-->

- Kan slå begge veier

Juniortrener Schjetne om VM på hjemmebane

Mens seniorene går inn i en sesong uten mesterskap så går juniorene inn i en sesong med VM på hjemmebane. At jr-VM går på Stryn kan være både en fordel og en ulempe mener juniorlandslagstreneren.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Årets junior-VM går på Stryn første uken av februar. Noe alle juniorlandslagsløperne er fullstendig klar over.

- Alle løperne sier at de vil til VM. For noen er målet å komme med til VM, for andre er målet å gjøre det bra i VM, forteller juniorlandslagstrener Jon Arne Schjetne.

Juniorlandslaget har vært gjennom en målsettingsprosess foran sesongen under ledelse av ikke ukjente Erik Røste. Der har løperne kommet fram til hva som skal være målet under årets VM.

- Her har løperne sagt at vi skal ta fire individuelle medaljer i tillegg til medalje på en av stafettene, forteller Schjetne som betrakter målet som ganske høyt.

Under VM blir det gått 15 og 30 kilometer fellestart i klassisk for henholdsvis jenter og gutter. I tillegg er det 5 kilometer fri for jenter og 10 kilometer fri for guttene, sprint i skøyting og stafett.

- Foreløpig tenker vi ikke så mye på VM, men vi kommer til å få mer og mer fokus på VM når vi kommer nærmere februar, forteller Schjetne.

Han er ikke bare positiv til at VM går i Norge.

- Det kan bli et ekstra press på løperne. Historien taler ikke akkurat for oss. Jr-VM har gått i Norge to ganger tidligere og begge gangene har det gått i dass, smiler Schjetne som selvfølgelig også ser fordeler med Stryn.

- De fleste har jo gått renn på Stryn tidligere og kjenner godt til løyper og profiler. I tillegg så er det jo trygt og godt å være i et land man kjenner til forholdene i og forstår språket, mener Schjetne.

Første uttak til årets VM går i Søre-Ål 20-21 desember. Siste helg det er mulig å overbevise blir på Hovden 9-10 januar. Det blir knalltøff kamp om VM-plassene.

- Jeg håper selvfølgelig at flest mulig av løperne på juniorlandslaget kommer med til VM, men det er ingen automatikk at landslagsløperne går VM. Det er alltid andre løpere som kommer med, sier Schjetne.

Hvor mange løpere som kommer med til Stryn er usikkert. Beskjeden Schjetne har fått er at alle som blir tatt ut skal gå minst en distanse.

- Sånn jeg ser det er det flere som kan gjøre det bra i VM. Det er potensial i flere av løperne, mener Schjetne som ikke ville røpe hvem han har mest tro på.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut