Petter Northug etter å ha tatt seg i mål på 10. plass i Marcialonga 2012. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Petter Northug etter å ha tatt seg i mål på 10. plass i Marcialonga 2012. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Usikker Northug kan miste sesongavslutningen

Verdenscup Holmenkollen

Petter Northug (26) mister sprinten i Drammen og femmila i Kollen denne uka, og det er en viss usikkerhet rundt sesongavslutningen også.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut
- Det er helt klart at Petter ikke går i helgen her i Kollen. Beklageligvis er også sprinten i Drammen uaktuell for hans vedkommende. Han sliter fortsatt med ettervirkninger av sykdommen som satte ham utenfor Vasaloppet, forteller landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Northug fikk problemer med magen under en samling i Italia nylig og måtte reise hjem. På grunn av mageproblemene måtte han også melde avbud til Vasaloppet, som var et av sesongens store mål for langrennsstjernen.

Da langrennsledelsen i Norges Skiforbund møtte norsk presse i målområdet i Holmenkollen ved to-tiden mandag, var det ikke mer enn en time siden avgjørelsen rundt Northug var tatt.

- Hva med resten av sesongen?

- Det er klart det er en viss usikkerhet rundt Northug akkurat nå, men det er ikke tvil om at Petter er interessert i å forsvare den annenplassen han har i verdenscupen, så vi håper han er på beina igjen i løpet av ei uke, sier Løfshus.

Virus
- Vi tror det er et virus som har satt ut Petter Northug, så han følger ikke noe spesielt behandlingsopplegg for sykdommen. Dette er noe han har slitt med også tidligere, forteller landslagssjefen.

Neste onsdag er det sprintrenn i Stockholm, mens verdenscupfinalen går i Falun. Northug ligger på annenplass i verdenscupen. Sveitsiske Dario Cologna topper listen med 1793 poeng, mens Northug har 1199.

Northug hadde Tour de Ski og Vasaloppet som de store målene denne sesongen. I Touren ble han klart slått av Dario Cologna og endte på en skuffende tredjeplass, mens sykdom satte en stopper for ham i Vasaloppet. Nå er det bare annenplassen i den totale verdenscupen som kan redde stumpene for ham denne sesongen.

Uansett har sesongen vært langt fra vellykket for fjorårets store VM-konge i Oslo.

Skofterud klar
Vibeke Skofterud ble historisk i helgen, da hun som første norske kvinne gikk til topps i Vasaloppet. Etterpå klaget hun på litt vondt både her og der, men det er klart at hun går tremila i Kollen søndag.

- Det er vel ikke så rart at det merkes på kroppen å gå ni mil i Vasaloppet. Dersom hun gjør det meste riktig i denne uken, tror jeg hun kan gå fort på tremila her, for det hun presterte i Vasaloppet kan hun bruke positivt, mener Løfshus.

Mennene går femmil i Holmenkollen lørdag, mens det er tremil for kvinnene søndag. Begge rennene er fellesstart og går i klassisk stil. Kollen-helgen byr også på hopprenn for både kvinner og menn samt kombinert, så det er snakk om full pakke i nasjonalanlegget.

Odd-Bjørn Hjelmeset gjør comeback i verdenscupen på femmila. Veteranen satser ikke lenger for fullt, men setter karrierepunktum i Holmenkollen.

- Hjelmeset fikk beskjed om å kvalifisere seg for å få sjansen til å avslutte her i Kollen. Han har vært gjennom en godkjent kvalifisering. Dessuten har vi truet ham til å trene litt ekstra før han skal i aksjon på denne femmila, så jeg har absolutt tro på at han kan gjøre en god innsats. Det er jo derfor vi har gitt ham sjansen, sier Vidar Løfshus til NTB.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Thomas Alsgaard flankert av Andrew Musgrave (t.v.) og Ånund Lid Byggland under Team LeasePlan Go sin pressekonferanse på Beitostølen 2014. Foto: Erik Borg.

Thomas Alsgaard: - Vil vi at langrenn skal være som sykling?

Thomas Alsgaard synes at det prates veldig mye om sykling og samarbeid hos Aukland-guttas Team Santander. Det har den 42-årige skikongen sine egne klare meninger om.

Les saken
Nils Marius Otterstad under pressekonferansen til Team Santander på Beitostølen 2014. Foto: Erik Borg.

Otterstad: - Taktisk spill blir enda viktigere

Denne vinteren venter Nils Marius Otterstad at langløpene i større grad blir avgjort på mer enn rå styrke. Noe nytt er på gang.

Les saken
Anders Aukland og Swix-sjef Ulf Bjerknes i forbindelse med Team Santander sin pressekonferanse på Beitostølen 2014. Foto: Erik Borg.

- Vi måtte ikke ha landslaget

Swix hadde muligheter til å beholde landslaget for samme pris som det konkurrenten Bj Sport tilbød. Muligheten ble ikke benyttet. Ulf Bjerknes føler ikke at det var nødvendig.
Les saken
Martine Ek Hagen ute på 10 km klassisk under Beitosprinten 2014, der hun ble nummer fem. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Uttak verdenscup Kuusamo

En fin åpningshelg på Beitostølen er unnagjort, og nå er det klart for første runde i verdenscupen. Mandag annonserte Skiforbundet at disse løperne får sjansen i Kuusamo 29. - 30. november:

Les saken
Petter Northug jr. på vei mot tredjeplass på 15 km klassisk under Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Nå er Northug landslagsløper

Mandag trådte representasjonsavtalen mellom Petter Northug og Norges Skiforbund i kraft. Det betyr blant annet at skikongens nye kleskolleksjon er borte fra butikkene.

Les saken
Johan Kjølstad pigget hele veien til en 3.-plass på den klassiske sprinten under Beitosprinten 2014. Her er han underveis i prologen der han leverte sjuende beste tid. Foto: Erik Borg.

Kjølstad: - Gikk sprinten for moro skyld

Sesongåpning - Beitostølen

Langløper og eks-sprinter Johan Kjølstad var veldig usikker på om han skulle gå gårsdagens sprint. Han stilte til start fordi han ikke fant noen grunn til å la være, gikk inn til tredjeplass og nå føler han seg plutselig høyaktuell til verdenscupsprinten i Kuusamo.

Les saken
Emil Nyeng ble til slutt nummer sju i den klassiske sprinten under Beitosprinten 2014. Her er han underveis i prologen. Foto: Erik Borg.

Overraska Nyeng med håp om verdscup

Sesongåpning - Beitostølen

Det gjekk berre ein veg for Emil Nyeng på Beitostølen i helga. - Eg har liksom vore ein prologløpar før, seier han til Langrenn.com.

Les saken
Didrik Tønseths startnummer i Beitosprinten 2014 hadde fått noen grisete krusseduller påført. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Toppløper utsatt for griseri

Sesongåpning - Beitostølen

Denne pallgutten fikk seg en stor overraskelse da han gjorde seg klar til konkurransene på Beitostølen. Alt var ikke som landslagstoppen hadde ventet.

Les saken
Norges vinnerlag i verdenscupstafetten på Lillehammer 2013. Fra venstre: Kristin Størmer Steira (2. etappe), Heidi Weng (1), Marit Bjørgen (4) og Therese Johaug (3). Foto: Laiho/NordicFocus.

Mini-VM på Lillehammer om 2 helger

- Snøen laver ned over OL byen - og til uka vil kuldegradene sørge for godt snøproduksjonsvær, lyder budskapet fra VC-generalen Eiliv Furuli til Langrenn.com.

Les saken
Kari Vikhagen Gjeitnes (til venstre) er her i tet i semifinalen, fulgt av Kathrine Harsem (midten) og Amalie Håkonsen Ous. Fra morgen til siste konkurranse kjempet  romsdølen i tet. Foto: Erik Borg.

Kari har en drøm

Sesongåpning - Beitostølen

Nå kan Kari Vikhagen Gjeitnes puste ut. Hun har tatt et steg mot drømmen. Til helga blir det igjen verdenscupdeltakelse, men det er ingen drøm. 

Les saken
Sondre Turvoll Fossli etter å ha sikret 2. plassen etter Petter Northug i Beitosprintens sprintfinale 2014. Foto: Erik Borg.

Sondre Turvoll Fossli: - Jeg skulle hatt et par meter til

Sesongåpning - Beitostølen

Sondre Turvoll Fossli valgte feste i finalen, men det var ikke det som først og fremst gjorde at ansiktet ikke var det blideste etter innkomst på den siste konkurransen på Beitostølen.

Les saken
Pål Golberg i semifinalen under Beitosprintens klassiske sprint 2014. Golberg kvalifiserte seg til finalen, der han endte på fjerdeplass. Foto: Erik Borg.

Pål Golberg: - God følelse helt til finalen

Sesongåpning - Beitostølen

Gjennom hele dagen så Pål Golberg ut som en av de sterkeste på dagens klassiske sprint. Men finalen blei hans dårligste heat og Golberg mangla den siste spruten som skulle til for at han kunne kjempe om seieren.

Les saken
Alexander Legkov med Maxim Vylegzhanin i rygg underveis på femmila under OL i Sotsji 2014. De tok henholdsvis gull og sølv. Foto: NordicFocus.

Legkov klar vinner i sterkt felt

NÅ MED KOMPLETTE RESULTATER: Alexander Legkov tok knekken på navn som Maxim Vylegzhanin og Dario Cologna da han vant en klar seier på 15 km fri i finske Saariselkä søndag.

Les saken
Marcus Hellner endte på sjuendeplass i 15 km fri i Gällivare søndag. Foto: Michael Renström / Imega Promotion.

Hellner fikk bank på hjemmebane

Sesongåpning - Gällivare

VIDEOINTERVJUER I SAKEN: - De kjørte knallhardt i dag. Det hadde holdt bra også i verdenscupen, sier Marcus Hellner etter søndagens 15 kilometer klassisk på Hellnerstadion i Gällivare, der han var 1 minutt og 41 sekunderen bak vinneren.

Les saken
Det ble full klaff for Byåsen på sprinten i svensk sesongåpningen i Bruksvallarna 2014. Fra venstre: Martin Hovin (3.), vinneren Sivert Grøtan Eriksen og Øystein Ellefsen Sjøli (2.). Foran vinner av dameklassen, Julie Myhre. Foto: Tormod Eriksen.

Firedobbelt norsk for juniorgutta i Bruks

Sesongåpning - Bruksvallarna

NÅ MED KOMPLETTE RESULTATER: De norske juniorene dominerte den klassiske sprinten i Bruksvallsloppet søndag. Aller best var Sivert Grøtan Eriksen fra Byåsen.

Les saken
Julie Myhre inn til seier på 7,5 kilometer fri i klassen for kvinner 17 år under junior-NM på Lillehammer 2013. Foto: Erik Borg.

Julie Myhre med sprintseier i Sverige

Sesongåpning - Bruksvallarna

NÅ MED KOMPLETTE RESULTATER: Etter gårsdagens andreplass på 5 km fri i Bruksvallsloppet, tok Julie Myhre fra Byåsen steget helt opp til topps på resultatlista under søndagens sprint.

Les saken
Barbro Kvåle jubler etter å ha vunnet sprinten i Beitosprinten 2014 i tett snøvær. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Barbro Kvåle: - Det største jeg har gjort

Sesongåpning - Beitostølen

Merk deg navnet Barbro Kvåle. 22-åringen vant søndagens klassiske sprint på Beitostølen og fikk sitt endelige gjennombrudd som skiløper.

Les saken
Kathrine Harsem gikk inn til 2. plass i det tette snøværet og gir her Barbro Kvåle et seierskyss på Beitosprintens sprint 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Harsem: - Siste gang hun slår meg i vinter

Sesongåpning - Beitostølen

Nykommer på landslaget Kathrine Harsem var nesten mer fornøyd med at bestevenninna Barbro Kvåle tok seieren enn sin egen pallplass. Men å tape en spurt mot venninna skal hun ikke gjøre flere ganger denne vinteren.

Les saken
Petter Northug med startnummeret som bekrefter at han gikk til topps i Beitosprintens sprint 2014. Han avgjorde det hele på oppløpet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Northug: - Farten kommer til Falun-VM

Sesongåpning - Beitostølen

- Jeg oppdaget her at jeg manglet litt fart i distanse, oppsumerte Northug åpningshelgen på Beitostølen, etter å ha spurtet inn til seier på sprinten søndag. Men han er sikker på at det er i orden til VM senere i vinter.

Les saken
Calle Halfvarsson på verdenscupen i Lahti 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Endelig Halfvarssons tur i Bruksvallarna

Sesongåpning - Bruksvallarna

NÅ MED KOMPLETTE RESULTATER: Etter å ha hatt tidelene mot seg i begge de to foregående konkurransene, vant Calle Halfvarsson den klassiske sprinten i Bruksvallsloppet søndag.

Les saken