-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

- Langt over forventning

Erlend Hoff har hatt en sesongstart langt over forventning. Denne helgen går han skadinavisk cup i Finland.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Medkila-løper Erlend Hoff ble tatt ut til skandinavisk cup etter helgens gode innsats på Sjusjøen. Den beste sesongstarten noensinne, i følge ham selv.

Gått seg i form
- Det har gått langt over forventning så langt og det håper jeg fortsetter. Det har gått jevnt i høst og jeg har brukt de første rennene til å gå meg i form. På Gålå løsnet det skikkelig, sier Erlend Hoff til langrenn.com.

Hoff har deltatt i skandinavisk cup tidligere, men aldri på skiforbundets kvote.

- Det er jo en bekreftelse på at jeg har gått fort å bli tatt ut. Jeg har som mål for sesongen å forbedre meg ytterligere, men jeg tviler på at jeg får gå verdenscup. Det blir mer skandinavisk cup, samt norgescup utover vinteren og så får vi se, forklarer Hoff.

I dag har den norske troppen gått igjennom løypene som skal gås i Vuokatti. En knallhard løype med skikkelige motbakker venter løperne. Medkila-løperen vil ikke sette seg noen resultatmål.

- Det er høyt nivå. Jeg har ikke satt meg noe resultatmål, men skal gå så fort jeg klarer. Så får vi se når jeg har gjort jobben. Jeg tviler på at jeg kan hevde meg helt i toppen i sprint, men de andre distansene passer meg bra, forteller 29- åringen.

Vil lede sammenlagt
De tre beste i skandinavisk cup sammenlagt får friplass i verdenscupen frem til jul neste sesong. Det henger høyt for mange av løperne.

- Det har ikke vært noen målsetning for meg før sesongen. Vi får se etter helgen, men jeg frykter at jeg ikke er god nok i sprint, sier Hoff.

Leder for Norge, Roar Hjelmeset, vil gjerne se at en av hans utøvere har sammenlagtledelsen i cupen etter at helgen er avsluttet.

- Norge har stort sett gjort det veldig bra i skandinavisk cup. Vi sikter på å ha lederen sammenlagt både på dame- og herresiden etter helgen, sier Roar Hjelmeset til langrenn.com.

Totalt stiller 27 nordmennn til start i Finland. Kristian Horntvedt, som var tatt ut av skiforbundet til å gå, har blitt syk og står over rennene i helgen.
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut