Frode Estil

Frode Estil Foto: Ivar Haugen

- Rekruttlaget var en suksessfaktor

Frode Estil er olympisk mester og har over ti år bak seg på landslaget:

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Midt på 90-tallet kom Frode Estil fra det store intet, eller rettere sagt kretslaget, og slo seg inn på landslaget. Det ble med ett år blant de store gutta, så bar det ned på rekruttlaget.

Ikke uvanlig
Et år blant rekruttene var det Frode trengte for igjen å vokse seg inn i landslagsdressen. Denne gang var han mann for utfordringer på høyeste nivå og gledet langrennsnorge med mange sterke prestasjoner på den internasjonale arena i en tiårsperiode.
 
- Dette er ikke et uvanlig mønster. Når en kommer på landslaget blir en kanskje ekstra ivrig og prøver å henge på de beste på alle økter. Da kan totalbelastningen bli for stor for noen. For andre har rett og slett treningen på regionlaget passet bedre enn landslagsopplegget, sier Frode til langrenn.com, når han i dag reflekterer over problemstillingen som rammer mange løpere på vei opp.

Rekruttlag
Det finnes ikke noe fasitsvar i idretten, men alle forandringer er ikke til det bedre.
- Jeg synes at Skiforbundet burde fortsatt å ha et rekruttlag. Det er en god mellomstasjon for unge lovende løpere på vei opp.

- Rekruttlaget var en av suksessfaktorene på slutten av 90-tallet. Her samlet man de sultne løperne som pustet de etablerte i nakken. Etter et år på rekruttlaget tok løperne ofte steget opp på elitelaget året etter.

- Nå står de ulike ”teamene” i stor grad for dette arbeidet, men da blir løperne litt prisgitt tilbudet på stedet der en er bosatt. Tidligere var det Skiforbundet sentralt som sto for dette. Selvfølgelig kostet dette rent økonomisk, men det gav også mye tilbake.

Hardt arbeid
Uansett får en ingenting gratis.
- Når en kommer på landslaget kan det lett bli en sovepute for noen. En har sett eksempel på utøvere som tror at ting går av seg selv når de er på landslag, men en blir ikke bedre skiløper av å få tilgang på massasje.

- Det som gjelder er hardt arbeid. Om en er på landslag eller ikke, så er det viktigste å trene godt. Grunnlaget legger en på hjemmebane.

- Det har alltid vært basisen i min satsing.

Landslag gir gode rammebetingelser, men som toppidrettsutøver skal en sprenge grenser.
- Øknonomisk og utstyrsmessig er det en fordel å være en del av landslaget. På alle andre områder kan en gjøre ting like bra på utsiden, avslutter Frode.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse