smil_270x150

- I år er det min tur!

Tross en god sesong i fjor, ble Therese Johaug funnet for ung for deltakelse i junior-VM. Til helgen er det VM-mønstring på Sjusjøen.
Tips en venn  Skriv ut

- Vi har gått ut og sagt at for at 17-åringene skal være aktuelle må de kjempe om de første plassene. Med bakgrunn i dette har jeg rangert Johaug så langt nede på lista at hun ikke er aktuell. Hun må i stedet vente et år, sa fjorårets juniorlandslagstrener John Arne Schjetne til langrenn.com vet uttaksdiskusjonen i fjor.

 

Dette til tross for at Johaug hadde slått flere av de juniorene hun kjempet mot og som kom til VM.

 

Nå, snart ett år senere, har Tynset-løperen Therese Johaug imponert kraftig og har allerede vært i verdenscupdiskusjon. Mye skal til om hun ikke går junior-VM i februar neste år.

 

- Det er ingenting som er bestemt enda, så jeg må fortsette å prestere. Spesielt i uttaksrennene, men jeg føler jo at det er min tur i år, sier den sympatiske jenta fra Dalsbygda i Os.

 

- Tynn begrunnelse

- Hva synes du om vrakingen i fjor?

 

- Jeg synes nok begrunnelsen var litt tynn, men jeg viste også at jeg kom til å få sjansen senere. Men jeg er glad for at de har gått mer i retning av strategien; ”er du god nok, er du gammel nok”, sier Johaug til langrenn.com.

 

Til helgen går det første av to uttaksrenn til junior-VM, også kalt VM-mønstring. Her bør man være høyt oppe på resultatlista fra start av for å være med i diskusjonen.

 

- Som flere har sagt før meg så må de som vil med være topp fire. Så det er nå det gjelder, det er nå jeg må vise meg fram, sier Johaug.

 

Etter knallsterke løp på Beitostølen under den nasjonale åpningen og på Gålå i BUL-sprinten, der hun i begge løp slo flere landslagsløpere, har hun vist at hun skal bli vanskelig å utelate fra en tropp til Tarvisio-VM.

 

Har slitt med lårene

Men hun har den siste tiden slitt litt med lårmuskulaturen, men hun sier at dette kjennes bedre ut.

 

- De var nok rimelig stappet med hard og mye trening og det var kanskje lårene sin måte å si i fra om at jeg måtte bremse litt, og det har jeg gjort i det siste.

 

I går var hun til sjekk hos fysio på Tynset, og tilbakemeldingene var positive.

 

Favorittdistansen på søndag

At løpene ble flyttet fra Selbu til Sjusjøen tror Johaug at favoriserer henne.

 

- Løypa på Sjusjøen passer meg mye bedre enn den på Selbu. På Sjusjøen er det ei skikkelig jobbeløype, og jeg var nok av dem som jublet høyest da det ble flytting.

 

Og søndag går favorittdistanse til Os-jenta – 10 kilometer klassisk.

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut