Thea Krokan Murud tok hånd om norgescupen sammenlagt i klassen for kvinnner 18 år. Her er hun på vei mot 14. plass på 5 km klassisk i junior-VM 2012. Foto: Erik Borg.

Thea Krokan Murud tok hånd om norgescupen sammenlagt i klassen for kvinnner 18 år. Her er hun på vei mot 14. plass på 5 km klassisk i junior-VM 2012. Foto: Erik Borg.

Norgescup junior 2012-2013

Gjennom 10 renn skal Norges beste løpere i Norgescupen 2012-2013 kåres. Hele oversikten over vinterens NC-renn følger på neste side.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut

4.-6. januar
Steinkjer - renn nr. 1, 2 og 3

Fredag = 5/10 km fri
Lørdag = Sprint klassisk
Søndag = 5/10/15 km klassisk
Nettside

15.-17. februar
Alta - renn nr. 4 og 5

Lørdag = 5/10/15 km fri
Søndag = 5/10/15 km klassisk
Nettside

22.-24. februar
Lillehammer - NM del 1, junior, renn nr. 6 og 7

Fredag = 7,5/10/15/20 km
Lørdag = 5/10 km klassisk
Nettside

4. april
Sjusjøen - renn nr. 8

Torsdag = 5/10 km fri
Nettside xxx

6.-7. april
Nordbygda/Budor - NM del 2, junior - renn nr. 9 og 10 (finale, 50 per klasse)

Lørdag = Sprint
Søndag = Finaler norgescup junior
Nettside

---

Forbehold om feil og mangler!
Kilde: Norges Skiforbund

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


Charlotte Kalla jubler her for sølvmedaljen på 10 kilometer klassisk under OL i Sotsji 2014. Fredag står hun på startstreken i Bruksvallarna. Foto: NordicFocus.

Startlister Bruksvallarna Fredag

De svenske landslagsløperne og flere kjente nordmenn sesongåpner med 5 og 10 kilometer klassisk i Bruksvallarna fredag. På neste side følger de komplette startlistene for både kvinner og menn.

Les saken
Dario Cologna med Maxim Vylegzhanin i rygg under Tour de Ski i Oberhof 2012/2013. I helgen møtes de to til dyst i finske Saariselkä. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Dario Cologna møter Vylegzhanin & co

De russiske og sveitsiske elitelandslagene er noe av det vi finner på startstreken i finske Saariselkä lørdag og søndag. På neste side finner du komplette startlister.

Les saken
Martin Johnsrud Sundby var seierherre under åpningsdistansen på Beitosprinten 2013. Foto: Erik Borg.

Startlister Beitosprinten Fredag Menn

Sesongåpning - Beitostølen

Nå er det endelig klart for sesongstart, og for herrene er det 15 kilometer klassisk som gjelder på Beitostølen fredag. 172 løpere fra 7 nasjoner er klare til start, og den komplette startlisten ser du her:

Les saken
Therese Johaug gikk helt til topps i sesongens første renn i Beitosprinten 2013. Løypa i 10 km klassisk stil vant hun klart. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Startlister Beitosprinten Fredag Kvinner

Sesongåpning - Beitostølen

Under den nasjonale sesonåpningen på Beitostølen fredag, er det 10 kilometer klassisk som står på programmet for damene. 61 utøvere fra 8 nasjoner stiller til start i følge startlisten du finner på neste side.

Les saken
Marit Bjørgen på vei mot 4. plass i Beitosprintens sprintfinale 2013. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

- Bjørgen blir vanskelig å slå

Sesongåpning - Beitostølen

Går det som vår ekspert tror, blir den nasjonale sesongåpningen Beitosprinten, en ny kamp mellom Marit Bjørgen og Therese Johaug. På neste side kan du se hvordan han vurderer samtlige av damenes konkurranser på Beitostølen.

Les saken
Petter Northug jr. ute  på Beitosprintens 15 km klassisk i sesongåpningen 2013. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

- Northug vinner 15 fri og sprinten

Sesongåpning - Beitostølen

Langrenn.com-journalist og satsende skiløper Petter Soleng Skinstad tror Petter Northug blir vanskelig å slå i den nasjonale åpningen på Beitostølen. Les videre for å se hvordan Skinstad tipper utfallet i samtlige av guttas konkurranser på Beitosprinten.

Les saken
Åge Skinstad i forbindelse med pressekonferansen til skilandslaget foran den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen 2014. Foto: Erik Borg.

Åge Skinstad: - Vi kan ikke la alle starte

Sesongåpning - Beitostølen

Utøvere som har vist tenner i sommer, får ikke ikle seg startnummer under Beitosprinten. Langrennssjef Åge Skinstad får ikke dårlig samvittighet av den grunn.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Påmeldte norgescup skiskyting Geilo

Lørdag og søndag er det duket for norgescup i skiskyting på Geilo i Buskerud. Sprint og fellesstart står på programmet. Disse løperne er påmeldt:

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Toppidrettsveka 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Nok et VM legges til Sverige

Det internasjonale skiforbundet har bestemt at rulleski-VM 2017 legges til Sollefteå. - Vi tar imot beskjeden med glede og takker for tilliten, sier Niklas Carlsson i det svenske skiforbundet.

Les saken
Magne Haga er en av løperne som står på venteliste til Beitosprinten. Her jubler Åsen IL-løperen for seier på 20 km fri teknikk under junior-NM på Lillehammer 2013. Foto: Erik Borg.

Disse står på venteliste til Beitosprinten

Sesongåpning - Beitostølen

En rekke skuffede løpere får ikke gå den nasjonale sesongåpningen, mens flere som oppfyller kriteriene satt av arrangøren og Skiforbundet er satt på venteliste. Hvilke løpere som står på vent ser du på neste side.

Les saken
Charlotte Kalla og resten av Sveriges eliteløpere samles til sesongens første dyst i Bruksvallarna 21.-23. november. Her er Kalla sammen med Heidi Weng ute på den avsluttende 3-mila av Sotsji-OL 2014. Foto: NordicFocus.

Råsterkt startfelt i Bruksvallarna

- Det kjenner utrolig bra å ha over 1000 startende på tre konkurransedager og verdens beste skiløpere på startstreken, sier Magnus Myhr, rennleder for den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna. 

Les saken
Sesongens første seierspall forrige vinter var etter 10 km klassisk i åpningen på Beito. Fra venstre: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (2. plass), Therese Johaug (1. plass) og Heidi Weng (3. plass). Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Beitosprinten Program 2014 - Beitostølen

Sesongåpning - Beitostølen

Fredag til søndag arrangeres Beitosprinten som nasjonal sesongåpning i langrenn på Beitostølen. Konkurransene består av 10/15 km klassisk og fri, samt sprint. Her følger detaljert rennprogram med dager og tidspunkt:

Les saken
Anders Nøstdahl Gløersen (til venstre) og Eldar Rønning gjør opp om seieren i Beitosprintens sprint 2012. Førstnevnte trakk det lengste strået Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Flere løpere får ikke gå Beitosprinten

Sesongåpning - Beitostølen

Deltakerlistene til den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen er stappfulle. Dermed må flere skuffede løpere stå over helgens renn.

Les saken
Erik Østli (til venstre) og Ove Skaret, leder i Øystre Slidre IL, gleder seg over forhold i toppklasse to dager før Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Beitosjefen har aldri opplevd tilsvarende

Sesongåpning - Beitostølen

Erik Østli begynner å få noen år som primus motor for Beitosprinten, men i år kan arrangementslederen fortelle om noe helt unikt.

Les saken
Unge Sondre Turvoll Fossli regjerte under Beitosprinten 2013 sin sprint, både prolog- og totalseier endte hos han. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Påmeldte løpere - Beitostølen

Sesongåpning - Beitostølen

Fredag er det klart for nasjonal sesongåpning med Beitosprinten på Beitostølen. På neste side finner du fullstendig oversikt over de påmeldte løperne.

Les saken
Marcus Hellner har på nytt meldt sin deltakelse i Gällivarepremiären. Foto: Michael Renström / Imega Promotion.

Marcus Hellner klar for stjernespekket sesongåpning

- Det er fantastisk bra at Marcus kommer til start på hjemmebane og at vi dessuten har et tjuetall verdenscupløpere i startfeltet, sier rennleder for Gällivarepremiären, Lars-Gunnar Pettersson.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra verdenscupen i Pokljuka i mars 2014, med Ole Einar Bjørndalen nærmest kamera. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Uttak VC Östersund, Hochfilzen, Pokljuka og IBU Cup Beitostølen

Etter en svært vellykket sesongstart på Sjusjøen har sportssjef Per Arne Botnan i Norges Skiskytterforbund mandag tatt ut følgende løpere til de tre første verdenscuprundene samt IBU Cup på Beitostølen:

Les saken
Johannes Thingnes Bø fører feltet under fellesstarten i Holmenkollen i mars 2014. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Startlister Sesongstart Skiskyting - Søndag

Søndag er det fellesstart som står på planen for skiskytterne, under deres sesongstart på Sjusjøen. Komplette startlister finner du på neste side.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra verdenscupen i Pokljuka i mars 2014, med Ole Einar Bjørndalen nærmest kamera. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Startlister Sesongstart Skiskyting - Lørdag

På neste side kan du nå se startlistene til første konkurranse i sesongstart skiskyting på Sjusjøen. Det er sprint som står på programmet lørdag.

Les saken
Slik varsler Yr.no i sitt langtidsvarsel fredag 14. november om forholdene de to første dagene av Beitosprinten 2014, 21. og 22. november. Grafikk: Yr.no.

Konturene av været til Beitosprinten

Yr.no løfter blikket helt frem til og med lørdag i neste uke. Dette betyr at de to første dagene av Beitosprinten nå er dekket opp. Som man ser er det ikke ventet at sola skal titte frem med det første, men med kuldegrader og lite vind ligger det an til fine dager.

Les saken