-løper hjelper det lite å sanke enkelte NM-gull, for her handler det om beste plassiffer totalt, og alle individuelle øvelser teller. Best av alle i dette kunstykket i 2013 var Anders Tettli Rennemo fra Leksvik IL.
Les mer...
Starten har gått på 5-mila under NM på Budor 2013. Som man ser er vinneren Martin Johnsrud Sundby med langt fremme allerede fra start. Han er nr. 2 fra venstre. Foto: Erik Borg.

NM-GULL til Johnsrud Sundby

NM på Ski 2013 - Budor

Det var en suveren og fullstendig overlegen Martin Johnsrud Sundby som lørdag ettermiddag gikk inn til nok et NM-gull på Budor i Løten. Denne gangen på maratondistansen 50 kilometer. 2 minutter var det ned til nummer 2.
Les mer...
 
Martin Johnsrud Sundby i tet halvveis på 5-mila under NM på Budor 2013. Like bak følger Simen Østensen. Foto: Erik Borg.

Her brødfør Martin familien

NM på Ski 2013 - Budor

Arrangørene av NM på Budor hadde satt opp en noe spesiell premie til den som ledet 5-mila halvveis i mesterskapet lørdag ettermiddag.
Les mer...
Heidi Weng vinner spurtoppgjøret om 2. plass i 3-mila under NM på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

Hyggelig lønningspose for Heidi

NM på Ski 2013 - Budor

Heidi Weng følte seg ikke veldig sprek, men var sterkest av jentene som kjempet om andreplassen. Innsatsen lørdag gjorde at hun kan reise hjem fra Budor med ekstra penger på kontoen.
Les mer...
 
Astrid Uhrenholdt Jacobsen fra Heming var 33 sekunder foran nest beste løper på 30 kilometer klassisk stil under NM på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

Astrid klarte noe hun aldri har greid før

NM på Ski 2013 - Budor

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok lørdag en Johan Olsson, var ikke bare glad for det underveis, men hemingjenta fikk et fikk bevis for seg selv. - Det ble et mål å få med seg elgkjøttet, legger hun til overfor Langrenn.com.
Les mer...
Astrid Uhrenholdt Jacobsen øverst på seierspallen etter NM 10 km fri teknikk på Voss 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

NM-GULL til Uhrenholdt Jacobsen

NM på Ski 2013 - Budor

Astrid Uhrenholdt Jacobsen avgjorde 3-mila i NM på Budor til sin fordel lørdag. Hun vant med litt over ett halvt minutt.
Les mer...
 
Sondre Turvoll Fossli til topps i sprintfinalen i eldste klasse under NM på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

NM-GULL til Sondre Turvoll Fossli i eldste klasse

NM på Ski 2013 - Budor

Eldste juniorklasse under NM i sprint på Budor i Løten lørdag ble toppet av Sondre Turvoll Fossli fra Hokksund IL. Også i kvartfinalen og semifinalen krysset han målstreken først.
Les mer...
Martin Thon strekker armene i været etter å ha avgjort sprintfinalen i 18-årsklasse under NM på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

NM-GULL til Martin Thon blant 18-åringene

NM på Ski 2013 - Budor

18-årsklassen under NM i sprint på Budor lørdag ble vunnet av Martin Thon fra NTG Lillehammer og Skiptvet IL. Etter å ha hatt 4. beste prologtid var han raskest i kvart'n, 3. best i semi'n og altså vinner i finalen.
Les mer...
 
Torgeir Lid Byggland vant sprintfinalen i yngste klasse under NM på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

NM-GULL til Lid Byggland i 17-årsklassen

NM på Ski 2013 - Budor

Torgeir Lid Byggland fra Hovden Skigymnas og Høydalsmo IL tok seieren i sprinten under NM på Budor lørdag i yngste klasse. Han var også raskest i prologen og samtlige heat.
Les mer...
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretips NM - Lørdag

NM på Ski 2013 - Budor

OPPDATERT 3. gang: Lørdag er det 30 km, 50 km og sprinter for juniorene under NM på Budor i Løten. Rode og Swix har sendt oss disse smøretipsene.
Les mer...
 
Seierspallen i NM-sprinten for kvinner 19/20 år på Budor 2013. Vinneren Hege Djukastein i midten. Foto: Erik Borg.

NM-GULL til Hege Djukastein i 19/20

NM på Ski 2013 - Budor

Løperen fra Bulken IL og Vossalangrenn hadde en sterk dag under sprint-NM på Budor lørdag og vant både prolog, kvartfinale og finalen. Eneste "dypdykk" for Hege Djukastein var i semi'n hvor hun ble nr. 2 i sitt heat.
Les mer...
Selma Ahlsand strekker armene i været etter å ha avgjort sprintfinalen i 18-årsklasse under NM på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

NM-GULL til Selma Ahlsand i 18-årsklassen

NM på Ski 2013 - Budor

Hun åpnet med 5. beste tid i prologen, deretter gikk hun fra seier i kvart-, semi- og finale. Det var med andre ord liten tvil om at NM-gullet i sprint i klassen kvinner 18 år skulle havne i lommene til Selma Ahlsand fra Kjelsås og Team Kollen.
Les mer...
 
Seierspallen i NM-sprinten for kvinner 17 år på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

NM-GULL til Amalie Håkonsen Ous i klassen for 17-åringer

NM på Ski 2013 - Budor

Med 8 sekunder vant Amalie Håkonsen Ous prologen og resten av dagen fortsatte løperen fra NTG Lillehammer og Nes Ski på vinnersporet helt frem til endt finale under NM på Budor lørdag.
Les mer...
Bjørn Vidar Suhr jubler etter å ha sikret seg sprint-bronsen i junior-VM i Liberec 2013. Foto: Erik Borg.

Suhr-seier i prologen for eldste klasse

NM på Ski 2013 - Budor

Bjørn Vidar Suhr fra Alta IF og Team Nordlysbyen Ski gikk fortest i NM-prolgoen for klassen 19/20 år på Budor lørdag. 3/4-sekund skilte det Suhr og nærmeste utfordrer.
Les mer...
 
Illustrasjonsbilde. Foto: Ola Jordheim Halvorsen/Langrenn.com.

Riseth bestemann i prologen for 18-åringer

NM på Ski 2013 - Budor

Med nesten 2 sekunders margin hadde Fredrik Riseth fra Byåsen IL beste tid i klassen for menn 18 år i deres sprint-prolog under NM på Budor lørdag.
Les mer...
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Høsflot Klæbo vant 17-års prologen

NM på Ski 2013 - Budor

Johannes Høsflot Klæbo fra Byåsen IL gikk fortest av gutta i 17-års klassen i deres sprint-prolog. I NM-løpet som ble gått i klassisk stil på Budor lørdag hadde han 14 hundredeler ned til nummer 2.
Les mer...
 
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Djukastein raskest i 19/20-prologen

NM på Ski 2013 - Budor

Hege Djukastein som går for Bulken IL og Vossalangrenn gikk inn til beste tid i eldste juniorklasse i deres sprint-prolog under NM på Budor lørdag.
Les mer...
Illustrasjonsbilde. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Prolog-seier til Rolandsen blant 18-åringene

NM på Ski 2013 - Budor

I kvinner 18 år ble det seier i prologen til Christina Rolandsen fra Fauske IL under NM på Budor lørdag. Hun var ett lite sekund foran nummer 2.
Les mer...
 
Amalie Håkonsen Ous. Foto: Oddvar Sæle.

Håkonsen Ous tok 17-års prologen

NM på Ski 2013 - Budor

Prologen for yngste klasse blant damene var først ute lørdag formiddag under NM på Budor. Amalie Håkonsen Ous fra NTG Lillehammer og Nes Ski var raskest av alle.
Les mer...
Tuva Toftdahl Staver (nærmest kamera) og Ragnhild Haga sørget for NM-gull til IL Heming på lagsprinten i mesterskapet på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

NRK og propaganda for langrennssporten

NM på Ski 2013 - Budor

Vi har nettopp sett sportsnyhetene fra NRK fredag kveld. - Skotten Musgrave og Sundby vant teamsprinten i enfullstendig uinteressant konkurranse der ingen av toppene deltok, rapporterer NRK.
Les mer...
 
Arrangør Ivar Stuan (til venstre) får ros av Egil Kristiansen for at Nordbygda/Løten Ski ser det positive og ikke har bundet seg opp i at en del stjerner ikke vil dukke opp på NM del 2 i 2013.  Foto: Erik Borg.

Nekter å gå femmila

NM på Ski 2013 - Budor

Egil Kristiansen er i motsetning til de fleste av landslagsjentene både på plass på Budor skistadion og i god form, men landslagstreneren sier med et smil til Langrenn.com at han bare må få Heidi Weng til å starte lørdag.
Les mer...
Tuva Toftdahl Staver jubler over målstreken som vinner i NM lagsprint sammen med Ragnhild Haga for IL Røa på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

- Jeg var kjempenervøs

NM på Ski 2013 - Budor

Tuva Toftdahl Staver så seg til siden på den avsluttende etappen av sprint-stafetten i NM på Budor fredag, og oslodamen så at avstanden minsket. - Det var stort at vi klarte det nå, sier hun til Langrenn.com.
Les mer...
 
Andrew Musgrave og Martin Johnsrud Sundby jubler etter å ha sikret NM-gullet i lagsprint til Røa IL på Budor i Løten 2013. Foto: Erik Borg.

- Jeg tenker ikke på å bli syk

NM på Ski 2013 - Budor

Andrew Musgrave tror han tenker litt annerledes enn de norske landslagstoppene. Nettopp derfor mottar skotten sin hittil gjeveste premie i Løten sentrum fredag kveld. - I dag blir det medalje, smiler Musgrave til Langrenn.com.
Les mer...
Martin Johnsrud Sundby glir over målstreken som vinner i NM lagsprint sammen med Andrew Musgrave og Røa IL på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

NM-GULL til Røa IL

NM på Ski 2013 - Budor

Andrew Musgrave og Martin Johnsrud Sundby vant herrenes teamsprint under NM på Budor i Løten fredag med soleklar margin. Hele 14 sekunder var det ned til nærmeste forfølger.
Les mer...
 
Seierspallen for damer under lagsprinten i NM på Budor 2013. Foto: Erik Borg.

NM-GULL til IL Heming

NM på Ski 2013 - Budor

Duoen Ragnhild Haga og Tuva Tofdahl Staver brukte 18:30,3 i damenes lagsprint under NM på Budor i Løten fredag og kapret med det NM-gullet med 5 sekunders margin.
Les mer...
Martin Johnsrud Sundby på god vei mot NM-gullet på 30 km skiathlon i Voss 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Lillehammer, Røa og Rustad på topp

NM på Ski 2013 - Budor

Herrenes 3 semifinaler på Budor i Løten i forbindelse med lagsprinten under NM fredag er gjennomført. Heatseire ble det på Lillehammer, Røa og Rustad.
Les mer...
 
Celine Brun-Lie leder an i det ene semifinaleheatet under NM teamsprint på Budor. Foto: Erik Borg.

Oppdal og Njård vant semifinalene

NM på Ski 2013 - Budor

Damenes innledende semifinaler under NM på Budor i Løten fredag er unnagjort. I det ene heatet vant Oppdal IL klart, mens det i heat 2 var 4 lag inne i løpet av 3 sekunder. Aller fremst her var Njård.
Les mer...
Petter Northug jr. på presseseansen på Beitostølen 2 dager før den nasjonale sesongåpningen i Beitosprinten. Foto: Erik Borg.

Northug står over NM

NM på Ski 2013 - Budor

Petter Northug jr. er forkjølet og deltar derfor ikke i NM del 2 på Budor i Løten fredag og lørdag.
Les mer...
 
Illustrasjonsbilde fra sprinten under NM på Voss 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Lagoppstillinger NM - Teamsprint fredag

NM på Ski 2013 - Budor

Arrangørene la torsdag kveld ut lagoppstillinger til fredagens NM i teamsprint på Budor i Løten fredag. Det er totalt 5 semifinaler, 2 for damer og 3 for menn, og stilarten er fri teknikk.
Les mer...
Startskuddet i NM-stafetten 2013 på Gåsbu Langrennsarena har akkurat smelt. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Smøretips NM - Fredag

NM på Ski 2013 - Budor

Fredag innleder NM del 2 på Budor i Løten med teamsprinter. Våre samarbeidsparter Rode og Swix har sendt oss disse tipsene til hva man bør ha under skiene.
Les mer...
 
Fellesstarten under NM del 1 på Gåsbu 2013. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Innbydende foran NM del 2

NM på Ski 2013 - Budor

TVØst har sydd sammen en video-reportasje som tar oss med til stadioen hvor NM del 2, med blant annet team-sprint og 3-/5-mila skal arrangeres på Budor ved Løten fredag til søndag.
Les mer...
Therese Johaug er helt ustoppelig i sesongåpningen 2012. Her fosser hun frem mot overlegen seier på 10 km klassisk. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Johaug dropper 30-kilometeren

NM på Ski 2013 - Budor

Therese Johaug går ikke lørdagens tremil under ski-NM i Løten lørdag.
Les mer...
 
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Elgjakt under NM del 2

NM på Ski 2013 - Budor

En uvanlig kombinasjon, men under NM i langrenn i Løten til helga kjemper skiheltene om både gull og elgkjøtt.
Les mer...
Anine Ahlsand viser frem et av antrekkene du kan vinne.

Formidabel Trimtex-respons

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Under NM på Gåsbu arrangerte Trimtex og Langrenn.com en konkurranse med svært attraktive premier. Responsen ble så enormt stor, med tett på 800 leserbrev, at juryen fortsatt trenger mer tid til å gå gjennom alle svarene.
Les mer...
 
Petter Eliasen, Ole-Marius Bach og Didrik Tønseth innkasserte i 2013, som i 2012, NM-gullet i stafett på Gåsbu. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Vil ikke flytte NM

NM på Ski - Del 1

Norges Skiforbund sier det er uaktuelt å flytte langrennsdelen i NM på ski. Neste sesong arrangeres mesterskapet kort tid før OL.
Les mer...
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Ønsker flytting av NM

Sesongplan

John Northug går inn for at ski-NM flyttes for å unngå mulige «kollisjoner» med store internasjonale mesterskap.
Les mer...
 
Trangt om plassen på fellesstarten i NM sist lørdag, men da det var tid for premieutdeling senere på kvelden var det ikke like mange som tok seg tid til å stille opp. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Vil endre premieutdelingen

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Etter å ha sett seg lei på kritikken knyttet til premieutdelingene i NM, får Langrenn.com høre at Skiforbundet og langrennssjef Åge Skinstad ønsker å endre rutinene for mesterskapets premieutdelinger.
Les mer...
Startskuddet i NM-stafetten 2013 på Gåsbu Langrennsarena har akkurat smelt. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Skinstad vil stramme opp NM-stafetten

NM på Ski

- Hvis problemene med lag som blir tatt igjen med én runde fortsetter, kan det bli aktuelt med deltakerbegrensninger på herrestafetten, sier langrennssjef Åge Skinstad til Langrenn.com.
Les mer...
 
Petter Northug ute på 30 km fellesstart i NM på Gåsbu 2013. I mål ble det gull foran Didrik Tønsetth og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Team-sjef savner likhet for loven

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Emil Søbak Gundersen, manager i Team Norgeshus, et lag som opplevde flere gode fremganger under NM forrige uke, hevder regelverket på NM ikke ble håndhevet likt overfor Petter Northug jr. og Skiforbundets støtteapparat som for de andre.
Les mer...
Petter Eliasen, Ole-Marius Bach og Didrik Tønseth innkasserte i 2013, som i 2012, NM-gullet i stafett på Gåsbu. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

NM-GULL til Byåsen

NM på Ski 2013 - Gåsbu

MED INTERVJUER OG RESULTATER: Ole-Marius Bach var et jaget vilt av langrennskongen Petter Northug jr., men han klarte å holde ryggen fri og sikret fjorårsvinneren et nytt NM-gull i stafett.
Les mer...
 
Kathrine Harsem, Tora Berger og Marthe Kristoffersen jubler over å ha kapret NM-gullet foran Heming og Oppdal på Gåsbu 2013. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

NM-GULL til Varden

NM på Ski 2013 - Gåsbu

MED INTERVJUER OG RESULTATER: Skiskytteresset Tora Berger spurtet Varden inn til ny NM-seier i stafett i kamp med selveste Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heming.
Les mer...
Tuva Toftdahl Staver haster tilbake til Norge for å få med seg NM-stafetten for sitt kjære Heming. Foto: Erik Borg.

Måtte bare hjem

Junior-VM / U23-VM Liberec

Tuva Toftdahl Staver vil verken heie på juniorene i deres VM-stafett søndag eller legge inn en dag med sightseeing i Praha som avslutning av U23-VM. Oslojenta reiste rett til Gardermoen.
Les mer...
 
Petter Northug ute på 30 km fellesstart i NM på Gåsbu 2013. I mål ble det gull foran Didrik Tønsetth og Martin Johnsrud Sundby. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Stigende form for NM-vinner Northug

NM på Ski 2013 - Gåsbu

– Jeg er veldig fornøyd med det som har skjedd etter Tour de Ski, forklarte Petter Northug jr. etter at NM-gullet på fellesstarten var innkassert på Gåsbu lørdag.
Les mer...
Petter Northug jr. inn til seier på 30 km med skibytte under NM på Gåsbu 2013. Like bak følger Didrik Tønseth og Martin Johnsrud Sundby til sølv og bronse. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

NM-GULL til PETTER NORTHUG

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Etter 30 kilometer med skibytte i NM på Gåsbu lørdag var det fire mann som gjorde opp om seieren.
Les mer...
 
Hard duell om NM-gullet på Gåsbu på 15 kilometer fellesstart med skibytte. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Bjørgen overrasket over Johaug-spurt

NM på Ski 2013 - Gåsbu

– Jeg var trygg på spurten min, men Therese imponerte meg, sier Marit Bjørgen etter å ha berget sitt 16. NM-gull med en tåspiss lengde.
Les mer...
Gull-jubel for Marit Bjørgen i fellesstarten på 15 km skiathlon under NM på Gåsbu 2013. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

NM-GULL til MARIT BJØRGEN

NM på Ski 2013 - Gåsbu

NÅ MED KOMPLETTE RESULTATER: Therese Johaug dro så godt som hele veien, men den siste bakken inn mot mål slo Marit Bjørgen til og etter at oppløpet var unnagjort var NM-gullet i Marit Bjørgens lommer.
Les mer...
 
Gullgutten Martin Johnsrud Sundby underveis i norgesmesterskapet på 15 km fristil på Gåsbu 2013. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Nivået før og nå

Analyse

Det går ikke lang tid mellom diskusjoner om hvorvidt nivået i langrenn var bedre før enn det er nå. Og hvem er Norges beste langrennsløper gjennom alle tider?
Les mer...
Pål Golberg smiler etter å ha innkassert sin første NM-medalje som senior under mesterskapet på Gåsbu 2013. Foto og fotomontasje: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Golberg håper på reprise i VM

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Pål Golberg håper å gjenta NM-suksessen fra fredag under VM i Val di Fiemme om en knapp måned.
Les mer...
 
En glad Maiken Caspersen Falla etter å tatt NM-gull i sprint under mesterskapet på Gåsbu 2013. Foto og fotomontasje: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Falla alltid best når det gjelder

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Maiken Caspersen Falla har egenskapen som har gjort Marit Bjørgen til verdensstjerne i langrenn: Hun er best når det gjelder som mest.
Les mer...
Mens Maiken Caspersen Falla jubler over NM-gullet på sprinten på Gåsbu er Marit Bjørgen i en uvant plassering i den røde ringen. For skidronninga ble det 3. plass. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Sprinttap tirret Bjørgen

NM på Ski 2013 - Gåsbu

- Dette gjør meg bare ekstra giret, sa Marit Bjørgen etter bronsemedaljen på sprinten i ski-NM fredag.
Les mer...
 
Seierspallen blant herrene under NM-sprinten på Gåsbu 2013. Fra venstre: Ånund Lid Byggland (2. plass), Pål Golberg (1) og Eirik Brandsdal (3). Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

NM-GULL til PÅL GOLBERG

NM på Ski 2013 - Gåsbu

NÅ MED KOMPLETTE RESULTATER: Det var et samlet felt med Pål Golberg i spiss i sprint-finalen under NM på Gåsbu fredag de to første minuttene før nevnte Golberg stakk fra resten i en utforkjøring og stormet inn til sitt første NM-gull som senior.
Les mer...
Topp tre i kvinne-sprinten under NM på Gåsbu 2013. Fra venstre Marit Bjørgen (3. plass), Maiken Caspersen Falla (1) og Celine Brun-Lie (2). Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

NM-GULL til CASPERSEN FALLA

NM på Ski 2013 - Gåsbu

NÅ MED KOMPLETTE RESULTATER: I sprint-finalen under NM på Gåsbu fredag lå Maiken Caspersen Falla i front hele veien og tok en suveren seier foran løpere som blant andre Marit Bjørgen.
Les mer...
 
Pål Golberg legger ut fra starten i sprint-prologen under NM på Gåsbu 2013. I mål var hun raskest av alle. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Pål Golberg suveren i sprint-prologen

NM på Ski 2013 - Gåsbu

NÅ MED KOMPLETTE RESULTATER: Med hele 3 1/2 sekund var Pål Golberg raskere enn resten av det over 100 mann store feltet i guttas sprint-prolog under NM på Gåsbu fredag.
Les mer...
Ingvild Flugstad Østberg legger ut fra starten i sprint-prologen under NM på Gåsbu 2013. I mål var hun raskest av alle. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Flugstad Østberg tok prologen

NM på Ski 2013 - Gåsbu

NÅ MED RESULTATER: Med et halvt sekund ned til Marit Bjørgen var Ingvild Flugstad Østberg raskest i sprint-prologen under NM på Gåsbu fredag.
Les mer...
 
Finn Hågen Krogh underveis i norgesmesterskapet på 15 km fristil på Gåsbu 2013. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Krogh sikret VM-deltakelse

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Finn Hågen Krogh sikret seg etter all sannsynlighet den siste norske plassen på VMs åpningsdistanse etter sølvet på 15-kilometeren i fri teknikk i ski-NM torsdag.
Les mer...
Gullgutten Martin Johnsrud Sundby underveis i norgesmesterskapet på 15 km fristil på Gåsbu 2013. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Johnsrud Sundby dropper høyden

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Martin Johnsrud Sundby tok sitt femte NM-gull på rad, lar skjegget gro til han blir pappa og prioriterer fødsel og familieliv framfor høydesamling før VM i Val di Fiemme.
Les mer...
 
Martin Johnsrud Sundby jubler etter å ha vunnet norgesmesterskapet på 15 km fristil på Gåsbu 2013. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

NM-GULL til JOHNSRUD SUNDBY

NM på Ski 2013 - Gåsbu

OPPDATERT med resultater: Da det 144 mann store feltet hadde unnagjort sine 15 km i fri teknikk under NM på Gåsbu torsdag var det akkurat som på Voss i fjor Martin Johnsrud Sundby som innkasserte seierspallens øverste trinn, men en løper fra nord pustet ham i nakken.
Les mer...
Therese Johaug underveis i norgesmesterskapet på 10 km fristil på Gåsbu 2013. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Johaug: - Marit er dronningen

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Sølvvinner Therese Johaug var raus med godordene til Marit Bjørgen etter sistnevntes suverene NM-gull på 10 kilometer fri teknikk torsdag.
Les mer...
 
Marit Bjørgen underveis i norgesmesterskapet på 10 km fristil på Gåsbu 2013. Like bak følger Kristin Størmer Steira. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

- Jeg får brukt styrken min

NM på Ski 2013 - Gåsbu

- Det er høyt nivå, og dette var nok et kanonløp i en løype som passer meg bra, smiler Marit Bjørgen etter å stormet gjennom løypene i det flotte anlegget på Gåsbu Langrennsarena i Hedmark torsdag. Både NM-gullet og kongepokalen gikk hennes vei.
Les mer...
Seierspallen NM 2013, 10 km fri. Fra venstre: Therese Johaug (2. plass), Marit Bjørgen (1) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (3). Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

NM-GULL til MARIT BJØRGEN

OPPDATERT komplette resultater: Det var liten tvil om hvor NM-gullet på 10 kilometer fristil skulle havne. Marit Bjørgen vant overlegent på Gåsbu torsdag. - Det gikk utrolig lett i dag, stråler seierskvinnen.
Les mer...
 
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Startlister NM Torsdag

NM på Ski 2013 - Gåsbu

57 damer og 144 herrer er å finne i startlistene til NM's åpningsdistanser på Gåsbu torsdag. Vi snakker om 10 og 15 km fri teknikk. Her finner du startlistene.
Les mer...
Illustrasjonsbilde: Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretips NM Gåsbu

NM på Ski 2013 - Gåsbu

OPPDATERT 18. gang: Flere av de ulike leverandørene Langrenn.com samarbeider tett med har sendt oss smøretips for NM. Du finner disse på neste side fra Rode, SKIGO, Start, Swix og Toko.
Les mer...
 
IL Varden ble norgesmestere i stafett 2012 i NM på Voss. Fra venstre: Marthe Kristoffersen, Kristin Gausen og Tora Berger. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Fra Varden til Heming i NM-stafetten

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Ankerkvinne Tora Berger sikret i fjor Varden et forhåndstippet NM-gull i stafetten på Voss. Her følger hvordan Langrenn.com tror resultatlista ser ut etter at søndagens NM-stafett på Gåsbu er avgjort.
Les mer...
Gutta i Byåsens 1. lag gikk inn til NM-gull i stafett på Voss 2012. Fra venstre: Petter Eliassen (2. etp.), Didrik Tønseth (1. etp.) og Ole-Marius Bach (3. etp.). Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Byåsen vinner NM-stafetten

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Langrenn.com tror det blir trøndersk dominans også i årets NM-stafetter. Her er hva vi tipper som topp 6.
Les mer...
 
Hans Christer Holund underveis i den nasjonale sesongåpningens 15 km klassisk i Beitosprinten 2012. Like bak følger Anders Myrland. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Lyn slår Lillehammer

NM på Ski 2013 - Gåsbu

Tidligere i dag fortalte Langrenn.com om Lillehammer Skiklub som mønstrer 7 lag i NM-stafettene til helgen. Men Frode Andersen kan fortelle at Mjøsbyen kommer til kort mot osloklubben Lyn.
Les mer...
Team Coop Talent, hvor vi finner mange av Lillehammer Skiklubs løpere. Foto: Geir Olsen.

Stiller 7 lag i NM-stafetten

NM på Ski 2013 - Gåsbu

- På tross av 3 løpere i Marcialonga og 2 i Junior-VM, har vi meldt på 5 herrelag og 2 damelag i NM-stafetten, opplyser Jostein Buraas til Langrenn.com.
Les mer...
 
NM-været fra Yr.no.

Kald og lettsmurt NM-uke

Skal vi tro nettstedet Yr.no blir det noen kalde og gode vinterdager på Gåsbu Langrennsarena fra førstkommende torsdag til søndag, i forbindelse med NM del 1.
Les mer...
Trond Nystad hjemme i Ramsau i Østerrike. Foto: Petter Soleng Skinstad.

Treningsfaglig seminar under NM

Trenerklubben inviterer til seminar under årets NM på Vang i januar. Kveldens hovedforeleser er Trond Nystad.
Les mer...
 
Lars Berger underveis mot 8. plass i verdenscupen på Sjusjøen i langrenn forrige sesong. Foto: Laiho/NordicFocus.

Lars Berger går NM på Ski

– Naturligvis var jeg skuffet over å bli vraket, men jeg har hatt mange muligheter til å kvalifisere meg. Så nå blir det «våpenhvile» til etter NM, sier Dombås-løperen, til GD.no.
Les mer...
NM-løypene Gåsbu. Skjermutsnitt fra Stein Arne Negård/YouTube.

NM-løypene danker ut gullrekka

Fredag betyr for mange go'stolen og NRK's gullrekke, men her er noe som selv spreke Jon Almaas & co. får utfordringer med å matche. NM-arrangørene har nå nemlig publisert flere givende videoer, som på actionfylt vis, tar oss gjennom NM-løypene til neste ukes mesterskap på Gåsbu.
Les mer...
 
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Påmeldingslister NM

Torsdag til lørdag i neste uke skal norgeseliten avgjøre hvem som er Norges beste skiløpere, og søndag utropes beste klubb i NM-stafettene. Her er deltakerlistene.
Les mer...
Therese Johaug med medaljer fra VM i Holmenkollen 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Stort barneskirenn åpner NM

NM-arrangørene, i samarbeid med BDO, fokuserer på morgendagens helter når NM på Ski innledes onsdag i neste uke. I tillegg tyder mye på at Johaug tar turen innom barneskirennet som markerer at NM er åpnet.
Les mer...
 
Øystein Pølsa Pettersen i rødt, hvit og blått på vei mot seier i NM-testen på Gåsbu en drøy uke før mesterskapet. Arrangørfoto.

Pølsa vant testløp i NM-løypa

- Skikkelig trase for klassisk sprint, påpeker Øystein Pølsa Pettersen etter at han onsdag vant et testrenn med 27 deltakere i løypa for sprint-NM på Gåsbu i neste uke.
Les mer...
Petter Northug jr. ute på en god kvalitetsøkt her han er på vei mot 24. plass i 15 km klassisk under Beitosprinten 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kan bli NM-stafett på Northug

Neste uke arrangeres NM del 1 på Vang og Gåsbu ved Hamar. Slik det ser ut nå kan det bli til at Petter Northug jr. stiller til start lørdag og søndag.
Les mer...
 
NM-løypene Gåsbu. Skjermutsnitt fra Stein Arne Negård/YouTube.

Bli med på prøvetur

NM-arrangørene har lastet opp en stilig video på kun 51 raske sekunder som kiler i magen og gir en drømmereise inn i løypene til mesterskapet som arrangeres på Gåsbu i slutten av januar.
Les mer...
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Viktig NM-info. fra Skiforbundet

NM del 1 på Gåsbu nærmer seg med stormskritt. I den forbindelse har Norges Skiforbund i dag satt opp en side med mye aktuell og viktig informasjon for de som skal delta.
Les mer...
 
Administrerende direktør Torbjørn Almlid (t.v.) og administrerende direktør Richard Heiberg signerte avtalen på vegne av henholdsvis Norsk Tipping og Sparebanken Hedmark. Foto: NM på Ski 2013.

Signerte gullkantet NM-kontrakt

Fredag undertegnet Norges Skiforbund sponsoravtale med Sparebanken Hedmark og Norsk Tipping om NM på ski 2013. Avtalen betyr 200.000,- kroner i inntekt for den lokale NM-arrangøren.
Les mer...
Arenaskisse NM på ski 2013. Grafikk: Oddmund Mikkelsen/Hamar Arbeiderblad/NM på ski 2013.

Venter trøkk rundt NM-stafetten

- Jeg husker fra min egen tid som aktiv skiløper at NM-stafetten nærmest var som Kollen-søndagen, smiler Gjermund Bjørn til Langrenn.com i anledning av at det nå er under 100 dager igjen til den store NM-festen på Gåsbu i Hamar på Hedmarken.
Les mer...
 
Deler av NM-arenaen for Ski NM Voss 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Vel blåst Voss!

NM Voss

De 8 arrangørklubbene kan ta en velfortjent pust i bakken etter et svært vellykket norgesmesterskap på Voss i forrige uke. Alt gikk som smurt. Men noen av våre forbilder var savnet på premieutdelingen.
Les mer...
Martine Ek Hagen på vei mot 4. plass under NM på Voss i 15 km skiathlon. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Nye navn leder norgescupen

Norgescup 2011/2012 - Sammenlagt

Etter forrige ukes norgesmesterskap på Voss er 5 av sesongens norgescuprenn for seniorer unnagjort. De to som ledet etter Nes har begge falt ned til 3. plass, mens nye navn har overtatt topplasseringen.
Les mer...
 
Stafett-pallen under NM på Voss 2012. Fra venstre: Leksvik IL (2. pl.) Byåsen IL 1. lag (1) og Byåsen IL 2. lag (3). Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Trøndersk storeslem i NM-stafetten

NM Voss

- En stor opptur for Byåsen-miljøet, mente landslagsløper Petter Eliassen etter at han bidro stort til at klubben hans vant NM-stafetten på Voss søndag. I tillegg finne vi trønderske lag på plasseringene 2, 3, 4, 6, 8, 9.
Les mer...
Gutta i Byåsens 1. lag gikk inn til NM-gull i stafett på Voss 2012. Fra venstre: Petter Eliassen (2. etp.), Didrik Tønseth (1. etp.) og Ole-Marius Bach (3. etp.). Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Byåsen innfridde i NM-stafetten

NM Voss

OPPDATERT m/resultater: Byåsen tok NM-gullet på den avsluttende stafetten under mesterskapet på Voss søndag. Også sølv og bronse havnet i Trøndelag.
Les mer...
 
Skiskytter Tora Berger lot børsa ligge og stilte til start for IL Varden i NM-stafetten på Voss 2012. Det ble gull sammen med Kristin Gausen og Marthe Kristoffersen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Skiskytter-Tora holdt ryggen fri

NM Voss

Tora Berger har 14 verdenscupseirer i skiskyting. Søndag hadde hun ankeretappen da Varden gikk inn til gull i NM-stafetten på Voss, men en formsterk Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom jagende bakfra. - Jeg hadde vel en slags delvis kontroll, sier Berger.
Les mer...
Marthe Kristoffersen på vei mot 5. plass på prologen i Oberhof i forbindelse med Tour de Ski 2011/2012. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Varden vinner NM-stafetten

NM Voss

Langrenn.com drister seg til å rangere topp 10 i NM-stafetten for kvinner. Om tipsene går inn på Voss førstkommende søndag, betyr dette at IL Varden tar med NM-gullet hjem til Meråker, sølv og bronse havner på andre breddegrader.
Les mer...
 
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

NM-gullet går til Byåsen

NM Voss

- Det blir nok veldig vanskelig å forsvare gullet fra i fjor, men jeg tror vi kan kjempe om medalje, sier Eldar Rønning til Langrenn.com. Her ser du vår vurdering av topp 10 i søndagens NM-stafett.
Les mer...
IL Varden ble norgesmestere i stafett 2012 i NM på Voss. Fra venstre: Marthe Kristoffersen, Kristin Gausen og Tora Berger. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Varden til topps i NM-stafetten

NM Voss

OPPDATERT m/resultater: Ankerkvinne Tora Berger sikret Varden et forhåndstippet NM-gull i stafetten på Voss søndag. Sølv og bronse gikk til osloklubber.
Les mer...
 
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Lagoppstillingene i NM-stafetten

NM Voss

34 damelag og 69 herrelag skal ut i ilden på NM-stafetten søndag. Lørdag kveld ble lagoppstillingene sluppet og her ser du dem.
Les mer...
Martin Johnsrud Sundby holder full fart gjennom langesonen under 30 km skiathlon på NM i Voss 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Gullgutt på tom tank

NM Voss

Mens andre løpere tok i mot drikke på langestasjonene fosset Martin Johnsrud Sundby bare videre i den 3 mil lange konkurransen under NM på Voss lørdag. - Jeg tok ikke til meg noen verdens ting, sier han til Langrenn.com.
Les mer
 
Martin Johnsrud Sundby på god vei mot NM-gullet på 30 km skiathlon i Voss 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Martin utnyttet et bra skibytte

NM Voss

Martin Johnsrud Sundby har lagt hjerteproblemene bak seg. Lørdag tok han en ny NM-tittel og sikret sin første kongepokal etter å ha utklasset landsmennene i 30 kilometer skiathlon.
Les mer...
Sjur Røthe jager mot medalje i 30 km skiathlon på hjemmebane i Voss under NM 2012. Det ble bronse, mannen som ligger på hjul, Snorri Einarsson, kapret sølvet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Populær hjemmebronse for Røthe

NM Voss

En hel bygd og hele stadion heiet hjemmehåpet Sjur Røthe fram til bronsemedalje under 30-kilometeren i skiathlon under NM i Voss lørdag.
Les mer...
 
Martin Johnsrud Sundby kunne ta seg god tid på oppløpet, nærmeste forfølgere under 30 km skiathlon i NM på Voss var nesten minuttet etter. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Nytt NM-gull til Sundby

NM Voss

Martin Johnsrud Sundby utklasset konkurrentene og tok NM-gull i skiathlon lørdag. Det var hans andre gull i årets NM.
Les mer...
Kristin Størmer Steiar, med Vibeke Skofterud på hjul, undervei i 15 kilometer skiathlon i NM på Voss 2012. I mål ble det bronse på Kristin, mens Vibeke tok 5. plass. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Så kom smilet hos Steira

NM Voss

3.-plassen i lørdagens skiathlon i NM var et stort steg i riktig retning for Kristin Størmer Steira.
Les mer...
 
Therese Johaug maler på i et tempo ingen andre matchet under 15 kilometer skiathlon i NM på Voss 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Johaug ledet fra start til mål

NM Voss

Therese Johaug viser som vanlig formstigning på denne tiden av året og vant skiathlon i NM på Voss med soleklar margin. Nå tror hun at hun kan gi Bjørgen og Kowalczyk kamp i seirene mot slutten av sesongen.
Les mer...
Theres Johaug hadde oppløpet for seg selv etter at 15 km skiathlon var unnagjort i NM på Voss 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Overlegen Johaug-seier i skiathlon

NM Voss

Therese Johaug tok et suverent NM-gull i skiathlon i Voss lørdag. Marthe Kristoffersen fikk sølv, mens Kristin Størmer Steira tok bronse.
Les mer...