-->
Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

- Må lære seg å gå skirenn

Ola Vigen Hattestad raser mot Emil Jönsson etter dagens sprint i Kuusamo. - Det er ingen nordmenn som kommer til å være snille mot han i fremtiden om han går sånn.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Ola Vigen Hattestad gikk hodestups ut av semifinalen i dag. Emil Jönsson skjærte inn foran en formsterk Vigen Hattestad.

Gikk inn foran
- Jeg er ikke særlig fornøyd med hvordan Emil Jönsson gikk i dag. Jeg er først i løypa, men er snill og slipper han inn før han skjærer inn en halvmeter foran meg. Han tok det sporet jeg skulle hatt istedenfor å velge sporet ved siden av, sier Ola Vigen Hattestad til langrenn.com.

Vigen Hattestad valgte i motsetning til Jönsson å unngå å havne i bråk.

- Jeg kunne gjort det samme med han som han gjorde med meg og kjørt han inn i gjerdet. Isteden gir jeg han en meter så vi kan berge oss igjennom svingen begge to. Det var dårlig gått av han, forklarer sprintlandslagsutøveren.

Jönsson selv er ikke enig i Vigen Hattestads uttalelser.

- Det var ingenting spesielt med den episoden. Jeg kom først inn i svingen og gikk mot sporet som begge ville ha til venstre. Neste gang kan det være en svensk som faller, sier Emil Jönsson til langrenn.com.

Diskusjon i etterkant
Sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune var heller ikke blid på svensken etter målgang.

- Det så ut som en klar obstruksjon, som man sier på fotballspråket. Det er trist at sånt skjer, for Ola virket usannsynlig pigg. Det er ingen vits i å gjøre noe med det nå, men når ting har roet seg ned må vi ta en diskusjon på det, sier Ulf Morten Aune til langrenn.com.

- Det er vanskelig for juryen å gjøre noe med det når TV- bildene er uklare, men jeg håpet han skulle bli disket og jeg kunne fått gått a- finale. Han må få lært seg å gå skirenn, uttaler Vigen Hattestad.

I b- finalen fikk imidlertid 25- åringen vist at formen er god. Der gikk han inn til seier, på bedre tid enn det ble gått i finaleheatet.* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut