Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kunnskapstraileren ruller videre

Barn - Ungdom - Kunnskap - Motivasjon

Også i 2012 legger Norges Skiforbunds Kunnskapstrailer ut på norske landeveier. Om du vil ha besøk - da må du huske å søke før 15. februar.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

I 2012 skal Aker og langrennsløperne for tredje gang på turne rundt i Norge, og det er dere som bestemmer hvor vi skal reise.

Alle idrettsklubber og -lag inviteres til å søke om å arrangere en dag hvor langrennlandslagets kunnskapstrailer kommer på besøk.

To utøvere fra landslaget i langrenn, en trener, en smører og en ernæringsekspert vil komme til din klubb og gi inspirasjon og dele av landslagets erfaringer!

Her gjelder det å samle alle idrettsinteresserte: ungdom, foreldre og frivillige til en ettermiddag med idrettsglede i fokus!

Turneen gjennomføres i år i april, mai og juni, så her gjelder det å være tidlig ute!

Langrennslandslaget sammen med hovedsamarbeidspartner har utviklet Kunnskapsturneen.

Kunnskap er viktig for langrennsporten for å lykkes, kunnskap og teknologi er avgjørende for Aker-selskapene for å fortsette å bygge norsk industri. Sammen har vi troen på at når kunnskap deles vil flere la seg inspirere og motivere. Resultatet kan bli at flere oppnår mestring, samt når sine mål.

Vi legger opp til følgende program for ettermiddagen, men den arrangerende krets og klubb kan gjerne være med på å bestemme detaljene: 1) Treningsøkter, kostholdsforedrag, smørekurs, motivasjonsforedrag. 2) Næringslivsseminar – utvalgte steder.

Arrangørklubb velger ut naboklubber i området som får mulighet til å delta i øktene. Kretser kan også søke, på vegne av flere klubber.

Dere kan invitere ungdom, trenere og foreldre til smørekurs/foredrag i smøretraileren og/eller nærliggende lokale. Det er plass til inntil 40 personer i smøretraileren. Av erfaring kan det være fornuftig å ha eget lokale tilgjengelig dersom det blir stor deltagelse. Er det idrettslinjer eller toppidrettsgymnas i nærheten, oppfordrer vi til å invitere disse skolene som deltakere.

NB: Nytt av året er at Skiforbundet ønsker en forhåndspåmelding til både treningsøktene og til foredrag/kurs. Klubbene som får besøk, må organisere påmeldingen og sende navneliste til skiforbundet.

Trening
Det legges opp til treningsøkter à 45-60 min., Vi anbefaler en økt for ungdom 13-16 år, og en økt for junior. (Dere kan velge en annen inndeling). Avhengig av antallet deler vi i flere grupper. Lokale trenere inviteres med på øktene, både for egenutvikling, og for å bistå langrennslandslaget.

Kostholdsforedrag
2 foredrag om ernæring á 45 min: Ett foredrag for ”begynnere”, og ett for de som ”kan litt fra før”. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Smørekurs
Deltakerne får komme tett på smøreekspertisen. 2 smørekurs à 60 min: Ett kurs for ”nybegynnere”, og ett kurs for de som kan en del fra før. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Motivasjonsforedrag/løpernes foredrag
En landslagsutøver sammen med trener gir et spenstig foredrag om prestasjonskulturen, samholdet, treningen og spennende erfaring. Dette foredraget kan åpne ettermiddagens samling. Varighet maks 1 time.

Næringslivsforedrag
Næringslivsforedrag etter ønske (om idrettens verdier, Aker-sponsing etc), holdes dersom idrettslaget ønsker det. Da inviterer vi litt ”bredere” i nærområdet.

Den lokale arrangør og skikretsen må sørge for at arrangementet blir godt kjent lokalt. Aker og Norges Skiforbund bistår i dette arbeidet.

En jury vil behandle de søknadene som kommer inn.

Dette er juryen
Åge Skinstad (langrennssjef), Erik Røste (visepresident Norges Skiforbund), Stine Lise Hattestad Bratsberg (OL-vinner 1994 og leder av Aker Achievements), Benthe Asp (medlem i Langrennskomiteen i Norges Skiforbund) og Per Nymoen (breddesjef langrenn, Norges Skiforbund).

Hver Skikrets vil bli involvert ved utvelgelse av stoppesteder på årets turné.

Søknadsskjema er lagt tilgjengelig på skiforbundet.no

(Søknadsfrist er 15. februar).

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Glade deltakere på Idrettsuka i Østmarka / DnB Idrettsleker med Rustad IL langrenn. Arrangørfoto.

Allsidig idrettsglede i Østmarka

- Uka inneholdt stor allsidighet med masse basisøvelser og mange ulike idretter, forteller Rustad ILs Barbro Tomter Dahlen til Langrenn.com etter Idrettsuka i Østmarka.

Les saken
Sjur Ole Svarstad. Foto: Erik Borg.

Aerob kapasitet viktigst for samtlige

- For å kvalitetssikre treninga blir det gjennomført 2-3 laktatprofiltester i løpet av høsten, forteller rekruttlandslagstrener Sjur Ole Svarstad.

Les saken
Didrik Tønseth var suveren i det 5,3 km lange motbakkeløpet Fonna Opp på dag 2 av Toppidrettsveka 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kickoff på sesongen i Sør-Trøndelag

Didrik Tønseth, Mathias Rundgreen, Runde Sandøy og Øyvind Sandbakk er blant de involverte når Sør-Trøndelag skikrets og Byåsen IL inviterer til kickoff-samling i Trondheim 29.-30 august.

Les saken
Team Jobzone 2015/2016. Foto: Lars-Ingar Bragvin Andresen.

Oppkjøring til Birken med Team Jobzone

- Instuktører fra Team Jobzone, med NM-gull i langrenn, VM-gull på rulleski og meget habile tider i Birken, vil være på plass på begge samlinger for å lede treninger og seminar, forteller Stein-Arne Alnæes om treningssamlingene i Trysil i september og november.

Les saken
Daniel Richardsson (.f.v), Jimmie Johnsson, Bill Impola, Morten Eide Pedersen og Annika Löfström under pressekonferansen i Stockholm hvor laget til Team Exspirit 2015/2016 ble lansert. Foto: Team Exspirit.

Team Exspirit har terpet lagtaktikk til Alliansloppet

- Vi har en klar plan for gjennomføring i morgen, bare vent og se, sier Morten Eide Pedersen fra Team Exspirit foran Alliansloppet lørdag.

Les saken
Team Drammen i GKN-Loppet under Alliansloppsveckan i Trollhättan 2015. Foto: Johnny Grymyr/Team Drammen.

Team Drammen markerte seg i GKN-Loppet

Første konkurranse i Alliansloppsveckan gikk av stabelen med GKN-Loppet i Trollhättan onsdag. Team Drammen sørget for gode norske plasseringer.

Les saken
Fra BSK Elite sin samling i svenske Torsby. Foto: Eirik Lund Røer.

BSK Elite skal markere seg

Bækkelagets Sportsklub har fått en solid start på sin nye elitesatsing. - Vi skal synes i vinter, forteller hovedtrener Eirik Lund Røer etter lagets andre samling.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra ungdomsprint i Vikersund. Foto: Arrangør.

Inviterer til ungdomssamling i Buskerud

Buskerud Skikrets, i samarbeid med en del andre skikretser, inviterer for sjette året utøvere, gutter og jenter 15 og 16 år, til fellessamling på Geilo 4. - 6.september.

Les saken
Johanna Ojala og Emil Weberg Gundersen, trenerteamet i Team LeasePlan Go, på samling i Ramsau 2014. Foto: Geir Olsen/Team LeasePlan Go.

Gundersen før Alliansloppet: - Må bygge langløpsproduktet

- Hvis vi ikke stilte opp i Alliansloppet ville det ha vært vanskelig å bygge langløpssporten gjennom sommeren, sier Emil Weberg Gundersen. Team LeasePlan Go sender løpere både til det svenske langløpet og til Toppidrettsveka kommende helg.

Les saken
120 barn og ungdom i alderen 10 til 15 år deltok på Multisportuka som hadde tiårsjubileum i år.  Foto: Josef Noll.

Skikkelig kjør under Multisportuka i Lillomarka

- I år ønsket vi i gi de eldste gruppene et enda bedre treningsutbytte, og de fikk noen skikkelig bra økter, sier sportslig leder i Høybråten og Stovner langrenn og primus motor for Multisportuka, Jan Erik Moe.

Les saken
Høsttrening med NTG Lillehammer langrenn. Foto: NTG Lillehammer.

Bli kjent med NTG Lillehammer på høstcamp

- Dette er en fin anledning til å bli bedre kjent med NTG-systemet, fasilitetene på Lillehammer, NTG-trenerne og du kan finne ut om NTG er en aktuell skole for deg, forteller trener Daniel Lunde. 

Les saken
Henrik H. Kvissel i videointervju med Langrenn.com. Videofoto: Gjermund Midtbø/Langrenn.com-LangrennsTV.

Team United Bakeries splitter troppen foran Alliansloppet og Toppidrettsveka

- Jeg har så stort lag at jeg må gjøre som en fotballtrener og sette opp de forskjellige delene av banen, forteller Team United Bakeries-sjef Henrik H. Kvissel til Langrenn.com foran sommerens største konkurransehelg.

Les saken
Seniorsamling med Lyn Ski i august 2015. Foto: Hans Kristian Stadheim/Lyn Ski.

Volum og intensitet på Lyn Ski-samling

- 26 seniorutøvere har deltatt gjennom uken, rapporterer trener Hans Kristian Stadheim fra Lyn Ski sin seniorsamling i Oslo og Tvedestrand.

Les saken
Fra Idrettsuke i Østmarka i regi av Rustad IL. Foto: Barbro Tomter Dahlen.

Idrettsuke med verdensstjerner

10.-14. august arrangerer Rustad IL en allsidig idrettsuke på tvers av mange idrettsgrener. - Vi får besøk på torsdag av Kjetil Jansrud, vår egen verdensmester Anders Gløersen og skiskytter Frode Andresen.

Les saken
Mårten og Petter Soleng Skinstad fra Team Skinstad trener på Sognefjellet. Foto: Vegard Breie.

Team Skinstad: - Ærlighet med kjærlighet

Petter Soleng Skinstad og broren Mårten satser høyt, i sitt eget lag. - Med et godt drevet familieteam er det større spillerom med tanke på både samlinger og renn.

Les saken
Elghufs i sugende Rindals-myr. Foto: Camp Trollheimen.

Kraftig vekst for Camp Trollheimen

Rindal IL inviterer 6.-9. august til skiskolen Camp Trollheimen. - Deltagerantallet er mer enn doblet siden 2014, noe som forhåpentlgvis tyder på at vi har funnet et godt konsept litt på siden av de større og mer profilerte sommerskiskolene, sier Håkon Solvik.

Les saken
Utsnitt av filmen fra Tønsbergsamlingen til Team Veidekke Oslofjord i juli 2015. Foto: Team Veidekke Oslofjord / YouTube.

Tønsbergsamlingen med Team Veidekke Oslofjord vel i havn

- Vi har vært over 30 stykker på enkeltøkter og blitt utfordret både i motbakkeløp og hurtighet på rulleski, kommenterer Lars Christian Aabol, trener for Team Veidekke Oslofjord.

Les saken
Anders Mølmen Høst. Foto: Team LeasePlan Go.

Tigernes fremtidshåp spisser treningen

Anders Mølmen Høst er en av de yngste løperne i langløpscupen, men har store ambisjoner. - Han er blant de aller største talentene som finnes i langløp, sier manageren på hans nye lag, Team LeasePlan Go.

Les saken
Kjelsås IL på samling på Sognefjellet sommeren 2015. Klubbfoto.

Sognefjellet 2015 med Kjelsås IL

- Med rekordforhold, strålende vær og snømengder en ikke har sett siden 1923, kunne bredden og toppen legge ned mange gode skitimer på sommmersnøen, opplyser Kristian Bjune Sveen til Langrenn.com.

Les saken
Ragnhild Bratberg skal fremover jobbe offensivt med markedsføring og utvikling av Pellestova ved Hafjell og Lillehammer. Foto: Pellestova.

Massiv langrennsoffensiv på Pellestova

Pellestova på Hafjell har lang fartstid som langrennsdestinasjon. I storhetstiden på 70- og 80-tallet var stedet det naturlige utgangspunktet for landslag, klubber og enkeltpersoner. Kjente idrettsnavn som Bjørn Rune Gjelsten og Ragnhild Bratberg står nå i spissen for Pellestovas nye storsatsing.

Les saken