-->
Foto: Jan Morten Frengstad

Foto: Jan Morten Frengstad

- Hadde passet meg bra

Martin Johnsrud Sundby tror Tour de Ski hadde passet ham godt. Det får han ikke mulighet til å finne ut av før eventuelt neste år.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Martin Johnsrud Sundby var på vippen til å bli med den norske troppen til Tour de Ski. Etter en god sesongstart har Johnsrud Sundby vist seg frem både på Beitostølen og i verdenscupen.

God i begge stilarter
- Jeg føler jeg er jevn i både klassisk og skøyting og har prestert bra i begge stilarter i år. Sånn jevnt over tror jeg Tour de Ski hadde passet meg bra, selv om jeg ikke er den vasseste i sprint, sier Martin Johnsrud Sundby til langrenn.com.

Han forstår uttaket som er blitt gjort, men mener at han kan stille spørsmålstegn ved uttaket.

- Jeg ble litt skuffet, det skal jeg innrømme. Jeg har prestert såpass bra i år at jeg ikke har noen problemer med å forsvare den plassen. Jeg forstår grunnen, men jeg trenger ikke være enig i uttaket, forklarer 23- åringen.

Manager for Team Manpower, Anders Linnestad, synes også eleven hadde vært god nok til å bli tatt ut.

- Vi skulle gjerne hatt ham med for han er god nok. Men det var nok et vanskelig uttak og det er mange som går fort. Det er bare å innse at det ikke gikk veien denne gangen, men det kommer nye sjanser, sier Anders Linnestad til langrenn.com.

(saken fortsetter under bildet)
Foto: Trond Harald Sand

Høyaktuell
Og den neste sjansen Johnsrud Sundby kan få er i Canmore, Canada, 22-26 januar.

- Jeg har fått indikasjoner på at jeg er høyaktuell til Canada, men jeg må prestere under skandinavisk cup på Tolga. Jeg får håpe at det ikke blir for kaldt, for det passer meg dårlig. Da får jeg ikke luft og lungene knyter seg, medgir han.

Nå venter et par uker med solid trening for Røa IL/Team Manpower- utøveren. Etter mye reising den siste tiden ser han frem til noen rolige dager.

- Jeg er glad i å trene og det får man ikke gjort så mye av når vi er så mye på farten. Ettersom jeg ikke kom med til Tour de Ski har jeg fått muligheten til å få 14-16 dager med solid trening hvor jeg kan opparbeide meg en ny grunnmur for resten av sesongen. Jeg får heller benytte den godt og kanskje slå dem som går Tour de Ski senere, sier Johnsrud Sundby.* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut