Thea Krokan Murud tok hånd om norgescupen sammenlagt i klassen for kvinnner 18 år. Her er hun på vei mot 14. plass på 5 km klassisk i junior-VM 2012. Foto: Erik Borg.

Thea Krokan Murud tok hånd om norgescupen sammenlagt i klassen for kvinnner 18 år. Her er hun på vei mot 14. plass på 5 km klassisk i junior-VM 2012. Foto: Erik Borg.

Norgescup junior 2012-2013

Gjennom 10 renn skal Norges beste løpere i Norgescupen 2012-2013 kåres. Hele oversikten over vinterens NC-renn følger på neste side.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut

4.-6. januar
Steinkjer - renn nr. 1, 2 og 3

Fredag = 5/10 km fri
Lørdag = Sprint klassisk
Søndag = 5/10/15 km klassisk
Nettside

15.-17. februar
Alta - renn nr. 4 og 5

Lørdag = 5/10/15 km fri
Søndag = 5/10/15 km klassisk
Nettside

22.-24. februar
Lillehammer - NM del 1, junior, renn nr. 6 og 7

Fredag = 7,5/10/15/20 km
Lørdag = 5/10 km klassisk
Nettside

4. april
Sjusjøen - renn nr. 8

Torsdag = 5/10 km fri
Nettside xxx

6.-7. april
Nordbygda/Budor - NM del 2, junior - renn nr. 9 og 10 (finale, 50 per klasse)

Lørdag = Sprint
Søndag = Finaler norgescup junior
Nettside

---

Forbehold om feil og mangler!
Kilde: Norges Skiforbund

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


Det var lite snø da verdenscupen ble arrangert siste helgen før jul 2013 i italienske Asiago. Falun-VM forbereder seg nå på det samme. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Falun-VM tar høyde for snømangel

- Vi forbereder oss på en mild vinter, lyder budskapet fra arrangørene av Ski-VM Falun 2015.

Les saken
Starten har akkurat gått for tidenes første utgave av Skeikampen Opp i oktober 2013. Arrangørfoto.

Skeikampen Opp forventer å passere 300 deltakere

Andre utgave av motbakkeløpet Skeikampen Opp ligger an til å få en solid økning i antall deltakere, og blant de startende på lørdag finner vi utøverne i Team Veidekke Innlandet.

Les saken
På E18 ved Mysen i Østfold hvor dette bildet er fra ble det arrangert rulleskirenn tidligere i år. Nå er det E16 ved Kongsvinger som står for tur. Foto: Privat.

Rulleskirenn på E16 - Team Veidekke Innlandet stiller

- Allerede nå er det klart at vår lokale bestemann, Espen Honganvik Holen, og hans lag Team Veidekke Innlandet vil stille på start, sier Oddbjørn Lillebekk i forkant av rennet på europaveien ved Kongsvinger.

Les saken
Lars-Petter Stormo i en tidligere utgave av Montebelloløpet. Foran løpet lørdag har han gode muligheter for å vinne Montebellotrippelen 2014 sammenlagt. Arrangørfoto.

Montebelloløpets deltakerrekord ryker

Dagen før Montebelloløpet melder arrangøren om at deltakerrekorden ligger an til å ryke. Det er allerede over 300 påmeldte, men det er plass til flere.

Les saken
Turrennet Granfondo Cortina-Dobbiaco går i nydelige omgivelser gjennom Dolomittene. Foto: Cortina Turismo.

Påmelding til «Italias vakreste turrenn»

Tidligere i år var det rekordstor norsk deltakelse i turrennet Granfondo Cortina-Dobbiaco, som tilbyr renn i både klassisk og fristil gjennom blendende vakre Dolomittene. Nå har påmeldingen til neste års utgave åpnet.

Les saken
Erik Østli viser ved hjelp av bilens dashbord at kuldegradene har ankommet Beitostølen høsten 2014. Foto: Erik Østli.

- Smelter ikke mye ved minus 1

Vinteren rykker nærmere og nærmere, nå er det bare to raske høstmåneder igjen til sesongstarten i Beitosprinten, men allerede 24. oktober starter de skisesongen samme sted.

Les saken
Kristin Størmer Steira sklir fornøyd over målstreken etter å ha sikret seg 3. plass på 3-mila fellesstart under Sotsji-OL 2014. Foto: NordicFocus.

Skiløpere toppseedet til Stoltzen

I lista over de 20 toppseedete løperne i motbakkeløpet Stoltzekleiven Opp, som går av stabelen i Bergen til helgen, finner vi blant andre to løpere fra elitelandslaget og flere andre skiløpere.

Les saken
Anders Stenbrenden er med i kampen om trippelseier i Montebellotrippelen 2014. Her fra 2013-utgaven av Montebelloløpet. Arrangørfoto.

Klart for rivende trippelopgjør

Montebelloløpet

Montebellotrippelen fullføres lørdag 27. september med siste konkurranse, Montebelloløpet. I herreklassen skiller det mindre enn 4 minutter fra 1. til 3. plass sammenlagt.

Les saken
Ole Einar Bjørndalen i Holmenkollen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Startliste NM Rulleskiskyting Sprint

I helgen arrangeres NM Rulleskiskyting i Steinkjer for godt over 300 deltakere i klasser for junior og senior. En lang rekke kjente navn stiller til start, blant disse Ole Einar Bjørndalen. Her følger hele startlista for lørdagens sprintkonkurranse:

Les saken
Birkebeinerrennet på vei ned fra Dølfjellet. Foto: Geir Olsen/Birkebeinerrennet.

Birken presses av grunneierne

Birken har blitt tvunget til å utsette en planlagt pressekonferanse da de ikke har klart å komme til enighet med grunneierne. - Vi mener det er helt urimelig, sier daglig leder i Birken AS, Jo Gunnar Ellevold.

Les saken
Fra Hamar Rulleski søndag 22. september 2013. Foto: Martin Welhaven.

Klar for ny Hamar Rulleski

Hamar Skiklubb gjentar fjorårssuksessen med ny utgave av Hamar Rulleski 21. september, da fylkets beste samles til dyst i både fristil- og klassiskdistanser. - I år forventer vi over 100 løpere, sier Jo Helgestad. 

Les saken
Ludvig Søgnen Jensen, sammen med Ragnar Bragvin Andresen, reiser til Val di Fiemme for å prøvekjøre løypene hvor neste års VM på rulleski finner sted. Her vinner Ludde den 200 m. lange sprinten under Toppidrettsveka 2013. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Klart for siste runde i VC på rulleski

Ludvig Søgnen Jensen og Ragnar Bragvin Andresen er blant deltakerne når siste konkurransehelg under verdenscupen i rulleski går av stabelen i Val di Fiemme fredag 19. til søndag 21. september.

Les saken
Øystein Pølsa Pettersen inviterer til rulleskirenn i Nittedal fredag. Her er Pølsa avbildet etter at han vant Toppidrettsveka 2012. Foto: Aapo Laiho.

Pølsa inviterer til rulleskifest

- Dette er et friluftsarrangement som handler om å skape inspirasjon, idrettsglede og spre sunne verdier, sier Øystein Pølsa Pettersen om rulleskirennet han, sammen med Bendit og Gjelleråsen IF, arrangerer på Skytta i Nittedal fredag.

Les saken
Utsnitt av IDT Skate Elite. Foto: IDT Sports Rulleski.

Gir bort rulleski i uttrekkspremie

Førstkommende lørdag arrangeres den tredje utgaven av Sjusjørullen, og IDT Sports lover nå bort ett par rulleski til en heldig deltaker.

Les saken
Fra venstre Subaru-vinner i Skarverennet 2014, Erlend Jacobsen, sammen med prisutdeler Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Stian Thrane fra Subaru Norge.

Subaru fortsetter på lag med Skarven

- Det er ustoppelig bra at vi kan forlenge det gode samarbeidet. Det gir blant annet en lønnsomhet og forutsigbarhet, som jeg tror er gunstig for begge parter, sier Espen Nordby Andersen som er daglig leder i Geilo IL.

Les saken
Norges gullhelter i lagkonkurransen i kombinert under Sotsji-OL 2014. Fra venstre: Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Jørgen Graabak og Magnus Krog. Foto: NordicFocus.

Sommermesterskapet står for tur

- Det er tradisjon for at kombinertkomiteen arrangerer KK-samling i Lillehammer i midten av september. I år er det 10-årsjubileum for samlinga, melder Norges Skiforbund til Langrenn.com.

Les saken
Eldar Rønning løper torsdag kveld 5000 meter i Stjørdal. Her avbildet i front av feltet på Toppidrettsvekas 4. etappe, 3 km gateløp i Kristiansund 2012. Foto: Aapo Laiho.

Rønning løper 5000 meter i kveld

Eldar Rønning stiller til start på 5000 meter i Stjørdal friidrettskarusell på Øverlands Minde i kveld. - Målet er 14.59, røper Rønning overfor Langrenn.com.

Les saken
Johan Kjølstad er en av mange kanoner i feltet som skal ta seg fra Kragerø til Gautefall i Olaf Skoglunds Minneløpet lørdag. Her på vei opp den bratte bakken ved Bakklandet under finalen av Toppidrettsveka 2014 i Trondheim. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Startliste Olaf Skoglunds Minneløp

Kragerø - Gautefall

Lørdagens rulleskirenn fra Kragerø til Gautefall, Olaf Skoglunds Minneløp, samler et råsterkt startfelt. På neste side finner du oversikten over de påmeldte utøverne.

Les saken
Anders Aukland på vei mot seier i det 40 km lange turrennet i Rudskogen Rulleski Grand Prix 2013. Lørdag er han et av de store navnene som utgjør startlisten i Olaf Skoglunds Minneløp. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Langløpseliten inntar Olaf Skoglunds Minneløp

Kragerø - Gautefall

Lørdag 6. september får vi en herlig forsmak på årets Swix Ski Classics da nesten alle de beste i langløpssirkuset samles til dyst på rulleski i Olaf Skoglunds Minneløp, 80 mil fra Kragerø til Gautefall. 

Les saken
Startfeltet i UVK-rullen 2013. Foto: Uppsala Vasaloppsklubb

Start Vasa-treningen med UVK-rullen

20. september er det klart for femte utgave av rulleskirennet UVK-rullen i Uppsala. - Konkurransen er for alle som trener og konkurerer på rulleski, som trening og delmål foran Vasaloppet, eller som en morsom utfordring, beskriver arrangøren.

Les saken