VM Oslo - Damer Skibytte - Intervju Johaug

Ilia Chernousov trykker til på nest siste etappe av Toppidrettsveka 2014 i Knyken skisenter. Bak følger løpere som Eldar Rønning, Øystein Pettersen og Petter Northug. I mål ble det 2. plass på Ilia, kun slått av Petter. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.

Ilia Chernousov: - Har alltid sett opp til Norge

Fyldig intervju om trening

Med norsk trener håper Ilia Chernousov å ta det aller siste steget mot verdenstoppen. Forrige uke markerte OL-medaljøren seg i teten under Toppidrettsveka, men i Falun blir han ifølge han selv enda tøffere å slå. Helt til topps håper han å komme ved hjelp av en treningskultur han lenge har sett opp til.

Les saken
Johan Kjølstad på vei opp den bratte bakken ved Bakklandet under finalen av Toppidrettsveka 2014 i Trondheim. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

- Det er staking som kreves

Om styrketrening, staking og langturer

Utøverne fra Team United Bakeries er ekstreme i sin trening - Og de oppnår svært gode resultater - Vinteren 2014 tok de blant mye annet dobbeltseier i Vasaloppet. TUB-kapteinen Johan Kjølstad forteller om deres trening.

Les saken
John Kristian Dahl på Toppidrettsveka 2014 etter sprintfinalen i Aure i Møre og Romsdal. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Vasaloppsvinneren senker skuldrene

Videointervju

John Kristian Dahl klarte det alle langløpere drømmer om i sin første sesong i Ski Classics, seier i Vasaloppet. Motivasjonen for å gå løs på en ny sesong er likevel langt i fra svekket og Team United Bakeries-løperen trener knallhardt for igjen stå øverst på pallen i Mora til vinteren.

Les saken
Deler av det store feltet i Toppidrettsveka 2014 på vei opp den bratte bakken ved Bakklandet under finalen i Trondheim. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

19 filmer fra Toppidrettsveka

Toppidrettsveka feide over Nordvestlandet og Sør-Trøndelag i forrige uke. Stemningen var høy og det sportslige nivået likeså. Det ble laget en lang rekke filmer fra arrangementet. 19 av disse finner du på neste side:

Les saken
Eldar Rønning drar på Østensen, Pettersen og Northug i Toppidrettsveka 2014, mens de er på vei opp den lange og stupbratte bakken på Bakklandet i sentrum av Trondheim. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Eldar Rønning: - Det var helt rått!

Videointervju: - Helt rått at så mange kommer for å se rulleskirenn i august, sier Eldar Rønning til Langrenn.com etter jaktstartfinalen av Toppidrettsveka lørdag. Han ga tilskuerne show med en høydramatisk sisterunde der han prøvde å rykke fra Petter Northug før oppløpet.

Les saken
Petter Northug på vei mot seier i Toppidrettsveka 2014, her på vei opp den lange og stupbratte bakken på Bakklandet i sentrum av Trondheim. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Northug: - Helt fantastisk å gå i folkehavet

Videointervju og sammendrag: På hjemmebane kunne Petter Northug ta i mot et vanvittig jubelbrøl da han avgjorde Toppidrettsveka med en rå sluttspurt lørdag ettermiddag. Northug skrøyt både av løypa og den store støtten han fikk av trønderpublikummet til Langrenn.com etter målgang.

Les saken
Marit Bjørgen var suveren også i jaktstarten av Toppidrettsveka 2014 i sentrum av Trondheim. Her er hun på toppen av den kraftige stigningen opp gjennom Bakklandet. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Marit Bjørgen med klar tale: - Bør bli VM i Trondheim

Toppidrettsveka

Videointervju: Etter å ha gått gjennom et folkehav i Trondheim sentrum til sammenlagtseier i Toppidrettsveka, var Marit Bjørgen lørdag ettermiddag sikker på en ting. VM bør arrangeres i Trondheim igjen.

Les saken
Petter Northug på oppvarmingen før han gikk til topps i Orkdal og Knyken skisenter på skiatlon-øvelsen under Toppidrettsveka 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

- Petter Northug er treningssterk

Toppidrettsveka

Videointervju: - Petter er der han skal være, slår Northugs nye trener, Stig Rune Kveen, fast overfor Langrenn.com. Han er fornøyd med hvordan skistjernen ser ut etter en hard treningssommer. - Konkurransene i Toppidrettsveka har gitt gode svar, forteller Kveen.

Les saken
Marit Bjørgen på stø kurs mot seier i Orkdal og Knyken skisenter på skiatlon-øvelsen under Toppidrettsveka 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Bjørgen slo Johaug i pit-stopen

Toppidrettsveka

VIDEO-oppsummering med intervju: Marit Bjørgen og Therese Johaug rykket tidlig i fra resten av feltet på fredagens 15 kilometer skiatlon. Luka ned til Johaug fikk Bjørgen, som denne filmen viser, etter et langt mer effektivt skibytte.

Les saken
Petter Northug gikk til topps i Orkdal og Knyken skisenter på skiatlon-øvelsen under Toppidrettsveka 2014. Her er det John Kristian Dahl som ligger like bak. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Northug fornøyd etter maktdemonstrasjon

Toppidrettsveka

VIDEO-oppsummering med intervju: Ingen klarte å følge Petter Northug da han satte inn rykket for å ta igjen Ilia Chernousov i Knyken. Det endte med seier på 15 kilometer skiatlon på den fjerde etappen i Toppidrettveka fredag. Her forteller Northug om løpet og tempoet som ble holdt.

Les saken
Bjørnar Myhren fra Swix sørger for rulleski til løperne i Toppidrettsveka 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Swix ruller rundt med 220 par rulleski på Toppidrettsveka

Under Toppidrettsveka går alle løperne på lånte rulleski. Sponsorsjef i Swix Bjørnar Myhren viser i denne videoen den store skiparken de har med seg til arrangementet på Nordvestlandet og Trøndelag denne uka.

Les saken
Eldar Rønning gikk sterkt på rulleskirennet i Aure under Toppidrettsveka 2014 og kapret seierspallens nest øverste trinn. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Rønning har tro på sammenlagtseier

Toppidrettsveka

VIDEOINTERVJUER: Med andreplass på den klassiske sprinten i Aure blander Eldar Rønning seg for alvor inn kampen om totalseier i Toppidrettsveka. Se den svært jevne spurten mot Petter Northug og hør hva Rønning tenker om vinnersjansene i videointervjuet med Langrenn.com etter målgang. Også intervju med Johan Kjølstad.

Les saken
Maiken Caspersen Falla smiler fornøyd etter et solid rulleskirenn i Aure under Toppidrettsveka 2014. I mål ble hun nummer to, bare slått av Marit Bjørgen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

- For feig i starten

Toppidrettsveka

VIDEOINTERVJU: Maiken Caspersen Falla viste styrke da hun ga Marit Bjørgen kamp til mållinja i stakespurten på den klassiske sprinten i Aure torsdag ettermiddag. Men den olympiske mesteren mener en dårlig start ødela for seiersmuligheten.

Les saken
Pallgutta Petter Northug (1. plass), Eldar Rønning (2) og John Kristian Dahl er rampete og starter vannkrig på premiesermonien etter sprinten i Toppidrettsveka i Aure 2014. Videofoto: Gjermund Midtbø.

Vannkrig på seierspallen

Toppidrettsveka

VIDEO: Rampete skistjerner - Petter Northug, Eldar Rønning og John Kristian Dahl dusjer hverandre etter å ha kapret alle pallplassene på sprinten i Aure under Toppidrettsveka - Se filmen:

Les saken
Therese Johaug jubler etter å ha vunnet det 5,3 km lange motbakkeløpet Fonna Opp på dag 2 av Toppidrettsveka 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Johaug knuste gutta i Fonna Opp

Toppidrettsveka

VIDEOINTERVJU: - Godt fornøyd med å slå Heidi, hun er en god målestokk, sier Therese Johaug som hadde bare 12 av de 40 startende herreløperne foran seg i mål i motbakkeløpet Fonna Opp torsdag formiddag.

Les saken
Didrik Tønseth var suveren i det 5,3 km lange motbakkeløpet Fonna Opp på dag 2 av Toppidrettsveka 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

- Må unngå de store steinhoppene!

Toppidrettsveka

VIDEOINTERVJU: Didrik Tønseth løp rett og slett i fra alle konkurrenter i det tekniske partiet under motbakkeløpet Fonna Opp i Toppidrettsveka torsdag formiddag. - Dette er min øvelse, så det er godt å innfri, sier han til Langrenn.com i dette videointervjuet.

Les saken
Herrenes fellesstart over 15 km på åpningsetappen i Kristiansund under Toppidrettsveka 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Sammendrag Toppidrettsveka - Dag 1 Herrer

Video fra Toppidrettsveka

En drøy halvtime var vinnertiden da herrene gikk 15 km fellesstart i fri teknikk under første dag av Toppidrettsveka i Kristiansund onsdag kveld. Her oppsummerer Langrenn.com det hele i levende bilder på bare 75 sekunder.

Les saken
Therese Johaug sikrer seg 2. plassen foran Heidi Weng på Toppidrettsvekas åpningsrenn i Kristiansund 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

- Moro å slå Heidi i spurten

VIDEOINTERVJUER: Therese Johaug var mest fornøyd med å slå Heidi Weng i spurten etter åpninga av Toppidrettsveka onsdag kveld. - Det viser at spurttreninga jeg har lagt ned har gitt resultat, sier Johaug til Langrenn.com rett etter målgang.

Les saken
Herrenes fellesstart over 15 km på åpningsetappen i Kristiansund under Toppidrettsveka 2014. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

- Var en krig der ute

VIDEOINTERVJUER: Våt asfalt og tøffe forhold preget den 15 kilometer lange åpningsetappen i Toppidrettsveka onsdag kveld. Se hvordan Niklas Dyrhaug og Simen Østensen beskriver den spennende avslutningen som sendte de begge på pallen.

Les saken
Marit Bjørgen vinner den 10 km lange åpningsetappen i Kristiansund under Toppidrettsveka 2014 på suverent vis, Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Planla ikke å rykke fra start

VIDEOINTERVJU: Allerede på de første kilometerne fikk Marit Bjørgen en stor luke ned til de hardeste utfordrerne i Therese Johaug og Heidi Weng. Men det var langt i fra taktikken skidronninga hadde satt seg før start i Toppidrettsveka i Kristiansund onsdag kveld.

Les saken