Team-FAST270x151

- Sinnes er vårt sterke kort

I morgen åpner langdistanselaget, Team Fast, FIS Marathon Cup med skøyterennet La Sgambeda. Svein Tore Sinnes er lagets sterkeste kort.
Tips en venn  Skriv ut

La Sgambeda går på 1800 meter i Italia og er et skøyterenn på 42 kilometer. Dette er også det første rennet i FIS Marathon Cup.

Denne sesongen har det norske langdistanselaget, Team Fast, bestemt seg for å satse mer på sammenlagtcupen enn tidligerer og reiser i år på alle rennene.

- Vi satser mer sammenlagt, men jeg vil nok fortsatt si at det er mer prestisje i å vinne enkelt renn. Jeg ville heller hatt en seier i Vasaloppet eller Marcialonga isteden for bare 3. plasser og sammenlagtseieren, sier trener for laget Pål Gunner Mikkelsplass.

I fjor var det klassikrennene som ble prioritert av langdistansegutta.

Joker
Ettersom løpet går på 1800 meter og laget ikke har hatt mulighet til å aklimatisere seg så velger de løsningen som distanselandslaget brukte i Cogne, der de ligger i lavlandet, reiser opp å går løpet og rett ned igjen.

- Vi hadde ikke økonomi til å ligge i høyden på forhånd. Derfor velger vi dette, og tror det skal gå bra, sier Mikkelsplass.

Jørgen Aukland har vært eneren på dette laget i flere år, men har dette året fått god matching av nykommeren Svein Tore Sinnes. Og de fleste spår han som en joker i La Sgambeda.

- Tatt i betraktning at dette er et skøyterenn og prestasjonene så langt, så er det nok Svein Tore som er vårt sterkste kort her, sier manager Frode Pedersen.

 Han får støtte av både Mikkelsplass og Aukland.

- Han har vist sterke takter på Beitostølen og i BUL-sprinten, så jeg tror han blir sterk. Han har trent godt og er i slag, sier Pedersen.

Aukland er fornøyd med topp 10.

Kribler ekstra
Det var fredag usikkert om Gard Filip Gjerdalen skulle gå. Han har slitt med sår hals, og det vil bli vurdert fram mot løpet om broren til Tord Asle starter løpet.

Løypa i Italia er forholdsvis lett, i den grad en 42 km lang løypa kan kalles lett. Derfor tror Jørgen Aukland at det kan bli lett og henge, og som han sier; - I en spurt kan alt skje.

Manager Pedersen forklarer også at de fleste har hevet seg i fri teknikk denne sesongen.

- Jeg kjenner det kribler litt ekstra nå før den virkelige sesongstarten. Vi er spente, men klare, forsikrer trener Pål Gunner Mikkelsplass.

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut