Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kunnskapstraileren ruller videre

Barn - Ungdom - Kunnskap - Motivasjon

Også i 2012 legger Norges Skiforbunds Kunnskapstrailer ut på norske landeveier. Om du vil ha besøk - da må du huske å søke før 15. februar.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

I 2012 skal Aker og langrennsløperne for tredje gang på turne rundt i Norge, og det er dere som bestemmer hvor vi skal reise.

Alle idrettsklubber og -lag inviteres til å søke om å arrangere en dag hvor langrennlandslagets kunnskapstrailer kommer på besøk.

To utøvere fra landslaget i langrenn, en trener, en smører og en ernæringsekspert vil komme til din klubb og gi inspirasjon og dele av landslagets erfaringer!

Her gjelder det å samle alle idrettsinteresserte: ungdom, foreldre og frivillige til en ettermiddag med idrettsglede i fokus!

Turneen gjennomføres i år i april, mai og juni, så her gjelder det å være tidlig ute!

Langrennslandslaget sammen med hovedsamarbeidspartner har utviklet Kunnskapsturneen.

Kunnskap er viktig for langrennsporten for å lykkes, kunnskap og teknologi er avgjørende for Aker-selskapene for å fortsette å bygge norsk industri. Sammen har vi troen på at når kunnskap deles vil flere la seg inspirere og motivere. Resultatet kan bli at flere oppnår mestring, samt når sine mål.

Vi legger opp til følgende program for ettermiddagen, men den arrangerende krets og klubb kan gjerne være med på å bestemme detaljene: 1) Treningsøkter, kostholdsforedrag, smørekurs, motivasjonsforedrag. 2) Næringslivsseminar – utvalgte steder.

Arrangørklubb velger ut naboklubber i området som får mulighet til å delta i øktene. Kretser kan også søke, på vegne av flere klubber.

Dere kan invitere ungdom, trenere og foreldre til smørekurs/foredrag i smøretraileren og/eller nærliggende lokale. Det er plass til inntil 40 personer i smøretraileren. Av erfaring kan det være fornuftig å ha eget lokale tilgjengelig dersom det blir stor deltagelse. Er det idrettslinjer eller toppidrettsgymnas i nærheten, oppfordrer vi til å invitere disse skolene som deltakere.

NB: Nytt av året er at Skiforbundet ønsker en forhåndspåmelding til både treningsøktene og til foredrag/kurs. Klubbene som får besøk, må organisere påmeldingen og sende navneliste til skiforbundet.

Trening
Det legges opp til treningsøkter à 45-60 min., Vi anbefaler en økt for ungdom 13-16 år, og en økt for junior. (Dere kan velge en annen inndeling). Avhengig av antallet deler vi i flere grupper. Lokale trenere inviteres med på øktene, både for egenutvikling, og for å bistå langrennslandslaget.

Kostholdsforedrag
2 foredrag om ernæring á 45 min: Ett foredrag for ”begynnere”, og ett for de som ”kan litt fra før”. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Smørekurs
Deltakerne får komme tett på smøreekspertisen. 2 smørekurs à 60 min: Ett kurs for ”nybegynnere”, og ett kurs for de som kan en del fra før. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Motivasjonsforedrag/løpernes foredrag
En landslagsutøver sammen med trener gir et spenstig foredrag om prestasjonskulturen, samholdet, treningen og spennende erfaring. Dette foredraget kan åpne ettermiddagens samling. Varighet maks 1 time.

Næringslivsforedrag
Næringslivsforedrag etter ønske (om idrettens verdier, Aker-sponsing etc), holdes dersom idrettslaget ønsker det. Da inviterer vi litt ”bredere” i nærområdet.

Den lokale arrangør og skikretsen må sørge for at arrangementet blir godt kjent lokalt. Aker og Norges Skiforbund bistår i dette arbeidet.

En jury vil behandle de søknadene som kommer inn.

Dette er juryen
Åge Skinstad (langrennssjef), Erik Røste (visepresident Norges Skiforbund), Stine Lise Hattestad Bratsberg (OL-vinner 1994 og leder av Aker Achievements), Benthe Asp (medlem i Langrennskomiteen i Norges Skiforbund) og Per Nymoen (breddesjef langrenn, Norges Skiforbund).

Hver Skikrets vil bli involvert ved utvelgelse av stoppesteder på årets turné.

Søknadsskjema er lagt tilgjengelig på skiforbundet.no

(Søknadsfrist er 15. februar).

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
For løperne fra IL Koll i Oslo skulle det ikke mye snø til før skiene ble funnet frem i julestria 2014. Foto: Hans Olav Hamran.

Koll-løperne trengte bare 5 centimeter

- Det er noe eget med den første snøen, slår Øyvind Bånerud i Koll Langrenn fast.

Les saken
Illustrasjonsfoto. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Landslagsregninga sendes til klubbene

- Klubbene blir jo straffet, slår verdenstoppen fast.

Les saken
Skjermdump fra Lier-Ski.com klokken 09:24 onsdag.

Skiløyper i Lier og Lierrennet som planlagt

Skiløypene ved Eiksetra i Lier står nå klare til bruk. - Forholdene er kjempefine, sier Jan Tore Jørgensen fra Lier IL.

Les saken
Gudbrand Skraastad. Foto: Erik Borg.

Vil satse 20 millioner på Gåsbu

Det jobbes for å gjøre gigantiske investeringer på Gåsbu ved Hamar for å være enda bedre rustet til å takle klimatiske forhold som ikke er på vinterens side.

Les saken
Eirik Brandsdal vant Bysprinten 2012. Arrangørfoto.

Bysprinten tar grep som sikrer showrennet

- Jeg ønsker å framheve det positive arbeidet næringslivet og skiklubbene har gjort den siste måneden for å få alle brikkene på plass slik at vi sammen kunne si ja til Bysprinten 2015, sier Trond Are Rasmussen i Helgeland Event.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Konnerudrennet er avlyst

- Konnerud IL har planlagt godt, og mange frivillige har lagt ned en stor innsats, opplyser Magne Killingstad til Langrenn.com, samtidig som klubblederen må meddele at årets utgave av Konnerudrennet ikke blir noe av.

Les saken
Fra samlingen på Skeikampen. Foto: NTG Geilo.

Fra hardtrening på Skeikampen til gode resultater i Golrennet

Etter en tøff samling på Skeikampen, deltok om lag 50 utøvere med tilknytning til NTG Geilo i Golrennet søndag. - Vi fikk en god start på sesongen, fastslår sportssjef Øyvind Olstad.

Les saken
Team Vestmarka på samling på Beitostølen i overgangen november til desember 2014. Foto: Team Vestmarka.

Team Vestmarka - Nytt lag, satser offensivt

- Vi ønsker at Vestmarka skal ha et trenings- og konkurransemiljø som er ledende i landet og Team Vestmarka er et middel på vei til det målet, understreker Dag Helland-Hansen overfor Langrenn.com.

Les saken
Fargerike løpere fra Hovden Skigymans i full fart i løypa under sesongstarten 2014-2015 i BUL-sprinten på Gålå. Foto: Øystein Slettemeås.

Rekruttsamling Hovden Skigymnas

- I vinter blir det Rekruttsamling Hovden Skigymnas i dagene 7.-9. januar. Rekruttene får da gjennomført 4 varierte treningsøkter og får en god mulighet til å bli kjent med skolen og det sportslige opplegget ved Hovden Skigymnas.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre Photography.

Bankene trår til for NM på ski 2015

I slutten av mars neste år arrangeres NM på Ski del 2 i Harstad. Den idrettsfesten ønsker stedets 4 hovedbanker å støtte opp om.

Les saken
De norske fargene ventes å gjøre seg gjeldene også under VM Falun 2015. Foto: Falun2015.

Norge - Velkommen til Ski-VM i Falun 2015

Som du jo helt sikkert vet, så er det i Falun det skjer 18. februar - 1. mars 2015. Verdenseliten ankommer Sverige og Falun for å gjøre opp om 21 gullmedaljer i konkurransegrenene langrenn, hopp og nordisk kombinert.

Les saken
Manager Emil Weberg Gundersen og Pål Trøan Aune blander sportsdrikk under samling i Ramsau i forkant av seseongen 2014/2015. Foto: Geir Olsen/Team LeasePlan Go.

Dette spiser Alsgaards menn

Med knallharde treningsøkter kommer behov for et stort og riktig næringsinntak. Her følger en typisk dagsmeny for løperne i Team LeasePlan Go.

Les saken
Anders Aukland gikk seg inn til en sterk 7.-plass på 15 km klassisk under Beitosprinten 2014. Han har sin fokus i sporet, mens manageren tar seg av papirarbeidet. Foto: Erik Borg.

Aukland konsentrerer seg om skiene

Sesongåpning - Beitostølen

Hva tror du evigunge Anders Aukland mener om sponsorkonflikten som har dukket opp rundt hans langsløplag det siste døgnet?

Les saken
Illustrasjonsbilde fra verdenscupen i Holmenkollen 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Full momskompensasjon for bygging av idrettsanlegg

Alle idrettslag som har bygget anlegg og ikke fått full momskompensasjon i 2014 går en glad jul i møte. Regjeringen fyller opp behovet slik at alle får full kompensasjon – også i 2014.

Les saken
Nils Marius Otterstad stiller seg uforstående til utspillet fra Centric. Her er han avbildet under pressekonferansen til Team Santander på Beitostølen. Foto: Erik Borg.

Centric: - Navneskiftet er avtalebrudd

Centric mener seg ført bak lyset etter at langløpslaget Team Santander, med brødrene Aukland i spissen, ble presentert på Beitostølen torsdag. - Når vi så til de grader blir løyet til, har vi ikke noe annet valg enn å forfølge dette videre, sier adm. dir. Per Christian Johansen.

Les saken
Olav Hasund er leder for Santander Consumer Bank som har gått inn som navnesponsor for Team Santander. Foto: Erik Borg.

Superbirkebeiner reddet Aukland-teamet

Olav Hasund har vokst opp like ved Voldsfjorden, er av de raske på Birkebeineren og ble «redningsmannen» for langsløpslaget til brødrene Anders og Jørgen Aukland

Les saken
Morten Eide Pedersen ikledd den nye racingdrakten til Team Coop foran sesongen 2014/2015. Fredag tar han den i bruk under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Team Coop.

Morten Eide Pedersen går Beitosprinten i ny Team Coop-drakt

Den nye racingdrakten har en bra passform i tillegg til at den ser bra ut, sier Morten Eide Pedersen. Lillehamringen fra Team Coop blir den første som bruker drakten i konkurranse, under den klassiske 15-kilometeren på Beitostølen fredag.

Les saken
Utøverne i Team Follo på treningsøkt i Holmenkollen. Foto: Team Follo.

6 klubber slår seg sammen til Team Follo

- Vi så at det i de enkelte klubbene kan være noe få utøvere i de eldste klassene og ønsket å skape et større treningsmiljø for de litt eldre skiløperne i Follo, sier leder i Ås IL Ski, Cathrine Finne Kure, til Langrenn.com.

Les saken
Team Centric skifter navn til Team Santander. Her noen av løpere på samling i Sälen tidligere i år. Bak f.v.: Andreas Nygaard, Jerry Ahrlin og Tord Asle Gjerdalen. Foran f.v.: Jens Eriksson, Laila Kveli og Jørgen Aukland. Foto: Johan Trygg/Längd.se.

Team Centric blir Team Santander

På torsdagens pressekonferanse for Aukland-brødrenes langløpslag på Beitostølen, ble det avslørt at bankkonsernet Santander nå tar over rollen som tittelsponsor.

Les saken
Team Jobzone 2014/2015. Foto: Lars-Ingar Bragvin Andresen.

Nå skal Team Jobzone holde seg på beina

Sesongåpning - Beitostølen

- For å hindre samme mannefall på Beitostølen i år som i fjor, har gutta stått på én fot og pusset tennene i hele høst for å lure inn litt ekstra balansetrening i hverdagen, røper Ragnar Bragvin Andresen fra Team Jobzone til Langrenn.com.

Les saken