John Kristian Dahl

John Kristian Dahl Foto: Geir Olsen

- Gir mer spillerom i uttak

Sprintgutta har gått seg til en ekstra plass i verdenscupen:

Ti stykker sprinter om OL-plass i Otepää.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Før jul i fjor sto Ola Vigen Hattestad med tre seire, og var ubeseiret i verdenscupsammenheng.

Denne sesongen begynte på samme måte - med seier til Ola i Kuusamo – siden den tid har Ørje-gutten plassert seg betydelig mer beskjedent på resultatlistene.

Likevel har Olas førjulsform vært god nok til at han – som en av fire langrennsløpere – fikk OL-klarsignal av Olympiatoppens Jarle Aambø på tirsdag.

Sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune lar seg heller ikke bekymre.
- Ola (Vigen Hattestad) har ikke gjort noe annerledes i år, han var bare i bedre form i fjor. Så enkelt er det, sier Aune til Langrenn.com og legger til.

- Alle fokuserer på at Ola (Vigen Hattestad) har gått litt dårligere i år enn i fjor, men som trener for et helt lag gleder jeg meg over at vi lagmessig er bedre år enn i fjor på samme tid.

Flere presterer
At gutter som John Kristian Dahl, Øystein ”Pølsa” Pettersen, Eirik Brandsdal, Anders Gløersen og Petter Northug har stått frem og tatt ansvar får positive ringvirkninger i fortsettelsen.

- Som et resultat av at flere har prestert får vi en ekstra plass på sprinten i Otepää. Det gir mer spillerom med tanke på uttaket.

I Rogla var det åtte norske Sprintgutter, inkludert Ola Vigen Hattestad på en personlig friplass.

Til sprinten i Otepää kan Norge dermed sende ti stykker, forutsatt at både Ola og Hans Petter Lykkja (sammenlagtleder i Skandinavisk Cup) benytter seg av sine friplasser.

Mulighet
Med den bredden som det er på sprintlangrenn i Norge blir det uansett kamp om plassene på et verdenscuplag.

- Det vil alltid være mulighet til å gå seg inn på laget for dem som presterer i Skandinavisk Cup og på hjemmebane, sier en diplomatisk Aune om den saken, før han utdyper.

- Under norgescupen på Steinkjer er det noen som både vil og bør gå bra.

Trioen Timo André Bakken, Kent-Ove Clausen og Eirik Brandsdal – som har slått best i fra seg i sprintverdenscupen og Skandinavisk Cup så langt i år - er dem som bør ta denne invitasjonen fra landslagstreneren mest på alvor.

Otepää og NM
Når en vel kommer til Otepää blir det alvor også for dem som allerede nå er klar for verdenscuplaget.

- OL-laget faller mer på plass etter rennet i Otepää, men hvis det ikke er helt klart da tar vi resten etter NM, avslutter Aune. 
 
 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut