Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretrailer, utvendig vegg. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kunnskapstraileren ruller videre

Barn - Ungdom - Kunnskap - Motivasjon

Også i 2012 legger Norges Skiforbunds Kunnskapstrailer ut på norske landeveier. Om du vil ha besøk - da må du huske å søke før 15. februar.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

I 2012 skal Aker og langrennsløperne for tredje gang på turne rundt i Norge, og det er dere som bestemmer hvor vi skal reise.

Alle idrettsklubber og -lag inviteres til å søke om å arrangere en dag hvor langrennlandslagets kunnskapstrailer kommer på besøk.

To utøvere fra landslaget i langrenn, en trener, en smører og en ernæringsekspert vil komme til din klubb og gi inspirasjon og dele av landslagets erfaringer!

Her gjelder det å samle alle idrettsinteresserte: ungdom, foreldre og frivillige til en ettermiddag med idrettsglede i fokus!

Turneen gjennomføres i år i april, mai og juni, så her gjelder det å være tidlig ute!

Langrennslandslaget sammen med hovedsamarbeidspartner har utviklet Kunnskapsturneen.

Kunnskap er viktig for langrennsporten for å lykkes, kunnskap og teknologi er avgjørende for Aker-selskapene for å fortsette å bygge norsk industri. Sammen har vi troen på at når kunnskap deles vil flere la seg inspirere og motivere. Resultatet kan bli at flere oppnår mestring, samt når sine mål.

Vi legger opp til følgende program for ettermiddagen, men den arrangerende krets og klubb kan gjerne være med på å bestemme detaljene: 1) Treningsøkter, kostholdsforedrag, smørekurs, motivasjonsforedrag. 2) Næringslivsseminar – utvalgte steder.

Arrangørklubb velger ut naboklubber i området som får mulighet til å delta i øktene. Kretser kan også søke, på vegne av flere klubber.

Dere kan invitere ungdom, trenere og foreldre til smørekurs/foredrag i smøretraileren og/eller nærliggende lokale. Det er plass til inntil 40 personer i smøretraileren. Av erfaring kan det være fornuftig å ha eget lokale tilgjengelig dersom det blir stor deltagelse. Er det idrettslinjer eller toppidrettsgymnas i nærheten, oppfordrer vi til å invitere disse skolene som deltakere.

NB: Nytt av året er at Skiforbundet ønsker en forhåndspåmelding til både treningsøktene og til foredrag/kurs. Klubbene som får besøk, må organisere påmeldingen og sende navneliste til skiforbundet.

Trening
Det legges opp til treningsøkter à 45-60 min., Vi anbefaler en økt for ungdom 13-16 år, og en økt for junior. (Dere kan velge en annen inndeling). Avhengig av antallet deler vi i flere grupper. Lokale trenere inviteres med på øktene, både for egenutvikling, og for å bistå langrennslandslaget.

Kostholdsforedrag
2 foredrag om ernæring á 45 min: Ett foredrag for ”begynnere”, og ett for de som ”kan litt fra før”. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Smørekurs
Deltakerne får komme tett på smøreekspertisen. 2 smørekurs à 60 min: Ett kurs for ”nybegynnere”, og ett kurs for de som kan en del fra før. Både foreldre, frivillige, og barn og unge kan delta.

Motivasjonsforedrag/løpernes foredrag
En landslagsutøver sammen med trener gir et spenstig foredrag om prestasjonskulturen, samholdet, treningen og spennende erfaring. Dette foredraget kan åpne ettermiddagens samling. Varighet maks 1 time.

Næringslivsforedrag
Næringslivsforedrag etter ønske (om idrettens verdier, Aker-sponsing etc), holdes dersom idrettslaget ønsker det. Da inviterer vi litt ”bredere” i nærområdet.

Den lokale arrangør og skikretsen må sørge for at arrangementet blir godt kjent lokalt. Aker og Norges Skiforbund bistår i dette arbeidet.

En jury vil behandle de søknadene som kommer inn.

Dette er juryen
Åge Skinstad (langrennssjef), Erik Røste (visepresident Norges Skiforbund), Stine Lise Hattestad Bratsberg (OL-vinner 1994 og leder av Aker Achievements), Benthe Asp (medlem i Langrennskomiteen i Norges Skiforbund) og Per Nymoen (breddesjef langrenn, Norges Skiforbund).

Hver Skikrets vil bli involvert ved utvelgelse av stoppesteder på årets turné.

Søknadsskjema er lagt tilgjengelig på skiforbundet.no

(Søknadsfrist er 15. februar).

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Fra Bækkelagets samling på Sognefjellet i fjor sommer. Sigurd Lund Røer (f.v.), Joakim Skirbekk Vister, Fredrik Skirbekk Vister, Jakob Velle, Andrew Young og Christopher Solbakke. Foto: Eirik Lund Røer.

Bækkelaget med sterk elitesatsing

Skigruppa i Bækkelaget etablerer elitesatsing for senior og eldre junior. - Vi ser for oss å kjempe om topp-plasseringer i NM-stafetten i løpet av noen år, sier Eirik Lund Røer. Flere løpere er allerede klare for klubben.

Les saken
Strindheim Ski-talenter mottok pris fra Idar Dahls minnepris fra Petter Northug. Fra venstre: Guro Bostad, Torunn Taksgaard, Petter Northug, Marte Skaanes og Håkon Skaanes. Foto: Tor Taksgaard.

VM-kongen Petter Northug hyllet med kakefest av sine egne

- Det var lukket hus og feiring av VM-suksess for Petter Northug, NM-gull i stafett, samt gode resultater for flere Strindheim-løpere, forteller Tor Taksgaard i Strindheim Ski til Langrenn.com.

Les saken
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen med Niklas Dyrhaug, Tomas Northug og Even Northug. Foto: Hallgeir Martin Lundemo.

Suksessfabrikken i Meråker fikk ministerbesøk

– Det var artig. Vi la fram litt om skolen og hvordan det er å være elev på en så spesiell skole, forteller Even Northug.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre.

Frokostseminar om fattigdom og ekskludering fra idretten

- Ekskluderer fattigdom barn fra norsk idrett? Denne problemstillingen belyses når Norges Idrettsforbund torsdag morgen inviterer til frokostseminar.

Les saken
En fornøyd Lyn Ski-gjeng etter verdenscupen i Holmenkollen 2015. Nå går ferden videre til Birkebeinerrennet. Fra venstre: Hans Kristian Stadheim, Eirik Myhr Nossum, Hans Christer Holund, Jo Alexander Lænn og Jostein Moe.

Nossum tror på topp 5 i Birken

Den tidligere treneren til Petter Northug mener stallen hans har gode muligheter til å kjempe langt fremme i Birkebeinerrenet kommende lørdag.

Les saken
Åge Skinstad. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Åge Skinstad slutter i Skiforbundet

- Jeg har hatt 9 fantastiske år som langrennssjef og vært med på fem VM og to OL, sier Åge Skinstad når han nå takker for seg.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra en tidligere utgave av Ungdomsstafetten i Holmenkollen. Arrangørfoto.

Buskerud-seier i Ungdomsstafetten

Innlagt i verdenscupfinalen i Holmenkollen var det også duket for Ungdomsstafetten. 4 løpere i alderen 15-16 år fra hver skikrets møttes søndag til dyst. Et oppgjør Buskerud gikk seirende ut av.

Les saken
Klubbkveld med Aker og Norges Skiforbund i innspurten til sesongstart 2014/2015. Foto: Norges Skiforbund.

Gjennom dette brevet takker Aker norsk langrenn for samarbeidet

Aker ASA har de siste 5 sesongene vært hovedsponsor for langrenn i Norges Skiforbund. Selskapet ledes av Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen. Via nettavisen Langrenn.com takker de for store opplevelser og fremragende samarbeid, med dette signerte brevet:

Les saken
Åge Skinstad med Aker-logen på lua, slik vi har blitt vant til å se den i sammenheng med langrenn de siste årene. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

SpareBank 1 overtar som ny hovedsponsor for langrenn

Aker gir seg etter fem år som hovedsponsor, og inn kommer Norges største breddesponsor, SpareBank1-alliansen. Avtalen skal ha en verdi på 15 millioner kroner i året.

Les saken
Gruppebilde fra NTG Geilo Langrenn og deres Team Rekrutt. Foto: NTG Geilo.

NTG Geilo inviterer til Team Rekrutt etter tidenes sesong

- Sesongen har gått over all forventning. Totalt har det blitt 15 medaljer, hvorav 6 er internasjonale, stråler Øyvind Olstad overfor Langrenn.com. Men det offensive miljøet ser også fremover.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nisen/Langrenn.com.

Over stokk og stein

Kommentar

- Årets andre utgave av SKIsport er nå ute. Der tar jeg opp et vanskelig og viktig tema i min lederartikkel, forteller Eirik Lund Røer. Hele oppslaget leser du nå her:

Les saken
Fra juniorsamling i Oberhof med Lillehammer Skiklub. Foto: Kristian A. Kjonerud.

Lillehammer Skiklub søker juniortrener

En av landets eldste og største klubber, Lillehammer Skiklub, utlyser stilling som ansvarlig trener junior i kombinasjon med ansvarlig utvidet toppidrett ved skilinja på Lillehammer Videregående Skole.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Sirdal Ski søker trener

Til sesongen 2015-2016 søker Sirdal Ski langrennstrener med gode lederegenskaper og sterk gjennomføringsevne.

Les saken
Johan Kjølstad går i mål til seier i König Ludwig Lauf 2014. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Ulykke stoppet sesongen - Nå går Johan Kjølstad kanskje Vasan

Etter skaden tidlig i januar satte Johan Kjølstad sluttstrek for hele sesongen overfor Langrenn.com. Nå gjør han kanskje comeback i langløpscupen - mye tidligere enn forutsett. - Johan har veldig lyst til å gå Vasaloppet, forteller manager Henning H. Kvissel.

Les saken
Simen Sveen på samling med skilandslaget i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Simen Østensen går Vasaloppet for Team United Bakeries

Landslagsløper Simen Østensen blir å se i den gule Team United Bakeries-dressen i Vasaloppet søndag. - Vi starter der, og så får vi se hva som skjer videre, sier TUB-manager Henrik H. Kvissel til Langrenn.com.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Bendit Ungdommens Holmenkollrenn 2013. Foto: Rasmus Kongsøre.

Ungdommens Fristilsrenn - Helt Konge

- Ottestad IL skigruppa inviterer til et eget fristils distanserenn på Hedmarksvidda for alle skiløpere, med spesielt fokus på de unge som liker å skøyte, forteller rennleder Tommy Olsen til Langrenn.com.

Les saken
Silje Theodorsen er en av Team Veidekke Nord-Norges løpere. Her er hun flankert av svenskene Anna Haag (venstre) og Emma Wiken under verdenscupen på Lillehammer 2014. Foto: Felgehauer/NordicFocus.

Stilling ledig: Trener til Team Veidekke Nord-Norge

Team Veidekke Nord-Norge søker ambisiøs og motivert trener i inntil 100% stilling.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Bendit Ungdommens Holmenkollrenn 2013. Foto: Rasmus Kongsøre.

Superski Vinterskiskole i vinterferien

Tirsdag denne uken er det klart for første utgave av Superski Vinterskiskole. Skiskolen går over 3 dager i vinterferien i Superskis lokaler i Holmenkollen.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nisen/Langrenn.com.

Jury tilbyr alle å samle bevis

Denne helgen er det Norgescup på Nes i Akershus. Ikke alle deltakerne er like flinke til å holde skiene samlet. - Vi i juryen inviterer alle til å bidra som teknikkontrollører på søndag med sine smarttelefoner, poengterer Sindre Wiig Nordby.
Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nisen/Langrenn.com.

Sindre Bergan: - Vi har fått noen redskaper

Sindre Bergan, selv tidligere landslagstrener i langrenn for kvinner, forteller at det kan være noen utfordringer med tenåringer som starter på et idrettsgymnas.

Les saken