Henrik H. Kvissel jobber for fullt med å gi folk godt feste og topp glid på OBIK SkiGo karusellen. Her får Håvard Udnesseter (i bakgrunnen) hjelp med skiene. Foto: Erik Borg.

Henrik H. Kvissel jobber for fullt med å gi folk godt feste og topp glid på OBIK SkiGo karusellen. Her får Håvard Udnesseter (i bakgrunnen) hjelp med skiene. Foto: Erik Borg.

Vanskeligst å smøre for mosjonistene

Skismøring - Service

I fire sesonger var Henrik H. Kvissel med i smøreapparatet til Team Xtra personell, men han synes likevel ikke det er så lett å smøre for de som er med på OBIK SkiGo karusellen.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut

Om det ikke er så lett alltid å vite eksakt hva som skal legges under skiene til deltakerne på den populære skikarusellen i Oslo, synes Henrik og de andre karene i SkiGo å treffe bra, for svært mange kommer tilbake og gir hyggelige tilbakemeldinger på jobben som er gjort etter vel gjennomført renn.

- Og det er lærerikt å være ute på OBIK SkiGo karusellen og møte folk og skiløpere, sier Kvissel.

–Vi setter våre produkter på prøve på hver OBIK SkiGo karusell. Er ikke kunden fornøyd, er ikke vi fornøyd! Alt som vi får tilbakemelding på, blir notert ned og diskutert med Christer Majbäck torsdag morgen. Christer er veldig opptatt av å utvikle SkiGos produkter.

Bygutt ble skigutt
28-åringen vokste opp ved St. Hanshaugen i Oslo. Vel er det en park der, men skiføret vinterstid ligger mange kilometer unna. Likevel ble langrenn favoritten.

- Under OL i 1992 fulgte jeg med på Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvangs herjinger mens vi var på familiens hytte i Vestre Slidre i Valdres. En dag ble jeg så inspirert at jeg bare skøytet på ski hele dagen. Etterpå så pappa at vi må finne en skiklubb til meg, sier Henrik.

De fant Kjelsås, og helt til Kvissel begynte på befalsskolen som 19-åring var han ivrig.

- Som aktiv skiløper var jeg midt på treet. Jeg har noen gode plasseringer, men jeg blir nok husket som listefyll.

Enkelt med Aukland
Han arbeidet mye i sportsbransjen i ungdomstiden, og de fire foregående vintrene har han vært tilknyttet Team Xtra personell.

- Det har vært både lett og krevende. Det vanskeligste med verdenscup og langløp er at det alltid må være 100 prosent, sier han.

For å få alt til å klaffe måtte Henrik finne ut hvordan løperne går på ski.

- Jeg lærte meg deres teknikk og visste hvor langt og tykt smurningen skulle være under skiene. Siden jeg ikke kjenner utøverne i det hele tatt på OBIK SkiGo karusellen, er det egentlig mer krevende å smøre der, for jeg vet ikke hvordan de går på ski eller hva som vil være riktig lengde med festevoks, sier han.

Mens løperne i Team Xtra personell på millimeteren vet hvor langt det skal være feste, er ikke det noe alle vet like godt på kveldsrennene i Holmenkollen.

Sport på heltid
I et snaut år har Kvissel arbeidet for Sportalen AS som har agenturet for SkiGo i Norge. Smurningene er utviklet av og eies av den tidligere svenske langrennsstjernen Christer Majbäck. SkiGo opplever denne sesongen økende salg i Norge.

- Våre produkter selges i alt fra racing-butikker til de store kjedene. SkiGo er lett å forholde seg til da vi ikke har så mange voks- og pulvertyper å velge mellom. Det var som en bemerket på det siste rennet i Holmenkollen at vår røde voks kan tydeligvis være god selv om det er flere grader forskjell på snøen. Han hadde gått på den også i det første rennet. Våre vokser tilpasser seg nemlig de ulike forhold som er i snøen når de får stå å herde i ca 10 minutter. Dette gjør det enklere å treffe godt, og med høyt fluorinnhold har også festevoksene god glid i tillegg til godt feste, sier salgs- og regionsjefen for Østlandet.

Fortsetter nedenfor bildet
På de to første rennene av OBIK SkiGo karusellen 2012 har det vært stor tilstrømming til SkiGos smørehjelp. Foto: Erik Borg.
På de to første rennene av OBIK SkiGo karusellen 2012 har det vært stor tilstrømming til SkiGos smørehjelp. Foto: Erik Borg.

Er med hver gang
SkiGo er med og sponser bedriftskarusellen i Oslo og har fire-fem smørere på plass hver gang. Onsdag er det igjen full fart i nasjonalanlegget.

- På hver av de to første rennene tror jeg vi har smurt mellom 200-250 skipar. Dette er litt gjetting, men ut ifra forbruket kan det virke som om det er VM hver gang.

- Blir alle fornøyde?

- Om skiene ikke er perfekte ved første smøring, er alle velkomne til å komme tilbake. Vi smører til skiene sitter, konstaterer Henrik.

Kostnaden for god hjelp? Ikke ei krone!

Se også andre OBIK-saker fra i år på Langrenn.com
Blir god under barnas trening
Gir de kjente hard kamp
Østmarkulven måtte kjempe for tiden
- Ikke umenneskelig
SkiGo smører næringslivet
OBIK sprenger grenser
OBIK flytter tilbake til Kollen

---

OBIK SkiGo karusellen sin hjemmeside

Tips en venn Tips en venn Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Team United Bakeries under samling på Mallorca i oktober 2014. Bak fra venstre: Chris Jespersen, Tore Bjørseth Berdal, Vetle Thyli. Foran fra venstre: Øystein Pettersen, Niklas Dyrhaug og teamsjef Henrik H. Kvissel. Foto: Team United Bakeries.

TUB-sjefen: - Må greie flere seiere

Henrik H. Kvissel er ikke beskjeden når han overfor Langrenn.com forteller hva han venter seg i vinter. - At vi preger Swix Ski Classics enda mer, sier han. Bakerne har dessuten store ambisjoner for sesongåpningen på Beitostølen.

Les saken
Kristen Aaby motiveres av å ikke prestere dårligere enn tidligere år. Foto: Privat.

Dette er Kristen Aabys treningshverdag

Kristen Aaby er en av landets desidert sprekeste menn i den tøffe 50-årsklassen, han driver eget firma og hevder seg like godt gjennom hele året.

Les saken
Fra Ramsau-samlingen 2014. Foto: Trude Dybendahl Ski.

Vellykket teknikktur til Ramsau med Trude Dybendahl Ski

Stor skiglede og teknikkfremgang ble fasiten under årets Ramsau-samling med Trude Dybendahl Ski og PWT Travel.

Les saken
Inger Liv Bjerkreim Nilsen med startnummer 425 er en av nærmere 2.000 løpere som er  klar for regntung langdistanseorientering i Fredrikstads marker under Blodslitet 2014. Mobilfoto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Bjerkreim Nilsen-søstrene satte farge på Blodslitet

Blodslitet: 20 kilometer søkkvåt og fysisk krevende orientering stoppet ikke Inger Liv Bjerkreim Nilsen fra Team United Bakeries og hennes søster Betty Ann i Fredrikstad lørdag. - Utrolig moro å vinne, men det var et tøft løp, sier den eldste av dem.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Treningsrunden ved Ringkollen utenfor Hønefoss i Buskerud, 10. november 2013. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Her er det skiføre - Høsten 2014

Tips om skimuligheter

- Årets første langtur på ski er snart unnagjort, kunne Lars Ragnar Manengen fortelle torsdag.

Les saken
Fra Vestskauen hvor Montebellorennet arrangeres torsdag 16. oktober 2014. Foto: Ole Kristian Skjørdal.

Tidlig skiføre i Vestfold

Høstvarm sol og badeidyll er på 1-2-3 byttet ut med skiføre på Vestskauen i Vestfold, skogen som blant annet huser Montebellorennet.

Les saken
Fra folkefesten Marcialonga 2014. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

100 dager til Marcialonga 2015

Langrenn.com i dag mottatt en hyggelig e-post. - Om eksakt 100 dager vil Italia feire den 42. utgaven av Marcialonga, står det der å lese.

Les saken
Illustrasjonsbilde fra Expedition Amundsen. Foto: Kai-Otto Melau/Xtremeidfjord.

Expedition Amundsen åpner for påmelding

100 kilometer med ski og pulk over Hardangervidda gjør at arrangørene omtaler Expedition Amundsen som Verdens hardeste skiløp. Om få dager kan man sikre seg plass i 2015-utgaven.

Les saken
Team United Bakeries var beste lag i langløpscupen foregående sesong, og kommer derfor til å starte sist når lagtempoen i Livigno innleder en ny sesong av Swix Ski Classics. Her er laget samlet foran Toppidrettsveka 2014. Foto: Team United Bakeries.

Slik blir lagtempo i Swix Ski Classics

- Det gjelder å være taktisk og gå sammen som et lag for å få så bra løpstid som mulig for minst 2 av løperne, forteller renndirektør i langløpscupen, Thomas Granlund, til Langrenn.com. På neste side leser du hvordan konkurransen gjennomføres.

Les saken
Vibeke Skofterud og hennes VM-gull fra stafetten i Oslo 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Skiteknikk-DVD - Nå på høstsalg

- Vil du lære god skiteknikk, så kjøp DVDen fra Langrenn.com, sier Vibeke Skofterud. Her får du nyttige tips og demonstrasjon fra nettopp OL og VM-vinner Skofterud, verdenscupvinner Børre Næss og landslagstrener Steinar Mundal.

Les saken
John Kristian Dahl på vei inn til en knallsterk 4.-plass på 15 kilometer fri under sesongåpningen på Beitostølen i fjor. Foto: Erik Borg.

Sykdomstrøbbel for Dahl

Siden tidlig i september har John Kristian Dahl slitt med sykdom, noe som har ført til mange tapte treningstimer i høst. - Vi er også usikre i forhold til neste samling, sier TUB-sjef Henrik H. Kvissel til Langrenn.com.

Les saken
Furusjøen Rundt-rennet. Foto: Tone Sidsel Sanden.

Furusjøen Rundt styrker staben

Furusjøen Rundt har ansatt ny arrangementsleder som skal bidra i deres målsetning om å forbedre kvaliteten i alle ledd.

Les saken
Vedlikehold av Vestskogløypene. Foto: Montebellorennet.

Montebellorennet utvikler løypene

De siste årene har det blitt lagt ned betydelig dugnadsinnsats på løypenettet, og nå byr de på flotte langrennsløper for både klassisk og skøyting.

Les saken
Rekordstort startefelt på vei ut i Ivar Formos Minneløp 2014. Foto: Annik Bjørndal.

Stor suksess med 3 opp & ned

Ivar Formos Minneløp

Tredje utgave av 3 opp & ned, Ivar Formos Minneløp, endte lørdag med rekorder over hele fjøla og fornøyde løpere så langt øyet kunne se. Rapport fra løpet, flere bilder og liste med alle klassevinnere finner du på neste side.

Les saken
Christoffer Callesen på vei oppover Minneåsen i Akershus under Team LeasePlan Go sin mai-samling i Nannestad ved Gardermoen i 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Callesen spurtet til seier i Hole-klassikeren

Rulleskirennet Hole-klassikeren i Buskerud lørdag endte med et spurtoppgjør mellom fem sterke løpere. Aller sterkest var Christoffer Callesen fra Team LeasePlan Go.

Les saken
Denne gjengen deltok på Mallorca-samlingen til Team United Bakeries i oktober 2014. Fra venstre Niklas Dyrhaug, Øystein Pettersen, Vetle Thyli, Tore Bjørseth Berdal og Chris Jespersen. Foto: Team United Bakeries.

TUB fortsetter å flytte grenser

- Noen av gutta har gått på rulleski i over 7 timer sammenhengende, melder manager Henrik H. Kvissel i sin rapport fra Team United Bakeries' høstsamling på ferieøya Mallorca.

Les saken

Terminlister 2014-2015

Eldre terminlister
2013-20142012-2013 / 2011-2012 / 2010-2011

Turrenn/Langløp
Norske (og noen internasjonale) terminfestede turrenn
Seedingsrenn Birken (foreløpig ikke klart)
Seedingsrenn Vasaloppet (foreløpig ikke klart)

Cup - Turrenn/Langløp
FIS Marathon Cup
Swix Ski Classics

Cup - Sprint/Distanse
Verdenscup
Tour de Ski
Skandinavisk Cup
Norgescup senior
Norgescup junior

Vi anbefaler også terminlista og annet innhold hos Skirenn.com

Les mer...
Fra Ivar Formos Minneløp, med Joar Thele fremst til høyre med startnummer 163. Arrangørfoto.

Noe for enhver i Ivar Formos minneløp

Lørdag er det på nytt klart for Ivar Formos minneløp, med løyper for både store og små i Nordmarka. - Vi har mange påmeldt, men det er fortsatt plass til flere, meldes det fra arrangørhold til Langrenn.com.

Les saken
Slik så det ut på Garli, 2 km ovenfor Beitostølen sentrum, 13. november 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Beitostølen Skimaraton åpner sesongen

- Det er 10 cm nysnø på Bygdin, stråler Erik Østli fra Beitostølen og legger til. - Beitostølen Skimaraton blir årets første turrenn.

Les saken
Team LeasePlan Go, her representert ved (f.v.) Lars Berger, Pål Trøan Aune, Espen Udjus Frorud og Andrew Musgrave, i forbindelse med motbakkeløpet Hovlandsnuten Opp i Sauda, Rogaland. Foto: Per Inge Fjellheim.

Har nådd nye høyder

Sesongoppkjøringen går som smurt for tigrene i Team LeasePlan Go. - Hele gjengen ligger på et mye høyere nivå enn tidligere, forteller manager Emil Weberg Gundersen til Langrenn.com.

Les saken