Smørekurs Behandling av Zero-ski

Det ruller på videre i lanseringen av Milsluker'n Sport sine nye smørevideoer gjennom Langrenn.com hvor 3D-figuren Kåre Elliot forklarer. I dag er det zero-skienes tur til å få oppmerksomheten.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut

Fredag ble den første filmen i serien sluppet, om gliding av ski. Dette skjedde i samband med at Langrenn.com intervjuet Hege Ristvedt og Eirik Bentzen fra sportsforretningen Milsluker'n Sport i Oslo. Link til den filmen og selve intervjuet følger nedenfor dagens film.

Lørdag var det klar for en film om behandling av fluor - Søndag var det tid for basevoks og festevoks. Link også til disse filmene følger lenger ned.

Mandag, presenterte Kåre Elliot og Milsluker'n Sport pålegging av klister.

I dag har turen kommet til behandling av Zero-ski.

Milslukern Sport og Kåre Elliot - Behandling av Zero-ski

Se også
* Smørekurs - Gliding av ski - inklusiv intervju med idémakerne Hege Ristvedt og Eirik Bentzen fra Milsluker'n Sport
* Smørekurs - Behandling av fluor
* Smørekurs Basevoks og festevoks
* Smørekurs Behandling av klister

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


Illustrasjonsbilde fra Hovedlandsrennet 2012 i Harstad og Medkila. Foto: Kjell Arne Jakobsen.

Filip Fjeld Andersen best i 16-årsklassen på Hovedlandsrennet

UOFFISIELT: Filip Fjeld Andersen fra Geilo vant klassen for gutter 16 år da Hovedlandsrennet 2015 innledet med distanserenn i fristil på programmet i Stokke fredag.

Les saken
Konkurrentene var sjanseløse mot Finn Hågen Krogh (nærmest kamera) og Petter Northug på lagsprinten under Falun-VM 2015. Foto: NordicFocus.

Smøretips VM Falun 2015

Torsdag er det klart for herrestafetten i Falun-VM. Dette er Swix sine rykende ferske anbefalinger til de ulike landslagene med tanke på hva de bør gjøre med skiene:

Les saken
Jimmie Johnsson. Foto: Östh/NordicFocus.

Jimmie Johnsson vant KortVasan

Uoffisielt: Fredag ble den 30 km lange KortVasan gjennomført som ledd i Vasaloppets Vintervecka. Fremst i resultatlista finner vi Jimmie Johnsson fra Team Coop, men allerede på 2. plass har vi en nordmann.

Les saken
Martin Johnsrud Sundby på vei mot seier i vinterens første renn, 15 km klassisk i Beitosprinten 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Martin Johnsrud Sundby på plass i Falun

Lørdag møter Martin Johnsrud Sundby pressen for å gi status foran søndagens VM-femmil.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretips Skienern 2015

Oppdatert 2. gang: Smøretips for Skienern 2015, arrangeres lørdag 28. februar på Oppdal. Distansen er 42 km. Swix har levert tips:

Les saken
Fra Vasaloppet 2013. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Smøretips Vasaloppet 2015

Nå med TjejVasan

Oppdatert 5. gang: Vasaloppet er søndag 8. mars 2015. I forkant Vasaloppets Vintervecka. Her smøretips fra Swix for TjejVasan lørdag 28. februar:

Les saken
Therse Johaug med medaljer fra VM i Oslo 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Norges løpere på 3-mila i Falun-VM

Lørdag avrundes VM i Falun for damenes del med 30 km fellesstart i klassisk stil. Det er klart hvilken kvintett som forsvarer Norges ære:

Les saken
Sverige har lykkes bra i OL-stafetter de siste årene, men i VM-sammenheng har det vært tørke. Dette er deres gullag fra stafetten under OL i Sotsji 2014. Fra venstre: Lars Nelson, Daniel Richardsson, Johan Olsson og Marcus Hellner. Foto: NordicFocus.

Svensk gulltørke på spill

Sverige har ventet i 26 år. I Falun fredag kan svenskene si farvel til VM-marerittet på herrestafetten.

Les saken
Løypekart stafett damer i VM Falun 2015.

Løypekart VM Falun Stafett Menn

Løype- og høydeprofil som venter fredag for herrene i deres stafett over 4 x 10 km i forbindelse med Falun-VM 2015.

Les saken
Norges gull-gutter på VM-stafetten i Val di Fiemme. Fra venstre i etappe-rekkefølge: Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning, Sjur Røthe og Petter Northug jr. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Startliste VM Falun Stafett Menn

Fredag er det herrestafett i Falun-VM med 4 x 10 km. Norge vant i Val di Fiemme for 2 år siden. Her hele startlista med lagoppstillinger:

Les saken
Tarjei Bø i aksjon under OL i Sotsji 2014. Foto: NordicFocus.

VM-outsideren Tarjei Bø

Oppladningen har vært langt fra ideell. Men Tarjei Bø liker at han kan reise til VM i skiskyting som innleder kommende uke i finske Kontiolahti uten å være blant favorittene.

Les saken
Therese Johaug ute på sin 2.-etappe under VM-stafetten der det endte med klart norsk gull. Foto: NordicFocus.

Therese Johaug ikke bekymret for Kalla

Therese Johaug tapte rundt ti sekunder til Charlotte Kalla på stafetten torsdag. Hun frykter likevel ikke den svenske jenta på lørdagens tremil. - Det blir et helt annet løp, sier hun.

Les saken
Didrik Tønseth. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Løfshus: - Tønseth bedre enn Olsson

Didrik Tønseth får trolig Johan Olsson rett i fanget i sin stafettdebut på høyeste nivå. - Ikke noe å være redd for, melder landslagssjef Vidar Løfshus.

Les saken
Charlotte Kalla med VM-bronse fra skiathlon, gull fra 10 km og stafettbronse under mesterskapet i Falun 2015. Foto: NordicFocus.

Svenskene sikter mot tidenes VM

Sverige drømmer om en superavslutning på egen VM-fest. Vertene er to medaljer unna å gjøre tidenes verdensmesterskap.

Les saken
Illustrasjonsbilde: Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Smøretips Hovedlandsrennet 2015

Oppdatert 8. gang: Fredag, lørdag og søndag er det klart for Hovedlandsrennet 2015 i Stokke. Rode, Start, Swix, Toko og Vauhti har levert de første smøretipsene:

Les saken
I ensom majestet går Marit Bjørgen inn til norsk stafettgull under VM i Falun 2015. Foto: NordicFocus.

Nå er Marit Bjørgen tidenes beste

Med stafettgullet under VM i Falun torsdag ble Marit Bjørgen tidenes mestvinnende løper i VM-sammenheng. Hun utelukker heller ikke at det kan bli flere mesterskap.

Les saken
Heidi Weng med ryggen til løper neste over målstreken for å komme Marit Bjørgen i møte etter at sistnevnte har avrundet damestafetten med å gå Norge inn til seier. Foto: NordicFocus.

Heidi Wengs tårer - En hyllest!

Det er cirka 50 meter igjen til Marit Bjørgen går i mål. Som så mange ganger før venter de tre andre jentene på stafettlaget på andre siden av målstreken, klare til å gi den største gruppeklemmen i historien.

Les saken
Konkurrentene var sjanseløse mot Maiken Caspersen Falla (til venstre) og Maiken Caspersen Falla på lagsprinten under Falun-VM 2015. Foto: NordicFocus.

VM i Falun 2015 - Medaljeoversikt

Norge og Tyskland ligger i topp hva gjelder medaljer i Falun-VM 2015. Dette er medaljefordelingen etter 16 av 21 øvelser:

Les saken
Spreke deltakere i Montebellorennet 2013. Arrangørfoto.

Smøretips Montebellorennet 2015

Smøretips for Montebellorennet 2015, arrangeres lørdag 28. februar i Sande i Vestfold. Distansen er 40 km. Bjørn Myhre Sport har levert tips:

Les saken
Her veksler Astrid Uhrenholdt Jacobsen til ankerkvinne Marit Bjørgen på VM-stafetten i Falun 2015, 18 sekunder foran nærmeste forfølger. Foto: NordicFocus.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen: - Mer nervøs enn på lenge

En spent Astrid Uhrenholdt Jacobsen avgjorde nærmest VM-stafetten for Norge på den tredje etappen torsdag.

Les saken