-->
Øystein Pettersen Foto: Thomas Furuheim

Øystein Pettersen Foto: Thomas Furuheim

- Må tørre å sette et eksempel

Øystein Pettersen mener terskelen for å diskvalifisere utøverne i sprint er altfor høy.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Hittil i verdenscupsprintene denne sesongen har det vært flere tilfeller hvor utøverne mener dommerne har vært for snille. Det har fått utøvere og ledere til å reagere. Øystein Pettersen mener terskelen er for høy.

Høy terskel
- Man må tørre å sette et eksempel. Terskelen for å diskvalifisere folk har blitt høy og utøverne ser at man kan kan gjøre mye uten å bli disket. Om man statuerer et eksempel og sier "dette går ikke" så får utøverne mer respekt. Å henge ut Emil Jönsson eller en annen blir håpløst, for i løpet av en konkurranse er det mange som gjør noe dumt, sier Øystein "Pølsa" Pettersen til langrenn.com.

Har det blitt mer brytekamp de siste årene, sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune?
- Det går litt opp og ned, men det har ikke startet så bra denne sesongen når vi ser på Düsseldorf og Kuusamo. Det skal være litt skulder mot skulder, men når det blir texas tar folk seg til rette. Vi vil ha et klart skille, man kan ikke gjøre som man vil, sier Ulf Morten Aune til langrenn.com.

Nivået på sprintkonkurransene har blitt høyere med årene og det tror Pølsa har mye av skylden.

- Det er flere som går fort og forstår viktigheten av plassering underveis. Det innbyr til at det blir tettere og noen av løypene innbyr til litt kollisjon. Det er imidlertid stort sett de beste som vinner uansett, uttaler Pettersen.

Race-accident
Medlem av FIS langrennskommite Vegard Ulvang forstår at utøvere og ledere noen ganger er uenig, men det er dommeren som dømmer.

- Når det gjelder TD så er det han som dømmer. Man kan selvfølgelig skrike, men det er dommeren som dømmer. Noen ganger er det galt og andre ganger er det bra. For å bli TD i dag må man ta utdannelse og en eksamen. Det er stort sett ledere, trenere og tidligere aktive som er TD. Vi kan kritisere dem, men det er dem vi har å rå over. Vi prøver stadig å rekruttere, sier Vegard Ulvang til langrenn.com.

Dommerne baserer seg ofte på TV- bilder. Samtidig oppfattes ikke reglene likt i Skandinavia og mellom- Europa.

- Vi oppfatter det nok litt annerledes. En standard kommentar i mellom- Europa er "race-accident", kommenterer Ulf Morten Aune.

Noen grense synes sprintlandslagstreneren det er vanskelig å sette.

- Det er vanskelig å svare på, men den går jo ved usportslig opptreden, sier Aune.

- Det er suverent at det er mye kamper og tett, men om noen bryter grensene må juryen si ifra, avslutter Øystein Pettersen.* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut