Thea Krokan Murud tok hånd om norgescupen sammenlagt i klassen for kvinnner 18 år. Her er hun på vei mot 14. plass på 5 km klassisk i junior-VM 2012. Foto: Erik Borg.

Thea Krokan Murud tok hånd om norgescupen sammenlagt i klassen for kvinnner 18 år. Her er hun på vei mot 14. plass på 5 km klassisk i junior-VM 2012. Foto: Erik Borg.

Norgescup junior 2012-2013

Gjennom 10 renn skal Norges beste løpere i Norgescupen 2012-2013 kåres. Hele oversikten over vinterens NC-renn følger på neste side.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut

4.-6. januar
Steinkjer - renn nr. 1, 2 og 3

Fredag = 5/10 km fri
Lørdag = Sprint klassisk
Søndag = 5/10/15 km klassisk
Nettside

15.-17. februar
Alta - renn nr. 4 og 5

Lørdag = 5/10/15 km fri
Søndag = 5/10/15 km klassisk
Nettside

22.-24. februar
Lillehammer - NM del 1, junior, renn nr. 6 og 7

Fredag = 7,5/10/15/20 km
Lørdag = 5/10 km klassisk
Nettside

4. april
Sjusjøen - renn nr. 8

Torsdag = 5/10 km fri
Nettside xxx

6.-7. april
Nordbygda/Budor - NM del 2, junior - renn nr. 9 og 10 (finale, 50 per klasse)

Lørdag = Sprint
Søndag = Finaler norgescup junior
Nettside

---

Forbehold om feil og mangler!
Kilde: Norges Skiforbund

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


Pål Golberg jubler over seier på sprinten under verdenscup-minitouren på Lillehammer 2014. Han står over lørdagens 15 km i Davos for å gi alt på sprinten søndag. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Golberg og Falla sparer seg til sprint

Pål Golberg og Maiken Caspersen Falla står over henholdsvis 15 og 10 kilometer i verdenscupen lørdag. Det betyr at to nye utøvere får sjansen.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Snøforholdene kan ødelegge for Falun

Snøsituasjonen er problematisk i Falun for øyeblikket, og det kan få konsekvenser for gjennomføringen av Skandinavisk Cup 9.-11. januar.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Ikke alle får gå SkanCup

Arrangørkomitéen har bestemt seg for å begrense antall utøvere som får delta på fellsstarten med skibytte under Skandinavisk Cup i Falun 11. januar.

Les saken
Emil Hegle Svenden ute på jaktstarten under verdenscup skiskyting i Östersund 2014. Han endte på tredjeplass. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Skiskyting - Siste verdenscuprunde før jul

Siste World Cup-runde i 2014 starter i Pokljuka torsdag ettermiddag, og i Obertilliach er IBU Cup nummer 3 godt i gang.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Verdensmester til Rindalsrennet

Det er en flom av påmeldinger til søndagens Rindalsrenn, blant disse en av verdens beste skiløpere. - Det er tydelig at løperne setter pris på et renn som går på natursnø, heter det fra entusiastiske arrangører.

Les saken
Johan Kjølstad fra Team United Bakeries vant Swix Ski Classics 2014 sammenlagt. I romjula står Åre Swix Open på planen. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Åresjön redder Åre Swix Open

- Det blir konkurranse 28. desember, meldes det fra arrangørene til Åre Swix Open.

Les saken
Tiril Eckhoff underveis på normaldistanse under verdenscupen i Östersund 2014, der hun endte på 7.-plass. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Startlister verdenscup Pokljuka - Torsdag

Det er damene som innleder verdenscuprunden for skiskyttere i Pokljulka med sin 7,5 kilometer sprint torsdag. Vår egen Tiril Eckhoff går ut med det røde startnummeret som viser at hun leder sprintcupen totalt. 

Les saken
Fellesstarten under NM del 1 på Gåsbu 2013. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Inviterer til nyttårsrenn på Beitostølen

27. desember arrangerer Øystre Slidre IL Nyttårsrennet på Beitostølen. - Det forventes bred og god deltagelse på alle nivå og i alle aldersklasser, sier rennleder Ernst Løksa til Langrenn.com.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Veltheim/NordicFocus.

Påmelding åpnet til Madshus Skimaraton

Madshus Skimaraton, som går i variert natur og rikt kulturlandskap mellom Raufoss og Gjøvik, har åpnet påmelding til vinterens renn med seeding til Birken søndag 15. februar.

Les saken
En tidligere utgave av Trysil Skimaraton. Foto: Østby IL.

Trysil Skimaraton med ny startordning

Grunnet økende deltakerantall går Trysil Skimaraton denne vinteren over til puljestart for å få bedre flyt og mindre køgåing. Påmeldingen er allerede godt i gang til rennet som går av stabelen 14. februar.

Les saken
Petter Northug tar spurten på sprinten i Aure under Toppidrettsveka 2014 med noen centimeter foran Eldar Rønning. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Tre nye år med Toppidrettsveka i Aure

I går var en gledens dag for Toppidrettsveka. Kommunestyret i Aure besluttet å bidra med 1,5 mill kr i direktestøtte til Toppidrettsveka de neste tre årene.

Les saken
Tour de Hedmarken - plakat.

Klart for åpningsrenn i Tour de Hedmarken

Med fire renn på Gåsbu og Budor over de to kommende helgene, ønsker Tour de Hedmarken på nytt velkommen til sin unike og kompakte julecup.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

To renn på Lygna til helgen

Skiløpere kan få med seg renn i begge stilarter på Lygna Skisenter kommende helg, med Julegranrennet lørdag og Team Hadeland-rennet søndag.

Les saken
Hallvard Løfald på 15 km klasssik under Beitosprinten 2014, der rindalingen gikk inn til 12.-plass. Foto: Erik Borg.

Rindalsrennet mot deltagerrekord

Nærmere 400 deltagere er påmeldt til Rindalsrennet kommende søndag, der hjemmeløper Hallvard Løfald får konkurranse av flere sterke juniorer og seniorer.

Les saken
Gudbrand Skraastad. Foto: Erik Borg.

Vil satse 20 millioner på Gåsbu

Det jobbes for å gjøre gigantiske investeringer på Gåsbu ved Hamar for å være enda bedre rustet til å takle klimatiske forhold som ikke er på vinterens side.

Les saken
Tarjei Bø og Tiril Eckhoff viser frem skiskytternes nye landslagsdress i forbindelse med lanseringen av samarbeidet mellom Swix og Norges Skiskytterforbund i Holmenkollen i starten av juni 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Uttak verdenscup Pokljuka

Skiskytterforbundet har tatt ut denne troppen til 3. runde av World Cup, denne gangen i Pokljuka i Slovenia, dagene 18.-21. desember 2014.

Les saken
Sindre Bjørnestad Skar får sjansen under verdenscupen i Davos kommende helg. Her i aksjon på 15 km fri under Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Uttak verdenscup Davos (La Clusaz)

Snømangel i La Clusaz har ført til at det gjennomføres en ny runde verdenscup i Davos kommende helg. Følgende mannskap stiller for Norge:

Les saken
Maiken Caspersen Falla på samling med skilandslaget i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Startliste Davos Søndag Damer

Verdenscup Davos

69 deltakere stiller til start på den 1,3 km lange sprintprologen i Davos søndag. Det er fristil som gjelder og startlista følger her:

Les saken
Anders Gløersen strekker armene i været i det han krysser målstreken vel vitende om at han akkurat har tatt sin første verdenscupseier på nesten fire år. Det skjedde på sprinten i Davos. 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Startliste Davos Søndag Menn

Verdenscup Davos

97 løpere legger i vei på den 1,3 km lange sprintprologen i Davos søndag. Stilarten er fri teknikk og startlista følger her:

Les saken
Johannes Thingnes Bø ute på 10 km sprint i skiskytternes verdenscup i Östersund 2014. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Startlister jaktstarter i Hochfilzen

Verdenscup Hochfilzen

Med Johannes Thingnes Bø på startnummer 1 og Tiril Eckhoff som nr. 3 går det mot spennende jaktstarter da verdenscupen for skiskytterne fortsetter i Hochfilzen søndag. Her er startlistene:

Les saken