Kjersti Bø

Kjersti Bø Foto: Geir Olsen

- Motiverende med tanke på fortsettelsen

Kjersti Bø slo til med fjerdeplass i Skandinavisk Cup:


Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Helgas Skandinaviske Cup i Vuokatti ble en opptur for Kjersti Bø(22).

Fredag gikk hun inn til tiendeplass på distanserennet i klassisk stil og lørdag toppet hun dette ved å bli nummer fire, og beste norske løper, på sprinten.

- Denne helga gjorde bra. Det var først og fremst veldig artig, samtidig er det motiverende med tanke på fortsettelsen, sier Kjersti til Langrenn.com, før hun prøver seg på en forklaring.

- Jeg har ikke gjort så mye annerledes denne sesongen i forhold til tidligere. Det handler bare om tradisjonell langrennstrening. I tillegg har jeg endelig fått en sesongoppkjøring hvor jeg har unngått sykdom av betydning.

Treningsmiljøet har imidlertid betydd mye.
- Miljøet i Strindheim er veldig bra, både sosialt og treningsmessig. Foran denne sesongen har vi også fått en del nye løpere som har tilført mye.

Deltidstudier
Dette har gjort at Klæbu-jenta har fått fart på skiene, at gjennombruddet – som vi velger å kalle lørdagens fjerdeplass - skulle komme på sprint er mer en tilfeldighet.

- Generelt går jeg best i klassisk foreløpig, men at jeg presterer best i sprint har jeg ingen forklaring på. Jeg har vel bare anlegg for det, nesten mer spør enn svarer Kjersti, og legger til.

- Det kommer vel på distanserenn også etter hvert.

Med 50 prosent studieprogresjon på fysioterapi gir hun i hvert fall langrennsatsingen en sjanse.

- Jeg ser med en 3-4 års horisont på satsingen min. Om jeg ikke har tilstrekkelig progresjon i prestasjonene innen den tid får jeg ta en ny vurdering.

Steg for steg
Selv med helgas suksess i bagasjen vil hun ikke revurdere sesongmålene.  
- Denne sesongen er målet å hevde meg så bra som mulig i norgescupen og Skandinavisk Cup, innleder Kjersti, før hun våger å si det hun tenker.

- Kanskje får jeg også sjansen i verdenscupen i sprint – i hvert fall på nasjonal kvote - om jeg fortsetter å prestere som i helga. I tillegg hadde det vært moro å bli tatt ut til Team Trøndelag etter sesongen.

- Uansett må jeg bare fokusere på treningsarbeidet og ta steg for steg.

God sprint
Neste steg kan hun ta under norgescupen på Steinkjer like over nyttår.

- For å være helt ærlig har jeg ikke rukket å tenke på de rennene enda, men på sprinten håper jeg å kunne ta meg til finalen. Under distanserennet er jeg fornøyd om jeg blir blant de 15 beste.
 
 

Skandinavisk cup - Vuokatti - Sprint klassisk kvinner

Skandinavisk cup - Vuokatti - Sprint klassisk herrer

Skandinavisk Cup - Vuokatti - 10 km klassisk - kvinner

Skandinavisk Cup Vuokatti - 15 km klassisk - herrer


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut