-->
sundby-02

– Hvis jeg går Tour de Ski så kansellerer jeg i utgangspunktet den perioden

Martin Johnsrud Sundby ønsker å stå over vinterens Tour de Ski. Det til tross for at det ikke er mesterskap denne sesongen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Langrennsløper Martin Johnsrud Sundby ønsker å stå over vinterens Tour de Ski. Det til tross for at det ikke er mesterskap denne sesongen.

Til Nettavisen forteller 35-åringen at det er hans «soleklare plan A» å stå over.

Sundby, som har vunnet konkurransen to ganger, sier at han vil bruke perioden rundt nyttår til å trene istedenfor.

– Jeg må se hvordan sesongen er lagt opp. Rennene som kommer etter Tour de Ski i år er kanskje mer interessante for meg. Hvis jeg går Tour de Ski så kansellerer jeg i utgangspunktet den perioden, sier han.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har gjort endringer i programmet til 2019/20-utgaven av konkurransen.

De har blant annet lagt til rette for at sprinterne skal hold ut lengre i konkurransen og ikke trekke seg. Konkurransen har forandret seg mye de siste sesongene.

Det er en del av begrunnelsen til at Sundby planlegger å stå over.

– Slik programmet i Tour de Ski ser ut nå, som i utgangspunktet har endret seg ekstremt mye siden jeg hadde mine beste år der, så er nok mine vinnersjanser ganske mye større i de fire ukene som kommer etterpå enn i touren.

– Det må jeg ta hensyn til når jeg er 35 år. Jeg kan ikke være med for å bli nummer 7, men jeg må være med for å vinne, sier Sundby.

Tour de Ski er denne sesongen fra 28. desember til 5. januar. Forrige sesong var det Johannes Høsflot Klæbo som stakk av med sammenlagtseieren i herreklassen. I kvinneklassen vant Ingvild Flugstad Østberg.

I fjor valgte en rekke stjerner å stå over konkurransen, blant andre Therese Johaug og Charlotte Kalla. I tillegg var det en rekke utøvere som valgte å stå av underveis.

* Komplett program Tour de Ski


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus