-->
ulvang_beito

- Overraskende kommentar

Vegard Ulvang skjønner ikke helt kritikken som gis av Tor Arne Hetland på sprintgutta.no.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
- Jeg er litt overrasket over det Tor Arne skriver. Løypa som ble gått i fjor i Kuusamo ble brukt som referanse som en god sprintløype. Den samme løypa blir av de samme utøverne i dag kalt ubrukelig, sier Vegard Ulvang til langrenn.com.

Forandret fra i fjor
Sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune utdyper problemet.

- Det som er spesielt i Kuusamo er at løypa er forandret ganske mye fra i fjor. Problemet er at løypene ikke er like fra gang til gang, sier Ulf Morten Aune til langrenn.com.

Tor Arne Hetland lister opp fem punkter som må være med i en sprint;
- plass til 4 klassiske spor, eller brede nok til at minst 2 løpere kan skøyte side om side
- mest mulig rettstrekker
- innby til bruk av alle teknikkene i klassisk og skøyting
- oppløpet på minst 200m rett fram og med minst 4 baner
- løypelengde må standardiseres til f.eks 1450m

Det skjønner ikke Ulvang stort av.

- Dette er nærmest en kopi av de regler som gjelder i dag. Blant annet har vi hatt fire korridorer i flere år. Jeg skjønner ikke alt, men det er tydelig noe er galt så vi jobber med det, uttaler Ulvang.

Ser bort ifra praktiske hensyn
Dialogen med FIS skal imidlertid være bra. Det største problemet ligger i at arenaene er laget lenge før sprintøvelsen kom på programmet.

- Vi har en god dialog med FIS, men en ting er regelverk og en annen ting er praksis. Vi ønsker å påvirke så langt vi kan når vi er på plassen, men vi skal ha fokus på å gå skirenn og kan ikke diskutere løyper i det vide og det brede. Problemet er at i noen sammenhenger ser man bort ifra praktiske hensyn. Forholdene blir ikke alltid tatt hensyn til og sprintløyper er ikke det første som blir lagt vekt på når det blir laget anlegg, forklarer Aune.

- Vi har en god dialog med de norske løperne og ikke minst Ulf Morten. Utfordringen er at arenaene er laget lenge før sprintløypene kom til. Løypene stilles strenge krav til og det er bra. Men det er rom for forbedringer, uttaler Ulvang.

Sprintlandslagsløper Øystein Pettersen er heller ikke enig i alt Tor Arne Hetland skriver.

- Det Tor Arne skriver er satt litt på spissen. Jeg er ikke enig i at den som var raskest ut fra start vant i helgen blant annet. Men vi kan tjene på mer fair løyper. Det er mer interessant om folk kan gå på ski og om man er god nok skal man komme forbi uten at løypa begrenser seg. Det er mer action om de beste rykker og setter fart enn å se folk slår hverandre med staven, sier Øystein Pettersen til langrenn.com.
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut