Philip Boit og Øystein Pettersen

Philip Boit og Øystein Pettersen Foto: Ola Jordheim Halvorsen

- Kom til Kenya på høydesamling

Øystein Pettersen ble mektig imponert da den kenyanske skiløperen Philip Boit la ut om tidene sine på 800 - og 3000 meter.
Tips en venn  Skriv ut

For de som ikke har fått det med seg: Philip Boit er i Norge og trener med Lillomarka Skiklubb. Kenyaneren, som kalte den ene sønnen sin for Dæhlie etter at den opprinnelige sistnevnte stod og ventet på ham ved målstreken under OL i Nagano, lader opp til VM.

- Kom til Kenya på høydesamling, sier Boit ivrig etter at Øystien Pettersen har lagt ut om sin egen begredelige innsats i høyden i Davos sist helg.

"Dæhlie the second"
Boit karakteriserer Pettersen som ”Dæhlie the second”. Skiløperne som nå begge går for Lillomarka Skiklubb fant tonen oppsiktsvekkende fort da Langrenn.com førte dem sammen onsdag morgen. Pettersen, som var på vei for å møte Andres Gløersen et sted dypt inne i de østligste skogsområdene av Oslo, er ikke helt fremmed for en tur til Afrika med joggeskoene i bagasjen.

- Ja kanskje jeg skal ta turen dit. Men tror ikke det blir noe av. Jeg er jo redd for løver, presiserer han og Boit bryter ut i latter.

- ”Animal-man”!  Dyrene er bare i skogen. Du er trygg, ler Boit, og legger til:

- Det er utrolig fint å trene der, mange land legger treningssamlingene sine til Kenya. Man får god høydeeffekt og stabilt klima.

1:46,5 på 800 meter
Den kenyanske skiløperen sikter til hjembyen Chiptoret som ligger på rundt 2300 moh. Der går han på rulleski og løper. Løper fort. Persen er 1:46,5 på 800 meter og rundt 7:50 på 3000 meter. Boit hevder det hadde vært betimelig med norske skiløper på den kenyanske høysletta. Der bor han sammen med kone og fire barn. Han arbeider i en sports- og kolonialforretning, og reiser nå og da rundt på skirenn.

- Jeg håper jeg treffer de norske løperne på samling i Kenya. Tror det hadde vært spennende, og nyttig. Det er fantastiske treningsmuligheter der.

Under perioden han har oppholdt seg i Oslo, rundt tre uker, har det vært kaldt hver bidige dag. Han kom fra behagelige 25-30 grader, til gjennomfrossen norsk vinterskog.

Blir vant til kulda
- Ikke noe problem, jeg har blitt vant til kulden her, og så har jeg vært med på verre, sier Boit som sikter til et opphold han hadde på Grønland i 2004.

- Der var det kaldt. Jeg skulle gå skirenn sammen med Bjørn Dæhlie men jeg ble helt satt ut av kulda. Jeg hadde aldri trodd det kunne bli så kaldt. Artic Circle Race het rennet, mimrer Boit akkompagnert av en lattermild Pettersen;

- Hva forventet du deg. At ”Artic Circle Race” på Grønland skulle bli en varm fornøyelse?, flirer han.

Pettersen, som fredag går Skandinavisk Cup på Savalen, kan ikke utelukke en "løpetur" til Kenya til sommeren, men han kan love én ting;

- Boit skal få låne godski av meg under VM i Oslo.

 


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut