-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Lysebotn Opp| BLINK (alle renn)| Andre konkurranser

– DET ER TRAGISK

– Får fatale konsekvenser både for den nåværende og neste generasjonen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Russlands antidopingsjef gir russiske myndigheter skylden for at landets utøvere trolig vil forbli utestengt fra olympiske konkurranser i lang tid framover.

Jurij Ganus, som leder Russlands antidopingbyrå RUSADA, gir eget lands myndigheter skylden for å ha overlevert manipulert materiale fra et dopinglaboratorium i Moskva. Han tror dette kommer til å få langvarige konsekvenser.

– Det er tragisk, og det får fatale konsekvenser både for den nåværende og neste generasjonen av russiske idrettsutøvere, sier Ganus i et intervju med AFP.

Han er forberedt på at russiske toppidrettsutøvere ikke får delta «fullt ut» i OL i Tokyo, og han ser for seg at dette vil vedvare.

– Jeg tror dette også vil være tilfelle i vinter-OL i Beijing (i 2022), sier Ganus, som mener dette også vil ramme andre idrettsarrangementer i russisk regi.

I vinter-OL i 2018 fikk kun enkelte russiske utøvere delta etter invitasjon fra IOC. De fikk ikke konkurrere under eget flagg.

Manipulerte data?

RUSADA-sjefen tar bladet fra munnen i en omfattende og pågående dopingsak som ryster idretten både i Russland og globalt.

I september ba Verdens antidopingbyrå WADA om en forklaring fra Russland om uoverensstemmelser i elektroniske data fra en rekke dopingprøver fra Moskva-laboratoriet. Det er sterk mistanke om at enkeltutøveres prøver er blitt «redigert».

Idrettsminister Pavel Kolobkov lovet åpenhet og sa at Russland har besvart 31 spørsmål fra WADA som gjelder de påståtte uoverensstemmelsene.

WADAs komité som undersøker opplysningene om manipulasjon skulle onsdag etter planen møte eksperter som har undersøkt dataene og Russlands forklaringer.

Må rydde i eget hus

Men Ganus sier nå at han tror at omfanget av datamanipulasjonen er så stort at idrettsministerens forklaringer ikke holder.

– Dette er svært alvorlig. Russland kan ikke fortsette med sine gamle metoder, som bare har gjort dopingkrisen verre, sier Ganus.

Han avviser russiske anklager om at mistanken om datamanipulasjon i statlig regi skyldes vestlig propaganda.

– Russland må få orden i eget hus, vi må slutte å tro at dette skyldes Vesten, sier Ganus, som krever nye hoder til å lede idrettsorganisasjonene, inkludert utskiftning av idrettsminister.

Han sier han i kampen for en ren russisk idrett håper på støtte fra president Vladimir Putin.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus