-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Ole-Marius Bach underveis på Tana-etappen av Tour de Barents 2011. Foto: Laiho/NordicFocus.

Ole-Marius Bach underveis på Tana-etappen av Tour de Barents 2011. Foto: Laiho/NordicFocus.

- Man vinner ikke på en ok dag

- Det blir en spennende helg, her må man være med fra start, slår Ole-Marius Bach fast. Fredag til søndag konkurrerer han om poeng, heder og ære i Skandinavisk Cup.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Selv om løperen fra Byåsen IL og Team Veidekke fortsatt kun er 23 år har han allerede rukket å få med seg 7 starter i verdenscupen, hvor 21. plass fra fellesstarten i Falun tilbake i 2010 står som beste individuelle prestasjon.

Denne weekenden er Ole-Marius Bach blant de norske løperne som er ventet å markere seg høyest opp på resultatlistene under Skandinavisk Cup i finske Vuokatti.

- Hva tenker du selv om helgen?

- Det blir spennende, her må man være med fra start. Jeg håper å gjøre en bra helg.

- Hvordan har det gått så langt i år?

- Jeg føler at rennet i Bruksvallarna (24. plass) var gjennomkjøring. Verdenscupen på Sjusjøen la jeg vekt på (46. plass). Med bare 20-30 sekunder raskere tid der ville jeg vært mye lenger frem på resultatlista.

Noen dager med sykdom
- Hva med BUL-sprinten?

- Dagen før BUL-sprinten ble jeg syk. Vi ble syke nesten hele gjengen i Team Veidekke, med unntak av Øyvind Gløersen. For meg hang sykdommen i gjennom hele helgen og forsvant først når jeg kom hjem og tok det litt med ro.

Rusk i maskineriet til tross, Ole-Marius Bach gikk seg inn til 13. plass (15 km fri) og 10. plass (sprint fri), det avsluttende klassisk-løpet gikk uten Bach grunnet den tiltagende forkjølelsen.

Fornøyd
- Svensk sesongåpning i Bruks, verdenscup på Sjusjøen og BUL-sprinten på Beitostølen. Hvordan er helhetsinntrykket?

- Er egentlig fornøyd med starten på sesongen. Det gjelder å ikke se seg blind på plasseringer, for tidsmessig er dette noe å bygge videre på, poengterer Bach.

De snaut to ukene som har gått etter BUL-sprinten har trønderen brukt på å bli helt frisk, samt ikke minst trent hjemme i skogene rundt Trondheim.

- Det kom snøfall tidlig i forrige uke. Etter det har det vært drømmeforhold i hele Bymarka. Vi har kunnet bruke konkurranseski i trening, smiler Bach.

Topplasseringer er målet
Tirsdag kom han til Vuokatti hvor det i dag fredag, lørdag og søndag venter tre konkurranser. Bach sier det er fine løyper og at det ser bra ut i Finland, men onsdag var det rubbeski for å få feste som måtte til.

- Målsetninger for deg i helgen?

- Er jeg i form og går bra på ski vil jeg kjempe i toppen – jeg har lyst til det, understreker Ole-Marius Bach, før han avrunder med noen ekstra kloke ord;

- Man vinner ikke på en ok dag, man må ha en meget bra dag for å henge med i toppen!


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus