Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kunnskapstraileren ruller videre

Barn - Ungdom - Kunnskap - Motivasjon

Også i 2012 legger Norges Skiforbunds Kunnskapstrailer ut på norske landeveier. Om du vil ha besøk - da må du huske å søke før 15. februar.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

I 2012 skal Aker og langrennsløperne for tredje gang på turne rundt i Norge, og det er dere som bestemmer hvor vi skal reise.

Alle idrettsklubber og -lag inviteres til å søke om å arrangere en dag hvor langrennlandslagets kunnskapstrailer kommer på besøk.

To utøvere fra landslaget i langrenn, en trener, en smører og en ernæringsekspert vil komme til din klubb og gi inspirasjon og dele av landslagets erfaringer!

Her gjelder det å samle alle idrettsinteresserte: ungdom, foreldre og frivillige til en ettermiddag med idrettsglede i fokus!

Turneen gjennomføres i år i april, mai og juni, så her gjelder det å være tidlig ute!

Langrennslandslaget sammen med hovedsamarbeidspartner har utviklet Kunnskapsturneen.

Kunnskap er viktig for langrennsporten for å lykkes, kunnskap og teknologi er avgjørende for Aker-selskapene for å fortsette å bygge norsk industri. Sammen har vi troen på at når kunnskap deles vil flere la seg inspirere og motivere. Resultatet kan bli at flere oppnår mestring, samt når sine mål.

Vi legger opp til følgende program for ettermiddagen, men den arrangerende krets og klubb kan gjerne være med på å bestemme detaljene: 1) Treningsøkter, kostholdsforedrag, smørekurs, motivasjonsforedrag. 2) Næringslivsseminar – utvalgte steder.

Arrangørklubb velger ut naboklubber i området som får mulighet til å delta i øktene. Kretser kan også søke, på vegne av flere klubber.

Dere kan invitere ungdom, trenere og foreldre til smørekurs/foredrag i smøretraileren og/eller nærliggende lokale. Det er plass til inntil 40 personer i smøretraileren. Av erfaring kan det være fornuftig å ha eget lokale tilgjengelig dersom det blir stor deltagelse. Er det idrettslinjer eller toppidrettsgymnas i nærheten, oppfordrer vi til å invitere disse skolene som deltakere.

NB: Nytt av året er at Skiforbundet ønsker en forhåndspåmelding til både treningsøktene og til foredrag/kurs. Klubbene som får besøk, må organisere påmeldingen og sende navneliste til skiforbundet.

Trening
Det legges opp til treningsøkter à 45-60 min., Vi anbefaler en økt for ungdom 13-16 år, og en økt for junior. (Dere kan velge en annen inndeling). Avhengig av antallet deler vi i flere grupper. Lokale trenere inviteres med på øktene, både for egenutvikling, og for å bistå langrennslandslaget.

Kostholdsforedrag
2 foredrag om ernæring á 45 min: Ett foredrag for ”begynnere”, og ett for de som ”kan litt fra før”. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Smørekurs
Deltakerne får komme tett på smøreekspertisen. 2 smørekurs à 60 min: Ett kurs for ”nybegynnere”, og ett kurs for de som kan en del fra før. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Motivasjonsforedrag/løpernes foredrag
En landslagsutøver sammen med trener gir et spenstig foredrag om prestasjonskulturen, samholdet, treningen og spennende erfaring. Dette foredraget kan åpne ettermiddagens samling. Varighet maks 1 time.

Næringslivsforedrag
Næringslivsforedrag etter ønske (om idrettens verdier, Aker-sponsing etc), holdes dersom idrettslaget ønsker det. Da inviterer vi litt ”bredere” i nærområdet.

Den lokale arrangør og skikretsen må sørge for at arrangementet blir godt kjent lokalt. Aker og Norges Skiforbund bistår i dette arbeidet.

En jury vil behandle de søknadene som kommer inn.

Dette er juryen
Åge Skinstad (langrennssjef), Erik Røste (visepresident Norges Skiforbund), Stine Lise Hattestad Bratsberg (OL-vinner 1994 og leder av Aker Achievements), Benthe Asp (medlem i Langrennskomiteen i Norges Skiforbund) og Per Nymoen (breddesjef langrenn, Norges Skiforbund).

Hver Skikrets vil bli involvert ved utvelgelse av stoppesteder på årets turné.

Søknadsskjema er lagt tilgjengelig på skiforbundet.no

(Søknadsfrist er 15. februar).

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Team Veidekke Nord-Norge på samling i Nordreisa sommeren 2014. Foto: Privat.

Vel varme framfor bre

Treningshausten i Team Veidekke Nord- Norge har vore god. Ein ting gjer dei forskjellig frå i fjor. Denne veka reiser dei på samling til ferieøya Mallorca i staden for skigåing på bre i Mellom-Europa.

Les saken
Deltakere fra Ung i Sporet under Skiforbundets høstmøte 2014. Mobilfoto: Norges Skiforbund.

Ung i Sporet sikrer fremtiden

- At vi får ungdommen til å delta gir svært viktige innspill og nye perspektiver til Skiforbundets retning, understreker Marius Vegheim overfor Langrenn.com etter helgens Høstmøte.
Les saken
Roger Holte flankert av skipresident Erik Røste (til venstre) og Åge Skinstad. Foto: Claes-Tommy Herland/Norges Skiforbund.

Skiforbundets pokal til Roger Holte

Roger Holte fikk fredag en prestisjefylt pris fra Norges Skiforbund.

Les saken
Prisvinnere ved Skiforbundets høstmøte 2014. Runa Skyttersæter (f.v.), Per Asdal, Arnfinn Ofstad, Kåre Martinsen, Leif Kjesbu, Arild Lægran (Beitstad IL), Olav Jarle Hoås, Sissel Sveen Frogner og Åge Skinstad. Foto: Claes-Tommy Herland/Norges Skifo

Sju langrennspriser har fått sine eiere

Norges Skiforbund Langrenn delte ut både klubbpris og seks ildsjelpriser i forbindelse med helgas høstmøte på Gardermoen.

Les saken
Team United Bakeries under samling på Mallorca i oktober 2014. Bak fra venstre: Chris Jespersen, Tore Bjørseth Berdal, Vetle Thyli. Foran fra venstre: Øystein Pettersen, Niklas Dyrhaug og teamsjef Henrik H. Kvissel. Foto: Team United Bakeries.

TUB-sjefen: - Må greie flere seiere

Henrik H. Kvissel er ikke beskjeden når han overfor Langrenn.com forteller hva han venter seg i vinter. - At vi preger Swix Ski Classics enda mer, sier han. Bakerne har dessuten store ambisjoner for sesongåpningen på Beitostølen.

Les saken
Skjermutsnitt fra Team Veidekke Oslofjord sin oppsummering av samlinger frem til oktober 2014. Foto: Team Veidekke Oslofjord/YouTube.

Bra trøkk på Oslofjord-gjengen

- Kan melde om bra driv på utøverne i Team Veidekke Oslofjord, forteller lagets trener Lars Christian Aabol til Langrenn.com og sender oss denne severdige videoen.

Les saken
Klubbkveld med Aker og Norges Skiforbund i innspurten til sesongstart 2014/2015. Foto: Norges Skiforbund.

Nytt pengedryss fra Aker til grasrota

- Grunnfjellet i norsk langrenn er klubbene. Lokale ildsjeler inspirerer til skiglede for mange, og klubbene får frem bredde og talenter, understreker konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker.

Les saken
Hard kamp om plassene i klassen Ungdomsskole i skolemesterskapet Oslo og Akershus 2014. Arrangørfoto.

Utvider skolestafetten

- Nytt for vinterens stafett er at den i tillegg til skoler i Oslo, også er åpen for ungdomsskoler i Akershus, sier Jon Per Nygaard. Persbråten vgs og HMKG arrangerer vinterens skolestafett i Holmenkollen 28. januar.

Les saken
Sotsji-OL 2014 var en av mange norske oppturer under Børre Rognlien, men også breddeidretten og dens kår har han hatt i fokus. Foto: NordicFocus.

Erik Røste hyller Børre Rognlien

- Få kan vise til en tilsvarende «skryteliste» over saker idrettsstyret har fått gjennomslag for, som det som er oppnådd i den siste tingperioden under Børres ledelse, roser Erik Røste i forbindelse med Rognliens varslede avgang.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: NordicFocus.

Børre Rognlien takker av etter 52 år

- De norske prestasjonene i OL i Sotsji befester vår posisjon som en av verdens aller fremste vinteridrettsnasjoner, fastslår idrettspresident Børre Rognlien i forbindelse med sin beslutning om å ikke ta gjenvalg.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Søker utøvere til mobilitetstesting

- Du får oversikt over dine egne mobilitetssvakheter og hvor de sitter, sier Stavros Litsos ved Norges idrettshøgskole. Han er på utkikk etter utøvere til kostnadsfri testing i sitt masterprosjekt.

Les saken
Sindre Sætre Hammerlund fra Team NTNU på vei mot seier i Ustedalsfjorden Rundt 2014. Foto: Tom Furuseth.

Offensivt Team NTNU før sesongstart

- For oss er endringer blitt til vaner, og det er bare 6 uker igjen før vi får sjekket grundig om disse har båret frukter, formidler Sindre Sætre Hammerlund fra Team NTNU.

Les saken
Denne gjengen deltok på Mallorca-samlingen til Team United Bakeries i oktober 2014. Fra venstre Niklas Dyrhaug, Øystein Pettersen, Vetle Thyli, Tore Bjørseth Berdal og Chris Jespersen. Foto: Team United Bakeries.

TUB fortsetter å flytte grenser

- Noen av gutta har gått på rulleski i over 7 timer sammenhengende, melder manager Henrik H. Kvissel i sin rapport fra Team United Bakeries' høstsamling på ferieøya Mallorca.

Les saken
Jardar på høstsamling hos sin italienske vennskapsklubb Varena i Val di Fiemme. Foto: Dag Helland-Hansen.

Jardar knytter italienske vennskapsbånd

Jardar Langrenn har fått god kontakt med klubben Varena i Val di Fiemme. I sommer var italienerne på camp i Norge, og i høstferien var det Jardar-gjengen sin tur til å besøke Italia.

Les saken
Team LeasePlan Go, her representert ved (f.v.) Lars Berger, Pål Trøan Aune, Espen Udjus Frorud og Andrew Musgrave, i forbindelse med motbakkeløpet Hovlandsnuten Opp i Sauda, Rogaland. Foto: Per Inge Fjellheim.

Har nådd nye høyder

Sesongoppkjøringen går som smurt for tigrene i Team LeasePlan Go. - Hele gjengen ligger på et mye høyere nivå enn tidligere, forteller manager Emil Weberg Gundersen til Langrenn.com.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra N3-Norefjellmarsjen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Høstens største intervalløkt?

100 i Korken

- Vi har et mål om å donere 10.000 kroner til Right to Play, sier initiativtaker Erlend Damon Stokke fra Team Raske Gutter, som tirsdag 21. oktober kjører i gang en felles intervalltrening i Korken hvor de håper å samle minst 100 personer.

Les saken
HL-gruppen til Fossum IF på treningssamling i Oberstdorf i høstferien 2014. Foto: Fossum IF.

Fossum på høstsamling i Oberstdorf

Hovedregelen er to økter om dagen. En på beina og en ettermiddagsøkt på rulleski, forteller Lene Axelsen, trener for HL-gruppen til Fossum IF som tilbrakte høstferien i Oberstdorf.

Les saken
Startskuddet i NM-stafetten 2013 på Gåsbu Langrennsarena har akkurat smelt. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Blått milliondryss over idretten

Finansminister Siv Jensen (FRP) og kulturminister Thorhild Widvey (H) bekreftet søndag at regjeringen fullfører opptrappingen av tippenøkkelen i 2015. Dette nyter idretts-Norge godt av.

Les saken
Fra norgescupen for juniorer på Lygna i 2012. Foto: Erik Borg.

Ni meters bredde på Lygna

I jakten på Ski-NM 2017 kan Lygna skisenter stå foran en storstilt utbygging.

Les saken
Hele den store kontigenten fra Gjerdrum IL som er på høstferie i Ramsau. Foto: Øyvind Ørbeck.

Med Gjerdrum IL i Ramsau

- Vi er en fin gjeng på 22 løpere og 8 ledere og trenere som tilbringer høstferien i vakre omgivelser i Ramsau, forteller Øyvind Ørbeck til Langrenn.com.

Les saken