RESULTATER: Ski-NM: Tirsdag: 10/15 km: Kvinner- Menn| Mandag: 5/10 km: Kvinner- Menn| Søndag: 15/30 km: Kvinner- Menn| Øvrige mellom nyhet 4 og 5| Snarvei begivenheter mellom nyhet 2 og 3| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Illustrasjonsbilde. Foto: Ola Jordheim Halvorsen.

Illustrasjonsbilde. Foto: Ola Jordheim Halvorsen.

– Nå synes jeg Skiforbundet og ledelsen der misforstår, sier Øyvind Mobakken som vil ha aktivitet fremfor store støtteapparater på tur

Rossignol har sendt brev til utøvere og NSF

– Det blir jo helt tullete å ha 55 servicefolk på et skirenn når det er 55 damer som deltar og 90 menn.

Tips en venn  Skriv ut

Øyvind Mobakken har tilhørt norgestoppen i langrenn og har flere NM-medaljer. Over dusinet fullt av starter i verdenscupen har han også fått med seg.

De siste tiårene har han jobbet i Rossignol, nå som daglig leder på deres norgeskontor, ved siden av å være ildsjel for langrenn i Groruddalen og i Lillomarka Arena, nordøst i Oslo.

Nå er Mobakken oppriktig oppgitt over sentralleddets prioriteringer.

– Hvorfor skal vi ha servicefolk på renn når det er store begrensninger på deltakelse som følge av koronapandemien og sykdommen covid-19, spør han overfor Langrenn.com og fortsetter;

– Det blir jo helt tullete å ha 55 servicefolk på et skirenn når det er 55 damer som deltar og 90 menn.

– La oss heller si at enten Skiforbundet eller for eksempel Swix stiller med 10 personer i et felles test- og smøreteam for alle deltakerne. Da kan det være 45 flere løpere med, toalt 190 utøvere.

– Noe som igjen gjør at flere av de nestbeste får mulighet til å konkurrere mot og møte den ypperste eliten.

HAR SENDT BREV

Til Langrenn.com sier Mobakken også at vi alle ønsker TV-sendt renn, og han understreker viktigheten av at nasjonal sesongåpning, NM og slikt går på TV med store startfelt.

Han poengterer i tillegg at Rossignol er like opptatt som alle andre av at samfunnsansvaret rundt korona tas på alvor.

Derfor har også det utøvende racing-teamet til Rossignol, ved Dag Erik Kokkin og Eirik Andreas Øwre, nå sendt ut et brev til sine løpere, skifabrikkens samarbeidsparter og til Norges Skiforbund.

– Som en konsekvens av myndighetenes informasjon vedrørende covid-19, så vil vi innskrenke en del av vår racingvirksomhet og tar del i den nasjonale dugnaden. Dette vil medføre fravær ved alle racing aktiviteter, i første omgang, frem til nyttår, står det å lese i brevet.

Link til brevet i sin helhet følger nederst i denne artikkelen.

MENER FOKUSET ER FEIL

– Skiforbundet sier at de må drille teamet sitt, at det er derfor de må være så mange på plass på Beitostølen under sesongåpningen.

– Det er bare tull, de folka har ligget 14 dager på Natrudstilen og drillet, de er så samkjørte fra før, understreker Øyvind Mobakken overfor Langrenn.com.

– I den settingen vi er i nå, er aktivitet det viktigste, og viktigere da å ha med løpere fremfor støtteapparat.

– Forbundet må ikke ha det fokuset på utstyr, testing og alt mulig annet, men på det å gå skirenn.

VM-GULL I OBERSTDORF LITE VERDT OM EN GENERASJON FALLER FRA

Øyvind Mobakken har lite til overs for en tankegang om at Skiforbundets støtteapparat skal prioriteres fremfor løpere nå på denne siden av jul av hensyn til Oberstdorf-VM som kommer lenger ut på vinteren.

– De VM-gullene Norge kan få med seg derifra, de er lite verdt dersom vi mister en hel generasjon skiløpere, påpeker mannen som har langrenn både som livsstil og profesjon.

– Nå må folk og Norges Skiforbund stikke fingeren i jorda. Er ikke det viktigste å stimulere til aktivitet, spør Mobakken retorisk:

– De nest beste MÅ få muligheter. Nå synes jeg Skiforbundet og ledelsen der misforstår og henviser igjen til noen av ordene i brevet Rossignol har sendt ut.

– Vi som jobber med racing i Rossignol Norge vil også påpeke at det er utøveren som skal være i fokus ved arrangement, og vi ønsker ikke å være en faktor til begrensede startlister.

* Klikk her for å se hele brevet fra Rossignol til deres utøvere, partnere og Skiforbundet.


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse