-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

- Har mer inne

Team XL 1- utøver Kristian Horntvedt fikk sjansen i verdenscupen forrige helg. Horntvedt fikk ikke fullklaff noen av dagene, men håper på videre verdenscupdeltakelse utover vinteren.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Kristian Horntvedt ble hentet inn til verdenscupdeltakelse på Beitostølen etter forfall fra Petter Northug jr. Det endte med en 44. plass på 15 kilometer fristil og en sjetteplass på stafetten søndag.

- Det gikk vel egentlig helt middels, men jeg vet jeg har mer inne. Jeg vet at det er der, det gjelder bare å få det ut. Selv om det ikke gikk kjempebra så var det ingen katastrofe. Jeg er ikke så langt unna en verdenscupplass og det er mange bak meg i køen, sier Kristian Horntvedt til langrenn.com.

Tror Tour de Ski hadde passet bra
For årets store mål er å få prøve seg mer i verdenscupen.

- Det gjelder å vise seg frem i rennene som kommer nå fremover, men det er verdenscupen som er målet. Jeg må gå fort i rennene her hjemme samtidig som at de som går verdenscup ikke går så fort. Noen må nok gå seg ut av laget, men det er vanskelig å si når jeg eventuelt får sjansen, forklarer Horntvedt.

Manager Lars Christian Aabol mener en plass i troppen til Tour de Ski kunne passet Horntvedt godt.

- Kristian kunne hevdet seg bra i Tour de Ski. Det skal vel holde hardt, men det hadde vært en drøm. Det står vel på en eller to plasser. Han er bra i både skøyting og klassisk, samtidig som han er god i sprint også, sier Lars Christian Aabol til langrenn.com.

Stor fremgang
Nå venter tre helger med renn før juleferien. Sesongoppkjøringen har gått etter planen og manageren er optimistisk.

- Kristian har vist stor fremgang i sommer og høst. Jeg håper han får ut det lille ekstra istedenfor å ligge helt i skorpa med tanke på verdenscup, uttaler Aabol.

Team XL 1- utøveren føler seg i bra slag om dagen og legger opp til middels mye trening fremover.

- Jeg kommer ikke til å trene kjempemasse når det er renn hver helg fremover, men samtidig kan man ikke la være å trene selv om man skal gå renn. Det blir middels mye trening med renn i helgene og rolig trening i ukedagene. Det blir ikke plass til så mye hardtrening, avslutter Kristian Horntvedt.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut