Arne Post jubler etter 16. plass i Birkebeinerrittet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Arne Post jubler etter 16. plass i Birkebeinerrittet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Ny Post-seier i Kollen

Arne Post, som i løpet av våren har gått over til Team SkiGo, vant lørdag det 42 km lange Nordmarksrittet med meget god margin, akkurat slik som han gjorde med Holmenkollen Skimaraton i vinter.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

Arne Post er talentfull i mange idretter, noe som blant annet har gitt ham uttelling gjennom å vinne Birkebeinertrippelen, hvor det handler om langrenn, sykling og løping.

Allikevel er det som skiløper vi kjenner Post best, og i vinter viste han frem noen av sine gode langrennstakter gjennom å vinne flere turrenn, blant annet det fysisk krevende Holmenkollen Skimaraton. Der gikk han rett og slett fra konkurrentene i det 56 km lange rennet og vant med nærmere 2 minutter.

I Nordmarksrittet lørdag, med start og mål ved Holmenkollen, viste Arne Post seg frem fra sykkelsetet. I terrengsykkelrittet som måler 42 kilometer vant han med romslige 2 minuter og 31 sekunder tilgode på ikke ukjente Jan Olav Beitmyren. Sistnevnte har vunnet sin klasse i Birkebeinerrittet flere ganger og har også gått til topps i UltraBirken sykkel. Beitmyren er for øvrig også en habil langrennsløper, og han har de siste 5 årene vært nr. 2 og 3 i Birkebeinerrennet i klassen hvor Erling Jevne har for vane å gå til topps.

Men i Nordmarksrittet var det altså Arne Post som regjerte landskapet med vinnertiden 1 time 21 minutter og 15 sekunder. Jan Olav Beitmyren noterte 1:23:46 og på 3. plass finner vi Kristian Østlie. Han kom i mål på samme tid som Beitmyren.

Blant damene gikk seieren til Gunn Hilleren, foran Trude Karlsen Natholmen og Silje Wahlund Gullhaug. Deres tider var henholdsvis 1:44:36, 1:47:30 og 1:57:56.

For de som ønsket en kortere tur var det også mulig å stille i konkurranse på 21 km.

---

Nordmarksrittet - 42 kilometer
Oslo - 2. juni 2012

Herrer

1. Arne Post, 1:21:15
2. Jan Olav Beitmyren, 1:23:46
3. Kristian Østlie, 1:23:46)

Damer
1. Gunn Hilleren, (1:44:36)
2. Trude Karlsen Natholmen, (1:47:30)
3. Silje Wahlund Gullhaug, (1:57:56)

Komplette resultater
Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Anders Aukland etter seieren i Rudskogen Rulleski Grand Prix 2013. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

30 år uten sommerferie

Anders Aukland har ikke hatt late sommerdager på rundt en mannsalder. - Løperne tar sin sommerferie i april, den viktigste tiden for oss med tanke på vinterens renn er nå, forklarer Nils Marius Otterstad. Samtidig røper han hva som venter Team Centric-løperne om få dager.

Les saken
Emilie Kristoffersen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Team Coop skal bunkre timer i Torsby

- Denne samlingen blir annerledes enn hva jeg er vant til. Her varer hver økt lenger og det blir flere timer totalt, forteller Emilie Kristoffersen fra Team Coop og Lillehammer Skiklub.

Les saken
Deler av forsiden til SkiAktiv.no og SykkelAktiv.no.

Langrenn.com overtar nettavisen SkiAktiv og SykkelAktiv

I fredagens utgave av Finansavisen leser man på brorparten av side 22 at Langrenn.com har overtatt nettavisen under adressene SkiAktiv.no og SykkelAktiv.no. I overtakelsen følger også et mesterskap i langrenn.

Les saken
Blått viser besøk på Langrenn.com for noen vinterdager i første halvår 2014, mens den oransje viser det samme for 1. halvår 2013. Som man ser veksten betydelig. Grafikk: Langrenn.com/Google Analytics.

Kraftig vekst i trafikken på Langrenn.com

Fire vesentlige nøkkeltall viser at det har vært betydelig økning i besøk og sidevisninger på Langrenn.com i første halvår 2014 sett opp mot det samme halvåret for 2013. Tett på 60 prosent vekst er det for et av måltallene.

Les saken
Steinar Mundal, VM i Oslo 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Mundals sommertrening for turløpere

Drømmereprise fra arkivet

Steinar Mundal presenterer her et 3 ukers program med periodisering rettet spesifikt mot turløpere på sommertid.

Les saken
David Nilsson, administrerende direktør for langsløpsserien Swix Ski Classics. Foto: Erik Borg.

Ski Classics-sjefen satser nytt

I dag lanseres det nye firmaet til langløpsinnovatøren David Nilsson. - W sportsmedia vil jobbe med alt fra utøvere til arrangement, mediedistribusjon og produksjon, sier han.

Les saken
Thomas Alsgaard helt i begynnelsen av sesongen 2014-2015 under Team LeasePlan Go sin samling i Nannestad. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Utvidelsen har kostet for Alsgaard

- Vi blir kritisert for at privatlag er lukrativt og man blir rik på det. Dette viser at det er kanskje ikke så lukrativt - det koster penger, sier Thomas Alsgaard, som eier privatlaget Team LeasePlan Go.

Les saken
John Kristian Dahl viser fornøyd frem rulleskiene fra IDT Sports. Foto: Team United Bakeries.

TUB gjør som landslaget

- Rulleski er vårt viktigste redskap i oppkjøringen mot ny sesong, sier John Kristian Dahl fra Team United Bakeries. Langdistanselaget som dominerte Swix Ski Classics forrige sesong har nå skrevet kontrakt med samme leverandør som landslaget.

Les saken
Laila Kveli på treningssamling med Team Centric (den gang Team Xtra Personell) i 2013. Foto: Nils Marius Otterstad.

Slik skal Kveli ta den gule trøya

Laila Kveli har blitt nummer to i Swix Ski Classics to sesonger på rad. - Jeg føler at tiden er inne for å ta steget opp, sier Team Centric-jenta til Langrenn.com, og gir et lite innblikk i hvordan hun trener for å nå målet.

Les saken
Espen Harald Bjerke (til høyre, ble nr. 3) og Morten Eide Pedersen (6. plass) etter målgang i Birkebeinerrennet 2013. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Eide Pedersen vil savne lagkameratene

- Ingenting kan måle seg med all latter og moro vi har hatt, sier Morten Eide Pedersen. Han står igjen som eneste norske herreløper på Team Coop, etter at Espen Harald Bjerke og Roger Aa Djupvik ikke fikk fornyet kontraktene, men satser selv for fullt videre.

Les saken
Fra folkefesten Marcialonga 2014. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Marcialonga utsolgt på få minutter

Tirsdag ettermiddag var det duket for den siste jakten rundt startnummer til Marcialonga 2015. Det gikk virkelig fort unna!

Les saken
Jerry Ahrlin er tilbake i konkurranse igjen etter skaden han pådro seg i König Ludwig Lauf. Lørdag ble det andreplass i Stockholm Rollerski. Her etter sin 2. plass i Marcialonga 2010. Foto: Hemmersbahc/NordicFocus.

Johansson spurtslo Jerry Ahrlin

Langløp - Stockholm Rollerski

Marcus Johansson fra det nye langløpslaget Lager 157 Ski Team var sekundet foran Jerry Ahrlin, som er tilbake etter skade, i Stockholm Rollerski lørdag. På damesiden ble det seier til Annika Löfström som nylig gikk inn i Team Coop.

Les saken
Anders Aukland. Foto: Team Centric.

Aukland overbeviste med ny rekord

Kristinaløpet

Evigunge Anders Aukland tok en sterk seier i Kristinaløpet søndag i Tønsberg. Team Centric-løperen slo den gamle løyperekorden med 11 sekunder.

Les saken
Topp tre i Kanalrennet 2014. Fra venstre: Andrew Musgrave (2.), Simen Østensen (1.) og Sjur Røthe (3.). Foto: Sommarland Skifestival.

Simen Østensen til topps i Kanalrennet

Simen Østensen var raskest over 24 kilometer på rulleski i Kanalrennet lørdag. Rennet ble arrangert i forbindelse med Sommarland Skifestival i Bø. 

Les saken
Vetle Thyli er ny på Team United Bakeries foran sesongen 2014/2015. Foto: Team Uniteed Bakeries.

Vil gå løypa Jespersen har tråkket opp

Vetle Thyli har fått viktige innspill fra landslagsløper Chris Jepersen når han har lagt sin plan for kommende sesong. - Det er en mal jeg vil prøve å gå ut fra, sier den nye Team United Bakeries-løperen til Langrenn.com.

Les saken
Langløpseliten i det første rennet i Swix Ski Classics 2014, La Diagonela i Sveits. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

La Diagonela blir fast del av Swix Ski Classics

Da Jizerska på starten av året ble avlyst, gikk La Diagonela i St. Moritz inn som erstatningsrenn i Swix Ski Classics. Nå blir rennet del av langløpscupen på permanent basis. - Det er viktig for oss å styke tilstedeværelsen i Sentral-Europa, sier David Nilsson.

Les saken
Fossavatn Ski Marathon er et av løpene som tas inn i Worldloppet for sesongen 2014/2014. Her fra 2014-utgaven. Arrangørfoto.

Fire eksotiske langløp inn i Worldloppet

Argentina, Island, Kina og New Zealand. Langløp fra disse nasjonene har nå blitt ønsket velkommen inn i forbundet Worldloppet, sammen med blant annet Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

Les saken
Magnar Dalen i forbindelse med verdenscupen i Drammen 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Magnar Dalen blir sportssjef for Aukland-gutta

- Han finner alltid effektive løsninger både for utøvere og smøreteam. Vi vet vi vil få et løft med Magnar som sportssjef, sier Anders Aukland.

Les saken
Fra Kangaroo Hoppet 2013 ved Falls Creek. Teten for damer ved Chisa Obayashi fra Japan i lilla og russiske Marina Chernousova i rødt. Foto: Di Patterson.

Snøen faller og sesongen starter snart

Fra den andre siden av jorda har Langrenn.com mottatt viktig informasjon til alle som ønsker å starte sesongen med FIS-renn allerede tidlig i august.

Les saken
Team ParkettPartner ute på trening med Tore Ruud Hofstad i front. Foto: Skjermplott fra Trond Harald Sand/Vimeo.

Team ParkettPartner i god driv

Treningsvideo med luftfoto

Det var i starten av inneværende uke Langrenn.com fortalte leserne om Innlandets nye store satsing, Team ParkettPartner, med blant andre Tore Ruud Hofstad. På neste side deler laget en film fra en av sine treninger:

Les saken