overtoppen2_468x263

- En gjeng kalver på vårslipp

Knut Beck Engebretsen og resten av medlemmene av Overtoppen på første felles skitur.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Overtoppen er først og fremst forbeholdt næringslivsledere, og en trenger en anbefaling for å kunne slutte seg sammen med denne treningsglade gjengen. Klubben ble stiftet i 1990, og i dag teller de over 30 betalende utøvere.

Herrene i den eksklusive klubben med champagneglasslogo på ryggen hadde nylig årets første fellestrening fra Skansebakken i Oslomarka. Og da er det ikke, skal man tro dem rett, rom for å kaste bort tid på parkeringsplassen. I løpet av fem minutter er skiene smurt, og de fleste har skrytt formen betraktelig ned. Deretter stilles hodelyktene inn, og det er tid for å svette.

- Vi er en gjeng gærninger, sier Nicke Løvenskiold.

- I positiv forstand.

Ingen bøller
Han er den første som ankommer møtepunktet, og snakker villig om hvordan Overtoppen oppfører seg på trening.

- Det blir gått veldig fort, men vi er ingen bøller i løypa. Utad oppfører vi oss pent, men innad er det mer kniving.

- Vi er verre på sykkel forteller han og nevner Vasaloppet og Birkebeineren som vinterens store mål. Og der stiller Overtoppen med alt fra klassevinnere til løpere med mer bedagelig tempo.

140 kilometer på en helg

- Ikke alle går så fort som han, sier Løvenskiold og peker på Knut Beck Engebretsen.  

- Ryktet sier at ”Enger`n", som vi kaller han, gikk 140 km på ski i helgen, fortsetter Løvenskiold, men blir avbrutt av de andre lagkompisene.

- Nei det kan ikke stemme, jeg gikk bare 40 km og det var mer enn nok.  Tror ikke noe på at han har gått 140 km i helgen, sier en annen av Overtoppens medlemmer.

Førstemann til bilen
49-årige Knut Beck Engebretsen gikk i fjor Birken på 2.49, og i sommer knuste han flere langrennsstjerner inkludert Jens Arne Svartedal i motbakkeløpet ”Eggekollen opp”. Han er klar og tydelig på hvordan den første fellestreningen med kompisene kommer til å utarte seg.

- Nå ligger først alle sammen og snuser litt på feltet. Så kommer enkelte til å legge inn små rykk til stor frustrasjon for andre. Når økta nærmer seg slutten skrus tempoet opp. Ingen vil være sistemann tilbake til bilene, humrer han og konkluderer;

- Vi er en gjeng kalver på tidlig vårslipp.

---

Overtoppens hjemmeside.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Svenskenes store OL-håp William Poromaa må reise hjem fra høydesamling i Val Senales bare noen dager etter at svenskene startet sin landslagssamling i den populære italienske alpedestinasjonen. Her fra Blink-festivalen i sommer, der Poromaa var på pallen i Lysebotn Opp. Foto: Blink/Atle Mork

William Pooroma må reise hjem fra høydesamling

Svenskenes store håp for OL stoppes av sjukdom nok en gang.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Charlotte Kalla under verdenscupen i Oslo og Holmenkollen. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Hva kreves for å bli en god langrennsløper?

Kommentar til debatten omkring spiseforstyrrelser

Christoffer Callesen under et langt brudd med Kjetil Hagtvedt Dammen i Vasaloppet 2016. Foto: Rauschendorfer / NordicFocus

NRK vil sende ut Callesen som reporter midt i tetgruppa

Satser stort på langløp i vinter

Tidligsnøen er klar flere steder i landet, men hvordan får du mest ut av den? Foto: Destinasjon Trysil

Trening på tidligsnø: Hvem, hva og hvordan

Slik får du mest ut av tida i tidligsnøløypene.

Annonse