Henrik H. Kvissel jobber for fullt med å gi folk godt feste og topp glid på OBIK SkiGo karusellen. Her får Håvard Udnesseter (i bakgrunnen) hjelp med skiene. Foto: Erik Borg.

Henrik H. Kvissel jobber for fullt med å gi folk godt feste og topp glid på OBIK SkiGo karusellen. Her får Håvard Udnesseter (i bakgrunnen) hjelp med skiene. Foto: Erik Borg.

Vanskeligst å smøre for mosjonistene

Skismøring - Service

I fire sesonger var Henrik H. Kvissel med i smøreapparatet til Team Xtra personell, men han synes likevel ikke det er så lett å smøre for de som er med på OBIK SkiGo karusellen.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

Om det ikke er så lett alltid å vite eksakt hva som skal legges under skiene til deltakerne på den populære skikarusellen i Oslo, synes Henrik og de andre karene i SkiGo å treffe bra, for svært mange kommer tilbake og gir hyggelige tilbakemeldinger på jobben som er gjort etter vel gjennomført renn.

- Og det er lærerikt å være ute på OBIK SkiGo karusellen og møte folk og skiløpere, sier Kvissel.

–Vi setter våre produkter på prøve på hver OBIK SkiGo karusell. Er ikke kunden fornøyd, er ikke vi fornøyd! Alt som vi får tilbakemelding på, blir notert ned og diskutert med Christer Majbäck torsdag morgen. Christer er veldig opptatt av å utvikle SkiGos produkter.

Bygutt ble skigutt
28-åringen vokste opp ved St. Hanshaugen i Oslo. Vel er det en park der, men skiføret vinterstid ligger mange kilometer unna. Likevel ble langrenn favoritten.

- Under OL i 1992 fulgte jeg med på Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvangs herjinger mens vi var på familiens hytte i Vestre Slidre i Valdres. En dag ble jeg så inspirert at jeg bare skøytet på ski hele dagen. Etterpå så pappa at vi må finne en skiklubb til meg, sier Henrik.

De fant Kjelsås, og helt til Kvissel begynte på befalsskolen som 19-åring var han ivrig.

- Som aktiv skiløper var jeg midt på treet. Jeg har noen gode plasseringer, men jeg blir nok husket som listefyll.

Enkelt med Aukland
Han arbeidet mye i sportsbransjen i ungdomstiden, og de fire foregående vintrene har han vært tilknyttet Team Xtra personell.

- Det har vært både lett og krevende. Det vanskeligste med verdenscup og langløp er at det alltid må være 100 prosent, sier han.

For å få alt til å klaffe måtte Henrik finne ut hvordan løperne går på ski.

- Jeg lærte meg deres teknikk og visste hvor langt og tykt smurningen skulle være under skiene. Siden jeg ikke kjenner utøverne i det hele tatt på OBIK SkiGo karusellen, er det egentlig mer krevende å smøre der, for jeg vet ikke hvordan de går på ski eller hva som vil være riktig lengde med festevoks, sier han.

Mens løperne i Team Xtra personell på millimeteren vet hvor langt det skal være feste, er ikke det noe alle vet like godt på kveldsrennene i Holmenkollen.

Sport på heltid
I et snaut år har Kvissel arbeidet for Sportalen AS som har agenturet for SkiGo i Norge. Smurningene er utviklet av og eies av den tidligere svenske langrennsstjernen Christer Majbäck. SkiGo opplever denne sesongen økende salg i Norge.

- Våre produkter selges i alt fra racing-butikker til de store kjedene. SkiGo er lett å forholde seg til da vi ikke har så mange voks- og pulvertyper å velge mellom. Det var som en bemerket på det siste rennet i Holmenkollen at vår røde voks kan tydeligvis være god selv om det er flere grader forskjell på snøen. Han hadde gått på den også i det første rennet. Våre vokser tilpasser seg nemlig de ulike forhold som er i snøen når de får stå å herde i ca 10 minutter. Dette gjør det enklere å treffe godt, og med høyt fluorinnhold har også festevoksene god glid i tillegg til godt feste, sier salgs- og regionsjefen for Østlandet.

Fortsetter nedenfor bildet
På de to første rennene av OBIK SkiGo karusellen 2012 har det vært stor tilstrømming til SkiGos smørehjelp. Foto: Erik Borg.
På de to første rennene av OBIK SkiGo karusellen 2012 har det vært stor tilstrømming til SkiGos smørehjelp. Foto: Erik Borg.

Er med hver gang
SkiGo er med og sponser bedriftskarusellen i Oslo og har fire-fem smørere på plass hver gang. Onsdag er det igjen full fart i nasjonalanlegget.

- På hver av de to første rennene tror jeg vi har smurt mellom 200-250 skipar. Dette er litt gjetting, men ut ifra forbruket kan det virke som om det er VM hver gang.

- Blir alle fornøyde?

- Om skiene ikke er perfekte ved første smøring, er alle velkomne til å komme tilbake. Vi smører til skiene sitter, konstaterer Henrik.

Kostnaden for god hjelp? Ikke ei krone!

Se også andre OBIK-saker fra i år på Langrenn.com
Blir god under barnas trening
Gir de kjente hard kamp
Østmarkulven måtte kjempe for tiden
- Ikke umenneskelig
SkiGo smører næringslivet
OBIK sprenger grenser
OBIK flytter tilbake til Kollen

---

OBIK SkiGo karusellen sin hjemmeside

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Anders Aukland etter seieren i Rudskogen Rulleski Grand Prix 2013. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

30 år uten sommerferie

Anders Aukland har ikke hatt late sommerdager på rundt en mannsalder. - Løperne tar sin sommerferie i april, den viktigste tiden for oss med tanke på vinterens renn er nå, forklarer Nils Marius Otterstad. Samtidig røper han hva som venter Team Centric-løperne om få dager.

Les saken
Emilie Kristoffersen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Team Coop skal bunkre timer i Torsby

- Denne samlingen blir annerledes enn hva jeg er vant til. Her varer hver økt lenger og det blir flere timer totalt, forteller Emilie Kristoffersen fra Team Coop og Lillehammer Skiklub.

Les saken
Deler av forsiden til SkiAktiv.no og SykkelAktiv.no.

Langrenn.com overtar nettavisen SkiAktiv og SykkelAktiv

I fredagens utgave av Finansavisen leser man på brorparten av side 22 at Langrenn.com har overtatt nettavisen under adressene SkiAktiv.no og SykkelAktiv.no. I overtakelsen følger også et mesterskap i langrenn.

Les saken
Blått viser besøk på Langrenn.com for noen vinterdager i første halvår 2014, mens den oransje viser det samme for 1. halvår 2013. Som man ser veksten betydelig. Grafikk: Langrenn.com/Google Analytics.

Kraftig vekst i trafikken på Langrenn.com

Fire vesentlige nøkkeltall viser at det har vært betydelig økning i besøk og sidevisninger på Langrenn.com i første halvår 2014 sett opp mot det samme halvåret for 2013. Tett på 60 prosent vekst er det for et av måltallene.

Les saken
Steinar Mundal, VM i Oslo 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Mundals sommertrening for turløpere

Drømmereprise fra arkivet

Steinar Mundal presenterer her et 3 ukers program med periodisering rettet spesifikt mot turløpere på sommertid.

Les saken
David Nilsson, administrerende direktør for langsløpsserien Swix Ski Classics. Foto: Erik Borg.

Ski Classics-sjefen satser nytt

I dag lanseres det nye firmaet til langløpsinnovatøren David Nilsson. - W sportsmedia vil jobbe med alt fra utøvere til arrangement, mediedistribusjon og produksjon, sier han.

Les saken
Thomas Alsgaard helt i begynnelsen av sesongen 2014-2015 under Team LeasePlan Go sin samling i Nannestad. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Utvidelsen har kostet for Alsgaard

- Vi blir kritisert for at privatlag er lukrativt og man blir rik på det. Dette viser at det er kanskje ikke så lukrativt - det koster penger, sier Thomas Alsgaard, som eier privatlaget Team LeasePlan Go.

Les saken
John Kristian Dahl viser fornøyd frem rulleskiene fra IDT Sports. Foto: Team United Bakeries.

TUB gjør som landslaget

- Rulleski er vårt viktigste redskap i oppkjøringen mot ny sesong, sier John Kristian Dahl fra Team United Bakeries. Langdistanselaget som dominerte Swix Ski Classics forrige sesong har nå skrevet kontrakt med samme leverandør som landslaget.

Les saken
Laila Kveli på treningssamling med Team Centric (den gang Team Xtra Personell) i 2013. Foto: Nils Marius Otterstad.

Slik skal Kveli ta den gule trøya

Laila Kveli har blitt nummer to i Swix Ski Classics to sesonger på rad. - Jeg føler at tiden er inne for å ta steget opp, sier Team Centric-jenta til Langrenn.com, og gir et lite innblikk i hvordan hun trener for å nå målet.

Les saken
Espen Harald Bjerke (til høyre, ble nr. 3) og Morten Eide Pedersen (6. plass) etter målgang i Birkebeinerrennet 2013. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Eide Pedersen vil savne lagkameratene

- Ingenting kan måle seg med all latter og moro vi har hatt, sier Morten Eide Pedersen. Han står igjen som eneste norske herreløper på Team Coop, etter at Espen Harald Bjerke og Roger Aa Djupvik ikke fikk fornyet kontraktene, men satser selv for fullt videre.

Les saken
Fra folkefesten Marcialonga 2014. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Marcialonga utsolgt på få minutter

Tirsdag ettermiddag var det duket for den siste jakten rundt startnummer til Marcialonga 2015. Det gikk virkelig fort unna!

Les saken
Jerry Ahrlin er tilbake i konkurranse igjen etter skaden han pådro seg i König Ludwig Lauf. Lørdag ble det andreplass i Stockholm Rollerski. Her etter sin 2. plass i Marcialonga 2010. Foto: Hemmersbahc/NordicFocus.

Johansson spurtslo Jerry Ahrlin

Langløp - Stockholm Rollerski

Marcus Johansson fra det nye langløpslaget Lager 157 Ski Team var sekundet foran Jerry Ahrlin, som er tilbake etter skade, i Stockholm Rollerski lørdag. På damesiden ble det seier til Annika Löfström som nylig gikk inn i Team Coop.

Les saken
Anders Aukland. Foto: Team Centric.

Aukland overbeviste med ny rekord

Kristinaløpet

Evigunge Anders Aukland tok en sterk seier i Kristinaløpet søndag i Tønsberg. Team Centric-løperen slo den gamle løyperekorden med 11 sekunder.

Les saken
Topp tre i Kanalrennet 2014. Fra venstre: Andrew Musgrave (2.), Simen Østensen (1.) og Sjur Røthe (3.). Foto: Sommarland Skifestival.

Simen Østensen til topps i Kanalrennet

Simen Østensen var raskest over 24 kilometer på rulleski i Kanalrennet lørdag. Rennet ble arrangert i forbindelse med Sommarland Skifestival i Bø. 

Les saken
Vetle Thyli er ny på Team United Bakeries foran sesongen 2014/2015. Foto: Team Uniteed Bakeries.

Vil gå løypa Jespersen har tråkket opp

Vetle Thyli har fått viktige innspill fra landslagsløper Chris Jepersen når han har lagt sin plan for kommende sesong. - Det er en mal jeg vil prøve å gå ut fra, sier den nye Team United Bakeries-løperen til Langrenn.com.

Les saken
Langløpseliten i det første rennet i Swix Ski Classics 2014, La Diagonela i Sveits. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

La Diagonela blir fast del av Swix Ski Classics

Da Jizerska på starten av året ble avlyst, gikk La Diagonela i St. Moritz inn som erstatningsrenn i Swix Ski Classics. Nå blir rennet del av langløpscupen på permanent basis. - Det er viktig for oss å styke tilstedeværelsen i Sentral-Europa, sier David Nilsson.

Les saken
Fossavatn Ski Marathon er et av løpene som tas inn i Worldloppet for sesongen 2014/2014. Her fra 2014-utgaven. Arrangørfoto.

Fire eksotiske langløp inn i Worldloppet

Argentina, Island, Kina og New Zealand. Langløp fra disse nasjonene har nå blitt ønsket velkommen inn i forbundet Worldloppet, sammen med blant annet Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

Les saken
Magnar Dalen i forbindelse med verdenscupen i Drammen 2013. Foto: Laiho/NordicFocus.

Magnar Dalen blir sportssjef for Aukland-gutta

- Han finner alltid effektive løsninger både for utøvere og smøreteam. Vi vet vi vil få et løft med Magnar som sportssjef, sier Anders Aukland.

Les saken
Fra Kangaroo Hoppet 2013 ved Falls Creek. Teten for damer ved Chisa Obayashi fra Japan i lilla og russiske Marina Chernousova i rødt. Foto: Di Patterson.

Snøen faller og sesongen starter snart

Fra den andre siden av jorda har Langrenn.com mottatt viktig informasjon til alle som ønsker å starte sesongen med FIS-renn allerede tidlig i august.

Les saken
Team ParkettPartner ute på trening med Tore Ruud Hofstad i front. Foto: Skjermplott fra Trond Harald Sand/Vimeo.

Team ParkettPartner i god driv

Treningsvideo med luftfoto

Det var i starten av inneværende uke Langrenn.com fortalte leserne om Innlandets nye store satsing, Team ParkettPartner, med blant andre Tore Ruud Hofstad. På neste side deler laget en film fra en av sine treninger:

Les saken