Arne Post jubler etter 16. plass i Birkebeinerrittet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Arne Post jubler etter 16. plass i Birkebeinerrittet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Ny Post-seier i Kollen

Arne Post, som i løpet av våren har gått over til Team SkiGo, vant lørdag det 42 km lange Nordmarksrittet med meget god margin, akkurat slik som han gjorde med Holmenkollen Skimaraton i vinter.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

Arne Post er talentfull i mange idretter, noe som blant annet har gitt ham uttelling gjennom å vinne Birkebeinertrippelen, hvor det handler om langrenn, sykling og løping.

Allikevel er det som skiløper vi kjenner Post best, og i vinter viste han frem noen av sine gode langrennstakter gjennom å vinne flere turrenn, blant annet det fysisk krevende Holmenkollen Skimaraton. Der gikk han rett og slett fra konkurrentene i det 56 km lange rennet og vant med nærmere 2 minutter.

I Nordmarksrittet lørdag, med start og mål ved Holmenkollen, viste Arne Post seg frem fra sykkelsetet. I terrengsykkelrittet som måler 42 kilometer vant han med romslige 2 minuter og 31 sekunder tilgode på ikke ukjente Jan Olav Beitmyren. Sistnevnte har vunnet sin klasse i Birkebeinerrittet flere ganger og har også gått til topps i UltraBirken sykkel. Beitmyren er for øvrig også en habil langrennsløper, og han har de siste 5 årene vært nr. 2 og 3 i Birkebeinerrennet i klassen hvor Erling Jevne har for vane å gå til topps.

Men i Nordmarksrittet var det altså Arne Post som regjerte landskapet med vinnertiden 1 time 21 minutter og 15 sekunder. Jan Olav Beitmyren noterte 1:23:46 og på 3. plass finner vi Kristian Østlie. Han kom i mål på samme tid som Beitmyren.

Blant damene gikk seieren til Gunn Hilleren, foran Trude Karlsen Natholmen og Silje Wahlund Gullhaug. Deres tider var henholdsvis 1:44:36, 1:47:30 og 1:57:56.

For de som ønsket en kortere tur var det også mulig å stille i konkurranse på 21 km.

---

Nordmarksrittet - 42 kilometer
Oslo - 2. juni 2012

Herrer

1. Arne Post, 1:21:15
2. Jan Olav Beitmyren, 1:23:46
3. Kristian Østlie, 1:23:46)

Damer
1. Gunn Hilleren, (1:44:36)
2. Trude Karlsen Natholmen, (1:47:30)
3. Silje Wahlund Gullhaug, (1:57:56)

Komplette resultater
Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Blinkfestivalen utvider med langløpscup

- Blink blir utvidet med en ekstra dag neste år, sier Arne Idland til Langrenn.com. Det skjer gjennom en storsatsing på langløp.

Les saken
Fra Gsiesertal Lauf. Foto: Walter Felderer/Gsieser Tal-Lauf

Gsiesertal Lauf - Allerede 15 nasjoner

Det er fortsatt midt på sommeren, men et overraskende antall deltakere har allerede meldt seg på til vinterens 33. utgave av det populære italienske turrennet Gsiesertal Lauf.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Birkebeinerrittet 2013. Foto: Birken AS.

Grenserittet 2015 Resultater - Topp 6 Alle klasser

Resultater fra samtlige klasser i Grenserittet 2015, der tusenvis av ryttere tok seg gjennom 80 kilometer i terrenget fra Strömstad til Halden lørdag.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Terminlistens hovedpunkter 2015-2016 er oppdatert

Nå i juli er terminlistens hovedpunkter oppdatert med tanke på sesongen 2015-2016 - en sesong som startet 1. mai 2015.

Les saken
Herrene som stilte i Team Veidekke Oslofjord sitt testrenn i Slagendalen juli 2015. Foto: Lars Christian Aabol.

Sjur Røthe og Anders Aukland vant test

Team Veidekke Oslofjord innledet weekenden med testrenn ved Tønsberg. Gjesteløpere fra både landslag og langløpslag deltok.

Les saken
Anders Gløersen med bronsemedaljen på 15 km fristil fra Falun-VM 2015. Foto: NordicFocus.

Anders Gløersen høyt oppe i halvmaraton

Lørdag deltok Anders Gløersen i Stralivigno, en 21 km lang utfordring i Livigno i Italia. Seierspallen var satt sammen av løpere kun fra Kenya, men ikke så langt etter fulgte landslagsløperen fra Rustad IL.

Les saken
Skiløper Marthe Bjørnsgaard i løypa for Hafjell Opp. Her ved løpets høyeste punkt, Hafjelltoppen, 1065 meter over havet. Jotunheimen og fakkelmannen i bakgrunnen. Foto: Hafjell Opp.

Sjusjørittet med Marthe Bjørnsgaard på pallen

I det 56 km lange Sjusjørittet lørdag syklet Marthe Bjørnsgaard i mål på tiden 1 time og 51 minutter. Det ga rytteren fra Jacilla og Skisporet.no en plass på pallen.

Les saken
Linda Treseng og Geir Lien på vidda under Offroad Finnmark 300 i 2014. De vant mix-klassen. Foto: Steinar Vik.

Offroad Finnmark - Alt klart for sykkelfest i Alta

Med hele fem ulike sykkelritt i løpet av en uke, er det klart for sykkelfest for alle når Offroad Finnmark 2015 starter med DNBof50 og Jobbzone barneritt førstkommende lørdag.

Les saken
Anders Myrland. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Anders Myrland godt med i Etape Bornholm

Anders Myrland tilhørte gjennom Team United Bakeries langløpseliten i langrenn gjennom flere sesonger, nå markerer han seg som oftest i ulike terreng- og gateløp, slik som i ukens pågående Etape Bornholm.

Les saken
Jörgen Brink holder tre fingre i luften og symboliserer med det at han med sin seier i Vasaloppet 2012 har vunnet rennet 3 ganger. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Jörgen Brink vant Forsmotrampet

Jörgen Brink fra langløpslaget Lager 157 Ski Team var ustoppelig i det 90 km lange Forsmotrampet.

Les saken
Topptrioen i Birken 2015. Fra venstre: Martin Johnsrud Sundby (3. plass), Petter Eliassen (1) og John Kristian Dahl (2). Alle gikk under 2 timer og 2 minutter. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Birkebeinerrennet under 2 timer

Det høres kanskje både umulig og utrolig ut, men en vinnertid raskere enn 2 timer i Birken er ikke lenger utopi.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Iskald julinatt - Minus 3,7

Om det er forrige vinter som ikke har sluttet enda, eller om det er neste som har tyvstartet, er ikke godt å si, men uansett, natt til fredag var det kaldt som fy, spesielt i fjellet.

Les saken
Rallarvegen byr på noen ekstra utfordringer for de som skal løpe den i år. Foto: Finse 1222.

Rallarvegsløpet - 25 av 81 km snødekket

Aldri i Rallarvegsløpets 13-årige historie har løperne måttet forsere så mange og store snøfonner som det de må gjøre i 2015-utgaven som går nå til helga.

Les saken
Slik så det ut ved Sognefjellshytta i starten av juli 2015. Foto: Kjell Nyøygard.

Sognefjellet har løyper inn i august

- Sognefjellet har fortsatt åpent og vi kan melde om liten smelting og mye snø på fjellet, opplyser Råmund Mundhjeld fra Sognefjellshytta.

Les saken
Toblach/Dobbiaco-Cortina med mål på torget i Cortina d

Nyheten i Ski Classics: - Kan bli fremtidens storløp

- Det minner litt om Marcialonga, men med enda mer dramatisk natur, sier David Nilsson til Langrenn.com om Toblach/Dobbiaco-Cortina. Rennet er nytt i langløpscupen den kommende vinteren.

Les saken
Petter Eliassen gikk i 2015-utgaven inn til seier i sin første start i Vasaloppet og han var den klart beste langløperen gjennom sist sesong. Nå er han blant de påmeldte til det 80 km lange Olaf Skoglunds Minneløp. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Olaf Skoglunds Minneløp: - Vi har tidenes startfelt

Når høsten tar til er det duket for det 80 km lange rulleskirennet fra Kragerø til Gautefall. Primus motor Jan Bjørn Gare har gitt Langrenn.com oversikt over hvem som er påmeldt per i dag:

Les saken
Anders Mølmen Høst. Foto: Team LeasePlan Go.

Tigernes fremtidshåp spisser treningen

Anders Mølmen Høst er en av de yngste løperne i langløpscupen, men har store ambisjoner. - Han er blant de aller største talentene som finnes i langløp, sier manageren på hans nye lag, Team LeasePlan Go.

Les saken
Nydelige forhold for ultraløpet Salomon Xreid Hardangervidda 2015. Foto: Kyle Meyr.

Xreid Hardangervidda - 70 fullførte det 128 km lange ultraløpet

- Jeg følte meg kvikk hele veien, og hver gang jeg så en ny bakke, tenkte jeg bare på å løpe fortest mulig oppover, lyder det fra vinneren av ekstremløpet Salomon Xreid Hardangervidda.
Les saken
David Nilsson, administrerende direktør for langsløpscupen Ski Classics. Foto: Erik Borg.

Skøytetak i langløpene skal straffes hardt

- Alle som har fulgt sporten har sett at regelverket ikke har vært godt nok, sier Ski Classics-sjef David Nilsson til Langrenn.com. Nå blir det endringer.

Les saken
Ragnhild Bratberg skal fremover jobbe offensivt med markedsføring og utvikling av Pellestova ved Hafjell og Lillehammer. Foto: Pellestova.

Massiv langrennsoffensiv på Pellestova

Pellestova på Hafjell har lang fartstid som langrennsdestinasjon. I storhetstiden på 70- og 80-tallet var stedet det naturlige utgangspunktet for landslag, klubber og enkeltpersoner. Kjente idrettsnavn som Bjørn Rune Gjelsten og Ragnhild Bratberg står nå i spissen for Pellestovas nye storsatsing.

Les saken