OL2006_0902_1

- Lettere å gjøre det igjen

Eldar Rønning mener det er lettere å gjennta suksess enn å skape det, og tror det kan være en av grunnene til at han vunnet to 15 km i klassisk på rad og leder verdenscupen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Jeg er i flytsonen om dagen. Noe har vært litt flaks, men mest av alt så har jeg jobbet hard – lenge, sier Eldar Rønning til langrenn.com.

 

Midlertidig best i verden

Gutten fra Skogn og Nord-Trøndelag har overrasket alle denne sesongen. Han står med tre verdenscupseire så langt og leder verdenscupen sammenlagt foran romkamerat Tor Arne Hetland.

 

- Akuratt nå er jeg midlertidig best i verden, sier Rønning, uten at det høres helt ut som om han tror på det selv.

 

Langrenn.com treffer kometen på en svært dårlig mobillinje fra de italienske alper. Verdenscuplederen er på vei fra Cogne i Italia til La Clusaz i Frankriket sammen med resten av det norske laget.

 

- Jeg har sett framgangen selv i hele sommer og høst. Noe er no litt tilfeldig også, men når man er i den berømte flytsonen, som jeg føler jeg er nå, så er det lettere å gjennta suksessen, mener han.

 

Favoritt i Tour de Ski

Nå er han svært opptatt av å ikke stresse seg opp og blir for ivrig. Det er lett å gå på for mye, hvis han nå vil for mye.

 

- Jeg må bare ta ett og ett renn av gangne, sier han og bruker en av idrettens eldste visdomsord.

 

Utfordringen det blir å holde på den gule ledertrøya blir formidabel. Og med den over skuldrene har han naturlig nok seilet opp som den store favoritten til å vinne hele Tour de Ski.

 

- Det blir en utfordring der jeg ikke vet hva jeg går til. Det blir tøft.

 

- Jeg har trent mye skøyting rettet mot distanserenn i år, og håper det kan gi seg utslag i Tour de Ski. Og framgangen merker jeg.

 

En verdenscupseier i skøyting har han også i år. Den kom på sprinten i Düsseldorf.

 

- Nå skal jeg holde treningstrøkket oppe i jula, og ikke falle ned i nivå – så kan Tour de Ski blir veldig morsomt, tror verndenscuplederen.

 

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut