-->
Kong Harald flankert av Amalie Håkonsen Ous, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng etter at de hadde gått inn til NM-gull i stafett 2020 på Konnerud. Foto: Thibaut/NordicFocus.Foto: Lotta Udnes Weng.

Kong Harald flankert av Amalie Håkonsen Ous, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng etter at de hadde gått inn til NM-gull i stafett 2020 på Konnerud. Foto: Thibaut/NordicFocus.Foto: Lotta Udnes Weng.

– En artikkel om våre resultater fra NM på Konnerud og hvordan vi på NTG Lillehammer jobber for å nå disse resultatene

22 NTG L-utøvere i Topp 30

– Vi ser at tiden etter 3 år på NTG kan være krevende med tanke på videre satsning og har derfor et eget team for siste års junior som kalles NTG20.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Ski-NM på Konnerud er historie, og vi på NTG Lillehammer Langrenn ser tilbake på særdeles gode prestasjoner og flotte resultater fra både nåværende og tidligere elever.

På start i NM var det 35 tidligere elever på de individuelle distansene, 16 kvinner og 19 menn.

Vi har 22(!) utøvere som er inne topp 30 på en eller flere distanser.

Tiril Weng tok bronsen på 10km fristil, Pål Golberg vant 15km klassisk, Martin Nyenget tok bronsen. Junior og NTG 20-elev Ansgar Evensen klinker til og vinner sprinten.

På stafetten vinner Nes IL med rent tidligere NTG Lillehammer lag med Tiril og Lotta U Weng og Amalie Ous.

Susann Sagstuen og Tuva Bakkemo tar sølv med Gjøvik Skiklubb. Kristine Skistad tar bronsen med Konnerud. Martin Nyenget tar sølv med Lillehammer skiklubb

Snudde en trend
At så mange fortsetter satsingen etter NTG, og spesielt så mange jenter, tyder på at veldig mange av dem fortsatt elsker å gå på ski, utvikle seg ytterligere og ta nye steg i skiløypa. Dette er veldig gledelig fordi det er i tråd med vår målsetting om å skape gode seniorer.

For 12-15 år siden var det en liten trend at våre elever presterte godt i junioralder, men fortsatte ikke den gode utviklingen som seniorer.

I dag ser vi at trenden har snudd, og med god og hard jobbing kan vi glede oss over at mange av våre tidligere elever tar steget opp i seniorklassen, og flere helt opp på internasjonalt toppnivå.  

Dette tror vi kommer av at vi har et langsiktig utviklingsperspektiv og at NTG-tida er kun en del av veien til å bli en god seniorløper. Vi ønsker at elevene selv skal forstå hva som kreves for å nå målsettingene sine, og skaper et eierforhold til sitt eget treningsprosjekt.

Fortsetter nedenfor bildet
NTG Lillehammer ute på langrennstrening i fjellet. Foto: NTG Lillehammer.
NTG Lillehammer ute på langrennstrening i fjellet. Foto: NTG Lillehammer.

NTG20
Skiglede, oppbygging av basisegenskaper og kvalitet på hver økt er en stor del av våre treningsprinsipper.

Vi ser at tiden etter 3 år på NTG kan være krevende med tanke på videre satsning og har derfor et eget team for siste års junior som kalles NTG20.

Her får utøverne være med oss på de daglige treningene, enkelte samlinger og fortsatt få rådgiving rundt treningsplanen.

Flere av de som er på NTG20 har i år vært i norgestoppen i eldre junior. Ekstra gledelig var det at Ansgar som er en del av NTG 20 hadde en sterk oppvisning mot noen av verdens beste seniorer under NM.

I løpet av NTG-tida ser vi at elevene får et godt samhold, med god matching på trening og med fantastiske treningsfasiliteter, er Lillehammer et naturlig sted å bli boende på.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus