Andreas Molden jubler etter å ha sikret sprintgullet under Ungdoms-OL i Innsbruck 2012, Bjørn Sigurd Sommerfeldt/Olympiatoppen.

Andreas Molden jubler etter å ha sikret sprintgullet under Ungdoms-OL i Innsbruck 2012, Bjørn Sigurd Sommerfeldt/Olympiatoppen.

- Helt ubeskrivelig

Ungdoms-OL Innsbruck

- Kjente jeg var pigg i beina i dag tidlig og da var det bare å gi maks, sier Andreas Molden til Langrenn.com etter å ha gått seirende ut av finalen på sprinten under Ungdoms-OL i Innsbruck torsdag kveld.
Tips en venn  Skriv ut

Det var ingen tvil om at det var Andreas Molden fra Nes på Romerike i Akershus, og klubben Nes Ski, samt NTG Lillehammer, som skulle sette dagsorden i østerriske Innsbruck i dag.

Prologen vant han med nesten 1 1/2 sekund tilgode på nummer to. I kvartfinalen ble det seier, det samme i semifinalen, og da det hele skulle avgjøres i finaleløpet var han ustoppelig der også.

- Beina var skikkelig bra og jeg kunne styre dette litt som jeg ville. Men de andre var også sterke løpere, så det var ikke bare bare, forteller Andreas Molden.

- Dette var en sprintløype som passet meg veldig bra, og det var i den siste bakken jeg avgjorde det i hvert heat og i finalen, legger han til.

Feirer med brus
- Hvordan feirer man et OL-gull?

- Jeg vet ikke, har aldri vunnet OL før.

- Ikke drikker jeg alkohol, så da får det vel bli en cola. Ja, jeg tror jeg feirer med cola, smiler Andreas.

Går ikke miks-stafetten
Selv om det står igjen en øvelse, mix-stafett mellom skiskyttere og langrennsløpere, er OL nå over for 18-åringen. Han forklarer:

- Vi var enige om at den av Christander (Skjønberg Holth) og meg som hadde best sammenlagt plassering etter tirsdagens 10 km og dagens sprint skulle få gå stafetten. Chrisander 4. og 7. plass, som jo blir 11, mens jeg har 13. og 1. plass.

Vond skulder
Selv om det er en jubeldag i den norske troppen i Innsbruck, tar Anderas Molden seg tid til å forklare at 13. plassen blant annet henger sammen med en vond skulder.

- Det var en grei gjennomkjøring på tirsdag.

Og kanskje den bidro til at han sikret Norges 2. OL-gull for dagen. Det første sikret Silje Theodorsen på damenes sprint.

Norges andre håp i torsdagens sprintrenn, som gikk i fristil, var Chrisander Skjønberg Holth. Tirsdag ble han nummer 4 på 10 km klassisk og åpnet i dag solid med 3. plass i prologen. I kvartfinalen gikk han inn til 3. plass, men berget seg videre som såkalt "lucky looser". I semifinalen var det derimot over, og 17-åringen fra IF Birkebeineren i Krokstadelva i Buskerud og elev ved NTG Geilo ble til slutt nummer 7.

---

Ungdoms-OL
Innsbruck, Østerrike - 19. januar 2012

Menn - Sprint finale fri teknikk

1. Andreas Molden, Norge 1:44.1
2. Marius Cebulla, Tyskland +0.6
3. Alexander Selyaninov, Russland +0.9
4. Marcus Ruus, Sverige +2.0
5. Patrick Caldwell, USA +2.9
6. Kentaro Ishikawa, Japan +5.7
---
Øvrige norske
7. Chrisander Skjønberg Holth

Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse