VM Oslo - Damer Skibytte

Ordfører i Holtålen Kommune, Jan Håvard Refsethås, sammen med vinner av Hessdalsrennet 2014, Petter Northug jr. Skjermdump fra Youtube-kanalen Ola Dragmyrhaug.

Petter Northug: - Nånn drar te Dubai, nånn drar te Holtålen

I videoen på neste side ser du Petter Northug jr. i lystig passiar med ordfører i Holtålen kommune, Jan Håvard Refsethås, etter at førstnevnte toppet turrennet Hessdalsrennet søndag.

Les saken
Skjermplott fra filmen Bedsit Productions presenterer Meråker VGS. Foto: Bedsit/YouTube.

Livet ved Meråker videregående skole

Mathias Stampe & co. har laget en ski- og skiskytterfilm om Meråker videregående skole, som de deler med Langrenn.com. De er også elever ved denne skolen. - Meråker er en av de videregående skolene i verden med noen av de beste resultatene på internasjonalt nivå, understreker dem.

Les saken
Robin Bryntesson ute i verdenscup-sprinten i Asiago i desember 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Robin Bryntesson i praktslag

Ida Ingemarsdotter och Petter Northug kommer till Fjälltopphelgen! Fortfarande inte övertygad? Låt Robin Bryntesson övertyga dig varför du ska komma till Sveriges snabbaste skidsprint i Ramundberget nu på fredag!

Les saken
Gullvinner Marit Bjørgen var dravillig på 30 km under OL i Sotsji 2014 og følges her av Therese Johaug og Kristin Størmer Steira. I filmen nedenfor forteller Sindre Wiig Nordby hva som kjennetegner de to førstes stil. Foto: NordicFocus.

Damefunny fra imitator Wiig Nordby

Under Sotsji-OL 2014 brukte TV2 noen imitasjonsvideor i sine sendinger. Nå er disse ute på YouTube. Med kommentarer fra Sindre Wiig Nordby og Fredrik Aukland. Del 2 - Damefunny.

Les saken
Med startnummer 1 gikk Martin Johnsrud Sundby inn til en sterk 3. plass og bronsemedalje på 30 km skiathlon i Sotsji-OL 2014. Sindre Wiig Nordby forteller hva som kjennetegner hans stil. Foto: NordicFocus.

Herrefunny fra imitator Wiig Nordby

Da er imitasjonsvideoene TV2 brukte under OL-sendingene fra Sotsji tilgjengelige på YouTube. Med kommentarer fra Sindre Wiig Nordby og Fredrik Aukland. Del 1 - Herrefunny.

Les saken
Utsnitt fra filmen Nordseter ned 2014 i regi av NTG Lillehammer Skiskyting sin YouTube-kanal. Foto: YouTube/NTG Lillehammer.

NTG med Nordseter ned

Om vareopptellingen vel hjemme på NTG-brakka i Lillehammer viste fullt mannskap og like mange hele ski og staver som da løperne la ut fra start, tør ikke vi mene noe om, men filmen ble i alle fall god underholdning.

Les saken
Løpere fra Team Coop Talent og Lillehammer Skiklub gir alt i sitt testrenn foran NM del 2 på Gålå med lagsprint og 30/50 kilometer. Foto: Tore Martin Søbak Gundersen/YouTube.

Testrenn foran lagsprinten i NM

NM på Ski 2014 Gålå

Team Coop Talent og Lillehammer Skiklub tok nylig turen til Gålå for å kjøre en knallhard test med tanke på denne ukens NM. - Vi er klare for å avslutte sesongen med et/en smell, lyder budskapet.

Les saken
Spenstige langrennsløpere og skiskyttere i Oslo Vinterpark. Foto: Kristian Aalerud & kompiser/YouTube.

Leken film fra skiløpere i Oslo Vinterpark

Fem kompiser har vært i Oslo Vinterpark og Tryvann noen kvelder nå i mars og lekt seg på ski, både i halfpipen, på hoppene og på rails, alt på langrennski. - Vi er 2 langrennsløpere og 3 skiskyttere, forteller Kristian Aalerud til Langrenn.com.

Les saken
Birkebeinerrennet på vei ned fra Dølfjellet. Foto: Geir Olsen/Birkebeinerrennet.

- Mange har Birken som eneste mål for sesongen

Swix Ski Classics - Birkebeinerrennet

I filmen på neste side følges noen av løperne som bestemte seg for å ta turen over fjellet fra Rena til Lillehammer tross at Birken i år ble avlyst. Vi får også et innblikk i deres forhold til rennet, til sporten, samt tanker rundt avlysningen. 

Les saken
Therese Johaug med troféet som viser at hun var best i verdenscupsesongen 2013/2014. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Therese Johaug: - De kan forvente å bli pusha godt

NEAS Sommerskiskole

Verdenscupvinner Therese Johaug ser frem til å dele sine erfaringer på NEAS Sommerskiskole. I videointervjuet på neste side snakker Therese om trening og hva man forevente av å ha henne som instruktør.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen NEASKANALEN.

Lek og lær med Heidi Weng på NEAS Sommerskiskole

- Det er viktig å ha det gøy, sier Heidi Weng. Hun debuterer som skiinstruktør på NEAS Sommerskiskole 9.-12. august på Aure. I videointervjuet på neste side snakker Heidi om gutter, trening, sommerskiskole og hva man kan oppleve med henne som instruktør.

Les saken
Skjermdump fra Youtube-kanalen NEASKANALEN.

Northug kommer til NEAS Sommerskiskole: - Kjæm du?

- Det går an å gjøre trening til lek og likevel få stort utbytte av det man gjør, sier Petter Northug i videointervjuet på neste side. Han er en av instruktørene for NEAS Sommerskiskole 9.-12. august på Aure.

Les saken
Trygve Markset deler en videosnutt som viser akrobatikk på langrennsski. Foto: Trygve Markset/Vimeo.

16 sekunder skileik

16 sekunders video med spenstige triks på langrennski. Filmet på deilig påske-slush i California.

Les saken
Spenstig skiløping i Meråker. Foto: 	Frode Aas Strandvik/YouTube.

Spenstig skiløping i Meråker

- Sjekk ut denne, lyder budskapet fra Meråker og Frode Aas Strandvik. Det har vi nå gjort og Langrenn.com fant filmen så innbydende at vi med glede deler den med vårt publikum på neste side.

Les saken
Oskar Svärd. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Oskar Svärd om Vasaloppet: - Jeg lever fortsatt i drømmen

Vi møter Oskar Svärd, som har vunnet Vasaloppet tre ganger, Jørgen Aukland, Håkan Westin og Simen Østensen i denne filmen. - Jeg kjemper fortsatt for å ta min fjerde seier, sier Oskar.

Les saken
Langrennscross under Hovedlandsrennet 2014 på Gåsbu i Vang ved Hamar. Skjermdump fra YouTube.

Hovedlandsrennets langrennscross festet til filmen

Det er actionfylt, bygger ferdigheter og ikke minst er det moro. Her ser du filmen fra langrennscrossen under Hovedlandsrennet på Gåsbu i Vang sist helg.

Les saken
Jørgen Aukland nærmest kamera, i grønt og hvitt, underveis i Marcialonga 2014. I mål ble det 3. plass og hans 10 pallplassering i det 70 km lange rennet. Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Bli med Østensen og Aukland-brødrene bak kulissene i Marcialonga

I denne videoen følger vi Simen Østensen, samt brødrene Jørgen og Anders Aukland i forbindelse med søndagens Marcialonga hvor de gikk inn til henholdsvis 1.-, 3.- og 5.-plass. Vi får høre Team Centric-guttas tanker rundt løpet, trening, samarbeid m.m. 

Les saken
Line Foss og Even Chiodera trives med bevegelse og sportslige utfordringer. Noe også filmen fra Marcialonga bekrefter. Foto: Erik Borg.

Marcialonga fra start til mål på bare noen få minutter

Even Chiodera har gått hele det 70 kilometer lange Marcialonga med kamera rundt foten. Seansen deler han med Langrenn.com's lesere i en video over noen få minutter.

Les saken
Robin Bryntesson og Charlotte Kalla. Skjermdump fra Youtube.

Skistjernene viser effekten av Bliz

Robin Brynteson og Lars Ljung har fått med seg et stjernegalleri av utøvere, som Charlotte Kalla og Øystein «Pølsa» Pettersen, i denne hysterisk morsomme musikkvideoen for skibrillemerket Bliz.

Les saken
Robin Bryntesson ute i verdenscup-sprinten i Asiago i desember 2013. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Sprint-salto for Robin Bryntesson

Det hender det kan gå litt hardt for seg i skirenn, og da spesielt sprint. I denne 13 sekunder lange filmsnutten får vi en god bekreftelse for dette.

Les saken