-->
Morten Eide Pedersen tester løypa til Hafjell Ski Marathon en tidligere vinter. Arrangørfoto.

Morten Eide Pedersen tester løypa til Hafjell Ski Marathon en tidligere vinter. Arrangørfoto.

– Nå renner det på med påmeldinger, folk vil ha med seg Hafjell Ski Marathon og den gode atmosfæren rundt

Det er en entusiastisk Espen Harald Bjerke Langrenn.com prater med noen få dager foran den store langrennsbegivenheten ved Mosetertoppen.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det er en entusiastisk Espen Harald Bjerke Langrenn.com prater med noen få dager foran den store langrennsbegivenheten ved Mosetertoppen.

Aller først forteller han om de gode påmeldingstallene.

– Det ser veldig lovende ut, nå renner det på med påmeldinger, folk vil ha med seg Hafjell Ski Marathon og den gode atmosfæren rundt.

– Med tanke på at rennet går i Hafjell så er det mange muligheter både før, under og etter rennet og vi har et nært samarbeide med Skavlen Restaurant for å lage en komplett ramme rundt det hele.

– Vi ligger an til å lande på rundt 900 deltakere.

Dette betyr altså at vi nok engang snakker om rekordnivåer hva deltakelse gjelder for dette relativt unge arrangementet. Det er fortsatt under 10 år siden driftige sjeler tok initiativ til å bygge opp et slikt langløp i Øyerfjellet.

Status på snø og forhold
Det er en snørik vinter over store deler av Østlandet i år, men spesielt i lavere strøk har det en drøy ukes tid vært et leit mildvær.

Hvordan har det mildere været påvirket situasjonen hos dere?

– Det går mot drømmeforhold. Det har vært litt "alpe-feeling" den siste tiden. Altså kalde netter, men varmere dager når sola har stått på. Dette gjør at snøen har blitt litt omdannet.

– Vi snakker nok om at man fortsatt kan smøre med voks, men det blir en ekstra god gli i snøen, forklarer Espen Harald Bjerke, som selv har bakgrunn både fra allround langrenn og langløp på øverste nivå.

Fortsetter nedenfor bildet
Den tidligere toppløperen Espen Harald Bjerke er nå markedsansvarlig for Hafjell Ski Marathon. Foto: Morten Nordlie.
Espen Harald Bjerke er blant de mange som står på for Hafjell Ski Marathon og er nå klar for nok en utgave av det populære rennet.

Innholdsrik afterski
– Nå er det vinterferie for osloskolene, neste uke er det det samme i Hedmark og Oppland. Dette betyr at til helgen, når vi arrangerer Hafjell Ski Marathon, da er det vinterferie for alle som er i Hafjell, sier Bjerke og fortsetter;

– Når det er vinterferie, da er det fullt på hyttene i Hafjell og da har hyttefolket gode muligheter til å kose seg. Derfor legger vi opp til en innholdsrik afterski.

Bjerke opplyser at Skavlen Restaurant sørger for afterski i sine lokaler.

– I tillegg er det i arrangørenes telt muligheter for pølser og andre kioskvarer, vaffel, brus, kaffe etc. Og her i teltet blir det rigget til som en lounge med avslappet atmosfære og også en egen DJ i teltet.

Musikk også underveis i løypa
For noen dager siden hadde vi her på Langrenn.com et eget oppslag om den nye løypa for Hafjell Ski Marathons lengste løype, den over 42 km.

Dette er nå én lang runde, fremfor to korte, slik som tidligere (se egen sak om den nye løypa).

– Etter 16 kilometer kommer løperne til Hornsjø Høyfjellshotell. Der blir det ikke bare servert suppe på matstasjonen i regi av hotellet. I tillegg stiller nemlig Red Bull opp med egen DJ der, røper Espen Harald Bjerke.

Egen fartsetappe - Speed Track
– Når vi først er inne på samarbeidet med Red Bull, må vi også fremheve Red Bull Speed Track, påpeker Bjerke.

Hva er dette for noe?

– Dette er Swix Mosetertoppen Skiline sin faste testbane. Det er en strekning i løpet som alle deltakere, uansett distanse, kommer forbi. Det er en nedoverbakke som er ca. 150 meter og hvor det er satt opp fartsmåling. Og den blir for anledningen kalt Red Bull Speed Track.

Vi får også vite at premien i Red Bull Speed Track ikke overraskende er av det flytende slaget.

– Raskeste dame og herre får 5 brett med Red Bull.

Fortsetter nedenfor bildet
Skiline sin testsone i Hafjell Mosetertoppen.
Testbanen Swix Mosetertoppen Skiline blir for anledningen en egen konkurranse i konkurransen hvor navnet lyder Red Bull Speed Track og det er raskest tid på 150 meter nedoverbakke som gjelder.

Hafjell Ski Marathon er for alle
Afterski og Red Bull er nevnt og belyst, dette må allikevel ikke forstås i retning av at Hafjell Ski Marathon ikke favner bredt hva aldersgrupper gjelder.

Espen Harald Bjerke er nemlig opptatt av å påpeke at arrangementet er for alle;

– Afterski har Skavlen Restaurant som nevnt for de av deltakerne og hyttefolket som vil kose seg litt ekstra i forbindelse med vinterferien.

– Men vi har også samarbeid med Hunderfossen Familiepark. For eksempel så kommer trollene deres opp på stadion i forbindelse med rennet.

– Det skal være god atmosfære også for de yngre og for deltakere i familieklassene, understreker Espen Harald Bjerke avslutningsvis.

Årets utgave til helgen
Hafjell Ski Marathon arrangeres lørdag 23. februar 2019 med start og mål på Mosetertoppen Ski Stadion i Hafjell ved Øyer i Oppland.

Se også
* Hjemmeside for Hafjell Ski Maraton
* Omtale av den nye løypa som utgjør en lang runde fremfor to korte for de som går 42 km: "Ny spektakulær løype i Hafjell Ski Marathon – Espen Harald Bjerke har prøvegått løypa og filmet"

---

* Hafjell Ski Marathon er profileringspartner av Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus