Pallen 5 km fristil junior-VM i Otepää, Estland. Fra venstre: Kari Øyre Slind (2), Ragnhild Haga (1), Heidi Weng (3). MMS-foto: Erik Borg.

Pallen 5 km fristil junior-VM i Otepää, Estland. Fra venstre: Kari Øyre Slind (2), Ragnhild Haga (1), Heidi Weng (3). MMS-foto: Erik Borg.

– Gullet er litt uvirkelig

Før start prøvde Ragnhild Haga å tenke mest på at hun skulle forbedre niendeplassen fra junior-VM i fjor, men hun var best til slutt.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

På den andre av de to rundene på fem-kilometeren fikk Ragnhild overtaket på Heidi Weng som hadde en del sekunders forsprang etter den første runden.

– Det er fortsatt litt uvirkelig, sier Ragnhild en times tid etter at hun vant VM-gull. – Ennå har jeg heller ikke sett resultatlista.

19-åringen er fra Holter i Nannestad. I fjor høst begynte hun å studere på Lillehammer. Selvfølgelig på grunn av langrennssatsingen.

– Jeg føler at Lillehammer var det rette for meg. Både med hensyn til treningsforhold, treningsmiljø og også nærhet til Roar Hjelmeset (juniorlandslagstreneren).

– Hvordan feires gullet?

– Jeg vil nok suge litt på karamellen i dag, men jeg vil ikke gjøre så mye ut av det. Det er flere løp igjen, og i morgen vil det i hvert fall være full fokus på det som skal skje, sier hun.

Ragnhild har også vært svært god i orientering. Som 17-åring vant hun junior-NM-gull i begge idrettene, men valget av idrett ble ikke så vanskelig da skader gjorde at hun ikke kunne løpe noe på et par år.

---

Resultater Junior-VM
Otepää, Estland - 26. januar 2011
Damer 5 kilometer fristil


1. Ragnhild Haga, Norge 13:50.6
2. Kari Øyre Slind, Norge 13:56.2
3. Heidi Weng, Norge 13:58.6
4. Martine Ek Hagen, Norge 14:02.4
5. Elena Soboleva, Russland 14:09.0
6. Anastasia Slonova, Kazakhstan, 14:12.3

Komplette resultater


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse