OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Erik Bergfall Brovold var meget irritert rett etter målgang. Skiene hadde ikke hatt glid i det hele tatt under pursuiten under junior-VM i Otepää 2011. Foto: Erik Borg.

Erik Bergfall Brovold var meget irritert rett etter målgang. Skiene hadde ikke hatt glid i det hele tatt under pursuiten under junior-VM i Otepää 2011. Foto: Erik Borg.

– Helt elendige ski

Erik Bergfall Brovold tok av skiene nesten før han hadde krysset mållinjen, gikk ut av målområdet og kastet de i bakken. Norges bestemann var meget skuffet. Han ble nummer ni.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

– Skiene var helt elendige, raste østerdølen etter at han hadde kastet skiene i bakken. 19-åringen fra Tynset var med i tet fra start av, og han byttet fra klassisk til skøyteski som andremann.

– De klassiske skiene var bra, men skøyteskiene var ikke gode. En tysker gled tre ganger så fort som meg, sier Bergfall Brovold.

Formen kjentes riktig bra.

– Det er få ganger jeg er så pigg, og jeg ble ikke sliten en gang, men det med skiene er kanskje min egen feil. Det var jeg selv som valgte dem ut, sier han.

For de norske ble fellesstarten med skibytte en liten nedtur resultatmessig etter at det har gått så utrolig bra på de første konkurransene. Ikke en eneste gang har de norske blitt medaljeløse før dagens fellesstart for guttene.

Vinneren var svært suveren. Markus Weeger var alene i tet på slutten av løpet.

– Det gikk fint fra begynnelsen av, og jeg var først til å bytte ski, og det fortsatte fint på fristilrunden. Jeg var litt overrasket over at jeg ble alene allerede på den første av de tre rundene med fristil, sier vinner Markus Weeger fra Tyskland.

Tyskerens avgjørende angrep var mer en test av konkurrentene enn et reelt angrep.

– Jeg måtte prøve og se hvordan det gikk. Samtidig måtte jeg avgjøre før spurten. Jeg er ikke så god til å spurte, sier han.

Mesteren var 67 sekunder bedre enn Norges bestemann.

Neste beste norske var Mathias Rundgreen på 12. plass. Sindre Bjørnestad Skar ble nummer 14.

---

Resultater Junior-VM
Otepää, Estland - 30. januar 2011

Menn pursuit 2x10 km med skibytte

1. Markus Weeger, GER 53:31.1
2. Konstantin Kuleev, RUS 53:50.6
3. Perttu Hyvarinen, FIN 53:51.0
4. Rok Trsan, SLO 53:54.0
5. Hiroyuki Miyazava, JPN 53:56.7
6. Thomas Wick, GER 53:56.9

Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse