Arne Post jubler etter 16. plass i Birkebeinerrittet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Arne Post jubler etter 16. plass i Birkebeinerrittet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Ny Post-seier i Kollen

Arne Post, som i løpet av våren har gått over til Team SkiGo, vant lørdag det 42 km lange Nordmarksrittet med meget god margin, akkurat slik som han gjorde med Holmenkollen Skimaraton i vinter.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

Arne Post er talentfull i mange idretter, noe som blant annet har gitt ham uttelling gjennom å vinne Birkebeinertrippelen, hvor det handler om langrenn, sykling og løping.

Allikevel er det som skiløper vi kjenner Post best, og i vinter viste han frem noen av sine gode langrennstakter gjennom å vinne flere turrenn, blant annet det fysisk krevende Holmenkollen Skimaraton. Der gikk han rett og slett fra konkurrentene i det 56 km lange rennet og vant med nærmere 2 minutter.

I Nordmarksrittet lørdag, med start og mål ved Holmenkollen, viste Arne Post seg frem fra sykkelsetet. I terrengsykkelrittet som måler 42 kilometer vant han med romslige 2 minuter og 31 sekunder tilgode på ikke ukjente Jan Olav Beitmyren. Sistnevnte har vunnet sin klasse i Birkebeinerrittet flere ganger og har også gått til topps i UltraBirken sykkel. Beitmyren er for øvrig også en habil langrennsløper, og han har de siste 5 årene vært nr. 2 og 3 i Birkebeinerrennet i klassen hvor Erling Jevne har for vane å gå til topps.

Men i Nordmarksrittet var det altså Arne Post som regjerte landskapet med vinnertiden 1 time 21 minutter og 15 sekunder. Jan Olav Beitmyren noterte 1:23:46 og på 3. plass finner vi Kristian Østlie. Han kom i mål på samme tid som Beitmyren.

Blant damene gikk seieren til Gunn Hilleren, foran Trude Karlsen Natholmen og Silje Wahlund Gullhaug. Deres tider var henholdsvis 1:44:36, 1:47:30 og 1:57:56.

For de som ønsket en kortere tur var det også mulig å stille i konkurranse på 21 km.

---

Nordmarksrittet - 42 kilometer
Oslo - 2. juni 2012

Herrer

1. Arne Post, 1:21:15
2. Jan Olav Beitmyren, 1:23:46
3. Kristian Østlie, 1:23:46)

Damer
1. Gunn Hilleren, (1:44:36)
2. Trude Karlsen Natholmen, (1:47:30)
3. Silje Wahlund Gullhaug, (1:57:56)

Komplette resultater
Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Johan Kjølstad fra Team United Bakeries vant Swix Ski Classics 2014 sammenlagt. I romjula står Åre Swix Open på planen. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Åresjön redder Åre Swix Open

- Det blir konkurranse 28. desember, meldes det fra arrangørene til Åre Swix Open.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Veltheim/NordicFocus.

Påmelding åpnet til Madshus Skimaraton

Madshus Skimaraton, som går i variert natur og rikt kulturlandskap mellom Raufoss og Gjøvik, har åpnet påmelding til vinterens renn med seeding til Birken søndag 15. februar.

Les saken
En tidligere utgave av Trysil Skimaraton. Foto: Østby IL.

Trysil Skimaraton med ny startordning

Grunnet økende deltakerantall går Trysil Skimaraton denne vinteren over til puljestart for å få bedre flyt og mindre køgåing. Påmeldingen er allerede godt i gang til rennet som går av stabelen 14. februar.

Les saken
Laila Kveli, vinner av Vasaloppet 2014, sammen med kransmas Daniel Svensson. Foto: Madshus.

Laila Kveli: - Godt forberedt

Les om hennes og Jerry Ahrlins treningshverdag

Laila Kveli mistet helgens La Sgambeda og med det oppstarten av Swix Ski Classics, men vasaloppsvinneren ser fram mot sesongstart. - Det har vært ekstra fokus på å øke kapasiteten, røper hun.

Les saken
Anders Aukland overbeviste nok en gang da han gikk til topps i det 35 km lange La Sgambeda 2014. Til venstre rennet toer, Johan Kjølstad, og på høyre kant Øystein Pettersen som ble nr. 3. Foto: Swix Ski Classics.

Anders Aukland vant La Sgambeda

Swix Ski Classics - La Sgambeda

Anders Aukland stakk fra konkurrentene i La Sgambeda i italienske Livigno og tok seieren på meget overbevisende vis søndag. Norske løpere fulgte på de neste plassene i Swix Ski Classics individuelle åpningsrenn.

Les saken
Anders Aukland gikk seg inn til en sterk 7.-plass på 15 km klassisk under Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Anders Aukland klart foran på 3. mellomtid

Swix Ski Classics - La Sgambeda

En fokusert Anders Aukland fra Team Santander malte på og lå ved 25 av 35 km så mye som 16 sekunder foran resten av feltet i søndagens La Sgambeda og Swix Ski Classics.

Les saken
Seraina Boner (til høyre) avgjorde La Sgambeda 2014 til sin fordel, foran damen ved sin side, Katerina Smutna. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Seraina Boner best i La Sgambeda

Swix Ski Classics - La Sgambeda

Det ble klar seier til Seraina Boner fra Team Coop under langløpet La Sgambeda i Livigno søndag. Hun kom alene inn på oppløpet og vant med 25 sekunder.

Les saken
Johan Kjølstad pigget hele veien til en 3.-plass på den klassiske sprinten under Beitosprinten 2014. Her er han underveis i prologen der han leverte sjuende beste tid. Foto: Erik Borg.

Johan Kjølstad best ved 2. mellomtid

Swix Ski Classics - La Sgambeda

Johan Kjølstad fra Team United Bakeries var helt i front av feltet da de passerte andre mellomtid etter 13 av 35 km i La Sgambeda og Swix Ski Classics søndag. Nærmest var 2 andre nordmenn.

Les saken
Andreas Nygaard på vei opp danskebakken under Beitosprintens 15 km klassik 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Andreas Nygaard tok spurtprisen

Swix Ski Classics - La Sgambeda

La Sgambeda pågår for fullt, sesongens andre renn i Swix Ski Classics. Spesielt to nordmenn satte opp farten inn mot spurtpremien etter 4 av 35 km. Andreas Nygaard fra Team Santander tok premien.

Les saken
Ivar Tveiten ligger helt i front av hele feltet under Marcialonga 2013. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Ivar Tveiten og Katrine Seim til topps i Ustedalsfjorden Rundt

Da den hjemlige turrennsesongen innledet med Ustedalsfjorden Rundt på Geilo i Buskerud lørdag ble det trygge seiere til Katrine Seim og Ivar Tveiten, men bak dem var det tettere kamp om plassene.

Les saken
Morten Eide Pedersen, lengst til venstre, gjorde sine saker bra på åpningen av Swix Ski Classics 2014-2015 og hans lag, Team Coop, leder nå det hele. Foto: Swix Ski Classics.

Team Coop pangåpnet Swix Ski Classics

Swix Ski Classics - La Sgambeda

- Det er godt med en god start, og deilig med et godt utgangspunkt i morgen. Lagtempo var skikkelig moro, og det er bra med noen vrier på løpene, sier Morten Eide Pedersen etter at hans Team Coop nå leder langløpscupen.

Les saken
Team United Bakeries samlet på Beitostølen i forbindelse med sesongåpningen, Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

TUB-kara raskest i ProTeam Tempo

Swix Ski Classics - La Sgambeda

Team United Bakeries ved Tore Bjørseth Berdal og John Kristian Dahl noterte seg for de beste tidene da Swix Ski Classics innledet med lagkonkurranse i La Sgambeda lørdag.

Les saken
Øystein Pettersen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Pølsa påkjørt foran Swix Ski Classics-renn

Swix Ski Classics - La Sgambeda

- En liten jævel kjørte på meg. Jeg gikk til start blid og fornøyd, og plutselig kom det en bil som bare kjørte på meg, forklarer Øystein Pettersen i tilknytning til ProTeam Tempo i La Sgambeda lørdag.

Les saken
Katerina Smutna underveis i Tour de Ski sesongen 2012-2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Smutna tok spurten i La Sgambedas lagkonkurranse

Swix Ski Classics - La Sgambeda

- Det var et bra løp og gode forberedelser for i morgen, smiler Katerina Smutna etter å ha kneblet konkurrentene i Swix Ski Classics sitt åpningsløp under La Sgambedas lagkonkurranse lørdag.

Les saken
Riitta-Liisa Roponen fra Finland toppet første renn i FIS Marathon Cup 2014-2015, fristilsutgaven av La Sgambeda i Livigno og Italia. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Roponen og Chauvet vant La Sgambeda Skate

FIS Marathon Cup - Livigno

Massespurt i herreklassen og utklassing blant kvinnene. 

Les saken
Laila Kveli har fått kransen av kransmas Daniel Svensson og går i mål som vinner av Vasaloppet 2014. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Laila Kveli mister La Sgambeda

Swix Ski Classics

- Det kjennes surt å miste de to første rennene og i tillegg må jeg svikte laget på lørdagens lagkonkurranse, sukker Team Santanders Laila Kveli.

Les saken
John Kristian Dahl går inn til seier i La Sgambeda Classic 2013. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Klart for rekordstort Swix Ski Classics

Foran åpningsrennet av Swix Ski Classics i Italia og La Sgambeda lørdag kan vi allerede nå slå fast at rekorder står for fall.

Les saken
Sandra Hansson. Foto: Geir Kildahl.

Sandra Hansson: - Ligger langt etter planen

Etter en sesong ødelagt av sykdom, ønsker Sandra Hansson å komme tilbake for fullt denne vinteren. Hun har Vasaloppet i mars som sesongens store mål.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Jungerløpet. Arrangørfoto.

Jungerløpet inviterer til jubileumsrenn

Vestfossen IF inviterer lørdag 21. februrar til det 40. Jungerløpet - en jubileumsutgave med bugnende premiebord. - Alle deltagerne kan vinne uansett form og plassering, forteller Richard Tandberg Olsen.

Les saken
Johan Kjølstad på samling med Team United Bakeries på Beitostølen i forkant av den nasjonale sesongåpningen, Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Påmeldte La Sgambeda Classic

Lørdag og søndag smeller startskuddet for sesongens Swix Ski Classics. Nettavisen Langrenn.com har fått tilgang til påmeldingslistene for elitepulja fra arrangørene. De ser du her:

Les saken