Øystein Pettersen Foto: Thomas Furuheim

Øystein Pettersen Foto: Thomas Furuheim

- Ingen har trent bedre enn oss

Slik forklarer Øystein ”Pølsa” Pettersen den norske dominansen på søndag.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Hvordan kan Norge dominere en sprint så fullstendig?
- Vi hadde gode ski, men jeg tror seriøst at ingen har trent bedre enn oss. Vi har trent mye og hardt. Det vi gjør på trening gir trygghet i laget og det er godt å vite at man er på verdens beste sprintlag. Men det er klart at det er små marginer i en løype som den i Rybinsk og det blir litt tilfeldigheter, sier Øystein Pettersen til langrenn.com.

Pølsa er imponert over nivået i norsk langrenn.

- Det viser at det er fryktelig stor bredde i norsk langrenn om dagen. Det er ikke lett å gå seg inn på et verdenscuplag, men når man først får sjansen vet man at man kan kjempe helt i toppen. Se for eksempel på Martin (Johnsrud Sundby) og Anders (Gløersen) som har levert hjemme og når de får sjansen er de med helt i toppen. Om man vinner hjemme er man god i verdenscupen også, forklarer Pettersen.

Det har imidlertid sine ulemper også.

- Man må være i form mest mulig gjennom hele sesongen. Tyskere og andre kan prikke inn formen, men i Norge får man ikke gå konkurranser om man ikke er i form. Vi må være jevnt gode, kommenterer sprintlandslagsutøveren.

Øystein ”Pølsa” Pettersen har hatt friplass i verdenscupen hittil i år. Allikevel har det ikke blitt så mange verdenscupstarter som han hadde håpet på. Søndag viste han at han er på vei tilbake i verdenstoppen.

- Dette var bra etter mye trøbling. Jeg er kjempefornøyd med tredjeplass, men prikken over i`en manglet, sier Øystein Pettersen.

Ble det en spesiell finale med fem norske løpere?
- Når svensken (Emil Jönsson) var der følte vi oss som et lag, men når han ble disket gikk vi hver for oss. Vi hadde lagt en taktikk mot svensken or å hindre at han kom først inn i motbakken, men det ble heller en kamp der alle ville vinne.

Tour de Ski laget blir tatt ut i dag kl 16 (utsatt fra kl 14), men der venter ikke Pettersen å finne sitt eget navn, til tross for at han var med i fjor.

- Jeg har i utgangspunktet lyst, men etter mye trøbbel så langt i sesongen trenger jeg en treningsperiode. Jeg kommer til å gå skandinavisk cup etter nyttår og så håper jeg på kanonform i Canada, avslutter Pølsa.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut