Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kunnskapstraileren ruller videre

Barn - Ungdom - Kunnskap - Motivasjon

Også i 2012 legger Norges Skiforbunds Kunnskapstrailer ut på norske landeveier. Om du vil ha besøk - da må du huske å søke før 15. februar.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

I 2012 skal Aker og langrennsløperne for tredje gang på turne rundt i Norge, og det er dere som bestemmer hvor vi skal reise.

Alle idrettsklubber og -lag inviteres til å søke om å arrangere en dag hvor langrennlandslagets kunnskapstrailer kommer på besøk.

To utøvere fra landslaget i langrenn, en trener, en smører og en ernæringsekspert vil komme til din klubb og gi inspirasjon og dele av landslagets erfaringer!

Her gjelder det å samle alle idrettsinteresserte: ungdom, foreldre og frivillige til en ettermiddag med idrettsglede i fokus!

Turneen gjennomføres i år i april, mai og juni, så her gjelder det å være tidlig ute!

Langrennslandslaget sammen med hovedsamarbeidspartner har utviklet Kunnskapsturneen.

Kunnskap er viktig for langrennsporten for å lykkes, kunnskap og teknologi er avgjørende for Aker-selskapene for å fortsette å bygge norsk industri. Sammen har vi troen på at når kunnskap deles vil flere la seg inspirere og motivere. Resultatet kan bli at flere oppnår mestring, samt når sine mål.

Vi legger opp til følgende program for ettermiddagen, men den arrangerende krets og klubb kan gjerne være med på å bestemme detaljene: 1) Treningsøkter, kostholdsforedrag, smørekurs, motivasjonsforedrag. 2) Næringslivsseminar – utvalgte steder.

Arrangørklubb velger ut naboklubber i området som får mulighet til å delta i øktene. Kretser kan også søke, på vegne av flere klubber.

Dere kan invitere ungdom, trenere og foreldre til smørekurs/foredrag i smøretraileren og/eller nærliggende lokale. Det er plass til inntil 40 personer i smøretraileren. Av erfaring kan det være fornuftig å ha eget lokale tilgjengelig dersom det blir stor deltagelse. Er det idrettslinjer eller toppidrettsgymnas i nærheten, oppfordrer vi til å invitere disse skolene som deltakere.

NB: Nytt av året er at Skiforbundet ønsker en forhåndspåmelding til både treningsøktene og til foredrag/kurs. Klubbene som får besøk, må organisere påmeldingen og sende navneliste til skiforbundet.

Trening
Det legges opp til treningsøkter à 45-60 min., Vi anbefaler en økt for ungdom 13-16 år, og en økt for junior. (Dere kan velge en annen inndeling). Avhengig av antallet deler vi i flere grupper. Lokale trenere inviteres med på øktene, både for egenutvikling, og for å bistå langrennslandslaget.

Kostholdsforedrag
2 foredrag om ernæring á 45 min: Ett foredrag for ”begynnere”, og ett for de som ”kan litt fra før”. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Smørekurs
Deltakerne får komme tett på smøreekspertisen. 2 smørekurs à 60 min: Ett kurs for ”nybegynnere”, og ett kurs for de som kan en del fra før. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Motivasjonsforedrag/løpernes foredrag
En landslagsutøver sammen med trener gir et spenstig foredrag om prestasjonskulturen, samholdet, treningen og spennende erfaring. Dette foredraget kan åpne ettermiddagens samling. Varighet maks 1 time.

Næringslivsforedrag
Næringslivsforedrag etter ønske (om idrettens verdier, Aker-sponsing etc), holdes dersom idrettslaget ønsker det. Da inviterer vi litt ”bredere” i nærområdet.

Den lokale arrangør og skikretsen må sørge for at arrangementet blir godt kjent lokalt. Aker og Norges Skiforbund bistår i dette arbeidet.

En jury vil behandle de søknadene som kommer inn.

Dette er juryen
Åge Skinstad (langrennssjef), Erik Røste (visepresident Norges Skiforbund), Stine Lise Hattestad Bratsberg (OL-vinner 1994 og leder av Aker Achievements), Benthe Asp (medlem i Langrennskomiteen i Norges Skiforbund) og Per Nymoen (breddesjef langrenn, Norges Skiforbund).

Hver Skikrets vil bli involvert ved utvelgelse av stoppesteder på årets turné.

Søknadsskjema er lagt tilgjengelig på skiforbundet.no

(Søknadsfrist er 15. februar).

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Øystein Pølsa Pettersen (tv) og Vetle Thyli tar ut alt for TUB-drakta. Foto: Team United Bakeries.

Skal være ekstreme på trening og restitusjon

- Alle gutta er ute mellom halv åtte og åtte, og vi kjører en ekstra lang økt, fremfor to korte, forklarer Henrik H. Kvissel, manager i Team United Bakeries.

Les saken
Anders Aukland etter seieren i Rudskogen Rulleski Grand Prix 2013. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

30 år uten sommerferie

Anders Aukland har ikke hatt late sommerdager på rundt en mannsalder. - Løperne tar sin sommerferie i april, den viktigste tiden for oss med tanke på vinterens renn er nå, forklarer Nils Marius Otterstad. Samtidig røper han hva som venter Team Centric-løperne om få dager.

Les saken
Emilie Kristoffersen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Team Coop skal bunkre timer i Torsby

- Denne samlingen blir annerledes enn hva jeg er vant til. Her varer hver økt lenger og det blir flere timer totalt, forteller Emilie Kristoffersen fra Team Coop og Lillehammer Skiklub.

Les saken
På toppen av Oftenåsen i Steinkjer. Foto: Ole Marius Bach/Leksvik Elite.

Nygård på samling med Leksvik Elite

Flere bilder inne i saken

Denne uken gjennomfører Leksvik Elite, sammen med Per Kristian Nygård, en sommersamling på Inderøy i Nord-Trøndelag. - Inderøy er et eldorado for den som liker å gå på rulleski, sier Ole-Marius Bach til Langrenn.com.

Les saken
Lagbilde på Kvassryggen, 2071 moh. Foto: Konnerud Ski.

- Lagbygging på skyhøyt nivå

Flere bilder inne i saken

Aking på snøfonner og bading i brevann. Vindfulle lavvonetter og sjeldne treningsøkter. Naturopplevelser, lagbygging og idrettsglede står i sentrum når Konnerud Ski gjennomfører sin årlige Jotunheimensamling.

Les saken
John Kristian Dahl viser fornøyd frem rulleskiene fra IDT Sports. Foto: Team United Bakeries.

TUB gjør som landslaget

- Rulleski er vårt viktigste redskap i oppkjøringen mot ny sesong, sier John Kristian Dahl fra Team United Bakeries. Langdistanselaget som dominerte Swix Ski Classics forrige sesong har nå skrevet kontrakt med samme leverandør som landslaget.

Les saken
Preppemaskiner i sving ved Birkebeineren skistadion ovenfor Lillehammer. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Tilskuddsrammen øker betydelig

Søk om midler nå

Klubber med medlemskap i Norges Skiforbund kan nå søke om spillemidler til prepareringsutstyr for 2014. På neste side ser du hvordan.

Les saken
Team Leksvik. Fra venstre: Ole-Marius Bach, Kristian Tettli Rennemo, Anders Tettli Rennemo, Andreas Myran Steen. Foto: Privat.

Leksvik Elite henter treningsinspirasjon fra langløp

- Jeg tror langdistansetreningen vi legger inn kan gjøre oss til bedre skiløpere allround, sier Kristian Tettli Rennemo til Langrenn.com. Han og resten av Leksvik Elite drar nytte av flere utenfor teamet når de nå kjører hardt mot teamets andre sesong.

Les saken
Lyn Ski på samling ved Sunnylvsbyda på Hellesylt. Foto: Hans Kristian Stadheim..jpg

Konkurrer mot Lyn Ski i Hellesyltløpet

Med samlingsvideo i saken

Lyn Ski, som for tiden er på samling i Sunnmøre, utfordrer alle skiløpere i området til å konkurrere mot dem i Hellesyltløpet lørdag 5. juli. - Vi håper mange tar utfordringen, sier trener Hans Kristian Stadheim til Langrenn.com.

Les saken
Team Jobzone 2014/2015. Foto: Lars-Ingar Bragvin Andresen.

Uttak Team Jobzone 2014/2015

- Det har vært et luksusproblem i utformingen av laget ettersom det i år var stor pågang fra mange gode kandidater, sier Ragnar Bragvin Andresen til Langrenn.com, og presenterer følgende tropp for Team Jobzone 2014/2015.

Les saken
Petter Grønås i kjent positur som TD, her i forbindelse med den nasjonale sesongåpningen under Beitosprinten. Foto: Erik Borg.

Slik minnes Ski-Norge Petter Grønås

Odd-Bjørn Hjelmeset, Knut Nystad, Marit Elvos, Åge Skinstad og Jørn Jonassen er blant de mange som sørger over tapet av skivennen og ildsjelen Petter Grønås.

Les saken
Magnar Dalen i forbindelse med verdenscupen i Drammen 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Magnar Dalen blir sportssjef for Aukland-gutta

- Han finner alltid effektive løsninger både for utøvere og smøreteam. Vi vet vi vil få et løft med Magnar som sportssjef, sier Anders Aukland.

Les saken
Intervalltrening er viktig for langrennsløpere og på Dalseter trener vi på det. Trøkk og innsats. Foto: Eirik Lund Røer/SKIsport.

Tøff start på SKIsports Sommerskiskole

Flere bilder inne i saken

- Norges eldste og beste sommerskiskole lever i beste velgående, forteller Eirik Lund Røer til Langrenn.com om SKIsports Sommerskiskole som nå pågår for fullt.
Les saken
Fra NTG Lillehammer sin forflytningssamling like før sommerferien 2014. Foto: Skjermplott fra Per Ola Gasmann/YouTube.

Innholdsrik samling fra A til B

Rulleski, sykling, knebøy, orientering, steinbygging, spikerslåing og mye mye mer var på programmet da NTG Lillehammer gjennomførte sin forflytningssamling nå på tampen av skoleåret. Det hele endte opp i en fin filmsnutt, den ser du på neste side.

Les saken
Team ParkettPartner ute på trening med Tore Ruud Hofstad i front. Foto: Skjermplott fra Trond Harald Sand/Vimeo.

Team ParkettPartner i god driv

Treningsvideo med luftfoto

Det var i starten av inneværende uke Langrenn.com fortalte leserne om Innlandets nye store satsing, Team ParkettPartner, med blant andre Tore Ruud Hofstad. På neste side deler laget en film fra en av sine treninger:

Les saken
Karoline Hansen og Andreas Kvam med hvert sitt stipend fra Meråker videregående skole. Blant utdelerne finner vi den tidligere langrennstoppen Frode Estil som nr. 3 fra venstre. Foto: Meråker videregående skole.

Idrettsstipendet 2014 er delt ut

Det er Meråker videregående skole som står bak Idrettsstipendet. Et stipend som gjerne går til langrennsløpere, men i år var det to sterke kort fra andre idretter som mottok heder, ære og en hyggelig sjekk.

Les saken
Styrketrening på sommerskiskolen i Rindal. Foto: Rindal IL.

Heftig sommerskiskole for unge talenter

På programmet står blant annet sugende langturer og elghufs i Rindals store myrområder. 

Les saken
Bak f.v. Eirik Ek Hagen, Svein Halvor Dahl, Runar S. Mathisen, Kristian Bråthen, Eivind B. Klemoen, Lars Stenseth og Trygve Henden Gaasø. Foran fv Nils Magnus Bøen Grave, Morten Vannebo, Frank Heggebø (trener) og Stig Morten Fakstad. Foto: Team Synnfj

Uttak Team Synnfjell 2014/2015

På neste side finner du de 11 navnene som utgjør troppen til Team Synnfjell for inneværende sesong. Det foreligger planer om å stille lag i Swix Ski Classics.

Les saken
Rundt 40 kanoer var med på padelturen ute på elva Röjdån. - Kjempemorsomt, dette er første gangen jeg padler, sier torsbyjenta Kerstin Näslund fremst i kanoen. Foto: Leif Skogsberg.

Skryter av Torsby Sommerskiskole

Med bilde av OL-medaljør Stina Nilsson

- Dette er den beste sommerskiskolen jeg har vært på. Vi får hjelp med teknikk og har det kjempemoro, smiler unge Victoria Navjord Sæther fra Magnor i Hedmark.

Les saken
Team LeasePlan Go, her representert ved (f.v.) Lars Berger, Pål Trøan Aune, Espen Udjus Frorud og Andrew Musgrave, i forbindelse med motbakkeløpet Hovlandsnuten Opp i Sauda, Rogaland. Foto: Per Inge Fjellheim.

Tigrene viser muskler på samling

Treningsrapport Team LeasePlan Go

- Mandag skal vi ha steinhard intervall på rulleski. 7x7 min i4 skøyting for allround og 6x10 min klassisk for langløp, forteller Team LeasePlan Go-sjef Emil Weberg Gundersen, og rapporterer videre fra teamets samling i Rogaland.

Les saken