Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
jens_a_svartedal_270x148

- Jeg kjenner presset

Til tross for et svakt fristilløp på Beitostølen ble Jens Arne Svartedal tatt ut til verdenscup i Gällivare. Nå kjenner han presset.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Det er litt overraskende at jeg ble tatt ut, målet for helga var jo å gå meg inn, men jeg presterte ikke i fristilrennet, sier Jens Arne Svartedal til langrenn.com.

 

Trøsken-løperen skuffet stort på 10 kilometer friteknikk på Beitostølen, med sin 19. plass, hele 1 minutt og 34 sekunder bak vinner Ole Einar Bjørndalen.

 

Og nå kjenner han presset komme. Han føler nå at han må prestere i Gällivare som et svar på det gledelige uttaket.

 

- Jeg er virkelig nødt til å heve meg. Jeg må bevise at jeg er verdt plassen på laget, sier Svartedal.

 

- Viktig for meg

Sportssjef Åge Skinstad bekrefter at Svartedal er tatt ut med tanke på verdenscupen sammenlagt. Et av sesongens store mål for Skiforbundet, og for Svartedal, er å vinne verdenscupen sammenlagt. Og for at han skal klare det bør han begynne tidlig å sanke poeng.

 

- Det er veldig viktig for meg å være med tidlig. Det er viktig for verdenscupen og for at jeg skal kunne heve meg.

 

Han mener at hvis han skal bli en bedre fristilløper så må han matches på det høyeste nivået og gå flere renn i stilarten.

 

Det har han nå fått muligheten til.

 

Kunne ikke gå utenom Horntvedt

Kristian Horntvedt imponerte med 3. plass i Beitosprinten, og ble med den plasseringen belønnet med en plass på verdenscuplaget fra første stavtak.

 

- Det var litt overraskende at det skulle gå så bra på Beitstølen, men det var en deilig revansje. Samtidig er det veldig gledelig å få være med i verdenscupen fra dag en, sier Horntvedt.

 

Nå takker han satsingen på Team XL1 for at han har klart å komme tilbake, etter å ha blitt vraket i år.

 

- Det har vært veldig viktig. Spesielt økonomisk for at jeg har kunnet satse for fullt.

 

Og nå håper han på en plassering blant de 20 beste.

 

- Fungerer det optimalt og jeg har dagen så er en plassering godt innenfor poenggrensa absolutt noe å sikte etter, sier Horntvedt.

 

- Alle uttak er vanskelig

Sportssjef Åge Skinstad mener at uttaket var vanskelig.

 

- Alle uttak er vanskelig, men det største usikkerheten har var duellen mellom John Anders Gaustad og Tord Asle Gjerdalen, sier Skinstad.

 

Det var Gjerdalen som trakk det lengste strået i den duellen.

 

Og uttaket av Horntvedt begrunnet han sånn:

 

- Med den 3. plassen og at han var så nær Lars Berger, som vi har tatt ut, så kunne vi ikke la vær å ta han med. Han fortjener også å se at det å stå utenfor landslag ikke trenger å være noen ulempe, sier Skinstad.

 

På damesiden mener Skinstad det er gledelig at de har funnet plass til Betty Ann Bjerkrheim Nilsen.

 

- Hun er en spennende løper som vi ønsker å satse på, sier han.

 

Selvskrevne skiskyttere

Det var heller ingen overraskelse at skiskytterne Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger er med på laget. De knuste langrennseliten på Beitostølen og var nærmest selvskrevne.

 

Se det fullstendige uttaket her

 

 

 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut