Henrik H. Kvissel jobber for fullt med å gi folk godt feste og topp glid på OBIK SkiGo karusellen. Her får Håvard Udnesseter (i bakgrunnen) hjelp med skiene. Foto: Erik Borg.

Henrik H. Kvissel jobber for fullt med å gi folk godt feste og topp glid på OBIK SkiGo karusellen. Her får Håvard Udnesseter (i bakgrunnen) hjelp med skiene. Foto: Erik Borg.

Vanskeligst å smøre for mosjonistene

Skismøring - Service

I fire sesonger var Henrik H. Kvissel med i smøreapparatet til Team Xtra personell, men han synes likevel ikke det er så lett å smøre for de som er med på OBIK SkiGo karusellen.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

Om det ikke er så lett alltid å vite eksakt hva som skal legges under skiene til deltakerne på den populære skikarusellen i Oslo, synes Henrik og de andre karene i SkiGo å treffe bra, for svært mange kommer tilbake og gir hyggelige tilbakemeldinger på jobben som er gjort etter vel gjennomført renn.

- Og det er lærerikt å være ute på OBIK SkiGo karusellen og møte folk og skiløpere, sier Kvissel.

–Vi setter våre produkter på prøve på hver OBIK SkiGo karusell. Er ikke kunden fornøyd, er ikke vi fornøyd! Alt som vi får tilbakemelding på, blir notert ned og diskutert med Christer Majbäck torsdag morgen. Christer er veldig opptatt av å utvikle SkiGos produkter.

Bygutt ble skigutt
28-åringen vokste opp ved St. Hanshaugen i Oslo. Vel er det en park der, men skiføret vinterstid ligger mange kilometer unna. Likevel ble langrenn favoritten.

- Under OL i 1992 fulgte jeg med på Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvangs herjinger mens vi var på familiens hytte i Vestre Slidre i Valdres. En dag ble jeg så inspirert at jeg bare skøytet på ski hele dagen. Etterpå så pappa at vi må finne en skiklubb til meg, sier Henrik.

De fant Kjelsås, og helt til Kvissel begynte på befalsskolen som 19-åring var han ivrig.

- Som aktiv skiløper var jeg midt på treet. Jeg har noen gode plasseringer, men jeg blir nok husket som listefyll.

Enkelt med Aukland
Han arbeidet mye i sportsbransjen i ungdomstiden, og de fire foregående vintrene har han vært tilknyttet Team Xtra personell.

- Det har vært både lett og krevende. Det vanskeligste med verdenscup og langløp er at det alltid må være 100 prosent, sier han.

For å få alt til å klaffe måtte Henrik finne ut hvordan løperne går på ski.

- Jeg lærte meg deres teknikk og visste hvor langt og tykt smurningen skulle være under skiene. Siden jeg ikke kjenner utøverne i det hele tatt på OBIK SkiGo karusellen, er det egentlig mer krevende å smøre der, for jeg vet ikke hvordan de går på ski eller hva som vil være riktig lengde med festevoks, sier han.

Mens løperne i Team Xtra personell på millimeteren vet hvor langt det skal være feste, er ikke det noe alle vet like godt på kveldsrennene i Holmenkollen.

Sport på heltid
I et snaut år har Kvissel arbeidet for Sportalen AS som har agenturet for SkiGo i Norge. Smurningene er utviklet av og eies av den tidligere svenske langrennsstjernen Christer Majbäck. SkiGo opplever denne sesongen økende salg i Norge.

- Våre produkter selges i alt fra racing-butikker til de store kjedene. SkiGo er lett å forholde seg til da vi ikke har så mange voks- og pulvertyper å velge mellom. Det var som en bemerket på det siste rennet i Holmenkollen at vår røde voks kan tydeligvis være god selv om det er flere grader forskjell på snøen. Han hadde gått på den også i det første rennet. Våre vokser tilpasser seg nemlig de ulike forhold som er i snøen når de får stå å herde i ca 10 minutter. Dette gjør det enklere å treffe godt, og med høyt fluorinnhold har også festevoksene god glid i tillegg til godt feste, sier salgs- og regionsjefen for Østlandet.

Fortsetter nedenfor bildet
På de to første rennene av OBIK SkiGo karusellen 2012 har det vært stor tilstrømming til SkiGos smørehjelp. Foto: Erik Borg.
På de to første rennene av OBIK SkiGo karusellen 2012 har det vært stor tilstrømming til SkiGos smørehjelp. Foto: Erik Borg.

Er med hver gang
SkiGo er med og sponser bedriftskarusellen i Oslo og har fire-fem smørere på plass hver gang. Onsdag er det igjen full fart i nasjonalanlegget.

- På hver av de to første rennene tror jeg vi har smurt mellom 200-250 skipar. Dette er litt gjetting, men ut ifra forbruket kan det virke som om det er VM hver gang.

- Blir alle fornøyde?

- Om skiene ikke er perfekte ved første smøring, er alle velkomne til å komme tilbake. Vi smører til skiene sitter, konstaterer Henrik.

Kostnaden for god hjelp? Ikke ei krone!

Se også andre OBIK-saker fra i år på Langrenn.com
Blir god under barnas trening
Gir de kjente hard kamp
Østmarkulven måtte kjempe for tiden
- Ikke umenneskelig
SkiGo smører næringslivet
OBIK sprenger grenser
OBIK flytter tilbake til Kollen

---

OBIK SkiGo karusellen sin hjemmeside

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Johan Kjølstad fra Team United Bakeries vant Swix Ski Classics 2014 sammenlagt. I romjula står Åre Swix Open på planen. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Åresjön redder Åre Swix Open

- Det blir konkurranse 28. desember, meldes det fra arrangørene til Åre Swix Open.

Les saken
Illustrasjonsbilde. Foto: Veltheim/NordicFocus.

Påmelding åpnet til Madshus Skimaraton

Madshus Skimaraton, som går i variert natur og rikt kulturlandskap mellom Raufoss og Gjøvik, har åpnet påmelding til vinterens renn med seeding til Birken søndag 15. februar.

Les saken
En tidligere utgave av Trysil Skimaraton. Foto: Østby IL.

Trysil Skimaraton med ny startordning

Grunnet økende deltakerantall går Trysil Skimaraton denne vinteren over til puljestart for å få bedre flyt og mindre køgåing. Påmeldingen er allerede godt i gang til rennet som går av stabelen 14. februar.

Les saken
Laila Kveli, vinner av Vasaloppet 2014, sammen med kransmas Daniel Svensson. Foto: Madshus.

Laila Kveli: - Godt forberedt

Les om hennes og Jerry Ahrlins treningshverdag

Laila Kveli mistet helgens La Sgambeda og med det oppstarten av Swix Ski Classics, men vasaloppsvinneren ser fram mot sesongstart. - Det har vært ekstra fokus på å øke kapasiteten, røper hun.

Les saken
Anders Aukland overbeviste nok en gang da han gikk til topps i det 35 km lange La Sgambeda 2014. Til venstre rennet toer, Johan Kjølstad, og på høyre kant Øystein Pettersen som ble nr. 3. Foto: Swix Ski Classics.

Anders Aukland vant La Sgambeda

Swix Ski Classics - La Sgambeda

Anders Aukland stakk fra konkurrentene i La Sgambeda i italienske Livigno og tok seieren på meget overbevisende vis søndag. Norske løpere fulgte på de neste plassene i Swix Ski Classics individuelle åpningsrenn.

Les saken
Anders Aukland gikk seg inn til en sterk 7.-plass på 15 km klassisk under Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Anders Aukland klart foran på 3. mellomtid

Swix Ski Classics - La Sgambeda

En fokusert Anders Aukland fra Team Santander malte på og lå ved 25 av 35 km så mye som 16 sekunder foran resten av feltet i søndagens La Sgambeda og Swix Ski Classics.

Les saken
Seraina Boner (til høyre) avgjorde La Sgambeda 2014 til sin fordel, foran damen ved sin side, Katerina Smutna. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Seraina Boner best i La Sgambeda

Swix Ski Classics - La Sgambeda

Det ble klar seier til Seraina Boner fra Team Coop under langløpet La Sgambeda i Livigno søndag. Hun kom alene inn på oppløpet og vant med 25 sekunder.

Les saken
Johan Kjølstad pigget hele veien til en 3.-plass på den klassiske sprinten under Beitosprinten 2014. Her er han underveis i prologen der han leverte sjuende beste tid. Foto: Erik Borg.

Johan Kjølstad best ved 2. mellomtid

Swix Ski Classics - La Sgambeda

Johan Kjølstad fra Team United Bakeries var helt i front av feltet da de passerte andre mellomtid etter 13 av 35 km i La Sgambeda og Swix Ski Classics søndag. Nærmest var 2 andre nordmenn.

Les saken
Andreas Nygaard på vei opp danskebakken under Beitosprintens 15 km klassik 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Andreas Nygaard tok spurtprisen

Swix Ski Classics - La Sgambeda

La Sgambeda pågår for fullt, sesongens andre renn i Swix Ski Classics. Spesielt to nordmenn satte opp farten inn mot spurtpremien etter 4 av 35 km. Andreas Nygaard fra Team Santander tok premien.

Les saken
Ivar Tveiten ligger helt i front av hele feltet under Marcialonga 2013. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Ivar Tveiten og Katrine Seim til topps i Ustedalsfjorden Rundt

Da den hjemlige turrennsesongen innledet med Ustedalsfjorden Rundt på Geilo i Buskerud lørdag ble det trygge seiere til Katrine Seim og Ivar Tveiten, men bak dem var det tettere kamp om plassene.

Les saken
Morten Eide Pedersen, lengst til venstre, gjorde sine saker bra på åpningen av Swix Ski Classics 2014-2015 og hans lag, Team Coop, leder nå det hele. Foto: Swix Ski Classics.

Team Coop pangåpnet Swix Ski Classics

Swix Ski Classics - La Sgambeda

- Det er godt med en god start, og deilig med et godt utgangspunkt i morgen. Lagtempo var skikkelig moro, og det er bra med noen vrier på løpene, sier Morten Eide Pedersen etter at hans Team Coop nå leder langløpscupen.

Les saken
Team United Bakeries samlet på Beitostølen i forbindelse med sesongåpningen, Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

TUB-kara raskest i ProTeam Tempo

Swix Ski Classics - La Sgambeda

Team United Bakeries ved Tore Bjørseth Berdal og John Kristian Dahl noterte seg for de beste tidene da Swix Ski Classics innledet med lagkonkurranse i La Sgambeda lørdag.

Les saken
Øystein Pettersen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Pølsa påkjørt foran Swix Ski Classics-renn

Swix Ski Classics - La Sgambeda

- En liten jævel kjørte på meg. Jeg gikk til start blid og fornøyd, og plutselig kom det en bil som bare kjørte på meg, forklarer Øystein Pettersen i tilknytning til ProTeam Tempo i La Sgambeda lørdag.

Les saken
Katerina Smutna underveis i Tour de Ski sesongen 2012-2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Smutna tok spurten i La Sgambedas lagkonkurranse

Swix Ski Classics - La Sgambeda

- Det var et bra løp og gode forberedelser for i morgen, smiler Katerina Smutna etter å ha kneblet konkurrentene i Swix Ski Classics sitt åpningsløp under La Sgambedas lagkonkurranse lørdag.

Les saken
Riitta-Liisa Roponen fra Finland toppet første renn i FIS Marathon Cup 2014-2015, fristilsutgaven av La Sgambeda i Livigno og Italia. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Roponen og Chauvet vant La Sgambeda Skate

FIS Marathon Cup - Livigno

Massespurt i herreklassen og utklassing blant kvinnene. 

Les saken
Laila Kveli har fått kransen av kransmas Daniel Svensson og går i mål som vinner av Vasaloppet 2014. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Laila Kveli mister La Sgambeda

Swix Ski Classics

- Det kjennes surt å miste de to første rennene og i tillegg må jeg svikte laget på lørdagens lagkonkurranse, sukker Team Santanders Laila Kveli.

Les saken
John Kristian Dahl går inn til seier i La Sgambeda Classic 2013. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Klart for rekordstort Swix Ski Classics

Foran åpningsrennet av Swix Ski Classics i Italia og La Sgambeda lørdag kan vi allerede nå slå fast at rekorder står for fall.

Les saken
Sandra Hansson. Foto: Geir Kildahl.

Sandra Hansson: - Ligger langt etter planen

Etter en sesong ødelagt av sykdom, ønsker Sandra Hansson å komme tilbake for fullt denne vinteren. Hun har Vasaloppet i mars som sesongens store mål.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Jungerløpet. Arrangørfoto.

Jungerløpet inviterer til jubileumsrenn

Vestfossen IF inviterer lørdag 21. februrar til det 40. Jungerløpet - en jubileumsutgave med bugnende premiebord. - Alle deltagerne kan vinne uansett form og plassering, forteller Richard Tandberg Olsen.

Les saken
Johan Kjølstad på samling med Team United Bakeries på Beitostølen i forkant av den nasjonale sesongåpningen, Beitosprinten 2014. Foto: Erik Borg.

Påmeldte La Sgambeda Classic

Lørdag og søndag smeller startskuddet for sesongens Swix Ski Classics. Nettavisen Langrenn.com har fått tilgang til påmeldingslistene for elitepulja fra arrangørene. De ser du her:

Les saken