-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

- Måtte jo nesten slå til

Anders Gløersen fikk sitt internasjonale gjennombrudd i Rybinsk. Det tok tid før det gikk opp for 21- åringen hva han hadde prestert.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Anders Gløersen presterte når han fikk sjansen. Seieren i Rybinsk kom uventet på både ham selv og resten av langrennseliten. Nå er han tilbake i hverdagen i Oslo og begynner å forstå hva han har prestert.

Måtte slå til
- Jeg måtte jo nesten slå til når jeg fikk sjansen. Det gikk ikke helt opp for meg når jeg gikk over målstreken, men nå har jeg kommet hjem og fått det litt mer på avstand. Det var fryktelig artig, sier Anders Gløersen til langrenn.com.

- Det var i overkant av forventet at Anders skulle ta hjem seieren, sier manager for Team Manpower Anders Linnestad.

Nå er han så godt som inne på laget til verdenscuprennene i Canmore, Canada, 22-26. januar. Gløersen tar imidlertid ingenting for gitt.

- Jeg håper i hvert fall jeg la inn en god søknad. Jeg har fått noen positive signaler, medgir Gløersen.

Anders Linnestad er mer sikker i sin sak.

- Det skal mye til før han er ute av laget nå. Det regner jeg som ganske sikkert.

Mer enn normalt
Før den tid venter en god treningsperiode og skandinavisk cup på Tolga for Rustad IL- utøveren. Etter mye reising den siste tiden blir det godt med en liten juleferie, synes Gløersen.

- Det blir litt mengdetrening, noen skirenn og noen kontrollerte I-3 økter fremover. Det blir godt å slappe av litt. Jeg har ikke lagt så mange planer enda, men jeg har snakket med Martin (Johnsrud Sundby) om å ta noen hardøkter sammen, forklarer han.

Det har naturligvis vært mer oppstyr rundt 21- åringen etter at han kom hjem fra Rybinsk enn tidligere.

- Det har vært mer enn normalt, men ikke helt enormt. Det ble en lang dag på mandag og jeg var veldig sliten når jeg kom til Gardermoen. Tirsdag ble det en rolig dag, men nå har jeg begynt å trene ordentlig igjen, avslutter Anders Gløersen.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut