-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

- Kort vei opp

Juniorjentene viste sterk innsats under verdenscupen på Beitostølen. Kristin Gausen og de andre juniorjentene viste at det er kort vei opp til toppen, mener juniorlandslagstrener Fredrik Aukland.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Fire juniorjenter fikk sjansen under verdenscupen på Beitostølen. Juniorlandslagstrener Fredrik Aukland er svært godt fornøyd med innsatsen.

Artig å få sjansen
- I utgangspunktet hadde vi ikke satt opp verdenscupen som mål, men når de fikk først gå så var det veldig moro. Alle leverte gode prestasjoner. Therese (Johaug) viser at hun er i den internasjonale verdensklassen, Marthe (Kristoffersen) gikk to gode renn og spesielt godt på stafetten, mens Kristin (Gausen) også gikk gode renn, sier Fredrik Aukland til langrenn.com.

For Kristoffersen og Gausen ble det verdenscupdebut. Gausen synes det var artig å få sjansen.

- Jeg er ikke veldig fornøyd med løpene, men det var veldig artig å få være med. Det gikk litt tungt på lørdag og jeg merker at formen ikke er der helt enda. Jeg har aldri vært i form tidlig i sesongen, sier Kristin Gausen til langrenn.com.

Hun hadde ikke verdenscupen som mål i år og har heller ikke satt mål av seg å gå noe mer verdenscup i år.

- Det er junior- VM som er det store målet i år, medgir hun.

Siste juniorlandslagssamling for i år
På søndag venter den siste juniorsamlingen for i år på Gålå. Der skal juniorlandslaget ligge og trene frem mot Spar- cupen på Sjusjøen helgen etter.

- Etter BUL- sprinten blir vi på Gålå. Nå er det mange konkurranser fremover, så vi legger til rette for mye mengdetrening samt å opprettholde teknikktreningen. Det blir siste samling for juniorlandslaget i år, kommenterer Fredrik Aukland.

Til tross for at Marthe Kristoffersen presterte så godt på Beitostølen velger landslagsledelsen å holde henne borte fra verdenscuprenn den nærmeste fremtid.

- Hun gjør det samme som Therese gjorde i fjor. Det har vært tanken hele veien og hun er også innstilt på det selv. Det har ingen hensikt å sende henne til verdenscupen nå, avslutter Fredrik Aukland.
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut