Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kunnskapstraileren ruller videre

Barn - Ungdom - Kunnskap - Motivasjon

Også i 2012 legger Norges Skiforbunds Kunnskapstrailer ut på norske landeveier. Om du vil ha besøk - da må du huske å søke før 15. februar.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

I 2012 skal Aker og langrennsløperne for tredje gang på turne rundt i Norge, og det er dere som bestemmer hvor vi skal reise.

Alle idrettsklubber og -lag inviteres til å søke om å arrangere en dag hvor langrennlandslagets kunnskapstrailer kommer på besøk.

To utøvere fra landslaget i langrenn, en trener, en smører og en ernæringsekspert vil komme til din klubb og gi inspirasjon og dele av landslagets erfaringer!

Her gjelder det å samle alle idrettsinteresserte: ungdom, foreldre og frivillige til en ettermiddag med idrettsglede i fokus!

Turneen gjennomføres i år i april, mai og juni, så her gjelder det å være tidlig ute!

Langrennslandslaget sammen med hovedsamarbeidspartner har utviklet Kunnskapsturneen.

Kunnskap er viktig for langrennsporten for å lykkes, kunnskap og teknologi er avgjørende for Aker-selskapene for å fortsette å bygge norsk industri. Sammen har vi troen på at når kunnskap deles vil flere la seg inspirere og motivere. Resultatet kan bli at flere oppnår mestring, samt når sine mål.

Vi legger opp til følgende program for ettermiddagen, men den arrangerende krets og klubb kan gjerne være med på å bestemme detaljene: 1) Treningsøkter, kostholdsforedrag, smørekurs, motivasjonsforedrag. 2) Næringslivsseminar – utvalgte steder.

Arrangørklubb velger ut naboklubber i området som får mulighet til å delta i øktene. Kretser kan også søke, på vegne av flere klubber.

Dere kan invitere ungdom, trenere og foreldre til smørekurs/foredrag i smøretraileren og/eller nærliggende lokale. Det er plass til inntil 40 personer i smøretraileren. Av erfaring kan det være fornuftig å ha eget lokale tilgjengelig dersom det blir stor deltagelse. Er det idrettslinjer eller toppidrettsgymnas i nærheten, oppfordrer vi til å invitere disse skolene som deltakere.

NB: Nytt av året er at Skiforbundet ønsker en forhåndspåmelding til både treningsøktene og til foredrag/kurs. Klubbene som får besøk, må organisere påmeldingen og sende navneliste til skiforbundet.

Trening
Det legges opp til treningsøkter à 45-60 min., Vi anbefaler en økt for ungdom 13-16 år, og en økt for junior. (Dere kan velge en annen inndeling). Avhengig av antallet deler vi i flere grupper. Lokale trenere inviteres med på øktene, både for egenutvikling, og for å bistå langrennslandslaget.

Kostholdsforedrag
2 foredrag om ernæring á 45 min: Ett foredrag for ”begynnere”, og ett for de som ”kan litt fra før”. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Smørekurs
Deltakerne får komme tett på smøreekspertisen. 2 smørekurs à 60 min: Ett kurs for ”nybegynnere”, og ett kurs for de som kan en del fra før. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Motivasjonsforedrag/løpernes foredrag
En landslagsutøver sammen med trener gir et spenstig foredrag om prestasjonskulturen, samholdet, treningen og spennende erfaring. Dette foredraget kan åpne ettermiddagens samling. Varighet maks 1 time.

Næringslivsforedrag
Næringslivsforedrag etter ønske (om idrettens verdier, Aker-sponsing etc), holdes dersom idrettslaget ønsker det. Da inviterer vi litt ”bredere” i nærområdet.

Den lokale arrangør og skikretsen må sørge for at arrangementet blir godt kjent lokalt. Aker og Norges Skiforbund bistår i dette arbeidet.

En jury vil behandle de søknadene som kommer inn.

Dette er juryen
Åge Skinstad (langrennssjef), Erik Røste (visepresident Norges Skiforbund), Stine Lise Hattestad Bratsberg (OL-vinner 1994 og leder av Aker Achievements), Benthe Asp (medlem i Langrennskomiteen i Norges Skiforbund) og Per Nymoen (breddesjef langrenn, Norges Skiforbund).

Hver Skikrets vil bli involvert ved utvelgelse av stoppesteder på årets turné.

Søknadsskjema er lagt tilgjengelig på skiforbundet.no

(Søknadsfrist er 15. februar).Tips en venn Tips en venn Skriv ut
blog comments powered by Disqus
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Ung:leder 2014/15 - Benytt sjansen

Vi skal møtes til fire inspirerende helgesamlinger med fokus på ledelse og engasjement. Ung:leder retter seg til deg som har lyst til å utvikle deg som leder, og være med å bidra og påvirke fremtiden i norsk idrett.

Les saken
Bilde av gruppa til Koll Ski 14/15 år sesongen 2013/2014. Foto: Koll IL.

Koll Ski søker hovedtrener

Koll Ski søker for sesongen 2014/2015 en ny hovedtrener med kompetanse fra avlagt eller påbegynt relevant trenerutdanning, for en gruppe på tjue 15/16-åringer med gode resultater å vise til.

Les saken
Drøbak-Frogn ILs juniorgruppe. Foto: Privat.

Skitrener søkes til Drøbak

Skigruppa i Drøbak-Frogn IL søker ny trener til sine juniorløpere. Sist vinter oppnådde de flere gode resultater i HL og NC junior.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Team Hadeland Langrenn søker juniortrener

- Gruppa består av lovende utøvere, hvor flere har levert sterke resultater i sine respektive aldersklasser, lyder budskapet fra Kenneth Fegri.

Les saken
De 6 løperne fra NTG Lillehammer Langrenn på pallen totalt i årets norgescup junior. Øverst til venstre: Marte M. Johansen, Petter Stakston, Lotta U. Weng. Nede til venstre: Mattis Stenshagen, Tiril U. Weng og Johanne Harviken. Foto: Geir Olsen.

Knallsesong for NTG Lillehammer

NTG Lillehammer Langrenn har lagt bak seg en sesong av ypperste merke. Her på Langrenn.com gjør de vareopptelling i premieskapet og forteller litt om sesongen som har gått.

Les saken
Utsnitt fra filmen Hva sier Holmen?. Foto: YouTube/Holmen IF.

Revelåta The Fox ble skisang

- Sangen er hyllest til alle ivrige og glade skibarn og ungdommer, entusiastiske og frivillige foreldretrenere, langrenn som sport og lek – og ikke minst et håp om at vi fortsatt får snøhvite vintre også i fremtiden, forteller Torbjørn Hundere til Langrenn.com.

Les saken
Sven Kilander, midt i bildet, er initiativtaker til terrengsykkelgruppen i IL Heming. Foto: Benedicte Bakke.

Syklene er på vei ut av garasjen

- Norges beste syklister støtter aktivt opp under terrengsykkelsatsing rettet mot barn i Heming, opplyser Sven Kilander til Langrenn.com og forteller videre om tilbudet Oslo-klubben har.

Les saken
Svein Gulbrandsen i Grenaderløpet. Her på matstasjonen ved Løvlia. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Mintes løypebasen Svein Gulbrandsen

Tirsdag kveld samlet 80 skiløpere seg for å legge ned blomster på stedet der Svein Gulbrandsen omkom. Løypebasen hadde 35 års fartstid i Skiforeningen. Samtidig har politiet noen tanker om ulykkens trolige forløp.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Flittige maure på Maura

- Er ski- og skiskyttermiljøet i Maura «Norgesmestere i å skape skiaktivitet»? Ikke godt å si, for det jobbes hardt og mye mange steder, men at tettstedet nær Oslo Lufthavn holder trykket godt oppe vitner oversikten på neste side om.

Les saken
Alexander Legkov ser frem til å delta i Sodexo-Dæhlieløpet 2014. Foto: Sodexo-Dæhlieløpet.

Legkov: - Petter, dette er barneskirenn!

Olympisk mester på 50 km fra Sotsji, Alexander Legkov, ser frem mot nok en duell på norsk jord. Denne gangen er motstanden over 1000 barn på Nordåsen i Nannestad under Sodexo-Dæhlieløpet.

Les saken
Linn Ravndal på vei mot seier i klassiskdelen av Bendit Ungdommens Holmenkollrenn 2014. Foto: Linda Mari Vestvik.

Snøfattige Gjesdal IL godt med i norgestoppen

- Dette har kommet som et resultat av mange års solid treningsinnsats, spesielt på rulleski og barmark, forteller Henning Wiig til Langrenn.com om Ålgård-klubbens suksess i skisporet.

Les saken
Glade deltakere i luer og trøyer fra Sodexo-Dæhlieløpet. Arrangørfoto.

Sodexo-Dæhlieløpet venter storinnrykk

- De siste årene har det vært rundt 1.000 deltakende barn og minst dobbelt så mange foreldre, tanter, onkler, søsken, besteforeldre og så videre, forteller Kjartan Roland til Langrenn.com.

Les saken
Arenaen til DFIs SpareBank1 skikarusell. Arrangørfoto.

Det spirer og gror i Drøbak

- Fremtidige toppløpere starter som oftest med karusellrenn i lokale klubber, sier leder i Drøbak-Frogn IL Ski Erik Solberg. Onsdag gjennomførte klubben årets første karusellrenn med svært god deltakelse.

Les saken
Startskuddet i NM-stafetten 2013 på Gåsbu Langrennsarena har akkurat smelt. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

De blå løfter idretten

- Denne opptrappingen innebærer et økonomisk løft for idrettslagene landet rundt gjennom en økning på de lokale aktivitetsmidlene og gjennom en økning til idrettsanlegg i kommunene, uttaler Idrettspresident Børre Rognlien.

Les saken
Team Coop Talent er en satsing på distanse og sprint i regi av Lillehammer Skiklub. Her er de samlet i starten av sesongen 2013-2014. Foto: Geir Olsen.

Brit Pettersen Tofte overtar

Om man tar en tur inn i det nettbaserte leksikonet Wikipedia, vil man finne at Brit Pettersen Tofte var fast inventar i verdenseliten på 80-tallet. Både OL- og VM-gull ble henne til del. Nå går hun inn i en sentral rolle i Lillehammer Skiklub.

Les saken
70 personer i sving for å sikre gode forhold hunder Konnerudrennet 2013. Arrangørfoto.

70 snømåkere i sving

- Konnerud IL Ski gjør klart til storinnryk av løpere til helgen, opplyser Bjørn Bendiktsen på vegne av arrangørene til Langrenn.com.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

24 ivrige løpere fra 6 klubber

Klart for Kick Off

- Å ha en stor gruppe – bygge godt miljø og ha gode verdier er et godt grunnlag for å lage en prestasjonskultur som kan utvikle langrennsløpere på toppnivå, melder Gjøvik Toten Langrenn til Langrenn.com.

Les saken
7. plass ble Marthe Kristoffersens resultat i Beitosprinten 10 km fristil 2013. Foto: Erik Borg.

Varden og Heming også med 3

Torsdag fortalte Langrenn.com at Lillehammer Skiklub, som følge av opprykk fra en reserve, nå har 3 løpere til start i helgens verdenscup på Lillehammer. Dette er de ikke alene om.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Endelig snø for Ålbyggsprinten

Etter tre avlysninger på rad inviterer Ålen IL søndag til fristilsrenn for klasser fra 8 år og oppover. - Vi har 40 cm med snø og fine skiforhold, sier rennleder Arne Moholdt.

Les saken
Barbro Kvåle på Beitostølen i forbindelse med den nasjonale sesongåpningen 2013. Foto: Erik Borg.

Lillehammer Skiklub slår til

Verdenscup Lillehammer

Når World Cup i langrenn denne helgen arrangeres i OL-byen fra 1994 har den lokale skiklubben med samme navn maktet det kunststykket det er å få med løpere i begge klasser - altså både blant damer og menn.

Les saken