Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kunnskapstraileren ruller videre

Barn - Ungdom - Kunnskap - Motivasjon

Også i 2012 legger Norges Skiforbunds Kunnskapstrailer ut på norske landeveier. Om du vil ha besøk - da må du huske å søke før 15. februar.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

I 2012 skal Aker og langrennsløperne for tredje gang på turne rundt i Norge, og det er dere som bestemmer hvor vi skal reise.

Alle idrettsklubber og -lag inviteres til å søke om å arrangere en dag hvor langrennlandslagets kunnskapstrailer kommer på besøk.

To utøvere fra landslaget i langrenn, en trener, en smører og en ernæringsekspert vil komme til din klubb og gi inspirasjon og dele av landslagets erfaringer!

Her gjelder det å samle alle idrettsinteresserte: ungdom, foreldre og frivillige til en ettermiddag med idrettsglede i fokus!

Turneen gjennomføres i år i april, mai og juni, så her gjelder det å være tidlig ute!

Langrennslandslaget sammen med hovedsamarbeidspartner har utviklet Kunnskapsturneen.

Kunnskap er viktig for langrennsporten for å lykkes, kunnskap og teknologi er avgjørende for Aker-selskapene for å fortsette å bygge norsk industri. Sammen har vi troen på at når kunnskap deles vil flere la seg inspirere og motivere. Resultatet kan bli at flere oppnår mestring, samt når sine mål.

Vi legger opp til følgende program for ettermiddagen, men den arrangerende krets og klubb kan gjerne være med på å bestemme detaljene: 1) Treningsøkter, kostholdsforedrag, smørekurs, motivasjonsforedrag. 2) Næringslivsseminar – utvalgte steder.

Arrangørklubb velger ut naboklubber i området som får mulighet til å delta i øktene. Kretser kan også søke, på vegne av flere klubber.

Dere kan invitere ungdom, trenere og foreldre til smørekurs/foredrag i smøretraileren og/eller nærliggende lokale. Det er plass til inntil 40 personer i smøretraileren. Av erfaring kan det være fornuftig å ha eget lokale tilgjengelig dersom det blir stor deltagelse. Er det idrettslinjer eller toppidrettsgymnas i nærheten, oppfordrer vi til å invitere disse skolene som deltakere.

NB: Nytt av året er at Skiforbundet ønsker en forhåndspåmelding til både treningsøktene og til foredrag/kurs. Klubbene som får besøk, må organisere påmeldingen og sende navneliste til skiforbundet.

Trening
Det legges opp til treningsøkter à 45-60 min., Vi anbefaler en økt for ungdom 13-16 år, og en økt for junior. (Dere kan velge en annen inndeling). Avhengig av antallet deler vi i flere grupper. Lokale trenere inviteres med på øktene, både for egenutvikling, og for å bistå langrennslandslaget.

Kostholdsforedrag
2 foredrag om ernæring á 45 min: Ett foredrag for ”begynnere”, og ett for de som ”kan litt fra før”. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Smørekurs
Deltakerne får komme tett på smøreekspertisen. 2 smørekurs à 60 min: Ett kurs for ”nybegynnere”, og ett kurs for de som kan en del fra før. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Motivasjonsforedrag/løpernes foredrag
En landslagsutøver sammen med trener gir et spenstig foredrag om prestasjonskulturen, samholdet, treningen og spennende erfaring. Dette foredraget kan åpne ettermiddagens samling. Varighet maks 1 time.

Næringslivsforedrag
Næringslivsforedrag etter ønske (om idrettens verdier, Aker-sponsing etc), holdes dersom idrettslaget ønsker det. Da inviterer vi litt ”bredere” i nærområdet.

Den lokale arrangør og skikretsen må sørge for at arrangementet blir godt kjent lokalt. Aker og Norges Skiforbund bistår i dette arbeidet.

En jury vil behandle de søknadene som kommer inn.

Dette er juryen
Åge Skinstad (langrennssjef), Erik Røste (visepresident Norges Skiforbund), Stine Lise Hattestad Bratsberg (OL-vinner 1994 og leder av Aker Achievements), Benthe Asp (medlem i Langrennskomiteen i Norges Skiforbund) og Per Nymoen (breddesjef langrenn, Norges Skiforbund).

Hver Skikrets vil bli involvert ved utvelgelse av stoppesteder på årets turné.

Søknadsskjema er lagt tilgjengelig på skiforbundet.no

(Søknadsfrist er 15. februar).

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Johan Kjølstad går i mål til seier i König Ludwig Lauf 2014. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Ulykke stoppet sesongen - Nå går Johan Kjølstad kanskje Vasan

Etter skaden tidlig i januar satte Johan Kjølstad sluttstrek for hele sesongen overfor Langrenn.com. Nå gjør han kanskje comeback i langløpscupen - mye tidligere enn forutsett. - Johan har veldig lyst til å gå Vasaloppet, forteller manager Henning H. Kvissel.

Les saken
Simen Sveen på samling med skilandslaget i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Simen Østensen går Vasaloppet for Team United Bakeries

Landslagsløper Simen Østensen blir å se i den gule Team United Bakeries-dressen i Vasaloppet søndag. - Vi starter der, og så får vi se hva som skjer videre, sier TUB-manager Henrik H. Kvissel til Langrenn.com.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Bendit Ungdommens Holmenkollrenn 2013. Foto: Rasmus Kongsøre.

Ungdommens Fristilsrenn - Helt Konge

- Ottestad IL skigruppa inviterer til et eget fristils distanserenn på Hedmarksvidda for alle skiløpere, med spesielt fokus på de unge som liker å skøyte, forteller rennleder Tommy Olsen til Langrenn.com.

Les saken
Silje Theodorsen er en av Team Veidekke Nord-Norges løpere. Her er hun flankert av svenskene Anna Haag (venstre) og Emma Wiken under verdenscupen på Lillehammer 2014. Foto: Felgehauer/NordicFocus.

Stilling ledig: Trener til Team Veidekke Nord-Norge

Team Veidekke Nord-Norge søker ambisiøs og motivert trener i inntil 100% stilling.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Bendit Ungdommens Holmenkollrenn 2013. Foto: Rasmus Kongsøre.

Superski Vinterskiskole i vinterferien

Tirsdag denne uken er det klart for første utgave av Superski Vinterskiskole. Skiskolen går over 3 dager i vinterferien i Superskis lokaler i Holmenkollen.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nisen/Langrenn.com.

Jury tilbyr alle å samle bevis

Denne helgen er det Norgescup på Nes i Akershus. Ikke alle deltakerne er like flinke til å holde skiene samlet. - Vi i juryen inviterer alle til å bidra som teknikkontrollører på søndag med sine smarttelefoner, poengterer Sindre Wiig Nordby.
Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nisen/Langrenn.com.

Sindre Bergan: - Vi har fått noen redskaper

Sindre Bergan, selv tidligere landslagstrener i langrenn for kvinner, forteller at det kan være noen utfordringer med tenåringer som starter på et idrettsgymnas.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Bendit Ungdommens Holmenkollrenn. Foto: Rasmus Kongsøre.

Treningsvaner under lupen

- Når idrettsutøvere tenker tilbake, spesielt blant dem som ikke har ført treningsdagbok, blir det mye antakelser, sier Kenneth Myhre.

Les saken
Gudbrand Skraastad mottar NSFs pokal i januar 2015. Her sammen med Sverre K. Seeberg fra hedersbevsisningskomiteen i Norges Skiforbund. Foto: Skiforbundet.

NSFs pokal til Gudbrand Skraastad

Gudbrand Skraastad fra Vang Skiløperforening ble i helga tildelt NSFs pokal fra hedersbevisningskomiteen i Norges Skiforbund i forbindelse med langrenns-NM på Røros.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Hans Kristian Stadheim.

Bli med i smørebua til Lyn Ski og Heming

Med video

Lyn Ski-trener Hans Kristian Stadheim har sendt oss en video som gir innblikk i jobben som ble gjort av Lyn Ski og Hemings smøreteam under NM, der osloklubbene sikret flere medaljer.

Les saken
Terje Nilsen er en av drivkreftene for Lygna Skisenter i Oppland, her fra da vi møtte ham foran stor norgescuphelg for juniorer i januar 2015. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Ski-NM 2017 til Lygna

- Lygna er en viktig aktør for avvikling av skirenn for hele østlandsområdet, heter det i forbindelse med at Skiforbundets styre har lagt Ski-NM del 1 i 2017 til Lygna Skisenter i Oppland.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Idrettslag tjener penger på digital dugnad

Idrettslag over hele Norge er invitert til å delta i en digital dugnad som kan gi klubbene gode inntekter. Dugnaden er den første av sitt slag i her i landet.

Les saken
Team ParkettPartner ute på trening med Tore Ruud Hofstad i front. Foto: Skjermplott fra Trond Harald Sand/Vimeo.

Langløp AS - Et nytt selskap innen turrenn

Daglig leder i Langløp AS mener at framtiden er team i både langløp og tradisjonell langrenn, uansett alder og livssituasjon.

Les saken
Fredrik W. Baumann og Øysten Røe fra Nordic Ski Team på hver sin side av Helle Aanesen fra Aktiv mot kreft. Bildet er tatt 23. januar i Seiser Alm foran Marcialonga 2015. Foto: Nordic Ski Team.

Team NPRO lever videre som Nordic Ski Team

Det tidligere langløpslaget Team NPRO videreføres som et rent mosjonistlag under navnet Nordic Ski Team. - Ambisjonen er å etablere et nytt profflag for satsning på toppnivå i Swix Ski Classics fra neste sesong, melder laget.

Les saken
Thomas Bucher-Johannessen er sammen med Thomas Helland Larsen og Jørgen Lippert tatt ut til Nordisk Juniorlandskamp fra NTG Geilo Langrenn. Foto: Herman Knudsen.

Tidenes sesongstart for NTG Geilo

NTG Geilo er i vinden og har hatt en fantastisk start på årets sesong. - Med bakgrunn i den flotte innsatsen på Lygna fikk vi hele 3 utøvere med til Nordisk Juniorlandskamp, sier en fornøyd sportssjef, Øyvind Olstad.

Les saken
Valdres ski med trener Ola Kjørli. Foto: Roy Myrland.

Spår medaljedryss for Valdres ski

Ola Kjørli, Årets ildsjel 2010, har klokkertro på sine løpere i Valdres ski til kretsmesterskapet i Oppland på Gålå lørdag og søndag.

Les saken
Morten Eide Pedersen krysser målstreken først av alle i Jizerska Padesatka 2015. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Morten Eide Pedersen: - Hvert poeng teller

Swix Ski Classics - Marcialonga

Etter 4 av 9 renn i Swix Ski Classics, er Morten Eide Pedersen bare 10 poeng bak Øystein Pettersen i sammenlagtkampen. - Vi har hatt en god inngang til Marcialonga, sier Team Coop-løperen som er klar for å kjempe hardt om den gule trøya.

Les saken
Åsen IL, med søskenparet Ragnhild og Magne Haga (midten) i spissen, inviterer til Maxpulserennet 5. februar. Foto: Åsen IL.

Vinn VM-reise i Maxpulserennet

- I og med at Åsenrennet 2. juledag ble avlyst, arrangerer Åsen IL et nytt renn torsdag 5. februar, Maxpulserennet, opplyser Magne Haga til Langrenn.com. Klubbens samarbeidspartnere frister med fete premier.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Oslo Skifestival. Foto: Kaare Martin Granerud.

Bjerkreim Ski imponerte i Oslo Skifestival

Stavanger-traktene forbindes ikke først og fremst med langrenn. Men skigruppa i Bjerkreim IL setter virkelig regionen på skikartet. - Klubben fikk nylig helt ny rulleskiløype og er i stor vekst, blir Langrenn.com fortalt.

Les saken
Terje Nilsen på Lygna Skisenter i Oppland står foran åsen hvor det vil skje store utbedringer av løypenettet. De skal også bygge nytt romslig servicebygg og antall blinker for skiskytterne skal utvides fra 30 til 40. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

NM 2017 motiverer til storstilt Lygna-utbygging

Allerede før nyttår var det gjennomført 3.000 starter. Ukens Norgescup for junior sender ytterligere 2.500 løpere ut i Lygna-løypene. - Dette anlegget har en veldig viktig geografisk beliggenhet, slår rennleder Terje Nilsen fast.

Les saken