-->
Foto: Moa Molander Kristiansen, www.kristiansen-sport.com

Foto: Moa Molander Kristiansen, www.kristiansen-sport.com

- Nøkkeletappen er idag

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)




Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- For meg blir dagens klassiske renn nøkkeletappen i Toure de Ski. Jeg må nok inn blant de 10 beste hvis jeg  fortsatt skal ha sjansen til å vinne sammenlagt, sier Petter Northug jr, som mener at Tour fortsatt er helt åpen når det gjelder hvem som kan vinne.

- Ja, jeg er for eksempel bare 28 sekunder etter. Det er mange som har sjansen fortsatt. Cologna blir farlig, det samme blir folk som Jauhojärvi, Eldar, John Kristian og kanskje Gaillard, men han kan like gjerne forsvinne på en etappe.

Petter forsøker å ikke tenke på 55.plassen i klassisk stil fra Davos rett før jul. Istedet er siktet innstilt på de fem rundene av 3 kilometer som skal gåes i den klassiske løypa i Nove Mesto na Morave.

- For meg er det fint med ei kort løype og mange løpere. Da håper jeg at jeg får noen å henge på med underveis, og at jeg holder koken oppe hele veien. Hvis man går mye alene har jeg lett for å sovne litt, sier Petter, som kjenner seg skikkelig pigg etter hviledagen på Touren.

- Det har vært deilig med en konkurransefri dag. Jeg har mest ligget på senga, foruten at jeg trente på formiddagen og en liten joggetur på kvelden.

Trønderen er beste nordmann i sammendraget på en 5.plass, og ser positivt på sjansene hvis han klarer dagens nøkkeletappe.

- Jeg må til finalen i sprinten på nyttårsdagen. Det kjentes bra ut i Praha, så jeg  har håp om å klare det. Fellesstarten i Val di Fiemme burde også passe meg, liksom avslutningen. Nei, det er det klassiske rennet her i Nove Mesto som blir nøkkelen,påpeker Petter nok en gang.

Nesten borte i Oberhof
Hittil har trønderen bare opplevd en kritisk periode i årets Tour.

- Det var under jaktstarten i Oberhof, da jeg på et tidspunkt måtte slippe klynga. Når lederne begynte å skrike at "nå er Touren snart over", måtte jeg skjerpe meg skikkelig og brukte enormt med krefter for å komme meg tilbake i hovedfeltet.

Petter greide det og hadde også krefter til en bra spurt.
- Jeg hentet meg igjen på sisterunden, og det var bra, for der kunne jeg ha mistet sjansen. Ellers er jeg godt fornøyd med prologen, og sprinten i Praha var også godkjent, selv om jeg gjerne skulle ha vært i A-finalen, sier Petter Northug etter sin 7.plass og seier i B-finalen.

Sommerfeldt ute
Når Tour de Ski ruller videre i Nove Mesto på nyttårsaftenen er det uten fjorårets andremann i sammendraget. Tyske Rene Sommerfeldt har blitt syk og fått feber, og han må avstå fra videre deltakelse.Derimot rapporterer tyskerne at Axel Teichmann kommer til å gå for fullt for å ta igjen det han tapte da han misset kvalifiseringen i Praha. Prologvinner Teichmann er nå på en 10.plass sammenlagt, 48 sekunder etter ledende
Dario Cologna fra Sveits. Visst har Petter Northug rett, alt kan fortsatt skje i årets Tour de Ski.

 


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


Vidar Løfshus

- Helt åpent

Assistenttrener for herrelaget Vidar Løfshus:

Åge Skinstad

- Har aldri hørt om liknende

Åge Skinstad raser:

Tor Arne Hetland

Hetland back in business

Ella Gjømle kommenterer Tour de Ski:

30 km, Bjrgen jubel 01_500x374

Bjørgen to i prologen

Langrenn.com følger Tour de ski

Therese Johaug

Går for pallen i klassisk

Therese Johaug sikter høyere:

Odd-Bjørn Hjelmeset

Det er nå det begynner

Odd-Bjørn Hjelmeset kommenterer Tour de Ski for langrenn.com: