-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Lysebotn Opp| BLINK (alle renn)| Andre konkurranser
Madshus med blant andre Svein Ivar Moen tester ski for fullt ved Sjusjøen våren 2020. Foto: Stefano Zatta / Madshus.

Madshus med blant andre Svein Ivar Moen tester ski for fullt ved Sjusjøen våren 2020. Foto: Stefano Zatta / Madshus.

MADSHUS: – Gutta fra racingservice fikk masse ekstra tid til å være med på disse prosessene

Skifabrikken kommer med helt ny utgave av Redline, nå versjon 3.0

Til tross for reiseforbud, hytteforbud og generelt lavere aktivitet i alle deler av samfunnet, har Madshus utnyttet våren maksimalt.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

(nb! For å se bilder i full bredde på mobil og nettbrett så hold skjermen i liggende rettning)

Koronakrisen har gitt enda større fokus på testing og produktutvikling

Til tross for reiseforbud, hytteforbud og generelt lavere aktivitet i alle deler av samfunnet, har Madshus utnyttet våren maksimalt.

Siden både verdenscup- og turrennsesongen ble avsluttet i mars, flere uker før den opprinnelige terminlista var unnagjort, har Madshus i år hatt enda mer tid til å teste og videreutvikle produkter, både de som skal tas i bruk på verdenscupen og i løypene for øvrig kommende sesong, og de som kommer lenger fram i tid.

Madshus er blant annet i en prosess med å lansere Redline 3.0, en helt ny versjon av fabrikkens topp racing ski for både skøyting og klassisk.

Den har vært testet ut på verdenscup- og elitenivå i vinter, og kommer i salg om ikke lenge.

– Denne våren har vi jobbet veldig målbevisst med videreutvikling av Redline 3.0, som kommer i handelen til høsten, med nye såler, og med å finjustere konstruksjoner for visse spesifikke føreområder og slike ting, sier Per Wiik, som er markedssjef på Madshus.

Hvordan går det med produktutviklingen når fabrikken er stengt?

– Selv om fabrikken har vært nødt til å stenge ned produksjonen en periode, har produktutviklerne vært i full jobb. Og siden alle renn på slutten av sesongen ble avlyst, fikk gutta fra racingservice masse ekstra tid til å være med på disse prosessene denne helt spesielle våren.

– Vi har derfor kunnet sette inn enda større ressurser på det området i år, sier Wiik, og forklarer at det kommer løperne til å få glede av.

– Den store og omfattende jobben de har lagt ned så langt i vår, vil garantert bli omsatt til enda raskere produkter til Team Madshus-løperne til vinteren, sier han.

Fortsetter nedenfor bildet
Madshus med blant andre Svein Ivar Moen tester ski for fullt ved Sjusjøen våren 2020. Foto: Stefano Zatta / Madshus.
Madshus med blant andre Svein Ivar Moen tester ski for fullt ved Sjusjøen våren 2020. Foto: Stefano Zatta / Madshus.

Omfattende snøtesting
Den norske skiprodusenten er nå i ferd med å avslutte første fase av snøtesting. Den har foregått på Sjusjøen, praktisk talt et steinkast fra fabrikken på Biri.

– Vi er jo heldige som har vårt testsenter på Sjusjøen, der det er unike skiområder og fantastiske forhold langt utover våren, sier Per Wiik til Langrenn Pluss.

Nå skal testerne og produktutviklerne ta med seg den omfattende mengden med data og erfaringer tilbake på fabrikken, systematisere og analysere inn mot neste testperiode.

Andre testperiode på snø starter i månedsskiftet mai-juni, når sommerskianlegget på Sognefjellet åpner.

– Denne uken er den siste med testing på Sjusjøen i denne omgang. Nå regner vi med å starte nye produkttester ute på snø i slutten av mai og starten av juni når vi kan reise til Sognefjellet, sier Wiik.

Innen den tid håper Madshus også at de vil ha større tilgang til eliteløpere og smøreteknikere enn de hadde under testingen på Sjusjøen i april og mai.

Selv om alle landslagssamlinger før sommerferien er avlyst, vil mange av eliteløperne reise til Sognefjellet som en del av sin sommertrening også i år.

Når sommerskianlegget på Sognefjellet stenger, vil videre testing foregå i skitunnelen, som også bare ligger noen timer unna fabrikken på Biri.

Gullkantet sesong
Da koronakrisen slo inn, hadde Madshus sine U23- og juniorløpere akkurat lagt bak seg gullkantede verdensmesterskap, både i langrenn og skiskyting.

De unge langrennsløperne hadde tatt med seg et dusin medaljer fra U23 og junior-VM i Oberwiesenthal i Tyskland første uka i mars.

Like før hadde skiskytterungdommen gjort unna sitt VM med en rekke pallplasser, samt at de også fikk med seg flere medaljer fra EM i Minsk, som gikk parallelt med VM i nordiske grener i Tyskland.

Fortsetter nedenfor bildetMadshus med blant andre Svein Ivar Moen tester ski for fullt ved Sjusjøen våren 2020. Foto: Stefano Zatta / Madshus.
Madshus sitt mannskap jobber intenst med skitesting og utvikling i vårsola ved Sjusjøen Skisenter og Natrudstilen. Foto: Stefano Zatta / Madshus.

Men suksess-sesongen startet lenge før mesterskapene i februar-mars. Under Ungdoms-OL i Lausanne i januar tok madshusløperne totalt sju medaljer. Verdenscupløperne sikret seg også et knippe medaljer under skiskytter-VM i Italia i februar.

Juniorkometen Helene Marie Fossesholm gikk rett inn på pallen i seniorklassen allerede under sesongåpningen på Beitostølen i november og har fortsatt i samme spor gjennom hele sesongen med pallplasser og mesterskapsmedaljer i omtrent alt hun har stilt opp i, både i junior og seniorklassen.

I forrige uke ble 18-åringen belønnet for innsatsen med plass på det norske elitelandslaget, til tross for at hun fortsatt er junior.

– Med all respekt for koronasituasjonen, vi har fått utnyttet våren godt så langt, og har mye spennende på gang framover både med løperne våre og nye produkter, sier Per Wiik til Langrenn Pluss.

SE OGSÅ
* Resultater Helene Marie Fossesholm 2019-20
* Uttaket til elitelandslaget kvinner 2020/21

---

* Madshus er profileringspartner av Langrenn.com - Første gang publisert 8. mai 2020


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus