Tom Tvedt. Foto: Norges idrettsforbund.

Tom Tvedt. Foto: Norges idrettsforbund.

– Derfor vil jeg si unnskyld

– Jeg har stor forståelse for at grasrota og folk har reagert, sier idrettspresidenten.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Idrettspresident Tom Tvedt er lei seg for «de mange dårlige eksemplene» på alkoholbruk som har kommet fram i norsk idrett.

Tvedt erkjente på et pressemøte tidligere i uken at Idrettsstyret burde ha vært mer restriktive med alkohol i perioden 2012 til 2016.

Idrettspresidenten innrømmet i møtet at de mange alkoholregningene ikke ser bra ut for norsk idrett, og han innser at dette svekker idrettens omdømme.

Lørdag kom temaet på ny opp da Tvedt var gjest i NRK-programmet Ukeslutt på radio:

– Er det noe du vil si unnskyld for, Tom Tvedt?

– Jeg kan si unnskyld for at vi har kommet i denne situasjonen. Det er mange dårlige eksempler (på alkoholbruk i idretten) som har kommet opp her.

– Jeg har stor forståelse for at grasrota og folk har reagert. Derfor vil jeg si unnskyld, både på vegne av ting som har skjedd etter at jeg overtok i 2015, men også for ting som jeg ikke har vært med på før den tid.

– Men vi er klare på at vi ønsker å rydde opp i dette, svarte idrettspresidenten.

I radioprogrammet sa tidligere friidrettsprofil Ingrid Kristiansen at det må en holdningsendring til i ledelsen i norsk idrett, noe Tvedt ble konfrontert med.

– Jeg tror debatten er viktig. Vi skal være en åpen folkebevegelse i Norge, men det tar litt tid å endre dette. Vi skal jobbe hver eneste dag for at det skal være minst mulig alkohol og rus i idrettsorganisasjoner.

– Vi skal fortsatt være gode verter i representasjonssammenheng. Men hvis det skal serveres alkohol, så skal det forhåndsgodkjennes. Volumet har vært for stort. Derfor har vi innført restriksjoner.

– I framtiden skal vi ha en annen holdning, et annet fokus, kommenterte han.

Tvedt kommer ikke til å gi seg som idrettspresident, tross kritikken som har kommet den siste tiden.

– Jeg ble valgt på idrettstinget i 2015, og jeg er valgt som president til 2019. Jeg har tenkt å stå som idrettspresident og gjøre det beste for norsk idrett.

– Jeg vil være med gjennom den endringen vi har startet på, og denne endringen vil jeg gjennomføre sammen med mitt styre, sa han.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut