KIRKEBAKKEN GP: Resultater alle klasser| TOTEN SKIFESTIVAL: RESULTATER: Lørdag 50 km: Kvinner- Menn| Fredag 10 km: Kvinner- Menn| Program| Startliste| VELDIG MANGE ANDRE RESULTATER mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| FØLG LINDESNES - NORDKAPP
marit_bjorgen_hummelfjell_2011_ingeborgscheve

– Ser ingen ende

Sommerprat med Marit Bjørgen

Marit Bjørgen vet ikke når hun kommer til å gi seg. Motivasjonen er på topp, og nå kommer VM og OL på løpende bånd. I første omgang venter rulleski-VM i Aure, med motbakkeløp i dag.
Tips en venn  Skriv ut

– Det var en fantastisk sesong, sier Bjørgen om sesongen som kulminerte med VM på hjemmebane der hun nesten tok rubbel og bit.

– Det gikk over all forventning. I forkant av sesongen var Bjørgen selv litt avventende, for hun visste det ville bli vanskelig å kopiere OL sesongen 2010.

– Men jeg lykkes utrolig godt på hjemmebane, sier hun, og legger til at hun tror den oppvisningen vil bli vanskelig å kopiere neste gang.

– Jeg får ta en sesong av gangen, sier hun til Langrenn.com.

Fokus på Tour de Ski
Kommende sesong blir uansett annerledes enn foregående, i og med at det ikke er noen store mesterskap. Det nærmeste en kommer er Tour de Ski, og den har Bjørgen stått over de siste par åra. I år er Tour de Ski utvidet med ett  løp, men det bekymrer henne mindre enn selve konseptet.

– Jeg er mer spent på hvordan jeg takler alt og hvordan kroppen responderer på så mange tøffe løp, og om jeg klarer å hevde meg i både sprint og lange distanser, sier Bjørgen, som går 100 prosent inn for oppgaven.

– Jeg har lyst til å vinne Tour de Ski. Jeg har blitt nummer to en gang før, sier hun, og legger til at verdenscupen sammenlagt også er et mål.

– Jeg er nødt til å gå Tour de Ski for å vinne totalt, sier hun nøkternt.

Satser og satser og satser
Noen ende på det hele ser ikke Bjørgen.

– Jeg ser fram til Sotsji i 2014 og VM i Falun i 2015. Så lenge jeg syns det er utrolig moro og har motivasjon så fortsetter jeg, sier Bjørgen, som går for Rognes IL når hun ikke representerer Norge.

– Jeg føler meg utrolig privilegert som får drive med det jeg syns er aller mest moro, sier hun.

– Utfordringen er å holde seg frisk og skadefri, lytte til kroppen og gjøre gode økter, sier Bjørgen.

Veteran
Bjørgen kom inn på det norske damelandslaget i 2001, men da hadde hun allerede vært på andre lag innen Skiforbundet siden 1998. 31-åringen elsker å trene og konkurrere på ski, og ser ikke ut som hun noen gang skal bli mett på det. Motivasjonen og driven er det ingenting i vegen med.

Men innimellom må også Bjørgen koble av fra ski og trening, og hun syns hun er ganske flink til det.

– Jeg kobler av og gjør andre ting når jeg ikke trener, jeg gjør det, sier Bjørgen. Hun og samboeren Fred Børre Lundberg har bodd sammen i Oslo siden 2006, og trives godt der, men Bjørgen syns det er hyggelig å komme hjem til Rognes om sommeren.

– Det er trivelig å være sammen med familien og venner når jeg har fri om sommeren. Da har jo de igjen også mer fri om sommeren, så det passer bra. Jeg trives med godt selskap, sier Bjørgen.

Sommer = mengde
Men for det meste er det en jobb som skal gjøres, og om sommeren legges det ned rundt 90 timer i måneden, også når det er samlingsfri i juli. Timene fordeler Bjørgen på rulleski, løp, sykkel og styrke. Det meste er rolig og langt, men innimellom blir det også noen hardøkter, selv på sommerstid.

– Jeg liker å springe. Det er den beste økta for meg, fjelltur, og nyte naturen i marka hjemme, sier Bjørgen.

Etter at hun flyttet til Oslo og trener mye i Nordmarka har hun virkelig oppdaget hvor deilig det kan være med fred og ro innimellom. Men hun understreker at hun trives veldig godt i Oslo og med Nordmarka som nabo.

– Akkurat nå gleder jeg meg veldig til å reise til Seiser Alm på høydesamling. Der har jeg vært omtrent to ganger i året mange år, og trives der, sier Bjørgen til Langrenn.com.

Kjapt om Bjørgen:

·       Favorittbok: Jeg leser mye når jeg er ute og reiser, og jeg er glad i krim.

·       Favorittmat: Sjømat nå om sommeren

·       Favorittdrikke: En god Chablis

·       Beste skiføre: Jeg liker alle typer føre

·       Beste distanse og stilart: Er en i form så er en mottakelig for alt. Det spiller ingen rolle.

Utstyr: Fischer ski og skisko, Swix staver 


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse