egil_kristiansen270x149

- Hadde tråe ski

Damene slet med dårlig glid i Cogne, noe som kan være litt av forklaringen på de svake resultatene.
Tips en venn  Skriv ut

Landslagsledelsen gir Vibeke Skofterud, Hilde GP og Kristin S. Steira godkjent etter løpene i Cogne. Marit Bjørgen, Kristin Stemland, Betty-Ann B. Nilsen og Ella Gjømle gikk under pari av det som kan forventes av dem.

 

- Sekunderinger vi gjorde underveis kan tyde på at flere av jentene hadde dårlige ski. De tapte spesielt mye i utforkjøringer, sier landslagstrener Egil Kristiansen til langrenn.com.

 

Han får støtte av Åge Skinstad.

 

- Det var klisterføre i dag, og mye kan nok tyde på at det har glidd litt sakte for jentene, sier han.

 

De to vil ikke bare skylde på skiene, men umiddelbart etter løpet hadde de ikke fått satt seg skikkelig inn i situasjonen.

 

- Etter løpene teller vi til 10, og får det litt på avstand. Så går vi inn i en prosses med evaluering, der vi ser på om det er ting vi kunne gjort annerledes, sier sportssjef Skinstad.

 

Landslagsledelsen, sammen med damene, kommer til å gå igjennom alt fra forberedelser foran løpene til selve gjennomføringen av løpet.

 

- Marit og Betty-Ann er nok veldig skuffet. Ella har jo vært sjuk. Men jeg synes Steira, Skofterud og GP skal få godkjent i dag, sier Skinstad.

 

Kristiansen tror ikke det at flere av løperne reiste rett opp i høyden har noe å si for prestasjonene.

 

- Nei, for herrene gikk jo dette veldig bra, men klart dette er veldig individuelt hvordan kroppen reagerer. Men jeg tror ikke det hadde det store utslaget, sier han.

 

Nå tror han også at Vibeke Skofterud er klar for en pallplass.

 

- Hun er i bra form om dagen, og det er bare et tidsspørsmål før hun står på pallen.

 

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut