Thea Krokan Murud tok hånd om norgescupen sammenlagt i klassen for kvinnner 18 år. Her er hun på vei mot 14. plass på 5 km klassisk i junior-VM 2012. Foto: Erik Borg.

Thea Krokan Murud tok hånd om norgescupen sammenlagt i klassen for kvinnner 18 år. Her er hun på vei mot 14. plass på 5 km klassisk i junior-VM 2012. Foto: Erik Borg.

Norgescup junior 2012-2013

Gjennom 10 renn skal Norges beste løpere i Norgescupen 2012-2013 kåres. Hele oversikten over vinterens NC-renn følger på neste side.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut

4.-6. januar
Steinkjer - renn nr. 1, 2 og 3

Fredag = 5/10 km fri
Lørdag = Sprint klassisk
Søndag = 5/10/15 km klassisk
Nettside

15.-17. februar
Alta - renn nr. 4 og 5

Lørdag = 5/10/15 km fri
Søndag = 5/10/15 km klassisk
Nettside

22.-24. februar
Lillehammer - NM del 1, junior, renn nr. 6 og 7

Fredag = 7,5/10/15/20 km
Lørdag = 5/10 km klassisk
Nettside

4. april
Sjusjøen - renn nr. 8

Torsdag = 5/10 km fri
Nettside xxx

6.-7. april
Nordbygda/Budor - NM del 2, junior - renn nr. 9 og 10 (finale, 50 per klasse)

Lørdag = Sprint
Søndag = Finaler norgescup junior
Nettside

---

Forbehold om feil og mangler!
Kilde: Norges Skiforbund

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


Sandra Hansson på vei mot seier i Lillehammer Troll Ski Marathon 2013. Her er hun mellom Nordseter og Sjusjøen. Foto: Geir Olsen.

Lillehammer Troll Ski Marathon smeller til med over 750 deltakere

Troll Ski Marathon er offensive som bare det, blant annet gjennom massiv profilering her på Langrenn.com nå på ettervinteren, og slikt gir resultater. Langløpet har nå satt nok en deltakerrekord foran helgens 95 km lange renn.

Les saken
Ilia Chernousov sikret seg en OL-bronse da lekene i Sotsji 2014 avrundet med 50 kilometer fellesstart i fri teknikk. Foto: NordicFocus.

Russisk stjerneløper til norsk sesongåpning

- Det går rykter om at det er foretatt en booking på Beitostølen som tyder på at vi får en russisk OL-medaljør til den norske åpningen under Beitosprinten, smiler Erik Østli til Langrenn.com.

Les saken
Therese Johaug gikk helt til topps i sesongens første renn i Beitosprinten 2013. Løypa i 10 km klassisk stil vant hun klart. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kun 4 måneder til Beitosprinten

I dag skriver vi 21. juli 2014 - 21. november smeller startskuddet for den nasjonale åpningen i langrenn på Beitostølen for sesongen 2014/2015. Det er med andre ord bare fire små måneder igjen til den "kalde fine tida".

Les saken
Teten i herrenes felt under Toppidrettsveka 2013 sitt åpningsrenn i Knyken Skisenter ovenfor Orkanger. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Fyldig terminliste for rulleski utover

Månedsskiftet juli og august nærmer seg i rask takt, og med det skyter terminlista for rulleski virkelig fart. Her ser du hele oversikten over ettersommerens og høstens mange flotte norske rulleskirenn:

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Kvasshovden Opp. Arrangørfoto.

Røthe og Skjeldal stiller til start i Kvasshovden Opp

Lørdag er det sesongens 4. løp i norgescupen for motbakkeløp. Blant deltakerne finner vi et par meget kjente skinavn fra Voss - Kristen Skjeldal og Sjur Røthe.

Les saken
Her på denne strekningen av E18 ved Mysen i Østfold blir det åpent for å gå rulleskirenn i slutten av mai 2014. Foto: Privat.

Ekstra rulleskirenn på motorvei

Slitu og Mysen gjentar «motorveisuksessen», og arrangerer nytt rulleskirenn lørdag 16. august på den nye motorveien i Indre Østfold.

Les saken
Therese Johaug avgjorde i siste verdenscuprenn, og tok hjem kula som beviser at hun var best i verdenscupsesongen 2013/2014. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Verdenscup - Program 2014-2015

Verdenscupsesongen kjører i gang 29. november i Finland, før turen går til Lillehammer helgen etter. Full oversikt får du på neste side.

Les mer...
Illustrasjonsbilde fra Hovlandsnuten Opp. Foto: Per Inge Fjellheim.

Løpe motbakke i sommer?

Gjør som skieliten og bruk motbakkeløp for å sette litt ekstra trykk på treningen i sommer. På neste side finner du oversikt over sommerens løp.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Forbundet sier nei til start i Skåla Opp

- Styret i Norges Friidrettsforbund besluttet at utøvere som er aktuelle for representasjonsoppdrag ikke blir vurdert uttatt om de deltar i «Skåla Opp», heter det i en melding til Langrenn.com.

Les saken
Kristian Tettli Rennemo etter seieren i Markatrimmen 2014. Foto: Gaute Myhre.

Ny Tettli Rennemo-duell i Våttån Opp

- Jeg har tenkt å vise at formen er bedre enn noen gang, gliser Kristian Tettli Rennemo til Langrenn.com. Han venter dog hard konkurranse av lillebror Anders i motbakkeløpet Våttån Opp i Leksvik lørdag.

Les saken
Jin Cao underveis i ultraløpet Salomon Xreid Hardangervidda 2013. Foto: Agurtxane Concellon.

Klart for ekstrem prøvelse på vidda

Ultraløp - Salomon Xreid Hardangervidda

Fredag 4. Juli kl. 12:00 går starten for den andre utgaven av det 123 kilometer lange Salomon Xreid Hardangervidda. - Vi forventer at første deltaker når toppen etter 20 timer i bevegelse, sier Fredrik Mandt fra arrangøren.

Les saken
Martin Johnsrud Sundby klatrer mot seier i Lysebotn Opp under Blinkfestivalen 2011. Arrangørfoto.

Stort stjernegalleri til Blinkfestivalen

28 medaljevinnere fra Sotsji!

31. juli til 2. august går niende utgave av skifestivalen Blink av stabelen i Sandnes og Lysebotn. På neste side kan du se noen av de kjente navnene som er ventet.

Les saken
Tiril Eckhoff i front av feltet under Swix og Skiskytterforbundets lansering av deres samarbeide i Holmenkollen i juni 2014. På hjul følger Synnøve Solemdal og Emil Hegle Svendsen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com

Skiskytterne til Birkebeinerrittet

Ole Einar Bjørndalen, Tora Berger, Emil Hegle Svendsen og Tiril Eckhoff er noen av utøverne vi får se når skiskytterlandslaget stiller fulltallig i verdens største terrengritt, Birkebeinerrittet, lørdag 30. august.

Les saken
Ola Vigen Hattestad og flere andre norske stjerner utfordrer svenskene på deres hjemmebane i Inge Bråten Memorial. Her fra Oslo Skishow 2011. Foto: Erik Borg.

Norsk-svensk stjernekamp

Rulleski - Inge Bråten Memorial

- Jeg er spesielt fornøyd med at vi har begge OL-vinnerne i sprint fra i vinter på startstreken, sier prosjektleder Kjell-Erik Kristiansen, som totalt kan friste med hele 6 OL-medaljører fra Norge og Sverige på startstreken under Inge Bråten Memorial på lørdag.

Les saken
Petter Northug ute på trening. Foto: Team Northug.

Northug til Blinkfestivalen

Blinkfestivalen, 31. juli til 2. august i Sandnes og Lysebotn, blir trolig første konkurranse for Petter Northug etter promillekjøringen i mai. - Vi synes det er veldig bra at festivalen passer inn i trenings- og konkurranseprogrammet hans, sier arrangør Arne Idland.

Les saken
Langløpseliten i det første rennet i Swix Ski Classics 2014, La Diagonela i Sveits. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

La Diagonela blir fast del av Swix Ski Classics

Da Jizerska på starten av året ble avlyst, gikk La Diagonela i St. Moritz inn som erstatningsrenn i Swix Ski Classics. Nå blir rennet del av langløpscupen på permanent basis. - Det er viktig for oss å styke tilstedeværelsen i Sentral-Europa, sier David Nilsson.

Les saken
Fossavatn Ski Marathon er et av løpene som tas inn i Worldloppet for sesongen 2014/2014. Her fra 2014-utgaven. Arrangørfoto.

Fire eksotiske langløp inn i Worldloppet

Argentina, Island, Kina og New Zealand. Langløp fra disse nasjonene har nå blitt ønsket velkommen inn i forbundet Worldloppet, sammen med blant annet Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Bigbang rocker Furusjøen Rundt-rittet

Bigbang og Valkyrien Allstars byr på en heftig NM-konsert etter at vinnere av NM Terreng Maraton er kåret i Furusjøen Rundt-rittet 26. juli. Hele norgeseliten har meldt sin ankomst til rittet.

Les saken
Anders Aukland og Sandra Hansson smiler etter å ha vunnet Alliansloppet 2012. Foto: Petter Skinstad.

- Sommerens utgave av Vasaloppet

Langløp - Alliansloppet

Alle de store langløpsteamene er på plass når det 48 kilometer lange Alliansloppet ruller i gang i Trollhättan mot slutten av august. De to foregående årene har Anders Aukland seiret i rulleskiklassikeren.

Les saken
Atle Hovi (t.v.) på Beitostølen Resort og Tor Erik Moen på Besseggen Fjellpark. Foto: Aud Eva Bergo.

Inviterer til motbakkeløp på Besseggen

- Besseggløpet arrangeres 28. juni og det er plass til alle som vil delta i løpet, sier Atle Hovi og Tor Erik Moen, som begge har fjellryggen i Vågå som levebrød. 

Les saken