VM Oslo - Damer Skibytte - Intervju Johaug

Tips en venn Tips en venn Skriv ut
Tips en venn Tips en venn Skriv ut


NTG Geilo på skaresnø. Skjermklipp fra Sverre Ryland Glomnes/YouTube.

Max Speed 80 km/t på skaresnø

Utøverne ved NTG Geilo har fantastiske vårdager i fjellet, på langrennski. Sverre Ryland Glomnes går selv på skolen og har sendt oss denne filmen. Om man ikke er salig fra før, bør dette kunne bidra i så måte:

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen til Kristian Aalerud.

Høytflyvende akrobatikk på langrennsski

- Jeg og noen kamerater har vært i Tryvann og Oslo Vinterpark nå på slutten av sesongen og lekt oss i bakken, forteller Kristian Aalerud. Den ville videoen på neste side er resultatet av den seansen.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Team Valoche.

Årets film: En vanlig dag som skiløper?

Den heftige videoen på neste side tar for seg en dag i livet til en skiløper, med en real dose glimt i øyet.

Les saken
Holmen Langrenn på skisamling i Gålå. Foto: Holmen Langrenn.

Kom deg på skia - Fengende gladlåt

Offisiell musikkvideo

- I løpet av vinteren har vi ikke bare trent, gått renn og hatt det gøy på langrenn. Av og til har vi sneket oss inn på klubbhuset og øvd på den nye klubbsangen, forteller Torbjørn Hundere fra Holmen Langrenn. Resultatet ser og hører du på neste side.

Les saken
Erik Østli forteller om det nye anlegget som skal bygges opp på Valdresflye. Foto: Roy Myrland/Langsveien.no.

Helårsanlegg for langrenn og skiskyting ved Besseggen

Dette var aprilsnarr

ABAX-TV, Langsveien.no og Langrenn.com har møtt primus motor for alt rundt langrenn og skiskyting på Beitostølen. Han røper nå at de utvikler fjellbygda videre innover fjellet mot Besseggen. Det skal bygges et anlegg på Valdresflye som garanterer konkurransemuligheter fra 1. november til 1. juni hvert år.

Les saken
Daniel Tynell etter målgang i Birken. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Hjerteinfarkt endte langløpskongens karriere

Trefoldig vinner av Vasaloppet, Daniel Tynell, fikk en brå karrierestopp etter at KortVasan tidlig i mars endte med sykehusbesøk. Nå viser det seg at årsaken var et hjerteinfarkt, noe Tynell selv forteller mer om i dette videointervjuet.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Swix Ski Classics.

Therese Johaug får jentedrømmen oppfylt med Birken

- Det har vært en drøm for meg siden jeg var liten å gå Birkebeinerrennet, sier Therese Johaug i videoen på neste side. Hun letter også på sløret om mulige langløp i fremtiden.

Les saken
John Smits ved starten for FredagsBirken 2015 på Tingstadjordet i Rena. Foto: Roy Myrland/Langsveien.no.

Intervju John Smits om Birken-været

Rett fra birkebeinerløypene forteller statsmeteorolog John Smits nå om hva han tenker rundt været for lørdagens Birkebeinerrenn.

Les saken
Team Fjøssystemers Runar Skaug Mathisen (t.h.) i rygg på Odd-Bjørn Hjelmeset fra Abax under StafettBirken 2015. Foto: Birken AS.

StafettBirken med Team Fjøssystemer først i mål

Vinnerkvartetten i Team Fjøssystemer brukte 2 timer, 37 minutter og 8 sekunder på å ta seg fra Rena til Lillehammer i StafettBirken fredag.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Hans Kristian Stadheim.

Bli med på skitesting i Holmenkollen

På neste side kan du ved hjelp av en videosnutt på snaut 4 minutter se hvordan det gikk for seg med testing av ski i forbindelse med helgens verdenscupfinale i Holmenkollen.

Les saken
hsm-15-skjermdump-youtube

Hafjell Ski Marathon oppsummert på 3 herlige minutter

Med skyhøy produksjonskvalitet og mye action tar videoen på neste side oss tilbake til Hafjell Ski Marathon som gikk av stabelen 15. februar på Hafjell og Mosetertoppen.

Les saken
Løypekart for KollmilaOpp.

KollmilaOpp - Se de klatrer til topps

KollmilaOpp er som navnet tilsier Kollmila, bare motsatt vei, sånn cirka. - Utøverne som gikk var veldig godt fornøyde. De syntes rennet og løypen var fantastisk, forteller arrangørene og sender oss denne filmen fra premiereutgaven:

Les saken
Kollmila. Arrangørfoto.

Kollmila - Dette er den fartsfylte filmen

- Kollmila ble nok en gang gjennomført og denne gang med rekorddeltagelse. Været og føret var på sitt beste, melder Nils Ihlen fra Koll Ski til Langrenn.com.

Les saken
Skjermdump fra promofilmen for Hafjell Ski Marathon 2015.

Årets Hafjell Ski Marathon-film: - Det blir feel-good!

Hafjell Ski Marathon har hatt tradisjon for å lage en promofilm foran hver utgave av rennet. Årets renn 15. februar er intet unntak. Du kan se den i sin helhet på neste side.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Hans Kristian Stadheim.

Bli med i smørebua til Lyn Ski og Heming

Med video

Lyn Ski-trener Hans Kristian Stadheim har sendt oss en video som gir innblikk i jobben som ble gjort av Lyn Ski og Hemings smøreteam under NM, der osloklubbene sikret flere medaljer.

Les saken
Holmen Langrenn på skisamling i Gålå. Foto: Holmen Langrenn.

En førjulsfortelling fra Holmen Langrenn

Video

- Videoen oppsummerer Holmen Langrenns skisamling på Gålå i helgen, forteller Torbjørn Hundere. Den inkluderer også en nykomponert skisang som skal spilles inn på nytt med ungene i klubben i løpet av vinteren. 

Les saken
Skjermdump fra SVT Sport.

Ole Einar Bjørndalen: - Det har ikke vært «fair play» i Norge

Videointervju om kurvestaven

I videointervjuet på neste side forteller Ole Einar Bjørndalen og Fredrik Lindström om de bøyde stavene de benytter i verdenscupen i skiskyting, og om hånet Bjørndalen har opplevd fra utøvere og produsenter i Norge.

Les saken
Åge Skinstad i forbindelse med pressekonferansen til skilandslaget foran den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen 2014. Foto: Erik Borg.

Skinstad: - De må trene enda bedre for å matche oss

Videointervju

Langrennssjef Åge Skinstad er strålende fornøyd med resultatene fra verdenscupen på Lillehammer, der de norske utøverne dominerte totalt.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Magne Undebakke.

Med Meråker vgs i Bruksvallarna

Video

Videoen på neste side gir et innblikk i treningshverdagen til langrennsløpere fra Meråker videregående skole, skolen som har fostret frem flere av våre beste toppidrettsutøvere innen langrenn og skiskyting de siste tiårene.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen Malou Efter Tio.

Lærer Björn Ferry å smøre ski

Video med lynkurs i smøring

I forbindelse med at boken God Glid er utgitt i Sverige, var Hans Olav Hamran i Sverige for å lære svenskene å unngå «bakhalte skidor». I videoen på neste side får skiskytter Björn Ferry et svorsk lynkurs i hvordan han skal smøre skiene nå som han ikke lenger er proff.

Les saken