VM Oslo - Damer Skibytte

Lyn Ski på samling ved Sunnylvsbyda på Hellesylt. Foto: Hans Kristian Stadheim..jpg

Konkurrer mot Lyn Ski i Hellesyltløpet

Med samlingsvideo i saken

Lyn Ski, som for tiden er på samling i Sunnmøre, utfordrer alle skiløpere i området til å konkurrere mot dem i Hellesyltløpet lørdag 5. juli. - Vi håper mange tar utfordringen, sier trener Hans Kristian Stadheim til Langrenn.com.

Les saken
Nikita Krikuov trener diagonalgang på rulleski. Skjermdump fra YouTube-kanalen til det russiske skiforbundet.

Slik trener Kriukov og russerne

Treningsvideo

På neste side kan du se et knippe treningsvideoer med det russiske landslaget, som gir et innblikk i hvordan sprintmester Nikita Kriukov og resten av russerne trener i oppkjøringen til VM-sesongen.

Les saken
Fra NTG Lillehammer sin forflytningssamling like før sommerferien 2014. Foto: Skjermplott fra Per Ola Gasmann/YouTube.

Innholdsrik samling fra A til B

Rulleski, sykling, knebøy, orientering, steinbygging, spikerslåing og mye mye mer var på programmet da NTG Lillehammer gjennomførte sin forflytningssamling nå på tampen av skoleåret. Det hele endte opp i en fin filmsnutt, den ser du på neste side.

Les saken
Team ParkettPartner ute på trening med Tore Ruud Hofstad i front. Foto: Skjermplott fra Trond Harald Sand/Vimeo.

Team ParkettPartner i god driv

Treningsvideo med luftfoto

Det var i starten av inneværende uke Langrenn.com fortalte leserne om Innlandets nye store satsing, Team ParkettPartner, med blant andre Tore Ruud Hofstad. På neste side deler laget en film fra en av sine treninger:

Les saken
Robin Bryntesson prøvegår en i overkant tidlig utgave av sprintløype i svenske Östersund. Foto: World Cup Östersund/YouTube.

Morofilm fra Mathias og Robin

Noen YouTube-videoer er artigere enn andre, slik er det med denne spenstige morofilmen fra Mathias Fredriksson, Robin Bryntesson og World Cup Östersund 2015. Men betalingen var Robin ikke tilfreds med.

Les saken
Therese Johaug i en video fra Sognefjellet og Aftenposten.no sommeren 2014. Foto: Mette Bugge.

Lettkledde dager for skistjernene

- Det kan også være et helvete her, og vi må ut uansett, sier vasaloppsvinner John Kristian Dahl fra Team United Bakeries i denne 50 sekunder lange og meget innbydende filmen fra Sognefjellet.

Les saken
Langløpsdelen av Team LeasePlan Go på lagets samling ved Gardermoen i mai 2014. I front Anders Södergren, så Thomas Alsgaard, Audun Laugaland og Christoffer Callesen. På sykkel, Kjetil Hagtvedt Dammen. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Se hvordan Alsgaard og Leaseplan-tigrene trener

Treningsvideo

Tirsdag var Langrenn.com med Thomas Alsgaard og resten av Team LeasePlan Go på trening, der programmet besto av langkjøring og motbakkeintervaller på rulleski. På neste side presenterer vi en rekke filmer fra økten.

Les saken
Andrew Musgrave ga alt i Gaukrennet 2014. Skjermdump fra Youtube-kanalen Ole Lund.

Skieliten kastet klærne på gaukrenn

NM-vinner Andrew Musgrave, brødrene Tettli Rennemo, Tomas Northug og OL-vinner, Tiril Eckhoff, var noen av navnene som var samlet til uhøytidelig konkurranse i onsdagens gaukrenn i Leksvik. Se den elleville videoen, med blant annet Musgrave i bare nettoen, på neste side.

Les saken
Ordfører i Holtålen Kommune, Jan Håvard Refsethås, sammen med vinner av Hessdalsrennet 2014, Petter Northug jr. Skjermdump fra Youtube-kanalen Ola Dragmyrhaug.

Petter Northug: - Nånn drar te Dubai, nånn drar te Holtålen

I videoen på neste side ser du Petter Northug jr. i lystig passiar med ordfører i Holtålen kommune, Jan Håvard Refsethås, etter at førstnevnte toppet turrennet Hessdalsrennet søndag.

Les saken
Skjermplott fra filmen Bedsit Productions presenterer Meråker VGS. Foto: Bedsit/YouTube.

Livet ved Meråker videregående skole

Mathias Stampe & co. har laget en ski- og skiskytterfilm om Meråker videregående skole, som de deler med Langrenn.com. De er også elever ved denne skolen. - Meråker er en av de videregående skolene i verden med noen av de beste resultatene på internasjonalt nivå, understreker dem.

Les saken
Robin Bryntesson ute i verdenscup-sprinten i Asiago i desember 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Robin Bryntesson i praktslag

Ida Ingemarsdotter och Petter Northug kommer till Fjälltopphelgen! Fortfarande inte övertygad? Låt Robin Bryntesson övertyga dig varför du ska komma till Sveriges snabbaste skidsprint i Ramundberget nu på fredag!

Les saken
Gullvinner Marit Bjørgen var dravillig på 30 km under OL i Sotsji 2014 og følges her av Therese Johaug og Kristin Størmer Steira. I filmen nedenfor forteller Sindre Wiig Nordby hva som kjennetegner de to førstes stil. Foto: NordicFocus.

Damefunny fra imitator Wiig Nordby

Under Sotsji-OL 2014 brukte TV2 noen imitasjonsvideor i sine sendinger. Nå er disse ute på YouTube. Med kommentarer fra Sindre Wiig Nordby og Fredrik Aukland. Del 2 - Damefunny.

Les saken
Med startnummer 1 gikk Martin Johnsrud Sundby inn til en sterk 3. plass og bronsemedalje på 30 km skiathlon i Sotsji-OL 2014. Sindre Wiig Nordby forteller hva som kjennetegner hans stil. Foto: NordicFocus.

Herrefunny fra imitator Wiig Nordby

Da er imitasjonsvideoene TV2 brukte under OL-sendingene fra Sotsji tilgjengelige på YouTube. Med kommentarer fra Sindre Wiig Nordby og Fredrik Aukland. Del 1 - Herrefunny.

Les saken
Utsnitt fra filmen Nordseter ned 2014 i regi av NTG Lillehammer Skiskyting sin YouTube-kanal. Foto: YouTube/NTG Lillehammer.

NTG med Nordseter ned

Om vareopptellingen vel hjemme på NTG-brakka i Lillehammer viste fullt mannskap og like mange hele ski og staver som da løperne la ut fra start, tør ikke vi mene noe om, men filmen ble i alle fall god underholdning.

Les saken
Løpere fra Team Coop Talent og Lillehammer Skiklub gir alt i sitt testrenn foran NM del 2 på Gålå med lagsprint og 30/50 kilometer. Foto: Tore Martin Søbak Gundersen/YouTube.

Testrenn foran lagsprinten i NM

NM på Ski 2014 Gålå

Team Coop Talent og Lillehammer Skiklub tok nylig turen til Gålå for å kjøre en knallhard test med tanke på denne ukens NM. - Vi er klare for å avslutte sesongen med et/en smell, lyder budskapet.

Les saken
Spenstige langrennsløpere og skiskyttere i Oslo Vinterpark. Foto: Kristian Aalerud & kompiser/YouTube.

Leken film fra skiløpere i Oslo Vinterpark

Fem kompiser har vært i Oslo Vinterpark og Tryvann noen kvelder nå i mars og lekt seg på ski, både i halfpipen, på hoppene og på rails, alt på langrennski. - Vi er 2 langrennsløpere og 3 skiskyttere, forteller Kristian Aalerud til Langrenn.com.

Les saken
Birkebeinerrennet på vei ned fra Dølfjellet. Foto: Geir Olsen/Birkebeinerrennet.

- Mange har Birken som eneste mål for sesongen

Swix Ski Classics - Birkebeinerrennet

I filmen på neste side følges noen av løperne som bestemte seg for å ta turen over fjellet fra Rena til Lillehammer tross at Birken i år ble avlyst. Vi får også et innblikk i deres forhold til rennet, til sporten, samt tanker rundt avlysningen. 

Les saken
Therese Johaug med troféet som viser at hun var best i verdenscupsesongen 2013/2014. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Therese Johaug: - De kan forvente å bli pusha godt

NEAS Sommerskiskole

Verdenscupvinner Therese Johaug ser frem til å dele sine erfaringer på NEAS Sommerskiskole. I videointervjuet på neste side snakker Therese om trening og hva man forevente av å ha henne som instruktør.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen NEASKANALEN.

Lek og lær med Heidi Weng på NEAS Sommerskiskole

- Det er viktig å ha det gøy, sier Heidi Weng. Hun debuterer som skiinstruktør på NEAS Sommerskiskole 9.-12. august på Aure. I videointervjuet på neste side snakker Heidi om gutter, trening, sommerskiskole og hva man kan oppleve med henne som instruktør.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen NEASKANALEN.

Northug kommer til NEAS Sommerskiskole: - Kjæm du?

- Det går an å gjøre trening til lek og likevel få stort utbytte av det man gjør, sier Petter Northug i videointervjuet på neste side. Han er en av instruktørene for NEAS Sommerskiskole 9.-12. august på Aure.

Les saken