Team Veidekke, fra venstre: Kent Ove Clausen, Tydal, Andrew Musgrave, Røa, Hans Petter Lykkja, Dalguten, Ole-Marius Bach, Byåsen, Per Kristian Nygård, Vestre Spone, og trener Kåre Tønne. Morten Eilifsen var syk og ikke med på bildet. Foto: Erik Borg.

Team Veidekke, fra venstre: Kent Ove Clausen, Tydal, Andrew Musgrave, Røa, Hans Petter Lykkja, Dalguten, Ole-Marius Bach, Byåsen, Per Kristian Nygård, Vestre Spone, og trener Kåre Tønne. Morten Eilifsen var syk og ikke med på bildet. Foto: Erik Borg.

Håper hele laget forsvinner

Med landslaget i sikte

Kåre Tønne skal drive fram utøverne på Team Veidekke til nye høyder i skisporet. - Drømmen er selvsagt at alle skal forsvinne ut av laget, sier treneren til Langrenn.com.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

Privatlaget har nylig vært en snau uke på Toppidrettssenteret i Oslo. Utøverne har løpt den tradisjonelle løpstesten fra grusveien nordvest for Sognsvann og opp til Frognerseteren, testet O2-opptaket og hatt mange gode treningsøkter.

- Det ser bra ut, sier trener Tønne.

Velprøvd opplegg
Seks mann er på Veidekke-laget, som er inne i den andre sesongen, men i praksis er det noen flere sesonger fordi laget er en oppfølger av Team Manpower som ble startet i 1994. Målet er å gjøre løperne så gode at de både når egne drømmer og blir så gode at de kan få være med på landslag.

- Vi håper alle skal bli gode, men får vi løftet én opp på et landslag, vil også det være bra, sier treneren.

Ikke på Stortinget
Tønne som også er sportslig leder og tilrettelegger jobber nær fulltid med å få opplegg og oppfølging så bra som overhodet mulig, og om han også er bonde, var det løperne og ikke bondeaksjonen som har hatt fokus de siste dagene.

- Om jeg kom nedover fra Trøndelag med traktoren på E6? Nei, jeg kom med fly. Jeg har bare et lite småbruk, sier kornbonden. - Det er ikke jorda jeg først og fremst lever av, men det er godt å få litt jord på hendene også.

Fortsetter nedenfor bildet
Kåre Tønne. Foto: Erik Borg.
Kåre Tønne er i gang med en ny sesong med å gjøre løperne på Team Veidekke så gode at de snart får landslagstilbud. Foto: Erik Borg.

Snart på snø
Fram til Beitosprinten skal det være ytterligere åtte samlinger. Den neste er på Sognefjellet. Der blir det seks dager med ski på beina fra 13. juni. Mellom samlinger følges også løperne opp.

- Men jeg ansvarliggjør dem i forhold til det de skal gjøre, men de kan alltid ta kontakt, sier Tønne.

Hans Petter Lykkja, Dalguten, Ole-Marius Bach, Byåsen, og Morten Eilifsen, Henning, er med på laget fra i fjor. De tre nye er Per Kristian Nygård, Vestre Spone, Andrew Musgrave, Røa, og Kent Ove Clausen, Tydal.

- Det er en god blanding av utøvere, sier treneren.

På samlingen i Oslo fant de tonen og ble kjent med hverandre.

Lykkja, Clausen, Bach og Eilifsen bor i Trondheim. Nygård har adresse Oslo, Musgrave har Lillehammer som utgangspunkt.

I tillegg til et omfattende samlingstilbud og organisering på de større konkurransene får også løperne et stipend.

- Men støtte fra foreldre og kjæreste er viktig for mange av dem for å kunne leve, sier Tønne.

Klærne forsvant
Den første samlingen ble etterhvert riktig het da sommeren plutselig kom. Kanskje bare en fordel av flere grunner, for Veidekke-guttene hadde ikke all verdens med klær.

- Sommerkolleksjonen var i noen esker som sto i en garasje på Kjelsås. Eskene ble stjålet fra garasjen rett før samlingen, sier Tønne.

Nå hadde ikke klærne fått på seg all verdens merker ennå. Så det er ikke slik at Veidekke-antrekkene vil synes såvel her som der.

Team Veidekkes hjemmeside

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
I ensom majestet går Marit Bjørgen inn til norsk stafettgull under VM i Falun 2015. Foto: NordicFocus.

Nå er Marit Bjørgen tidenes beste

Med stafettgullet under VM i Falun torsdag ble Marit Bjørgen tidenes mestvinnende løper i VM-sammenheng. Hun utelukker heller ikke at det kan bli flere mesterskap.

Les saken
Heidi Weng med ryggen til løper neste over målstreken for å komme Marit Bjørgen i møte etter at sistnevnte har avrundet damestafetten med å gå Norge inn til seier. Foto: NordicFocus.

Heidi Wengs tårer - En hyllest!

Det er cirka 50 meter igjen til Marit Bjørgen går i mål. Som så mange ganger før venter de tre andre jentene på stafettlaget på andre siden av målstreken, klare til å gi den største gruppeklemmen i historien.

Les saken
Norges gull-gutter på VM-stafetten i Val di Fiemme. Fra venstre i etappe-rekkefølge: Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Sjur Røthe og Petter Northug jr. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Startliste VM Falun Stafett Menn

Fredag er det herrestafett i Falun-VM med 4 x 10 km. Norge vant i Val di Fiemme for 2 år siden. Her hele startlista med lagoppstillinger:

Les saken
Spreke deltakere i Montebellorennet 2013. Arrangørfoto.

Smøretips Montebellorennet 2015

Smøretips for Montebellorennet 2015, arrangeres lørdag 28. februar i Sande i Vestfold. Distansen er 40 km. Bjørn Myhre Sport har levert tips:

Les saken
Konkurrentene var sjanseløse mot Maiken Caspersen Falla (til venstre) og Maiken Caspersen Falla på lagsprinten under Falun-VM 2015. Foto: NordicFocus.

VM i Falun 2015 - Medaljeoversikt

Norge og Tyskland ligger i topp hva gjelder medaljer i Falun-VM 2015. Dette er medaljefordelingen etter 16 av 21 øvelser:

Les saken
Her veksler Astrid Uhrenholdt Jacobsen til ankerkvinne Marit Bjørgen på VM-stafetten i Falun 2015, 18 sekunder foran nærmeste forfølger. Foto: NordicFocus.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen: - Mer nervøs enn på lenge

En spent Astrid Uhrenholdt Jacobsen avgjorde nærmest VM-stafetten for Norge på den tredje etappen torsdag.

Les saken
Heidi Weng etter stafettgullet under VM i Falun 2015, der hun gikk 1. etappe for Norge. Foto: NordicFocus.

Deilig revansje for Heidi Weng

Heidi Weng var en svært lettet jente etter at Norge gikk inn til stafettgull i Falun-VM torsdag. - Jeg var litt nedfor etter det som skjedde på tirsdag, forteller hun.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra verdenscupen i Kontiolahti 2014. Foto: Laiho/NordicFocus.

Billettene til VM i skiskyting rives vekk

Én uke før VM-starten skiskyting har arrangørene i Kontiolahti solgt snaut 40.000 tribunebilletter.

Les saken
Gravdalsrunden i Montebellorennet. Foto: Ole Kristian Skjørdal.

Vinnere Montebellorennets Vinter-Quiz 2015

Dette er de 10 skiløperne som har vunnet premie i Montebellorennets Vinter-Quiz her på nettavisen Langrenn.com denne uken:

Les saken
Illustrasjonsbilde: Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretips Hovedlandsrennet 2015

Fredag, lørdag og søndag er det klart for Hovedlandsrennet 2015 i Stokke. Rode, Swix og Toko har levert de første smøretipsene:

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretips Skienern 2015

Smøretips for Skienern 2015, arrangeres lørdag 28. februar på Oppdal. Distansen er 42 km. Swix har levert tips:

Les saken
Calle Halfvarsson og Petter Northug under verdenscupen i Falun 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Calle Halfvarsson opp mot Petter Northug i VM-stafetten

Sveriges langrennssjef Rikard Grip løste stafettkabalen torsdag ettermiddag. - Vi har fire løpere som er i veldig god form, sier han, og presenterer følgende rekkefølge:

Les saken
Norges gulljenter fra VM-stafetten i Falun 2015. Fra venstre: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (3. etappe), Therese Johaug (2), Marit Bjørgen (4) og Heidi Weng (1). Foto: NordicFocus.

Suverent norsk GULL i VM-stafetten

Den norske kvartetten tok et soleklart gull på VM-stafetten i Falun torsdag. Sølvkampen sto mellom to av våre naboland.

Les saken
Caitlin Gregg gikk fra et tidlig startnummer inn til en svært overraskende tredjeplass på 10-kilometeren under VM i Falun. Foto: NordicFocus.

USA vraker bronsevinneren

Caitlin Gregg overrasket alle og tok bronse på 10-kilometeren tirsdag, men er ikke god nok for amerikanernes stafettlag.

Les saken
Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen omfavner hverandre etter å ha tatt henholdsvis bronse og gull på VM-sprinten i Falun 2015. Foto: NordicFocus.

Smøretips VM Falun 2015

Torsdagens damestafett er rett rundt hjørnet. Dette er Swix sine rykende ferske anbefalinger til de ulike landslagene med tanke på hva de bør gjøre med skiene:

Les saken
Didrik Tønseth. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Løfshus: - Tønseth bedre enn Olsson

Didrik Tønseth får trolig Johan Olsson rett i fanget i sin stafettdebut på høyeste nivå. - Ikke noe å være redd for, melder landslagssjef Vidar Løfshus.

Les saken
Det nye sporsystempet på Lugnet i Falun. Den røde strekningen er Mördarbacken og den blå strekningen viser den nye utforsbakken. Montage: Falu Kommun/Foto: Ulf Palm.

VM-løypene saltes til stafetten

Juryen har bestemt seg for å salte både klassisk- og fristilstraseen foran kvinnestafetten i VM.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Manzoni/NordicFocus.

VM skiskyting Kontiolahti 2015 - Program

Det komplette programmet til VM i Kontiolahti 2015 for skiskyting. Mesterskapet starter torsdag 5. mars og avsluttes søndag 15. mars.

Les saken
Løypekart stafett damer i VM Falun 2015.

Løypekart VM Falun Stafett Damer

Løype- og høydeprofil som venter torsdag for damene i deres stafett over 4 x 5 km i forbindelse med Falun-VM 2015.

Les saken
Fra Vasaloppet 2013. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Smøretips Vasaloppet 2015

Oppdatert 4. gang: Vasaloppet er søndag 8. mars 2015. I forkant Vasaloppets Vintervecka som innledes med Kortvasan fredag. Mange i Vasan ønsker å forberede seg tidlig. Her smøretips fra Swix:

Les saken