John Northug. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

John Northug. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Pappa Northug gir seg som manager

Elite - Profil

John Northug skal ikke lenger være manager for sønnen Petter. Alt manageransvaret overlates til Lars Gilleberg, skriver Dagbladet.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut
John Northug har vært manager i to år, det siste året har han delt jobben med Gilleberg. Pappa Northug er tilbake i sin gamle jobb ved landbrukskontoret i Inderøy kommune.

- Fra og med nå skal jeg kun gi råd om skismøring. Det er det eneste Lars ikke har mer greie på enn meg, sier John Northug.

Gilleberg skal ha ansvaret for den kommersielle biten rundt Norges største langrennsstjerne. Det handler om å følge opp sponsoravtaler, forhandle fram nye avtaler og ta stilling til hva 26-åringen skal stille opp på av kommersielle ting.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Heidi Weng ble nummer tre på 10 km fri i Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

- Gi Heidi fellesstarter

Sesongåpning - Beitostølen

Det er egentlig ikke i vinter at Heidi Weng har tenkt å kjempe med to store, men trener Egil Kristiansen har også oppfatninger om saken.

Les saken
Eldar Rønning, Anders Gløersen og Torjus Børsheim på toppen av danskebakken forrige gang det var klassisk teknikk på Beitosprintens sprintdistanse, i 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Vil stoppe de med blanke ski

Sesongåpning - Beitostølen

Herrene tar i bruk en ny sprintrase under Beitosprinten. Omleggingen har et bestemt mål, men det er ikke sikkert at den nye traseen blir permanent.

Les saken
Ingvild Flugstad Østberg på vei til femteplass i 10 km fri under Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Flugstad Østberg: - Skulle helst vært oppe rundt tida til Martine

Sesongåpning - Beitostølen

Ingvild Flugstad Østberg håper dette er sesongen hun skal ta steget på distanserenn. Starten med en 5.-plass på dagens 10 kilometer fri var hun greit fornøyd med. Avstanden opp til de beste var som forventa, men helst skulle hun vært likt med lagvenninna på plassen foran.

Les saken
Emil Jönsson med bronsemedaljen han vant i den individuelle sprinten under OL i Sotsji 2014. Foto: NordicFocus.

Startlister Bruksvallarna Søndag

I Bruksvallsloppet er det klart for klassisk sprint lørdag. Både i junior- og seniorklassen er det flere kjente norske navn. Komplette startlister følger på neste side.

Les saken
Sjur Røthe fra Voss IL avanserte kraftig på resultatlista fra dag en til to på Beitostølen. Foto: Erik Borg.

Røthe: - Jeg går mest mulig verdenscup

Sesongåpning - Beitostølen

Sjur Røthe har startet sesongen med plasseringene 13 og 26. Spørsmålet er om det holder til en tur til verdenscupstarten.

Les saken
Illustrasjonsbilde: Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretips Beitosprinten - Nå også søndag

Swix - Rode - Skigo - Toko - Start

OPPDATERT 16. gang: Smøretips til den nasjonale sesongstarten på Beitostølen foreligger nå fra Henrik Johnsen i Swix, Per Knut Aaland i Rode, Terje Ruttenborg i Skigo, Jan Olav Gjermundshaug i Toko og Svein Suhr i Start.

Les saken
Lars Berger på vei mot sjuendeplass i 15 km fri på Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

- Jeg har i hvert fall tenkt meg på NM

Sesongåpning - Beitostølen

Lars Berger synes det har gått bra. Opplendingen var helt i toppen på 15 km fri lørdag, men kommende helg venter igjen et idrettsbytte. Den tidligere langrennsverdensmesteren er ganske så usikker med tanke på resten av vinteren.

Les saken
Anders Gløersen gikk seg inn til 4.-plass på 15 km fri under Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Nå satser sprinter Gløersen mot distanse

Sesongåpning - Beitostølen

Anders Gløersen har alltid vært å regne med i sprint, men i høst er det ikke den korteste distansen han har trent mot. Med en delt fjerdeplass på 15 kilometer skøyting i dag viste han at han er på god vei mot målet om å gå den samme distansen i VM.

Les saken
Ingvild Flugstad Østberg legger ut fra starten i sprint-prologen under NM på Gåsbu 2013. I mål var hun raskest av alle. Foto: Rasmus Kongsøre/Langrenn.com.

Startlister Beitosprinten Søndag Kvinner

Sesongåpning - Beitostølen

Søndag har tiden kommet for klassisk sprint i Beitosprinten, og det er damene som åpner ballet klokken 09:00. Komplett startliste følger på neste side.

Les saken
Sondre Turvoll Fossli vant som han ville i Beitosprintens sprint 2013. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Startlister Beitosprinten Søndag Menn

Sesongåpning - Beitostølen

Søndag er det klart for klassisk sprint under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen. Komplette startlister får du på neste side.

Les saken
Didrik Tønseth etter sin 3. plass på 15 km fristil i Beitosprinten 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Tønseth er ikke redd for å bli julestjerne

Sesongåpning - Beitostølen

Jeg er der jeg skal være. Det kan bli artig neste helg, sier Didrik Tønseth som har imponert med to pallplasser på Beitostølen.

Les saken
Martin Johnsrud Sundby etter sin seier på 15 km fri under sesongåpningen på Beitostølen 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Johnsrud Sundby ble forbannet på NRK

Sesongåpning - Beitostølen

- Jeg måtte overtale ham til å komme tilbake, sier landslagets kommunikasjonssjef Espen Graff etter hendelsen som fant sted i målområdet etter lørdagens renn i  Beitosprinten.

Les saken
Petter Northug jr. ute på 15 km fri under Beitosprinten 2014. Det endte med 23.-plass. Foto: Erik Borg.

Petter Northug fant ikke tenningen

Sesongåpning - Beitostølen

Jeg mangler litt bedre form og en to-tre kilo på vekta, sier Petter Northug etter lørdagens 23.-plass i 15 kilometer fri på Beitostølen.

Les saken
Martine Ek Hagen etter 10 km fri på Beitosprinten 2014, der hun ble nummer fire. Foto: Erik Borg.

Martine Ek Hagen: - Jeg var jo ikke så langt bak Heidi?

Sesongåpning - Beitostølen

Hun hadde håpet Heidi Weng skulle få det enda litt tyngre mot slutten. For det er ingen tvil om at duellen mot lagvenninnen og tremenningen er viktig for Martine Ek Hagen.

Les saken
Martin Johnsrud Sundby krysser målstreken til seier på 15 km fri under Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Hjelmeset: - Sundby har flere gir på lager

Sesongåpning - Beitostølen

TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset tror vi bare har sett begynnelsen på det som kan bli en knallsesong for Martin Johnsrud Sundby.

Les saken
Alexey Petukhov, Nikita Kriukov og Gleb Retivykh i aksjon under verdenscupsprinten i Kuusamo i slutten av november 2012. Lørdag møttes de til dyst i Finland. Foto: Laiho/NordicFocus.

Russernes elitesprintere braket sammen i Finland

OL- og VM-mester Nikita Kriukov hadde selskap av fem sterke landsmenn under den klassiske sprintfinalen i finske Saariselkä fredag. Også i damenes finale var det landslagsløpere på plass. Slik endte sprinten i Finland: 

Les saken
Therese Johaug på vei opp danskebakken under Beitosprintens 10 km fristil 2014. I mål ble det en 2. plass. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Johaug kjempefornøyd med åpningshelgen

Sesongåpning - Beitostølen

- Jeg kjenner at jeg er i stand til å gå teknisk bra og med kraft, oppsummerer Therese Johaug etter sesongens to første skirenn.

Les saken
Sergey Ustiugov inn til seier på sprinten i Gällivarepremiären. Foto: Yngve Johansson/Imega Promotion.

Russland og Canda dominerte Gällivarepremiären

Sesongåpning - Gällivare

Sondre Turvoll Fossli-rivalen Sergey Ustiugov og kanadiske Perianne Jones gikk til topps på klassisksprinten under sesongåpningen i Gällivare lørdag.

Les saken
Julie Myhre underveis på 10 kilometer klassisk under junior-NM på Mo i Rana 2014. Hun ble norgesmester for kvinner 18 år. Foto: Erik Borg.

Julie Myhre nest best i Sverige

Sesongåpning - Bruksvallarna

NÅ MED KOMPLETTE RESULTATER: Julie Myhre gjorde det riktig så bra på 5 km fri i den svenske sesongåpningen Bruksvallsloppet lørdag. Byåsen-jenta kunne klatre opp på det neste høyeste trinnet på seierspallen.

Les saken
Seierspallen på herrenes 15 km fristil under Beitosprinten 2014. Fra venstre: Petter Eliassen (2. plass),  Martin Johnsrud Sundby (1) og Didrik Tønseth (3). Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Ny seier til Sundby på Beitostølen

Sesongåpning - Beitostølen

NÅ MED SITATER OG KOMPLETTE RES.: Martin Johnsrud Sundby gikk inn til sin andre seier på rad under den nasjonale sesongåpningen lørdag. Nok en gang var Martin i en egen klasse på Beitosprinten.

Les saken