skjetne_100x147

- Det blir vanskeligst å ta ut sprintlaget

Juniorlandslagstreneren etter helgens VM-uttak:

Junior-trener Jon Arne Schjetne sier at helgens tremil var viktig for VM-uttaket. Han tror den tøffeste uttaksnøtten blir sprintlaget.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Juniorene hadde sine første uttaksrenn til VM på Lillehammer i helga. Guttene gikk tremil fellesstart i klassisk og jentene 15 kilometer fellesstart på lørdag. Søndag gikk løperne et sprintrenn i skøyting. Uttaket til junior-VM på Stryn blir gjort etter de siste uttaksrennene på Hovden 9-11 januar. Da venter en ny skøytesprint, 10/15 km klassisk og 5/10 km skøyting.

- Tremila og 15 kilometeren på Lillehammer var viktig i og med at det er samme distanse og samme stilart som i VM. Det gir et gått bilde av hvem som behersker dette. På Hovden vil jeg se om de samme løperne har beholdt formen i klassisk. Hvis de ikke går fort der har de hatt en negativ formutvikling som gjør at de ikke står like sterkt, forklarer Schjetne.

Helgens fellesstarter ble vunnet av Betty Ann Nilsen og Martin Sundby. Det overrasket ikke landslagstreneren.

- Det var ikke overraskende at Betty Ann gikk bra. Jeg har fått tilbakemeldinger fra trenerne på NTG om at hun har vært bra. Hun og Caroline Tangen gikk veldig bra. Det var litt overraskende at avstanden ned til nummer tre ble så stor. Martin Sundby har gått bra i hele år. Han fikk god hjelp av Østensen til å holde farten på de første to rundene og gjorde et veldig solid løp, sier Schjetne om suverene Sundby, som vant med nesten to minutter.

Noen av de beste løperne fikk ikke stilt opp på alt de ville denne helgen. Liv Miriam Nordtømme sliter med en achilles og klarer derfor ikke å gå klassisk. Derfor fikk hun bare gått sprinten. På guttesiden var det to landslagsløpere som ikke fikk gå i det hele tatt. Morten Eilifsen har hatt en solid sesongstart, men sliter med sykdom. Jan Gisle Granamo ble satt ut av migrene.

- Det er synd at det ble sånn. Nå har de kniven på strupen og må gå fort på Hovden. Det er de klar over selv også, sier Schjetne.

Sprinten på Lillehammer ble vunnet av Martin Sundby og Astrid Øvstedal. Begge har vist solide takter i sprint tidligere og det var ikke overraskende at noen av dem vant i en litt lang sprintløype. Sprinten ble for øvrig preget av at det hadde blitt gått langt dagen før. På guttesiden var det bare 7 av 16 i finalene som hadde gått tremil dagen før. Det samme gjaldt 2 av de 8 beste. Det er en av grunnene til at Schjetne tror det blir vanskelig å ta ut sprintløpere.

- Og ta ut sprintlaget blir nok det vanskeligste i dette uttaket, spår Schjetne før sprinten på Hovden.

Landslagstreneren kommer til å se både på prologtider og sluttresultatet når løperne skal vurderes. Det er ikke bestemt hvor mange løpere som blir sendt til VM. Ønske er at alle som blir tatt ut skal få gå en distanse i VM. Det kan fort gi plass til noen sprintspesialister.

Schjetne var litt skuffet over at juniorlandslagsløperne Even Sletten og Ole Christian Mork ikke klarte å gå videre fra prologen. Mork hadde langt fra noen god helg på Lillehammer.

Det ble også noen overraskelser på Schjetne. Kombinertløperen Mikko Kokslien som ble nummer to på guttenes sprint var et nytt bekjentskap for Schjetne.

- Går han like bra på Hovden har han lagt inn en veldig god søknad om VM-plass, sier Schjetne.

På jentesiden er Schjetne mest overrasket over Helga Birgit Bjørnarå.

- Hun var nok den som overrasket både seg selv og meg mest. Hun gikk ikke så fort i fjor, men nye navn er positivt. Det viser at det går an å gå fort for alle, sier Schjetne.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut