Ulf Morten Aune

Ulf Morten Aune Foto: Geir Olsen

Aune: - Vi må skjerpe oss

Verdenscup Lahti

- Vi må ta oss skikkelig sammen foran sprinten på hjemmebane i Drammen onsdag, sa landslagstrener Ulf Morten Aune etter den tamme norske sprintinnsatsen i Lahti søndag.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut
Aune er kjent for å snakke i klare bokstaver, og søndagens tale var intet unntak. Nordlendingen ristet megetsigende på hodet etter som den ene etter den andre av de norske ikke fikk det til.

Etterpå fant han ett eneste norsk lyspunkt. Alt annet enn Ola Vigen Hattestads 4.-plass var for dårlig. Hattestad var til og med heldig som til slutt endte opp som nummer fire. Ørje-løperen var eneste norske representant i semifinalene og finalen.

- Dette var kort og godt for dårlig. Stort mer er det vel ikke å si. Vi skal være for gode til at det skal være slik. Det startet allerede i prologen, og det fortsatte i heatene. Det ble gjort dårlige valg i svingene, og da ser det så trist ut som det gjør, sa Aune til NTB.

- Heldigvis får vi en ny sjanse til å vise oss fram allerede i Drammen onsdag, konstaterte Aune.

Heldig
Det sier sitt om den svake norske dagen at nest beste nordmann var Eirik Brandsdal på 16.-plass. Kent Ove Clausen, Pål Golberg og Hans Petter Lykkja ble nummer 26, 28 og 30.

Svensken Emil Jönsson har hatt en svak sesong, men søndag var han ikke overraskende tilbake med seier. Løypa i Lahti passer ham utmerket.

Ola Vigen Hattestad hadde ingen mulighet til å holde svenskens tempo. Likevel ble det 4.-plass til slutt. Den samme plasseringen har også Hattestad i sprintcupen sammenlagt. Den listen toppes av svenske Teodor Peterson.

- Jeg hadde litt flaks som kom meg videre både fra kvart- og semifinalen, men jeg ga aldri opp og kjempet hele veien. Totalt sett må jeg være fornøyd med en 4.-plass på en slik dag, sa Hattestad.

Det kunne ha blitt 3.-plass også, men russeren Nikita Krijukov slapp unna med en advarsel for sin kjøring i den siste svingen. Juryen vurderte å diske ham.

Tam
- Ola hadde litt problemer med å få føttene til å gå fort nok opp bakken, men fra toppen og inn var han meget bra, oppsummerte landslagstreneren.

Eirik Brandsdal var kanskje den av de norske som virket kvikkest, men han ble slått ut allerede i kvartfinalen. Der ble han for snill. I prologen var Brandsdal helt oppe på 3.-plass.

- Det var bra helt til den siste svingen i kvartfinalen. Der var de andre smartere enn meg. Synd, for løypa passer meg bra og jeg følte meg sterk, sa en resignert Brandsdal.

---

Verdenscup
Lahti, Finland - 4. mars 2012
Plass Startnr. Navn Født Nasjon
 1  1 JOENSSON Emil  1985  SWE 
 2  4 PETERSON Teodor  1988  SWE 
 3  26 KRIUKOV Nikita  1985  RUS 
 4  20 HATTESTAD Ola Vigen  1982  NOR 
 5  21 JAUHOJAERVI Sami  1981  FIN 
 6  6 RETIVYKH Gleb  1991  RUS 

Øvrige norske

Plass Startnr. Navn Født Nasjon
 16  3 BRANDSDAL Eirik  1986  NOR 
 26  2 CLAUSEN Kent Ove  1985  NOR 
 28  17 GOLBERG Paal  1990  NOR 
 30  28 LYKKJA Hans Petter  1984  NOR 
 34  34 PETTERSEN Oeystein  1983  NOR 
 35  35 DAHL John Kristian  1981  NOR 
 45  45 GLOEERSEN Anders  1986  NOR 
 53  53 MOHOLT Magnus  1990  NOR 

 

Komplette resulater
Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Gaute Kvåle fra Hovden Skigymnas vinner her 20 km skiatlon foran Ole Jørgen Bruvoll under juniorenes VM-mønstring på Lillehammer nå i desember 2014. Foto: Erik Borg.

Langrennstalenter blomstrer på Hovden Skigymnas

- Stigende resultater skaper trygghet for hver enkelt og samtidig virker det motiverende for hele miljøet på skigymnaset, poengterer trener Svein Olav Utistog overfor Langrenn.com.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Laiho/NordicFocus.

30 spenstige julenøtter

Julen ringes inn med JuleQuiz 2014

Her følger et knippe nøtter fra Langrenn.com. Disse smaker utmerket til marsipan og pepperkaker. Klarer du dem uten glipptak?

Les saken
Morten Eide Pedersen, lengst til venstre, gjorde sine saker bra på åpningen av Swix Ski Classics 2014-2015 og hans lag, Team Coop, leder nå det hele. Foto: Swix Ski Classics.

La Sgambeda ProTeam Tempo 2014 i bilder

Disse 10 bildene tar deg med inn i nyvinngen fra Swix Ski Classics, lagtempoen ProTeam Tempo, som gikk av stabelen tidligere i desember i Livigno med alle langløpslagene på startstreken.

Les saken
Fra 2013-utgaven av Skeikampenrennet. Arrangørfoto.

Skeikampenrennet gir myk start

- Skeikampenrennet er ikke blant de lengste og går i variert skiterreng. Det er en litt myk start for turløperne som sikter seg inn mot lengre løp senere på vinteren, poengterer arrangørenes Kristian Nordlunde.

Les saken
Marit Bjørgen med OL-gullet hun kapret på 15 km skiathlon i Sotsji 2014. Foto: NordicFocus.

Bjørgen, Bjørndalen og Svendsen i topp 10

Marit Bjørgen er på pallen, men må se seg slått av en annen med ski på føttene og en brettspiller i VG's topp 10 kåring.

Les saken
Arenaskisse fra da NM på ski 2013 gikk på Gåsbu. Grafikk: Oddmund Mikkelsen/Hamar Arbeiderblad/NM på ski 2013.

Gåsburennet – TdH3 - er fulltegnet

Ny rekord for Gåsburennet. 2 timer før fristen gikk ut var det allerede 750 påmeldte løpere og vi måtte dessverre stenge påmeldingen, opplyser rennleder Atle Roaldstveit til Langrenn.com.

Les saken
Det var lite snø da verdenscupen ble arrangert siste helgen før jul 2013 i italienske Asiago. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Usikkert for Cortina – Toblach-etappen

Varm vinter har skapt hodebry for Tour de Ski-arrangørene.

Les saken
Johan Olsson på vei mot 2. plass på 15 kilometer klassisk i Sotsji-OL 2014. Foto: NordicFocus.

Johan Olsson mister Touren

Men VM-starten skal ikke være i fare. - Er det noen som kan det med å komme tilbake, så er det Johan, slår landslagssjef Rikard Grip fast.

Les saken
Johanna Ojala og Emil Weberg Gundersen, trenerteamet i Team LeasePlan Go, på samling i Ramsau 2014. Foto: Geir Olsen/Team LeasePlan Go.

Intervalltips fra Team LeasePlan Go

​- Er du mosjonist og satser på Birken ville jeg utelukkende satset på intervaller i sone 4 og noen økter i sone maks, tipser Emil Weberg Gundersen, manager for Thomas Alsgaards team.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Proppfullt av skirenn gjennom jula

Alle renn samlet på et brett

For den konkurranselystne er det et univers av muligheter for turrenn, distanserenn, sprint og skiskyting gjennom jule- og nyttårshøytiden. Her har du oversikten:

Les saken
Tiril Eckhoff viser frem medaljesamlingen fra OL i Sotsji 2014. Foto: NordicFocus.

Uttak verdenscup Oberhof og Ruhpolding

Fra Norges Skiskytterforbund får Langrenn.com meddelt følgende uttak til World Cup runde 4 og 5, begge deler i Tyskland tidlig i januar.

Les saken
Henrik L-Abee-Lund under IBU Cup på Beitostølen 2014. Foto: Norges Skiskytterforbund.

Uttak IBU Cup Dusznikj og Langdorf

Norges Skiskytterforbund melder til Langrenn.com at de nå har tatt ut løpere til IBU Cup som arrangeres i Polen og Tyskland i januar 2015.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Åsenrennet er utsatt

En fin og fast juletradisjon er Åsenrennet i Nannestad i Akershus, men i år blir det ikke noe av dette rennet 2. juledag.

Les saken
John Kristian Dahl og Johan Kjølstad fra Team United Bakeries med i NTBs oppsummering av idrettsåret 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Skråblikk på idrettsåret

Marit Bjørgen, Ole Einar Bjørndalen, John Kristian Dahl og Johan Kjølstad er sentrale skinavn når NTB med glimt i øyet oppsummerer idrettsåret 2014.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Pass på idrettsmagen blant julematen

10 tips for en bedre julemage

Med julehøytiden rett rundt hjørnet venter mye god, men tung og fet, mat. De fleste har nok kjent på følelsen av å føle seg litt uvel på grunn av mange og fete middager.

Les saken
Riitta-Liisa Roponen fra Finland toppet første renn i FIS Marathon Cup 2014-2015, fristilsutgaven av La Sgambeda i Livigno og Italia. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

La Sgambeda Marathon 2014 i bilder

La Sgambeda Marathon går i fristil og var første renn i FIS Marathon Cup og gikk av stabelen i Livigno fredag 12. desember. Med 10 flotte og varierte bilder har Langrenn.com oppsummert rennet.

Les saken
Øystein Pølsa Pettersen blir en del av Trysil Sommerskiskole sommeren 2015. Foto: Erik Borg.

Pølsa trekkplaster til Trysil Sommerskiskole

- Det er nå klart at Øystein Pølsa Pettersen kommer til uke 1 av Remember Trysil Sommerskiskole, forteller Svein Skarpmo til Langrenn.com.

Les saken
Johannes Thingnes Bø ute på 10 km sprint i skiskytternes verdenscup i Östersund 2014. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Bø-gutta med ulike styrker

For Johannes Thingnes Bø og storebror Tarjei venter en julefeiring med trening i hovedrollen.

Les saken
Justyna Kowalczyk med OL-gull fra lekene i Sotsji 2014. Foto: Nordic Focus.

Justyna Kowalczyk best i Alpen Cup

Marit Bjørgen benyttet helgen til å ta dobbeltseier i Davos, hennes erkerival fra Polen sikret seg også to besøk på seierspallens topp sist uke.

Les saken
Ilia Chernousov under Tour de Ski vinteren 2014 på etappen fra Cortina til Toblach. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Alpen Cup med offensive russere

I skyggen av verdenscupen i Davos ble det sist weekend også konkurrert i Alpen Cup i Hochfilzen. Der viste et par kjente russiske kanoner tenner.

Les saken