VM Oslo - Damer Skibytte - Intervju Johaug

Daniel Tynell etter målgang i Birken. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Hjerteinfarkt endte langløpskongens karriere

Trefoldig vinner av Vasaloppet, Daniel Tynell, fikk en brå karrierestopp etter at KortVasan tidlig i mars endte med sykehusbesøk. Nå viser det seg at årsaken var et hjerteinfarkt, noe Tynell selv forteller mer om i dette videointervjuet.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Swix Ski Classics.

Therese Johaug får jentedrømmen oppfylt med Birken

- Det har vært en drøm for meg siden jeg var liten å gå Birkebeinerrennet, sier Therese Johaug i videoen på neste side. Hun letter også på sløret om mulige langløp i fremtiden.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Hans Kristian Stadheim.

Bli med på skitesting i Holmenkollen

På neste side kan du ved hjelp av en videosnutt på snaut 4 minutter se hvordan det gikk for seg med testing av ski i forbindelse med helgens verdenscupfinale i Holmenkollen.

Les saken
hsm-15-skjermdump-youtube

Hafjell Ski Marathon oppsummert på 3 herlige minutter

Med skyhøy produksjonskvalitet og mye action tar videoen på neste side oss tilbake til Hafjell Ski Marathon som gikk av stabelen 15. februar på Hafjell og Mosetertoppen.

Les saken
Løypekart for KollmilaOpp.

KollmilaOpp - Se de klatrer til topps

KollmilaOpp er som navnet tilsier Kollmila, bare motsatt vei, sånn cirka. - Utøverne som gikk var veldig godt fornøyde. De syntes rennet og løypen var fantastisk, forteller arrangørene og sender oss denne filmen fra premiereutgaven:

Les saken
Kollmila. Arrangørfoto.

Kollmila - Dette er den fartsfylte filmen

- Kollmila ble nok en gang gjennomført og denne gang med rekorddeltagelse. Været og føret var på sitt beste, melder Nils Ihlen fra Koll Ski til Langrenn.com.

Les saken
Skjermdump fra promofilmen for Hafjell Ski Marathon 2015.

Årets Hafjell Ski Marathon-film: - Det blir feel-good!

Hafjell Ski Marathon har hatt tradisjon for å lage en promofilm foran hver utgave av rennet. Årets renn 15. februar er intet unntak. Du kan se den i sin helhet på neste side.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Hans Kristian Stadheim.

Bli med i smørebua til Lyn Ski og Heming

Med video

Lyn Ski-trener Hans Kristian Stadheim har sendt oss en video som gir innblikk i jobben som ble gjort av Lyn Ski og Hemings smøreteam under NM, der osloklubbene sikret flere medaljer.

Les saken
Holmen Langrenn på skisamling i Gålå. Foto: Holmen Langrenn.

En førjulsfortelling fra Holmen Langrenn

Video

- Videoen oppsummerer Holmen Langrenns skisamling på Gålå i helgen, forteller Torbjørn Hundere. Den inkluderer også en nykomponert skisang som skal spilles inn på nytt med ungene i klubben i løpet av vinteren. 

Les saken
Skjermdump fra SVT Sport.

Ole Einar Bjørndalen: - Det har ikke vært «fair play» i Norge

Videointervju om kurvestaven

I videointervjuet på neste side forteller Ole Einar Bjørndalen og Fredrik Lindström om de bøyde stavene de benytter i verdenscupen i skiskyting, og om hånet Bjørndalen har opplevd fra utøvere og produsenter i Norge.

Les saken
Åge Skinstad i forbindelse med pressekonferansen til skilandslaget foran den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen 2014. Foto: Erik Borg.

Skinstad: - De må trene enda bedre for å matche oss

Videointervju

Langrennssjef Åge Skinstad er strålende fornøyd med resultatene fra verdenscupen på Lillehammer, der de norske utøverne dominerte totalt.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Magne Undebakke.

Med Meråker vgs i Bruksvallarna

Video

Videoen på neste side gir et innblikk i treningshverdagen til langrennsløpere fra Meråker videregående skole, skolen som har fostret frem flere av våre beste toppidrettsutøvere innen langrenn og skiskyting de siste tiårene.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Malou Efter Tio.

Lærer Björn Ferry å smøre ski

Video med lynkurs i smøring

I forbindelse med at boken God Glid er utgitt i Sverige, var Hans Olav Hamran i Sverige for å lære svenskene å unngå «bakhalte skidor». I videoen på neste side får skiskytter Björn Ferry et svorsk lynkurs i hvordan han skal smøre skiene nå som han ikke lenger er proff.

Les saken
Vegard Bjerkreim Nilsen på landslagssamling i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Vegard Bjerkreim Nilsen: - Overrasket over gjennombruddet

Med videointervju

Få hadde hørt om Vegard Bjerkreim Nilsen da han i verdenscupdebuten i Nove Mesto gikk videre til kvartfinalene og også var nærme en semfinaleplass. Selv var også 21-åringen litt overrasket over de store stegene han tok forrige sesong.

Les saken
Sindre Bjørnestad Skar på landslagssamling i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Sindre Bjørnestad Skar: - På tide at jeg slår igjennom snart

Med videointervju

Sindre Bjørnestad Skar ble juniorverdensmester i 2011 og har lenge vært sett på som en av Norges mest lovende løpere. Nå vil han ikke bli sett på som et talent lenger og mener det er på tide at han slår skikkelig igjennom i verdenscupen.

Les saken
Finn Hågen Krogh på landslagssamling i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Finn Hågen Krogh: - Motiverende at jeg har gjort det bra i Falun før

Med videointervju

Finn Hågen Krogh fikk sitt store gjennombrudd da han spurtslo Dario Cologna og tok andreplassen i verdenscupfinalen i 2011. Det er i Falun han har gjort flere av sine beste løp. Da passer det mer enn bra at det akkurat er i Falun hans største mål denne sesongen er.

Les saken
Heidi Weng på høydesamling med landslaget i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Heidi Weng vil minke avstanden til teten fra start av

Med videointervju

I fjor tok det litt tid før Heidi Weng var med i kampen om topplasseringene. I år håper hun økte treningsmengder i høst skal gjøre sitt til at hun kan kjempe om pallplasser fra start av. Men helst hadde hun sett at også Tour de Ski kom i mars.

Les saken
Martin Johnsrud Sundby på landslagssamling i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Martin Johnsrud Sundby drømmer om to gull i Falun

Med videointervju

I år har Martin Johnsrud Sundby trent mer enn noensinne og terpet enda mer på detaljene som gjør at han skal kunne gå inn til to gull for Norge i Falun. I videointervjuet med Langrenn.com fra Val Senales svarer han også på spørsmål fra leserne.

Les saken
Tomas Northug på høydesamling med landslaget i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Tomas Northug: - Ikke hatt én dårlig økt

Med videointervju

Tomas Northug mener årets sesongoppkjøring har vært langt bedre enn den forrige. Sprintlandslagsutøveren synes han har vært mer offensiv og sulten på å bli bedre enn noen gang før.

Les saken
Ingvild Flugstad Østberg på høydesamling i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Ingvild Flugstad Østberg: - Nærmere Marit og Therese enn noen gang

Med videointervju

Olympisk mester i lagsprint Ingvild Flugstad Østberg håper å ta enda større steg på distanserenn denne sesongen. Da er det godt å vite at hun på flere økter aldri har vært nærmere Marit Bjørgen og Therese Johaug enn i høst.

Les saken