Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kunnskapstraileren ruller videre

Barn - Ungdom - Kunnskap - Motivasjon

Også i 2012 legger Norges Skiforbunds Kunnskapstrailer ut på norske landeveier. Om du vil ha besøk - da må du huske å søke før 15. februar.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

I 2012 skal Aker og langrennsløperne for tredje gang på turne rundt i Norge, og det er dere som bestemmer hvor vi skal reise.

Alle idrettsklubber og -lag inviteres til å søke om å arrangere en dag hvor langrennlandslagets kunnskapstrailer kommer på besøk.

To utøvere fra landslaget i langrenn, en trener, en smører og en ernæringsekspert vil komme til din klubb og gi inspirasjon og dele av landslagets erfaringer!

Her gjelder det å samle alle idrettsinteresserte: ungdom, foreldre og frivillige til en ettermiddag med idrettsglede i fokus!

Turneen gjennomføres i år i april, mai og juni, så her gjelder det å være tidlig ute!

Langrennslandslaget sammen med hovedsamarbeidspartner har utviklet Kunnskapsturneen.

Kunnskap er viktig for langrennsporten for å lykkes, kunnskap og teknologi er avgjørende for Aker-selskapene for å fortsette å bygge norsk industri. Sammen har vi troen på at når kunnskap deles vil flere la seg inspirere og motivere. Resultatet kan bli at flere oppnår mestring, samt når sine mål.

Vi legger opp til følgende program for ettermiddagen, men den arrangerende krets og klubb kan gjerne være med på å bestemme detaljene: 1) Treningsøkter, kostholdsforedrag, smørekurs, motivasjonsforedrag. 2) Næringslivsseminar – utvalgte steder.

Arrangørklubb velger ut naboklubber i området som får mulighet til å delta i øktene. Kretser kan også søke, på vegne av flere klubber.

Dere kan invitere ungdom, trenere og foreldre til smørekurs/foredrag i smøretraileren og/eller nærliggende lokale. Det er plass til inntil 40 personer i smøretraileren. Av erfaring kan det være fornuftig å ha eget lokale tilgjengelig dersom det blir stor deltagelse. Er det idrettslinjer eller toppidrettsgymnas i nærheten, oppfordrer vi til å invitere disse skolene som deltakere.

NB: Nytt av året er at Skiforbundet ønsker en forhåndspåmelding til både treningsøktene og til foredrag/kurs. Klubbene som får besøk, må organisere påmeldingen og sende navneliste til skiforbundet.

Trening
Det legges opp til treningsøkter à 45-60 min., Vi anbefaler en økt for ungdom 13-16 år, og en økt for junior. (Dere kan velge en annen inndeling). Avhengig av antallet deler vi i flere grupper. Lokale trenere inviteres med på øktene, både for egenutvikling, og for å bistå langrennslandslaget.

Kostholdsforedrag
2 foredrag om ernæring á 45 min: Ett foredrag for ”begynnere”, og ett for de som ”kan litt fra før”. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Smørekurs
Deltakerne får komme tett på smøreekspertisen. 2 smørekurs à 60 min: Ett kurs for ”nybegynnere”, og ett kurs for de som kan en del fra før. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Motivasjonsforedrag/løpernes foredrag
En landslagsutøver sammen med trener gir et spenstig foredrag om prestasjonskulturen, samholdet, treningen og spennende erfaring. Dette foredraget kan åpne ettermiddagens samling. Varighet maks 1 time.

Næringslivsforedrag
Næringslivsforedrag etter ønske (om idrettens verdier, Aker-sponsing etc), holdes dersom idrettslaget ønsker det. Da inviterer vi litt ”bredere” i nærområdet.

Den lokale arrangør og skikretsen må sørge for at arrangementet blir godt kjent lokalt. Aker og Norges Skiforbund bistår i dette arbeidet.

En jury vil behandle de søknadene som kommer inn.

Dette er juryen
Åge Skinstad (langrennssjef), Erik Røste (visepresident Norges Skiforbund), Stine Lise Hattestad Bratsberg (OL-vinner 1994 og leder av Aker Achievements), Benthe Asp (medlem i Langrennskomiteen i Norges Skiforbund) og Per Nymoen (breddesjef langrenn, Norges Skiforbund).

Hver Skikrets vil bli involvert ved utvelgelse av stoppesteder på årets turné.

Søknadsskjema er lagt tilgjengelig på skiforbundet.no

(Søknadsfrist er 15. februar).

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Petter Northug veileder unge langrennsløpere på talentcampen Red Bull Under My Wing. Foto: Red Bull.

Petter Northugs talentcamp full av ekstra nyttige gullkorn

- Ikke jabb med kompiser under en økt, vektlegger Petter Northug i det viktige arbeidet han gjør med talentutvikling for norsk langrenn. I helgen hadde han 9 løpere på talentsamlingen Red Bull Under My Wing.

Les saken
Martin Johnsrud Sundby er med Team ParkettPartner på et 16,5 kilometer langt testrenn fra Åsmarka til Sjusjøen i oktober 2015. Foto: Team ParkettPartner.

Testrenn med Martin Johnsrud Sundby og Team ParkettPartner

- Martin slapp seg av og til litt bak i tetgruppa for å forsere raskt opp i teten igjen, forteller Arnt Nyborg til Langrenn.com etter søndagens 16,5 km lange testrenn.

Les saken
Martin Johnsrud Sundby på trening med Team ParkettPartner høsten 2015. Foto: Trond Harald Sand.

Martin Johnsrud Sundby løfter Team ParkettPartner

- Jeg må gi dere en sjanse til å holde følge med meg på intervallen, lød det fra Martin Johnsrud Sundby like før start.

Les saken
De eldste guttene fikk bli med på treningsøkt med elitegutta. Foto: Meråker videregående skole.

Elitelandslaget inspirerte Meråker-talentene

- Tor Arne Hetland holdt foredrag for våre elever og de eldste guttene var så heldige at de fikk være med landslaget på treningsøkt, forteller Marius Ringen fra Meråker videregående skole til Langrenn.com.

Les saken
Fra Team LeasePlan Go langløp sin samling på Mallorca i september 2015. Foto: Team LeasePlan Go.

Slik har Alsgaards menn trent i september

- Det ble gjennomført fire hardøkter av ulik valør og i ulike terrengtyper, rapporterer Emil Weberg Gundersen fra en av treningssamlingene til langløpskongen Petter Eliassen og resten av Thomas Alsgaard sitt Team LeasePlan Go i september.

Les saken
Sport1 blir tittelsponsor for Team Skinstad. Foto: May Hege Paulsen.

Team Skinstad skifter navn

- Dette gir oss den tryggheten vi trenger for å jobbe oss nærmere Norges beste langrennsløpere, sier Petter Soleng Skinstad.

Les saken
Joakim Skirbekk Vister (t.v.), Marcus Braathen, Sigurd Lund Røer (t.h.). Foto: Eirik Lund Røer.

Trosset vær og vind

BSK Elite-toget ruller videre mot sesongstarten på Beitostølen etter en solid høstsamling på Trysil. - Sammen med Team Trysilfjellet sørget vi for god matching og høy kvalitet på fokusøktene, sier Eirik Lund Røer.

Les saken
De tre raskeste i Quintana Open 2015. Fra venstre: Anders Aukland (3.-plass), Tord Asle Gjerdalen (1) og Jørgen Aukland (2). Foto: Erik Wickström.

Hardkjør i langløpsguttas bakkeritt

På treningssamling med blant andre Aukland-brødrenes Team Santander ble det gjennomført en restitusjonsøkt av det knallharde slaget - 5-6 timer på sykkelsetet med innlagt bakkeritt. Slik gikk det:

Les saken
Klubbtrening i Strindheim IL denne helgen. Fra venstre: Petter og Even Northug, Markus Nilsen og Sindre Høgset. Foto: Ole Thonstad.

Klubbtreninger i Strindheim med Northug

Ei målsetting i Strindheim Ski er vi veldig enige om, påpeker Ole Thonstad overfor Langrenn.com. På veien dit er klubbtreninger hvor også Petter Northug deltar en del av oppskriften.

Les saken
Eirik Lorentsen (tv) og Daniel Myrmæl Helgestad toppet testrennet i Steinkjer under Henning Skilags septembersamling. Foto: Esten Kolstad.

Eirik Lorentsen og Daniel Myrmæl Helgestad best i pursuitrenn

Henning Skilag har gjennomført en 8-dagers samling i Henning med varierte økter og mengde. Herunder også flere testrenn.
Les saken
Elever fra Meråker videregående skole ute på trening. Foto: Meråker videregående skole.

20 nye plasser til skiidretten ved Meråker videregående skole

- Dette gir oss samtidig muligheten til å styrke trenerressursen vår ytterligere, forteller Frode Estil til Langrenn.com.

Les saken
Landslagsløper Hans Christer Holund fører an på Stadheim-intervallen ved Torsby Skitunnel under Lyn Ski sin septembersamling der. Foto: YouTube/Hans Christer Stadheim.

Saftige intervaller med Lyn Ski

- Treningsfokuset gjennom Torsby-samlingen var å få jobbet med langrennstekniske momenter på snø, samt gjennomføre en kombinasjon av mye mengde, samt enkelte intensive økter, opplyser Hans Kristian Stadheim.

Les saken
Anders Aukland rettleder deltakere ved sommerskiskolen som inngår i Sommarland Skifestival. Foto: Utsnitt fra YouTube.

Et glimt fra Sommarland Skifestival

- Norges beste langrennsutøvere samles i Bø i Telemark i 5 dager for å instruere barn og ungdom i langrenn, forteller Tormod Hynne.

Les saken
Tone Sundvor vant ungdomstrøya for Team Synnfjell forrige sesong. Her i aksjon under Vasaloppet, der hun ble nummer 15. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Uttak Team Synnfjell Langløp 2015/2016

Følgende 14 løpere er tatt ut på Team Synnfjell Langløp som stiller lag i Ski Classics sesongen 2015/2016:

Les saken
Tom Tvedt. Foto: Norges idrettsforbund.

Dugnad for idrettsglede

- Engasjer dere som foresatte, trenere og ledere for å synliggjøre idrettslagenes kraft i sine lokalsamfunn, oppfordrer idrettspresident Tom Tvedt i forbindelse med flyktningesituasjonen.

Les saken
Vetle Sjåstad Christiansen går ut av landslaget og inn på det private Team Norgesbakeriet. Foto: Tore Nyborg.

Takker nei til landslaget - Velger privatlag

- Nå skal vi utfordre Bø, Bjørndalen og Svendsen, sier Vetle Sjåstad Christiansen.

Les saken
Team Exspirit 2015/2016. F.v. Jimmie Johnsson, Tuva Toftdahl Staver, Bill Impola, Seraina Boner, Morten Eide Pedersen, Annika Löfström og Daniel Richardsson. Foto: Team Exspirit.

Daniel Richardsson gjør Team Exspirit-debut i Olaf Skoglunds Minneløp

- Selvsagt er det en styrke å ha hele teamet på plass. Det kommer vi til å utnytte med en tydelig plan, sier team-sjef Erik Nilsson i Team Exspirit.

Les saken
Team United Bakeries samlet foran Toppidrettsveka forrige sesong. Foto: Team United Bakeries.

Team United Bakeries har planen klar før Olaf Skoglunds Minneløp

- Vi skal være taktisk lure, sier Henrik H. Kvissel, og forklarer hvilke tanker Team United Bakeries gjør seg om Olaf Skoglunds Minneløp lørdag - et løp han omtaler som det nærmeste man kommer Ski Classics på rulleski.

Les saken
Team LeasePlan Go er klare for å vise at de skuffende resultatene fra Alliansloppet bare var et blaff, når Olaf Skoglunds Minneløp står på programmet lørdag. Foto: Emil Weberg Gundersen.

Revansjesugne tigere til Olaf Skoglunds Minneløp

- Vi kan ikke gjemme oss bort eller unnskylde oss etter de dårlige resultatene i Alliansloppet, sier Emil Weberg Gundersen. Lørdag stiller Team LeasePlan Go i Olaf Skoglunds Minneløp fra Kragerø til Gautefall for å vise at de kan bedre.

Les saken
Glade deltakere på Idrettsuka i Østmarka / DnB Idrettsleker med Rustad IL langrenn. Arrangørfoto.

Allsidig idrettsglede i Østmarka

- Uka inneholdt stor allsidighet med masse basisøvelser og mange ulike idretter, forteller Rustad ILs Barbro Tomter Dahlen til Langrenn.com etter Idrettsuka i Østmarka.

Les saken