HGP ansikt mai04[1]

- Jeg er ikke god nok for VM

Men Hilde GP satser mot Tour de Ski og VM-utttaket den 31. januar.
Tips en venn  Skriv ut

Da Hilde Gjermundshaug Pedersen gikk på en ny sesong etter knalløpene på Beito, ble det bestemt at hun skulle satse fram mot rennet i Cogne, for så å gjøre opp status og se om hun skulle satse videre mot VM. Det ble gjort i går - sammen med Åge Skinstad og Egil Kristiansen satte Hilde GP seg ned å så på veien videre. Og hun har bestemt seg for å gå til VM-uttaket skjer, men hun er usikker på om hun selv holder mål.

12. plassen i Cogne i går var hun ikke helt fornøyd med, men veteranen synes det var et greit løp.

- Et helt greit løp for min del, kroppen fungerte. Men skiene var i tråeste laget og det ga jeg beskjed til smørerne om, sier Hilde GP til Østlendingen.

Men nå er Hilde GP usikker på om hun holder mål i et verdensmesterskap.

- Akkurat nå har jeg ikke noe i et VM å gjøre. Jeg går rett og slett ikke fort nok på ski. Jeg må forbedre meg betraktelig hvis jeg skal ha noe der å gjøre. Dit reiser jeg ikke for å kjempe om hederlige plasseringer, sier GP til avisen.

Nå har hun sammen med Skinstad og Kristiansen bestemt seg for å satse fram mot VM-uttaket den 31. januar. Inn i den satsingen går hun etter all sansynlighet Tour de Ski. Uttaket der kommer mandag, og Østlendingen erfarer at Hilde GP er ett av navnene Åge Skinstad tar ut.

- Hilde er veldig innstilt på dette selv. Så vil resultatene vise om hun blir med til VM eller ikke. Dit skal vi ha med motiverte løpere i form, sier han.

Selv er hun også klar for nyvinningen Tour de Ski.

- Akkurat nå ser jeg på Tour de Ski som et fint alternativ for min del. Dette er et opplegg etter min smak, sier hun.

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut