Tour de Ski, prolog Oberhof 2010. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Tour de Ski, prolog Oberhof 2010. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

- Løpet ga selvtillit

Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste solid form på fredagens åpning av Tour de Ski. - I dag hadde jeg sterke bein, kommenterer hun etter sin 3. plass.
Tips en venn  Skriv ut

Rett i tet for Kowalczyk
Justyna Kowalczyk (27) vant den første etappen av Tour de Ski og bekreftet sitt gedigne favorittstempel. Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste sterk form.

Kowalczyk har stort sett havnet på plassen bak Marit Bjørgen denne sesongen, men Bjørgen er ikke med i årets Tour, og da er det jenta fra Polen som er storfavoritt til å vinne hele Touren.

Det er ingen overraskelse om hun kommer først opp bratte Alpe Cermis i Cavalese søndag 9. januar. Hun åpnet i hvert fall sterkest i den 2,5 kilometer lange prologen nyttårsaften, og hun slo en Charlotte Kalla i stigende form med 1,5 sekunder.

I Bjørgens fravær er Astrid Uhrenholdt Jacobsen ett av Norges sterkeste kort, og Oslo-løperen innfridde med 3.-plass i prologen. Hun kom 4,8 sekunder bak Kowalczyk. - Charlotte, Astrid og Petra Majdic blir mine sterkeste konkurrenter, sa Kowalczyk.

Potensial
Jacobsen sikret seg 43 verdenscuppoeng for 3.-plassen. Hun har også en 3.-plass fra den klassiske sprinten i Kuusamo tidligere i sesongen. I Davos ble det 5.-plass i skøytesprinten. På sesongens friteknikkdistanser i verdenscupen er det blitt 11.- plass i Gällivare og 8.-plass i fellesstarten i La Clusaz.

- I dag hadde jeg sterke bein. Jeg er fornøyd med løpet. Det ga selvtillit. Jeg har hatt to tøffe sesonger, men nå vet at det er mulig igjen, sa Jacobsen.

Hun var utsatt for et uhell på sykkelsetet sommeren 2009 og har brukt tid på å bygge seg opp igjen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har potensial til å kjempe i topp 10 i sammendraget, men da må hun fullføre. 23-åringen deltok i de fire første utgavene i Tour de Ski også, men fullførte bare én av dem.

Form
- Astrid er i god form, behersker begge stilarter og er ikke minst god i sprint. Det har hun bevist med to finaleplasser så langt denne sesongen. Hun har helt klart potensial til å havne i topp 10, sa sportssjef Åge Skinstad til NTB.

- Målet er å unngå en riktig dårlig dag. Med unntak av siste etappe har jeg sjansen til å kjempe i toppen hver eneste dag. Jeg kan kjempe i toppen gjennom hele Touren, sa Jacobsen.

De øvrige fem norske jentene plasserte seg slik: 14) Marthe Kristoffersen (12,0 sekunder bak), 22) Therese Johaug (15,1), 25) Ingvild Flugstad Østberg (17,0), 49) Marte Elden (29,5) og 55) Sara Svendsen (34,2).

- Godkjent av Marthe, Therese og Ingvild, mente Skinstad.

Johaug (22) er en også en potensiell kandidat til å havne langt oppe på sammenlagtlisten om hun presterer opp mot sitt beste.

Justyna Kowalczyk sikret seg 15 bonussekunder foran lørdagens jaktstart samme sted. Kalla fikk ti bonussekunder og Jacobsen fem.

(©NTB)

Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut