Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

- Nivået har blitt høyere

Ulf Morten Aune ser at stadig flere sprintere kjemper om en plass i toppen.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Les også:
- Dårligste renn noen gang

Langrenn.com skrev til morgen i dag om Trond Iversen som sliter med å finne tilbake til formen. Ulf Morten Aune tror nivået har blitt atskillig høyere i sprint de siste årene, samtidig som at Iversen har hatt en sesongstart med en del sykdom.

Prat i kveld
- Trond og jeg skal ta en prat i kveld for å sette ting sammen for perioden som kommer. Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at Trond er skuffet, sier Ulf Morten Aune til langrenn.com.

- Nivået på sprintkonkurransene er atskillig høyere nå enn for noen år siden. Man må være optimalt forberedt og kjøre full spiker fra første meter. For Trond har det vært noen korte og noen lenger stopp i treningen og da er det vanskelig å være optimalt forberedt, forklarer Aune.

Iversen har gått gode økter på trening, men i verdenscupen har han ikke vært sitt gamle jeg.

- Verdenscup og trening er to forskjellige ting. Man er totalt avhengig av å være optimalt forberedt. Ta for eksempel Eldar (Rønning) som nå i helgen ikke gikk videre etter å ha gått 30 kilometeren dagen før, uttaler sprintlandslagstreneren.

Ikke bare positivt
Norge tok femdobbelt i Rybinsk i helgen. I skandinavisk cup dominerte også de norske utøverne. Til tross for dette er ikke de store forskjellene gjort i treningsarbeidet.

- Vi har blitt bedre på de fleste områder og er gode til å pushe hverandre på trening. Baksiden er at det er vannvittig tøft å kvalifisere seg for verdenscuplaget. Det er ikke bare positivt, forteller Aune.

Det neste rennet for de fleste sprinterne som ikke skal gå Tour de Ski blir i Canada i midten av januar.  

- Det blir en lang periode uten sprintkonkurranser og da er det lett om vi ikke har klare mål at kvaliteten går ned. Det må vi unngå, avslutter Ulf Morten Aune.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut